Windsorovci - deti
Ako dosiahnu Windsorovci slusne spravanie deti na verejnosti. Bezne deti sa takto nespravaju. Tusite nejaku metodu?
No neviem, sem tam bolo vidieť ze ich deti sa chovali ako deti, vyplazovali jazyk, robili grimasy a pod. Najmä ten najmladší. Ale je pravda, ze oni majú výcvik už pomaly od narodenia.
to bude asi tým, že tieto deti nevedia ako sa správajú bežné deti, takže pre nich je štandard niekde inde. Určite aspoň čo sa týka etikety. Klavírujú to do nich od malička. Ale aj to sú len deti, podľa mňa si s nimi užijú kopec srandy aj s tým "bežným" správaním, akurát je to mimo záber fotoaparátov a kamier, takže nám pripadá, že im sa to stáva len výnimočne.
Tie deti maju tvrdy vycvik asi odkedy sa narodia. Oni vedia od malicka, co je ich povinnost. Tam neexistuje bezstarostne detstvo, tam su len povinnosti. Teraz obcas vidiet aj tu "detsku neposednost" u nich a snazia sa ukazovat tie deti aj pri beznych cinnostiach, kde sa chovaju spontanne. Teda pokial mas na mysli deti naslednika tronu.
Tieto deti sú ako cvičené opičky, presne vedia ako sa usmievať, mávať na ľudí, ako podať ruky, ….
Od malička majú pestúnky, tie ich učia etiketu, rozprávajú s nami v cudzích jazykoch, chodia do prestížnych škol, ….
Tieto deti majú naplánovanú každú minútu dňa, nemajú čas sedieť a cumiet do mobilu či behať po vonku s kamarátmi
Jazda na koni, tance, balet, hudobne nástroje, ….to všetko je povinná jazda (chceš-nechceš musíš)
Nechcela by som take detstvo pre svoje dieťa
Pretoze im od malicka su vstepovane zasady slusneho spravania sa. Ale tak to bolo vo vyssie postavenych rodinach vzdy.
Pre priklad: u vyssie postavenych rodin su zasadou spolocne ranajky, obedy, vecere. V ramci etiky a vychovy to tak maju zavedene na konkretnu hodinu (ulahcuje to aj program, ked maju viacero hosti, atd. Vsetci vedia, kedy sa cca niektore udalosti dňa budu diat a vedia si prisposobit potrebny cas. Kedy rano vstat, nachystat sa, prist k spolocnemu stolu, a pod.).
Deti spociatku absolvuju tieto veci samostatne a ucia sa pouzivat pribor, servitky, utriet si usta pred napitim sa (aby neostali mastne otlacky na pohari) a dalsie veci.
V uplnom sukromi toto absolvuju aj s rodicmi, ak ti nemaju prave pozvanych hosti (lebo siet priatelstiev je vzdy dobre pestovat. Teraz nehovorim iba o kralovskej rodine, ale i o inych slachtickych rodinach. A robime to i my vsetci, bez ohladu na titul.).
Potom to deti absolvuju uz aj pocas navstev najblizsich (teda chapavych) priatelov rodiny. Ak sa vsak nedokazu udrzat a ani po napomenuti ukaznit, idu prec od stola a jest dostanu samostatne vo svojej izbe. Plus kazen o chovani.
To sa deje od ich najmensieho veku. A v cca uz tych sestich rokoch nemaju problem jest aj v honesnejsej restauracii, ci pocas navstev spolu s hostami doma.
Vedia ako jest (zavreta pusa, male susta,…), vedia trpezlivo sediet a mlcat, kym ich neoslovia, vedia slusne odpovedat. Ak chcu sami nieco povedat, nie je to vykriknutie nejakej poznamky doprostred hovoru inych ludi, ci “Mama, mama, mama, mama, pocuvaj, mama pocuvaj! Mama!!”.
Takze preto, ze su v tomto vychovavane odmalicka, su tak ukaznene.
Nejde im to vzdy, nie su napriek tomu bezchybne stroje. Vznikaju tak mile zabery, ked rodina niekde je a jedno z deti nenapadne napomenie surodenca, ako sa ma chovat (napr. ze pri povstati k vzdaniu piety, nema mat zalozene ruky).
Deti v tejto rodine to maju o to tazsie, ze su na ociach a este aj pod drobnohladom.
@pribinak nazvat ich cvicenymi opickami je dost netaktne. A maju aj cas sa hrat s kamaratmi. Nemaju rozplanovanu kazdu minutu dna.
Dokonca sa ucia robit s mediami, budu to potrebovat. Fakt je, ze najskor miesto xboxu a playstationu su im vstepovane ine zaujmy.
Co by nezaskodilo aj beznym detom.
Nemyslim, zeby tym bezne deti prisli o to prave detstvo, ked by im mozog neprazili dopaminy z pozerania videi z tiktoku.
@moonlight1210 hlboko sa Ich výsostiam ospravedlňujem
Pre mna sú tieto deti naozaj ako cvičené opičky či sa ti to páči alebo nie
Mizno si si všimla že aj deti zosnulej kráľovnej už nechcela a nedávali svojim deťom šľachtické tituly a to z dôvodu aby ochránili svoje deti pred týmto všetkým - tvrdým výcvikom a mohli ich deti žiť čo najslobodnejšie
Tak hlavne je tam pri vychove iny pomer sil ako v beznych rodinach. Tam je aj 5 ludi na 1 dieta.
A nie ze ako tu na konovi... muz v cudu a zena nevie pri detoch (v lepsom pripade 2ks aspon 3r po sebe a nie je aktualne tehotna) co skor a kam skocit, a aj spravanie a slovnik dospelych nie je vzdy podla slusnosti ked nejakej mamicke alebo otcovi prasknu nervy. Takze decka v beznych rodinach nasavaju a predvadzaju kdeco. Kdezto "kralovske" deti sa utrhnu z retaze az neskor.
Tak ten najmensi dost vymysla na verejnosti, aj Charlotte vyplazovala novinarom jazyk a robila grimasy. A chodia do skolky/skoly medzi ostatne deti. Podla mna ich vychovavaju volnejsim stylom, ako to zvyklo byt v minulosti...
Tie deti sú učene doslova od malička na to, že sú a budú na očiach verejnosti. Sú obklopené pestúnkami, učiteľmi, vychovávateľmi a podobne. Etiketu a správanie naberajú "s materským mliekom". Tak to bolo vo vyššie a vysoko postavených rodin vždy. Samozrejme sú to "len deti, takže nie vždy sa chovajú absolútne dokonalo, ale s postupujúcim vekom tie detské maniere (hlavne na verejnosti) budú miznúť, lebo proste sú tak naučené, tváriť sa, usmievať sa, sadat, vstávať, zdravit sa a správať sa výlučne podľa etikety
@pribinak neberiem ti tvoj nazor. Je sice zbytocne kruty (z mojho pohladu aj zbytocne povyseny), ale ok, je tvoj.
Ja zas povazujem za smutne vyjadrovat sa takymto sposobom.
Pritom aj my, bezni rodicia s minimom pozornosti verejnosti na nasich rodinach, vlastne drezurujeme svoje deti ako cvicene opicky: povedz babke dakujem, povedz tete prosim, daj ujovi papa, nejedz s otvorenymi ustami, ticho sed, nebehaj tadial, tu stoj, uvolni miesto, sem si sadni, …
Lebo ano, i toto je presne taka ista vec. Ucime ich co a ako a kedy je vhodne, ci nevhodne.
Tak ak vidis vychovu u nich k slusnosti a ucte k druhym a k chovaniu sa na verejnosti ako drezuru, de facto potom drezuruje kazda z nas svoje deti ako cvicene opicky.
Sice v mensom, lebo nedavame deti studovat tri-styri cudzie jazyky a nie kazdy davame dieta do hudobnej skoly, atd., a aj viac prizmurujeme oci nad tym, ked ich nevieme zvladnut a deti nevhodne vystrajaju na nevhodnym miestach a nevhodne sa chovaju k druhym. Radsej ich ospravedlnujeme a citime sa v duchu hlupo. (Alebo si dokonca niektori rodicia myslia, ze je to uplne normalne, ak sa ich dieta nevhodne chova k druhym, povazuju to dokonca za vhodne chovanie dietata, ktore musi kazdy pochopit a tolerovat.)
No a nemyslim si, ze naucit dieta, aby sa vhodne chovalo na istych miestach (minimalne na verejnosti a k druhym) ho okradne o to pravé detstvo, ci dokonca znici jeho osobnost, lebo nemoze byt samo sebou.
A ano, niektori z rodiny detom nedali tituly, drzia ich mimo verejnosti (i ked prilezitostne na nej vystupuju), ale napriek tomu su vychovavane k tomu, aby svojim chovanim nepritahovali negativnu pozornost na rodinu (ako sa neprijemne zadarilo Andrewovi a dodnes je z toho riadne roztrpceny. Lebo on je priklad ciernej ovce rodiny, ktora uletela od reality a zaplatil za to. Ked si myslel, ze byt Ktosi mu udeluje pravo chovat sa nevhodne.).
No a co sa tyka beznej vychovy (ako som spomenula predchadzajucom prispevku, cez ten priklad stolovania), tak to maju i tak. I ked nemaju povinnosti na verejnosti.
@moonlight1210 prepáč, je to príliš dlhé
Kedysi boli takito mali dospeli bezni, najma v takych tych tzv. burzoaznych rodinach, da sa to asi docielit, ked su vela medzi dospelakmi a maju ich ako vzor
@pribinak hm, inu reakciu som ani necakala.
@moonlight1210 som rada že som tá nesklamala
Píšeš strašne dlhé a o ničom
@pribinak v poriadku, pochopila som tvoju ironiu na prvy raz. Cakala som ju.
@babyjune minulý rok na výročie kráľovnej na tróne zasa Louis vystrájal 😀
Je to des a hroza obalena do krasnych fotiek a zasluh ich mamy. Chcu vytvorit atmosferu pohody akoze ich vychovavaju pohodovo. Minule Kmila na nejakejbakcii povedala cosi protivne tej Scharlote aj Kate, a ta co museka? Drzat hubu a krok!
Takze mozu oni hrat na normalnu rodinu a dedstvo, nikdy ho nemali ani mat nebudu.
Su vsetci ako vystavne kusy v zoologickej zahrade. Mne ich je uprimne luto.
@janulik2008 mne bolo toho malého ľúto, maly chlapec 3-4 hodiny musel sedieť a tváriť sa dôležito. To je proste umele! Jasne že tam s ním všetci čerti šili. Veď to je aj dospelému dlho a nie ešte dieťaťu a hlavne keď sa mus tváriť dokonalo
@pribinak mas uplnu pravdu. Uplne ako opicky, a to sa ich tiez nechcem dotknut.
@moonlight1210 musis uznať, ze v niečom ma
@pribinak predsa len pravdu. Ani ja by som nechcela pre moje male také detstvo. Vsetko iba skrobene a kvoli pozam. Bohvie, ako je to skutočne, za zatvorenými dverami....
@lienka.7 myslim, ze za zavretymi dverami su sami sebou. Rozpustile, vesele, hrave a normalne postupne vychovavane k poslusnosti k rodicom, ako ktorekolvek ine dieta.
Skrobeni, pozy,…
To sme kolkokrat i my, v nasom mikrosvete pod mini-drobnohladom nasej okolitej verejnosti (rodiny, susedov, kolegov, znamych i neznamych okolo). Kolkokrat sa i my inak chovame na verejnosti a inak doma (v okruhu najblizsich a v spolocnosti dovernych priatelov).
Davame si pozor, co a ako povieme, alebo radsej nahlas ani nepovieme (kusneme si do jazyka), ako na koho zareagujeme, usmejeme sa, podane ruku, i ked nechceme (ale nechceme riesit nase sukromne spory s nim na verejnosti robenim drahôt), atd.
Akurat rozdiel je, ze ak sa zachovame nemozne, nebude to zajtra v novinach po celom svete ako prvotriedny skandal. Maximalne nas do srobika rozoberu jazyky nasho okolia.

No, nie su to bezne deti. Ucia sa stale, etiketu, jazyky, stolovanie. Maju kvalifikovane pestunky( su na to skoly), ucia sa rodokmen..... venuju sa im doma ucitelia Asi netravia den pred tv ani mobilom. Namiesto Fiha Tralala pocuvaju vaznu hudbu a ucia sa hrat na hudobny nastroj. Nie je to bezne, bezstarostne detstvo.