Vzali by ste si peniaze hodené na zemi?
Kebyže nájdete 5, 10, 100€? Vzali by ste, alebo nie 🤣
Samozrejme, veď čo tam chúdence zapadnú prachom? 😁😂😁😂
ja som našla na chodníku 10eur a zobrala som . Nezoberiem ja, zoberie iný. Ako budem hľadať majiteľa bankovky, ked ležala len tak - asi niekomu vypadla a ten dotyčný to nevedel. Okolo prejdu 100ky ľudí. Hocikto by mohol povedať že je jeho. Ak by to bola peňaženka - vrátim. Pretože by som vedela komu. Ak by to bol vyšší obnos v obálke tiež vrátím - ak sa niekto ozve, že ju stratil, bude vedieť koľko tam je. Ľahko sa zistí majiteľ.
Ak by to bol spadnutý peniaz a naokolo nikoho komu by mohli vypadnúť tak áno, ak by to bola peňaženka a peniaze v nej tak nie, odniesla by som ju na políciu. Raz sme takto našli v kine peňaženku aj s dokladmi a asi 300e vnútri a zniesli sme na políciu. Mne prišlo len smutne ze hoci kontakt na nás mali neprišlo ani len ďakujem, hoci keď stratila dcéra preukazu tak sa prišla poďakovať. A dokonca som v rámci práce zažila aj to ze som odovzdala nájdení peňaženku aj s peniazmi, v rámci práce som si nechala potvrdiť co všetko odovzdávam, len s tým ze som ne priznala ze som si odpísala údaje majiteľa a som ho kontaktovala ze som peňaženku nasla a odovzdala ze nemusí hneď meniť doklady,peňaženka s dokladmi sa k nemu dostala ale hotovosť nie....
@sense to vážne niekto tú hotovosť vybral?
@svetlonos tak ja som prednedávnom našla peňaženku, jedna mamička stratila. Zobrala som ju, že pozriem adresu a osobne zanesiem. Bolo to kúsok, ale cestou sme sa stretli. Tak som jej ju odovzdala, aj keby mi núkala nálezné, nezoberiem. Za toto mi je blbé brať peniaze. A tiež tam mala doklady, karty, peniaze.
Ak by som nevidela , že niekomu vypadli , tak by som ich zobrala . Ak by som videla , ktorému človeku vypadli , vratila by som . O peňaženke s dokladmi ani nehovorím - ako sa poznam , sama by som ju šla zaniesť na adresu a pripadne “nálezne” by ma urazilo .
keby ich najdem na ulici, kde nikto nie je, ze by som proste nevidela, ako niekomu priamo vypadli tak ano. vies bud by som ich vzala ja, alebo proste niekto iny
Mne sa nedavno stalo to,ze mi z vrecka vypadla poskladana 5eurovka....prisla som domov a rozmyslam,ci by tam kdesi na chodniku mohla este byt....tak sme sa tam vratili...a ona tam este bola!!! Poskladana spadnuta na zemi...
Mne sa minule stalo ze som nasla 50e, vzala som a pockala...mame na fb skupinu nasho sidliska...ozvala sa tam jedna mamicka ze stratila a ze ci nahodou sa nestal zazrak..vratila som... stane sa hocikomu ze vypadne a nikdy nevies pre koho su to mozno posledne peniazky
Dievčatá, k tomu, že by to mohli byť posledné peniaze niekoho: keby to boli vaše posledné peniaze, asi by ste si na nich dávali sakra pozor. Ten, kto len tak vytrúsi z vrecka 10€ pri vyťahovaní mobilu, vreckoviek, či žuvačiek, tomu chýbať nebudú.
@h2 to nemozes vediet...roztrzita mamicka co ide od bankomatu, place jej dieta strci peniaze do vrecka a riesi prioritne dieta...netreba to zas hned zas skatulkovat...moze sa stat..ked som bola studentka tiez sa mi stalo...bezala som od bankomatu na mhd na skusku, strcila do vrecka s mobilom a ked som vytahovala mobil zjavne vypadli..nikdy nevies...
Ak náhodne nájdem zoberiem si. Pokiaľ teda neviem kto ich stratil. To je podľa mňa normálne.
Ja často nájdem peniaze a nikdy ich nevemzmem. Včera som zbadala 5€., Išla som ich vziať a potom mu to prišlo blbé. Minule na wellness boli pri kabínke 2€ a také dve ženy ma presvedčili, že sú moje lebo vraj tam neboli tak to som si nakoniec vzala 🤣 Ale nabudúce už asi budem brať čo uvidím, lebo veď vezme ďalší za mnou 😅
Inak, ale stalo sa mi, že som si zabudla peňaženku na wc v obchodnom centre. Bolo tam vyše 200€. Prišla som za 10-15 minút a už tam nebola. Ani hodená v koši, že by aspoň doklady nechali 🙄
Kedysi dávno, keď som bola fakt v zlej Fín.situacii som našla 1000skk.. zobrala som si ich a potesila sa.. dnes by som ich odniesla na políciu, lebo tak je to správne.. vtedy som ledva skončila strednú, nikoho som ani vlastne nemala, bola som rada že zaplatím účty z mojej biednej výplaty čo mi občas neposlali a toto mi dobre padlo.. ale čo keď ich stratil niekto kto ich potreboval omnoho viac ako ja?
Bezne po jarmoku nachadzam 1 alebo 2 eurovky usb kluce nausnice.ja som taka straka co sa leskne na zemi hned zbadam. raz som nasla celu 5ku nevezmem ja vezme iny..moj ocino pravidelne nachadzal bankovky v kauflandovych kosikoch .ja ako dieta som nasla celu penazenku v tej dobe asi aj s celou vyplatou a vsetkymi dokladmi.vzala som ju domov a ukazala mame.adresa bola blizko tak isli sme vratit nalezne kinderko v roku 95 neskutocna radost 🤣
A potom si pamatam ako deti v Taliansku na dovolenke v apartmanovon komplexe sme nasli kluce od auta.bol tam central tak sme vedeli ktore auto to je.za stierac sme majitelovi napisali odkaz s cislom apartmanu..panko od radosti priniesol rodicom karton sumiveho.
autorka - keby tí nálezcovia aspoň poštou doklady poslali. Peniaze keď už si aj nechajú ale tie 1-2 eur už mohli obetovať , nech človek nemusí nanovo vybavovať doklady.
@jana_eyre_2 a čo si myslíš kde by skončila tá ,,tisícka,, (teraz asi 30 eur) teraz? Ako zistíš kto ju stratil? prihlásiť sa môže stovka ľudí. Nechá si ju prvý, ktorému ju odovzdáš.
Prepac ale 5 ci 2 eura? Desat? Ved to su ozaj drobne v dnesnej dobe..vobec by som neriesila a vzala ich..a reagoval by tak kazdy, teda takmer kazdy :D
@jana_eyre_2 30 euro na policiu? 🙂. Akoze fizlom na kafe?
@kvetinka75
@dankanka to mi je jedno ako s tým policajti naložia a koľkí ľudia sa prihlásila, urobila by som to čo sa urobiť podľa zákona má, ako naložíte s nájdenými peniazmi vy je vaša vec, ja vám nič nevyčítam 😉
@jana_eyre_2 ved v poriadku..ja by som si kvoli par euram nekazila den..
Ak by som nasla 5,10,20 eur vzala by som si..ak by to bola cela oenazenka s dokladmi to by sim nahladila na policii
@jana_eyre_2 s tým už nič nespravíš. Vieš koľko blbostí som ja porobila "zamladi"? 🙈
@jana_eyre_2 som si spomenula ako som doma našla medzi papiermi v obálke 500 korún. Nemali sme peniaze, mama bola s nami sama. Myslíš, že som ich dala mame, že choď urobiť nákup? Nie 🤣

@777januska777 z pohladu zakona, ze si ich vzala, je to zatajenie veci. Ci ich posles Editke na Zolgensmu, to uz zakon nezaujima, aj ked je to uslachtile.