Vyzerá podľa vás dobre, keď má žena/dievča na sebe chlapčenské oblečenie?
ahojte, jedná sa čisto o moju zaujímavosť 🙂 vyzerá podľa vás dobre ak má žena/dievča na sebe chlapčenské oblečenie?
Ja napíšem z inej strany,ktokoľvek,v akomkoľvek veku by nemal nosiť mikiny s kapucňou na hlave. Či je vonku -20,či +40`.
To nie je už o móde ale o celkovej bezpečnosti. Koľko nestastia na prechodoch sa kvôli nim už stalo.
Kapucňa,sluchátka do uší,výraz ani nedefinujem....
No a k štýlu oblečenia.
Rodičia vychovávajú aj v oblečení.
Keď rodič povyšuje oblečenie na nejakú mantru,tak to bude robiť aj dieťa. Značka,štýl...hanlivé či vulgárne nápisy.
Keď však vidím mamičku s JBMT a vedľa chlapček,kt.este len začína chodiť s rovnakým nápisom....
Budem úprimná, za mňa to pôsobí hrozne. Dievča v oblečení o 10 čísel väčšom, neforemne plandave nohavice alebo topánky ako kopytá hrubocizne. A hrozne pôsobí aj opačný štýl. Myslím tým chalan v leginkach, obtiahnutom tričocku, a podobne.
A presne eko tu niekto písal, paci sa mi móda ako v seriáli Dunaj - ženy ako ženy a chlapi ako chlapi
autorka, niektore zeny vedia pridat do outfitu muzsky prvok oblecenia, ale tak, aby aj napriek tomu posobili zensky a pritazlivo.
teraz nos co chces, no vekom zistis, ze v chlapcenskom obleceni ta chlapci vnimali skor len ako kamaratku, pretoze toto oblecenie nerobi pre nich zenu pritazlivou (proste o teba maloktory zakopne)
@kittykat22 ona nie je admin, ale par prispevkov v style "podme bezat" tu uz anonymne ma
@janinah ono to máš tak. niekto si dá na seba deravé vrece a aj tak pôsobí fantasticky. niekto si dá šatičky a klobúk a vyzerá v tom ako mátoha 😀
autorka - ak máme na mysli čisto mužské oblečenie, ako vidím občas niekde na obrázku, že žena má krátke ulízané vlasy (ako chlap kedysi), má nohavice, vestu, kravatu, tak to je podľa mňa otrasné. ak máme na mysli, že sa oblečie športovo, tak za mňa OK, ja napríklad iné ani nenosím. ja som ten typ, na ktorom by šatičky a klobúk vyzerali ako na mátohe 😀
@miadi no presne toto sa mne absolútne nepáči, čo si ty dala ten obrázok
@terezka1947 len k tej kapucni a nebezpečenstvu na ulici... včera som videla pani (cca 60r), ktorá mala zimnú vetrovku a na hlave obrovskú kapucňu, lebo padal silný mokrý sneh. čiže podľa tvojej teórie (nevidí dobre napravo aj naľavo, keď ide cez cestu) by si ju vlastne ani nemala dať, lebo je to fakticky nebezpečné.
@janetinka27 inak, to je sranda. teraz to necháp, že sa chvascem alebo čo, ale ja som v živote (ak nerátam nejaké 2-3 svadby a nejaké 2-3 plesy) nemala na sebe niečo, čo by nebolo v rozkroku spojené 😀 čiže šaty konkrétne, sukňu som mala asi fakt len jedinýkrát v živote, aj to ako 12-ročná, čo mi mama prikázala, prerevala som kvôli tomu pol dňa 😀
a napriek tomu na mňa chlapi šli ako včely na med. ja neviem, čím to asi bude? ani som sa nemaľovala, ani som nechodila výstredne oblečená. rifle, kraťasy, v lete tielka (so spodným prádlom), tričká... možno mojou devízou boli vlasy a tvár, netuším. ale vôbec nesúhlasím s názormi, že pre chlapa je príťažlivá žena, ktorá sa vyslovene oblieka ako žena. že sa obzrie? možno áno. ale chcel by s takou naozaj žiť? pochybujem. a teda, obzerali sa aj za mnou. a v hojných počtoch. až mi to bývalo až nepríjemné niekedy. a nie preto, žeby som vyzerala zle 😀
čiže je to fakt uhol pohľadu. pod pojmom ženské oblečenie si predstavím nejaké vhodné šaty alebo kostým či už nohavicový alebo sukňový. ale ženský strih, nie pánsky. to OK, to beriem, chcela by som to vedieť nosiť, lebo občas sa to zíde, príde príležitosť a tak.... no neviem to nosiť a som aj blbá konfekčná veľkosť na to, musela by som si to dať ušiť na mieru. no vyslovene kúsky, ktoré nosia/nosili chlapi, na žene proste pekne nepôsobia... potom, ako píše aj
@liusa82 pozerajú na ňu ako na mimozemšťana
pozerali by tak aj na človeka, ktorý si dá na seba to povestné deravé vrece 🙂
@panelacikova myslím,že každý pochopí,čo som tým myslela.
Prechádzať cez cestu,kde nie je svetelná signalizácia v kapucni ti obmedzí periférne videnie.
Keď k tomu je aj znížená viditeľnosť,či sneh,hmla,dážď,tak obzvlášť.
A ešte by si mali mnohí uvedomit,že chodec už nemá prednosť.
Takže.....moja logika je fakt na smiech.
@terezka1947 prepáč, ale je. ja nosím niekedy (teraz v zime) aj 2 kapucne, som háklivá na chlad hlavy. dám si kapucňu z mikiny i z vetrovky. prídem k prechodu, rukami si "odokryjem" okraje kapucne, poobzerám sa a prejdem cez prechod. také jednoduché.... áno, stane sa, ak je to nejaký pubescent a je to spojené s mobilom v ruke alebo slúchadlami v ušiach, že auto zrazí takéhoto človeka. ale snáď dáš za pravdu mne v tom, že ak by kapucňa spôsobovala takéto dopravné nehody, tak ich máme denne len na SK tisíce....
a ešte mi objasni výraz: "by si mali mnohí uvedomit,že chodec už nemá prednosť"
@panelacikova pozri,každý nech si robí,čo chce.....je to jeho bezpečnosť.
Žena ma vyzerať ako žena, nevravim že ma nosiť saty a opätky, ale jednoducho sa ma žensky obliekať..
@terezka1947 Ďakujem za vysvetlenie pojmu...
@panelacikova ano, u nas celkovo je moda skor nohavicova aj u zien, rifle, tricka,ale trebars aj slusne nohavice. v nejakom dokumente som raz videla ako sa francuzske zeny vyjadrovali, ze slovenky su krasne zeny, ale ze ich prekvapuje, ze drviva vacsina zien nosi nohavice a nie saty, sukne, kostymy.
ale myslim, ze existuju aj v tejto "nohavicovej" mode jasne rozdiely - existuju panske a damske rifle, tricka,kosele,tielka,kratasy,tenisky,ciapky atd.
predpokladam, ze autorka mala na mysli prave tu (viditelne) chlapcensku cast oblecenia 🙂
@janetinka27 áno, vyjadrila som sa aj vyššie, že vyslovene pánska "móda" sa mi na žene absolútne nepáči. a jasné, neoblečiem si vyslovene pánske rifle... iste sú aj ženy úplne opačné, než ja, že iné, než sukňu alebo šaty si neoblečú. ani v zime, keď je treskúci mráz (myslím do práce, nie na hory) 😀
@panelacikova možno máš vodičák,tak to ovladas. Keď ho nemáš,často je v správach vysvetľované.
Chodec nesmie obmedziť šoféra. Nesmie vstupy na vozovku,aby sa nepozrel okolo,už neplari,že chodec má automaticky prednosť,keď vstúpi na vozovku.
Atď,atď.
Je rozdiel,či ide pesi,či ide napr.na kolobežke. Keby na kolobežke do neho narazilo auto,je to klasifikované ako zrážka s dopr.prostriedokom,nie chodcom.
Pozri,kľudne sa mi vysmievaj. Mne to vôbec nevadí.
Keby neviem čo sa vonku dialo,cez prechod si kapucňu zložím. Kvôli sebe. A aj kvôli tomu šoférovi,kto.ma nemusí z diaľky v zlom počasí,či šere vidieť.
@panelacikova nemyslím, že terezka tým chcela povedať, že len kapucne môžu za všetky nehody. Len ze k nim môžu ľahko prispieť. Rovnako ako slúchadla v ušiach, mobily a podobne Sama som videla už xy ľudí, aj pubertuakov, aj ľudí "v rokoch" ako idú krížom cez frekventované vozovky, kapucne na ušiach bez akéhokoľvek odhrnutia, a ešte k tomu hlava dolu a čumím do mobilu. Absolútne, že obzriem sa, či sa na mňa dačo neruti, veď mám prednosť (aj v ceste na onen svet, veď porovnať váhu 50 kíl a 5000 kíl dákeho nákladiaka)
Podla mna vyzera zena/dievca dobre, ked nosi nieco v com sa paci sama sebe a v com sa citi dobre. Mne sa napriklad viac pacia take zenskejsie kusky, ale aj baba v boyfriend jeansoch a obyc boelom tricku moze vyzerat super, dievcebsky aj sexi. Podla mna je to o vyzarovani a charizme a nebudeme si klamat, aj o postave 🤷🏼♀️
@dadka128 ja nerozumiem takymto nazorom, ved nech si kazdy nosi, co sa mu paci. To je ako keby sme hlasali, ze zena je zena, tak sa ma starat o domacnost a deti 🤷🏼♀️ myslim, ze doba je nadtastie uz davno uplne inde.
@milanemila rozumiet nemusíš, je to môj názor ja nekomentujem názory druhých kazdy ma pravo sa vyjadrit ... zena ktora vyzera ako chlap nie je žena,v mojom okoli je ich dosť, co viem su orientovane na rovnake pohlavie ...
Od toho su rodicia nie je iba matka je aj otec takze nie nema pravdu , ked uz su rodicia maju sa obaja podielat rovnako cize chodia do prace aj mama aj tato, v domacnosti každý ma robit to co vie, nac by som nutila muza do varenia ked to nevie alebo do prania .. ale chytit vysavac alebo utret prach to snad vie kazdy chlap.. tak ako nieco opravit co nemusi robit zena... a vo sa tyka deti aj tam treba oboch rodicov .
@janetinka27 ano mala som namysli tú chlapčenskú časť 🙂 ale kľudne sa môžeme baviť aj o ženských verziách :D
@milanemila pekný komentár 🙂 ak je človek sebavedomí tak to z neho vyžaruje a ľudia v okolí to ,,cítia"
@janetinka27 nevieš ako sa volá ten dokument ? :D
@tykat a Skoti ti tiez pripadaju tak ?
@janetinka27 tak aj sa s chlapcami nekamarátim ani nekamarátila :D nemala som ich veľa okolo seba, ani v škole ani teraz, max tak v rodine sú nejaký, ale zase to je o inom, lebo je to rodina 🙂 ale chápem čo chceš tým komentárom povedať. i ked už som zažila niekoľko nápadnikov :D čo skúšali aj sa mi vyznali, ale zase ja pôsobím na prvý pohľad kvôli svojmu výrazu dosť nesympaticky :D
@janetinka27 a neviem odkiaľ sa vzalo, že je to o mne, ja nepíšem, že ja nosím chlapčenské veci 🙂 (nevadí, mala som napísať hore)
Nohavice botasky zaklad 😁 to by som nevymenila ani za nic
@lenjaona 😝 hihi ja napr šaty ani sukne nenosím :D jedine kde som mala šaty boli svadba a stužková, dokonca ja na stužkovú som plánovala šaty od začiatku ale aj moje vlasy/makeup...tak bola som pekná ale akosi som sa cítila nesvoja, ale zase často kombinujem rifle/mikina/tričko/sveter...s elegantným makeupom aj náušnice/náhrdelník...a do toho aj opätky také menšie ale dám :D taká kombinácia ,,drsného" s ,,jemný" :D

@janinah no ja mám niekolko takýchto kúskov v tomto duchu teda na tento štýl.A ked idem po ulici pozerajú na mňa ako na mimozemšťana😀 tu ked nejdeš s davom tak konečná