icon

Vzali by ste si peniaze hodené na zemi?

23. feb 2023

Kebyže nájdete 5, 10, 100€? Vzali by ste, alebo nie 🤣

Strana
z5
napetra
23. feb 2023

Prečo píšeš anonymne ? Napíš ty, či by si si peniaze zobrala a nie ako anonym, nech vieme s kým máme dočinenia.

fadama
23. feb 2023

Veď kto by nezobral...

basska_b
23. feb 2023

No jasne, nevezmem ja, vezme si dakto iny. Ale podarilo sa mi takto najst len 5 euro a gastrač.

moonlight1210
23. feb 2023

Vzhladom na to, ze ma este ako studentku (co robila nocne brigady) okradol personal restauracie a este mi do oci klamali, ze moju zabudnutu penazenku nevideli (o hodinu som ju nasla prazdnu v kosi v zamknutom dvore restauracie, kam som nastvana preliezla, ked som jej jasnu farbu uvidela presvitat popod zle priklopene veko smetiaka), tak nie.

Nikdy nevies, kto sa vrati ich hladat (ze mu vypadli) a tie peniaze mohli byt jeho posledne v ten tyzden na jedlo. Aj len tych 5€.
Ak ich niekto vezme, nech si spytuje svedomie potom sam.

Je smutne, ze su krajiny, kde mozem nechat lezat zabudnuty mobil a o par hodin tam nepohnuty este stale bude. A krajiny ako nasa, kde by do minuty zmizol. A ze ho ktosi vrati majitelovi, su u nas skor vzacne pripady.

h2
23. feb 2023

Jasné, že áno. Kto by si ich nezobral?

snehulak77
23. feb 2023

Pár eur by som si nechala, pokiaľ by som nevidela komu spadli, s tým sa už nič iné urobiť nedá. Ale ak by som našla väčšiu hotovosť, tak nahlásiť , inak je to krádež. A asi by som dala aj oznam, že som našla väčšiu hotovosť, aby majiteľ našiel.

h2
23. feb 2023

@moonlight1210 Nezoberieš ty, zoberie iný.

snehulak77
23. feb 2023

@moonlight1210 no Len taká 5eurovka na chodníku, by tam nezostalaa ani v prípade, že by ju nikto nezobral. Však ju odfukne.
Ale peňaženka je celkovo úplne iný prípad , tam viem komu to predsa patrí.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
enusamt
23. feb 2023

Keby len peniaze, ano.. keby boli v penazenke, tak nie

ankare
23. feb 2023

Jasné,že ano. Už veľakrát som našla mince na zemi. Môj najväčší úlovok bol 200 korún na zemi v divadle pri bare. 😁

11beautygirl11
23. feb 2023

Ja som nasla pri lavicke na zemi a dala som ich do dierky na lavicke.

reanda
23. feb 2023

hodene nie.. keby najdem, tak ano

777januska777
23. feb 2023

Zoberiem, ale nenechám si ich. Väčšiu sumu by som riešila s políciou alebo možno nechanim môjho kontaktu pri nejakej najbližšej prevádzke a menšiu by som riešila darovaním niekde. Ja by som z nájdených peňazí, ktoré by som minula mala výčitky svedomia presne kvôli tomu co pise moonlight1210. Možno by to mohli byť posledné peniaze nejakého človeka, tak nech idú aspoň na dobrú vec.

reanda
23. feb 2023

@777januska777 na dobru vec? a ked ich minies pre seba, tak nejdu na dobru vec? ty si kupujes zle veci?
a vacsia suma je co? 100 eur nepovazujem za nejaku velku sumu, urcite nie taku, aby som to riesila s policiou 😀 a pochybujem, ze niekto niekde vytrati cely balicek bankoviek 🙂

jamimo
23. feb 2023

parkovali sme, chlap ma čakal v aute, čítal noviny... Vraciam sa po vyšetrení, sadám späť do auta. Chlap hovorí, pozri sa vpravo... a tam v korune kríku 200 eur. Hovorím, to je nejaký fake, skrytá kamera... on hovorí nie, nie, už som sa na ňu pozeral. Stiahla som okno, pozrela, vyzerala pravá, dala späť na konár. Odišli sme. Nechápala som, ako sa tam ocitla, možno ju tam zafúklo... Ak by som ju mala vziať (neodvážila som sa, nepatrila mi) venujem ju na prospešnú činnosť, napr. DSS, Plamienok atď...

777januska777
23. feb 2023

@reanda minút peniaze na seba je čisto sebecké hľadisko. Ak nezomieram od hladu, tak tie peniaze nepotrebujem a su ludia, ktorym by pomohli viac. A u mňa je už 50 eur veľká suma ktorú by som riešila aspoň tou prevádzkou v okolí.

jamimo
23. feb 2023

@777januska777 presne tak, nemala by som dobrý pocit z toho. Mám čo potrebujem.

reanda
23. feb 2023

@777januska777 hm.. takze ked das peniaze niekomu inemu, on ich moze minut na seba? to uz nie je sebecke? alebo sa mozu minut jedine v pripade, ak niekto umiera od hladu? cize minat peniaze na nieco viac, je uz vzdy sebecke? lebo by sme ich mohli dat niekomu, kto ich potrebuje viac?

777januska777
23. feb 2023

@reanda nie je. Lebo tie peniaze darujem. Darovať je nieco ine ako privlastnit si niečo o com ten daný majiteľ nevie. Ak si peniaze zarobím, tak kľudne môžem míňať predsa na čo chcem, ak mi aj niekto peniaze darujem môžem míňať na čo chcem, ale ak nejaký chudák stratí svoje peniaze a ja si ich privlastnim a miniem na nejaké svoje hlúposti áno je to sebecké.

jamimo
23. feb 2023

@reanda na mňa nereaguješ, ale napíšem za seba, ja si myslím že ak by som si mala kúpiť voňavku, makeup, ruksak, kávičkovanie, lacnú letenku za tie nájdené peniaze, netešilo by ma to. Môžem mať navyše, míňať na seba, ale za mňa takto nie. Tie peniažky by určite potešili a boli užitočnejšie napr. pre rodinu s postihnutým členom rodiny, niekoho kto platí drahé rehabilitácie atď... Asi tak to bolo myslené. Za mňa hrejivý pocit na nezaplatenie ❤️

reanda
23. feb 2023

@777januska777 ale ty predsa nevies, kto tie peniaze stratil.. keby si vedela, tak mu ich vratis.. a ked ich darujes - to uz je ok, darovat nieco, co nie je tvoje? a co ak ten, co ich stratil, nebol ziadny chudak a vobec mu chybat nebudu? alebo by ich minul na vacsie 'hluposti', ako ty?
to je ozaj pre niekoho tak tazke, obdarovat aj sam seba, miesto niekoho ineho? ved tie peniaze najdes ty.. je to vlastne taky darcek osudu pre teba.. a ty sa ho vzdas, lebo je to 'sebecke' ..

reanda
24. feb 2023

@jamimo ja viem mat hrejivy pocit, aj ked potesim sama seba.. a kludne aj nejakou 'nepotrebnou hlupostou' 🙂 .. nepovazujem to za sebecke.. ked niekto radsej rozdava a obdaruva, prosim, v poriadku.. ale porovnavat, na koho a co minut peniaze je sebecke a kedy je to lepsie a spravnejsie - hm..

777januska777
24. feb 2023

@reanda áno darujem to čo neviem komu patrí, lebo to nemôžem vrátiť. Darujem jeho majetok niekomu, kto to skutočne potrebuje a teda svojim sposobom to daroval aj majitel. A je jedno ci majiteľ je chudák alebo nie, aj keby bol milionár, tak je to rovnaký princíp. A ak by ich majiteľ minul na hlúposti tak na základe toho zeby tie peniaze išli niekomu, kto ich potrebuje, tak by ich nemohol minút na hlúposti.
Ale prosím ta, práveže ludia absolútne nemajú problém s tým sa obdarovať. Žijeme v konzumnej spoločnosti, kde si každý dopraje čo len chce a často aj na úkor iných veci. No a darcek osudu to nie je, lebo za tými stratenými peniazmi je nejaký človek co ich stratil niekto kto ich s najväčšou pravdepodobnosť hľadá. Sebecké je myslieť si, ze je to dar pre mňa. Jednoducho nie je to pre mňa žiadny dar, lebo človek co peniaze stratil mi ich nedaroval.

ivka225
24. feb 2023

Nasla som iba raz, 5 eur. Neboli moje, ale vyzerali uplne ako moje. Vratila som ich. Do obehu.

jamimo
24. feb 2023

@reanda ja nepovažujem za sebecké míňať na seba, aj keď si kúpim 46 voňavku v poradí, rozdiel je v ponímaní peňazí ktoré mi nepatria. Logicky nepatria nikomu, lebo ležia na zemi, v kríku, na zastávke... Ja si nepotrebujem prilepšovať a obohacovať sa na cudzom, nemala by som radosť,...pri vyššie vypísaných prípadoch to môže byť otázka existencie, prípadne skutočný pocit úprimnej radosti a spolupatričnosti, že niekto na nich myslel. Neodsudzujem... Na záver: myslím si, že máme úplne rozdielnu emočnú a sociálnu inteligenciu, cit pre spoločenskú zodpovednosť. Aby si ju jedného dňa nepotrebovala... Dobrú noc.

miadi
24. feb 2023

Moj brat nasiel v robote 2K v obalke dal to tam do strat a nalezov . Majitel bol stastny no nedal si namahu mu podakovat a kolegovia sa mu smiali ze je blb ze si to mal nechat.

svetlonos
24. feb 2023

Samozrejme 😁 a s radostou. Raz som vsak nasla na parkovisku penazenku. Boli sme s mojoubsuper sefkou na „teambuildingu“ teda spravili sme si pekny den 😁
Otvorim penazenku a tam vsetky doklady, karty, piny ku kartam, rodne cisla zeny aj deti, peniaze, no raj pre podvodnikov 😂
Samozrejme ze tam bolo aj telefonne cislo 🤣. Vacsinou to neriesim ale aj priezvysko aj foto majitela bolo take smiesne, ze az bolo jasne - no on to podla toho ako vizera a sa vola, straca snad pravidelne. Fakt tak vacsinou nereagujem ale to sa nedalo. Zavolala som mu. Bol v aute a mal telefon na hlasny odposluch 😁 Hovorim, dobry den pan … , mam vasu penazenku a stojim tu na parkovisku, nechyba vam?
A tie nadavky a krik od jeho zeny mi akurat potvrdili, co som predpokladala. Ziapala na neho, ze kolkokrat mieni tu penazenku este stratit, aky je neschopny pre zivot a ze ju to s nim fakt prestava bavit 😁 Za nakezne mi dal „az“ 10€ 🤣
Moja sefka je zlaty clovek, korektna cestna ale to nastvalo aj ju. Ze keby vedela ako sa zachova, sama mi vitiahne aspon 50€ z penazenky, lebo len vybavovanie vsetkych dokladov by ho stalo omnoho viac, cas ani nehovoriac.
Takze ano, najdem peniaze a pokojne si necham, s vdacnostou uzijem 🙂

simca06022011
24. feb 2023

Jasne. Ak vidím ze niekomu vypadli dám im.. ak nie nedám. 🙂

andreatytler
24. feb 2023

Moj sen je ze jazdim za pancierovym autom ktore vezie baliky penazi z banky a nahodou im jeden vypadne na cestu a oni si to nevsimnu.🙂

Strana
z5