Aké máte vzťahy so súrodencami s vekovým rozdielom 10+?

sigynka
9. aug 2019

Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, máte tu niekto starších súrodencov o 12+ rokov? Aké máte vzťahy a máte niekto aj také vztahy, že ten vzťah je na bode mrazu, je tam vekový rozdiel a moc sa nenavštevujete? Lebo ja osobne cítim ten vekový rozdiel a nemáme si ani čo moc povedať a je to také oničom a plus aj si moc nerozumiem s jedným bratom. Nerada chodím na ich oslavy a citim sa tam mizerne, mozno len ku jednej sestre rada chodim...
Pekný víkend dodatočne 😊

Len som zvedavá, ľahká téma na piatok 😁

1sally12
9. aug 2019

My máme 5,5 roka a tiež je to na bode mrazu. Ale myslím, že to nie je vo vekovom rozdiel,skôr v povahe, v tom ako ste spolu vyrastali, pomáhali si atď...

sigynka
autor
9. aug 2019

@1sally12 Však toto, že keď vyrastala, tak už boli všetci z domu okrem jednej sestry s ktorou mám celkom fajn vzťah, brata nemám rada

jeanne0
9. aug 2019

Ja so sestrou 10 rokov rozdiel a od kedy sa narodila boli sme ako dvojicky. Ona ma teraz 20 a ja 30. Ja zijem zivot manzelky, praca atď..ona práve začína život študenta. Bývame každá na inom konci slovenska a sme v kontakte stále, aj osobne samozrejme...určite to nie je o veku ale o vzťahu

jess31
9. aug 2019

@sigynka ahoj.Ja mam sestru 5rok starsi super vztah.Brat o 10rok.starsi vztah bol vzdy na bode mrazu az do teraz ako sme zostarli nedam dopustit na neho.on na mna.Som neskutocne rada,ze sme si k sebe nasli cestu aj ked to roky trvalo.Ja mam 40 a on 50.Nikdy by som ho za nic na svete nedala.😊Teraz zistujeme ako sme v podstate povahovo rovnaky.

dudos
9. aug 2019

@sigynka my so sestrou sme narodené do roka. Keď sme boli mladšie, boli dní keď sme sa nevedeli vystáť. Po dvadsiatke to bolo super a teraz, už keď máme po tridsiatke a vlastné rodiny je to ešte lepšie. No chcela som o svojej dobrej priateľke. Má dvoch bratov, starší s ktorým majú spoločného otca si vôbec nerozumie, je od nej starší o tri roky. Ten mladší, ktorý má druhého otca a je od nej mladší o 12 rokov je úplné zlatíčko. Majú super vzťah, rozumejú si, aj ku nám k jej priateľom sa správa úplne super. Zlatý chalan. Nie je to o veku ale o povahe, spoločných záujmoch, názoroch na svet. A tiež si myslím, že čím je človek starší tým viac sa aj zbližuje so svojimi staršími súrodencami ak je medzi nimi väčší vekový rozdiel.

adelakom12
9. aug 2019

@sigynka jop ja tiež, my sme od seba o 9 a 11 rokov rozdielni, teda moji surodenci vs. ja, nemame take mega super vztahy, ze im poviem vsetko na svete,ale nie je to ani najhorsie. Proste taky neutral akosi. Ja som bola sama vzdy, ako jedinacik, oni dvaja boli vzdy spolu, takze sme tak aj vyrastali a asi to aj tak ostane, nemameco take zdielat.

adelakom12
9. aug 2019

@dudos to si pekne napisala, velka pravda 🙂

adrianebrooks
9. aug 2019

Ahoj,ja mam dve sestry jednu o 15 rokov a druhu o 13 rokov staršiu.Je to určite o povahe.Nemame nejak extremne citlivy vztah,ako byva vo filmoch alebo medzi niektorymi surodencami,niesme nerozlučne a podobne.S tou staršou mam ale stale taky viac citlivy vztah ako s prostrednou.Pretože ja a najstaršia mame v povahe trošku viac tej citlivosti ale aj vybušnosti takže sa vieme aj krasne pohadat.Ta prostredna moc neukazuje city,ale vzdy si vyjdeme nejak,proste je taka ta ticha voda.No ako da tejro prostrednej narodilo babatko tak som skoro stale u nej,sme spolu tak 4x :do tyždna aj viac..urobila si požičovnu šiat,tak jej pomaham aj tam..celkovo nam naš malinky(jej) zlepšil a posilnil vztah.A to obe žili vela rokov v zahraniči takže som s nimi bola tak mesiac-dva do roka,čiže aj preto tie vztahy asi boli tak chladne..ono niekedy sa viac kamoši spravaju ako tvoja rodina,vo vela pripadoch

pininka1
9. aug 2019

Ja so sestrou máme 8 ročný rozdiel, ona je staršia. Boli sme si vždy dosť blízke, ale samozrejme boli obdobia kedy som ja bola v puberte a ona na výške, tak jasné že sme si v mnohých veciach nerozumeli. Ale keďže ona mala neskôr rodinu a ja zasa dosť skoro, tak máme teraz rovnaké životné skúsenosti. Ale poznám viacero súrodencov kde je väčší vekový rozdiel a fakt si nemajú veľmi čo povedať. Môj svokor má brata mladšieho o 11 rokov a dodnes sa k nemu chová ako k svojmu synovi, v kuse ho komanduje.

terina25
9. aug 2019

Ja mam sestry, jedna starsia o 13 rokov, druha o 6 rokov. Musim povedat, ze s najstarsou sestrou som nemala neviem aky vztah, kedze sa vydala ked som mala 9 rokov. No cim sme starsie, tym viac si spolu rozumieme🙂

lula313
9. aug 2019

Muž má brata o 18 rokov mladšieho a nemajú vôbec ziaden vzťah, nejak sa nestretávajú a keď aj ano, nerozprávajú sa, nemajú nič spolocne

lucyluv
9. aug 2019

Myslím, že je to o povahe a spoločných záujmoch, štýle života. Moj muž má najmladšiu sestru tuším o 11r mladšiu a vychádza s ňou o kus lepšie ako s ďalšími dvomi súrodencami s rozdielom 1 a 3r.

jana_eyre_2
9. aug 2019

ja mam 3surodencov sestra o 11r starsia, sestra o 9r starsia a brat o 7r starsi.. ked som bola dieta, tak sa somnou hravala najma stredna sestra, ja som ju aj mala za vzor ked som rastla..

brala som aj ako sestru moju o 9rmladsiu neter od najstarsej sestry.. v puberte som si vsak nerozumela s nikym..

teraz si rozumiem so vsetkymi, stredna sestra a brat su moji susedia a najstarsia chodieva na pravidelne navstevy a nase deti sa maju radi, (s bratom mame 7r rovesnika, su velki kamosi a spoluziaci s nimi sa teraz vidavame najviac, lebo aj moj muz si rozumie s mojim bratom) ked som bola bezdetna, davala som rada pozor na mojich synovcov a netere, teraz tiez, len vacsina uz je velka..

mamu uz nemame a otec je 26r po tazkej porazke, ak niekto pozna takych ludi, tak vie preco to pisem..

myslim, ze so súrodencami vychadzame dobre, hoci jasne ze mame na urcite veci rozne nazory, ale sme inteligentni ludia, co si uvedomuju, ze rozdielne nazory neznenaju automaticky rozhadanie na zivot a na smrt a tak to akceptujeme.. tym, ze nemame uz milovanu mamu, uvedomujeme si ako jednoducho mozeme stratit blizkych a tak si vazime ze sa mame.. aspon tak to vnimam.

zuzana_kn
9. aug 2019

Mam dve sestry. Jedna o 12 rokov mladšia. Rozumieme si, semtam mi postráži dcérku keď potrebujem. momentalne ma prazdniny. Síce ma svoje záujmy. Chápem ju. Ako keby som seba videla pred par rokmi. Sme povahovo podobne. Druhá sestra je o 2 roky mladšia. Prežili sme spolu celé detstvo. Sme si veľmi blízke. Aj keď úplne rozdielne povahy. Je krsna mama dcérke. Som rada ze ich mam obe. Bez rozdielu.

elementissa
9. aug 2019

@sigynka ja mam jedného súrodenca +15 rokov, druhého +20 rokov. Sú to pre mňa de facto cudzí ľudia. Vždy boli, vždy budú. Navštevujeme sa a mame fajn vzťahy, ale nie sú nič viac ako príbuzní. Ja som vyrastala ako jedináčik, nevadí mi to, no hoci oni dvaja sú moji súrodenci, nemám s nimi súrodenecky vzťah. Je to normálne.

katuskatt
10. aug 2019

My mame rozdiel 13 rokov a vobec si nerozumieme. Okrem spolocnych rodicov nemame spolocne vobec nic. Vyrastali sme ako jedinacikovia. Stretavame sa par krat do roka kvoli mame,ale aj to si nemame co povedat.

emmka0205
10. aug 2019

@sigynka Nemyslím že je to o vekovom rozdiele, skôr ste si nesadli po povahovej a charakterovej stránke. Ja mám dve sestry jednu staršiu o 5 rokov a druhú mladšiu o 11. A oboma sestrami mám výborný vzťah, aj keď je pravda že počas mojej puberty by sme sa so staršou sestrou najradšej pozabíjali ale časom sa to zmenilo. Obe sme dospeli a aj keď teraz bývame každá na inej strane sveta denne si voláme a pár krát do roka sa navštevujeme. A mladšia sestra je naše zlatíčko. Nikdy sme nemali veľké problémy medzi sebou. A ani staršia s mladšou oni si tiež píšu denne aj keď majú vekový rozdiel 16 rokov. Iný prípad je môj manžel s bratom oni majú 6 ročný rozdiel a sú na nože. Oni sa ani ako deti nevedeli medzi sebou vystáť.

thoughtfulweirdo
10. aug 2019

@sigynka Mam o 16 rokov mladsieho brata a zboznujeme sa, mozno preto, ze ma len 6 😄 ale pevne verim, ze si to udrzime co najdlhsie

ivana.natasha
10. aug 2019

@sigynka tak ja mam troch surodencov, brat 16+,a sestry 12+ a 11+. Spolocne nemame nic, s bratom som doteraz bola mozno 10 dni, bol uz na intraku, ked som sa narodila, po skole az doteraz zije v zahranici, so sestrami nemam moc pekny vztah, vacsinou ma museli varovať, ked boli pubertiacky, takze neboli nadsene. Tiez mam iny pohlad na svet ako moji surodenci, cize nieje sanca na nejake porozumenie, hlavne z ich strany. Ale nemaju dobry vztah ani medzi sebou. V podstate sa skoro nestretavame a to okrem brata byvame od seba maximalne 10 km. Teraz budem mat druhe dieta, prva dcera ma 8, tak som zvedavá ako sa nam podari medzi nimi urobit pekny vztah.

nenne9
10. aug 2019

Ja mám staršieho brata o 10r a segru o 12.odisli z domu na VŠ keď som mala cca 8rokov a postupne sa osamostatnili založili rodiny a všetci žijeme v inom kúte slovenska.stretavame sa malo ale vďaka telefónu a soc.sietam sme v kontakte.vztahy máme dobré ale je pravda že o mne vedia viac najbližší kamaráti ako súrodenci.inak u nás veľa robí mamina lebo sa snaží nás akosi "držať pokope"a odjakživa sa snažila aj s ocinom nerobiť rozbroje medzi nami.

ivkazba
10. aug 2019

Ja mám brata mladšieho o 13 rokov. Vzťah máme skvelý, nechápem prečo by sme nemali mať. Resp. kto chce, ten má, kto nechce, nemá. Keď som bola dievča, rada som sa o neho starala. Keď už som pracovala a bola som preč od rodičov a on bol malý ešte, brávala som ho na dovolenky, výlety. Teraz ako dospeláci máme skvelý vzťah naďalej a pravidelne sa stretávame.

annadobsonyova
10. aug 2019

Mám o 15 rokov staršiu sestru a klapalo to, kým nenabehla moja puberta 🙂 Veľmi ťažko znášala, že mám vlastný názor, vlastnú cestu, že nie vždy tlieskam jej nápadom. Odvtedy je zamračeno, miestami prehánky, len zriedkavo slnečno :-P

bianka...
10. aug 2019

Ja mám 37 a moji bratia 47 a 45. Máme úplne super vztah. Cela rodina držíme spolu. Často sa navstevujeme. Nielen sviatky či oslavy. Chodíme spolu na výlety, lyzovacky,chaty...môžeme sa vždy od detsva spoľahnúť jeden na druhého a naše deti sa majú tiež veľmi radi. Sa smejeme, ze sme ako Hujerovci spolu, kedze chodime i detom na hudobne ci športové vystupenia 😜😁 Vždy som chcela mať sestru, ale nemenila by som mojich bratov za nič na svete. Ako nám zomrela maminka naše puto je omnoho pevnejšie.

janickacrazy
11. aug 2019

@sigynka určite to nie je o vekovom rozdiele, moj muž má sestru o rok mladšiu a vôbec nie sú v kontakte, s druhou sestrou 5ročný rozdiel a tam sú vzťahy v pohode, naše deti majú veľké vekové rozdiely, najstarší syn má 19, najmladší 3 roky a majú sa radi, robia spolu somariny, jašia sa ako malé deti, dúfam, že im to vydrží, aj ked budú starší

sisaka
11. aug 2019

Medzi mojimi detmi je 10 ročný rozdiel a super si rozumejú, staršia dcéra už nebýva s nami, ale syn k nej chodí aj prespať, veľmi dobre spolu vychádzajú, čomu sa teším, keďže medzi mnou a bratom nie je ani 2 ročný rozdiel a nikdy sme si nerozumeli a teraz sme len vo velmi sporadickom kontakte. Je to podľa mna o kompatibilite pováh a nie o veku