icon

Yorkšírsky teriér. Akú starostlivosť potrebuje?

marianka79
13. feb 2010

baby ak tu taká téma je tak ma na nu navedte

kupujeme mini yorka a chcem vediet akú starostlivost títo psíci potrebujú dakujem moc za rady 😉

Strana
z3
sse
13. feb 2010

ahoj, nič extra nepotrebujú akurát tak častejšie česať. Inak sa treba o nich starať ako o akéhokoľvek iného bytového psa. 🙂

marianka79
autor
13. feb 2010

no ved práve nemam skusenosti so psami nie sú nachylný na nejaké choroby?

wandeirra
13. feb 2010

ahoj marianka,
vsetky malicke plemena su nachylnejsie na choroby ako velke psy...my sme mali uz dvoch,a maly problemy so zubami,s ocami,s usami...

wandeirra
13. feb 2010

mali tam malo byt 🙂

ale inac su to strasni maznacikovia pritulni

zuzpolka
13. feb 2010

marianka, my máme tohoto psíka a nemenila by som za nič na svete 😵 ale každy je určite iný-iná povaha, náš je strašný maznáčik, ked napišem že spava s nami v posteli to hovorí asi za všetko 🤐 😝 😀
chorý zatial nebol 🙂 akurat zo zubkami má problem, buduci tyžden mu musia vytrhať mliečne ktore mu mali vypadnuť a nevypadli 😕 😔
tak držím palce 😉 🙂

marianka79
autor
13. feb 2010

dakujem vám snad bude zdravučký

mirka1308
14. feb 2010

Ahoj marianka 😉
No aj náš mal problém so zubkami-ale to len taký, že mu 4 mliečne zuby sami od seba nevypadli, tak sme museli ísť k zverolekárovi a ho uspal a vytrhol. Potom bol pol dňa hafík oťapený po injekcii a na druhý deň už bol v pohode 😵 Doktor povedal, že 80% psíkom sa musia zúbky vytrhnúť 😒
A pri jedle sme museli dať pozor, aby mastné veci nejedol, lebo má slabšie trávenie-nie ako veľký pes 😕
Nemenila by som ho za nič na svete a ako píše zuzpolka-tiež s nami spáva v posteli a to som bola najskôr proti no nič na svete sa k tebe tak krásne neúpritúli, iba dieťa a toto malé čudo naše 😀

zuzpolka
14. feb 2010

mirka 😅
tak aj vy mate krasneho maznačika 🙂 😵
naš ide vo štvrtok na tie zubky,,,musia mu tušim 6 vytrhnuť 😕 ☹ normalne sa onho bojim,,,tej narkozy ☹
no snad to bude ok ,,,už budem rada ked bude po tom 😝

zuzpolka
14. feb 2010

a u nas bol manžel proti a ked sme si ho doniesli tak prvý ho ťahal do postele 😀 😀 su to dvaja ceckoši 😀 😅

mirka1308
14. feb 2010

zuzpolka u nás to bolo podobne
ja som trvala nech je vo svojom pelechu a on že veď je malinký a bude mu smutno 😔
tak prvý deň bol s nami aj s pelíškom v posteli a spal medzi nami ako bábätko 😀
potom aj druhý deň a keď už to bolo zvykom, tak sa mu to nepáčilo, že je všade pes 😎
no odučiť hafíka spávať inde dalo dosť zabrať a on to vzdal 😀 😀

zuzpolka
14. feb 2010

my sme ho raz tiež odnaučili (na pár dní) 😀 to som bola tehotna,,,no ale samozrejme že to vydržalo len kratko lebo manžel ho zasa dal do postele 😀 ale mne to vobec nevadi,,,ani neviem že tam je 😕 😅

mirka1308
14. feb 2010

mne tiež nevadí že je s nami v posteli ale priateľ má nervy keď chceme mať súkromie a musí ho pred tým poslať na svoje miestečko 😀 hafík chvíľu čumí, či si to pánik nerozmyslí a až potom ide spať na svoje 😀
mi je to vtedy dosť smiešne 😵

maca793
14. feb 2010

marianka kamoška má psíka, je zlatý, ale je dosť živý. kúpe ho 1x do týždňa, von sa mu v tomto počasí nechce, češe ho každý deň, cez leto sme ho strihávali, daj si pozor, aby nebol alergik ako jej, po očkovaní skoro zomrel. mal zimu, zvracal.. správa sa ako malé dieťa, spí s nimi v posteli, má 3 oblečenie na zimu, lebo mu je stále zima.

marianka79
autor
14. feb 2010

pocula som ze su nachylny na prechladnutie ale my sme uz pozerali aj oblecenie juuuj ja sa tesim chudatko to este aj zuby trhat treba ☹ takemu malilinkemu ale asi si ho nenaucim do postele to nie teda alebo...?no to vravim asi len teraz a ozik je pravda ze neplznu???

maca793
14. feb 2010

no ešte si treba dať pozor keď mu budú vypadávať mliečne zuby stáva sa že nevypadnú treba ich operatívne odstrániť.

zuzpolka
15. feb 2010

marianka,,,no stavim sa že nakoniec skonči aj u vas v posteli 😀 😉
a to že neplznu je pravda! 😵 teda naš vobec 😅

zuzpolka
15. feb 2010

mirka 😀 😀 ten náš sa aj sám zdekuje na bok ked chceme mať sukromie 😀
jak keby to chápal 😝 😀

kaciatko81
15. feb 2010

marianka, my nemame yorkshire, ale kamaratka chova... nemaju podsaditu srst, preto lahsie prechladnu, vlastne sa preto obliekaju... strukturou je ich srst ako ludsky vlas, preto aj to castejsie kupanie. inak myslim ako kazdy iny hafan 🙂

marianka79
autor
15. feb 2010

baby diky bude sa s nim patko kupat vo vani 😀

marianka79
autor
15. feb 2010

a dokedy bude papat tie granulky royal canin?

marianka79
autor
15. feb 2010

zajtra ideme pre neho tak chcem vediet co najviac piste piste aby som bola dobra mamina 😀

mirka1308
15. feb 2010

Ahoj marianka 😉
no to s tým kúpaním - áno, treba ho občas okúpať ale každý týždeň??? 😕 to snáď nie 😨
tento psík nemá klasickú srsť, ale vlasy ako človek, netreba ho tak často kúpať, lebo musí mať aj nejakú prirodzenú ochranu a možno preto je ten havko taký premrznutý-ako píše maca-lebo ho stále kúpu 😝 chudáčik
to som od žiadneho psíčkara nepočula, čo má yorkiho, aby tak často kúpal psa 😲 😖

mirka1308
15. feb 2010

marianka a tie granulky - náš yorki ich papá stále, má rok a obmieňame mu ich 😉
pridávame mu do nich vždy nejaké kúsky mäska a občas kúpime konzervičku ale aj to meníme, lebo to isté
stále nechce jesť.Tak asi do pol roka sme mu dávali papať 3x denne, potom prišlo leto a mu nechutilo, tak jedával 2x denne a teraz niekedy keď mu dáme granulky doobeda, tak ich zje až večer 😀
on sám si určil, ako mu to vyhovuje, čo sa týka jedenia 😲
Prvý krát sme ho kúpali, keď mal pol roka, lebo aj zverolekár nám tak doporučil a keďže sa nechcel dať časať-vždy zdrhal-tak sme ho dali v lete ostrihať a bol pokoj. Náš nemá dlhú srsť, lebo stačila jedna vychádzka do prírody a bol plný bodliakov a všelijakej trávy, sa to potom zle vyčesávalo 😝
Tiež nemá na hlavičke takú tú palmičku, ako mávajú yorkovia, lebo to nezniesol a pani mu pekne ostrihá hlavičku
ak by si chcela, pošlem nejaké foto, aby si mala predstavu 😵
mne sa páči taký aký je 😔

mirka1308
15. feb 2010

linet - táto foto je môj prvý pokus 😀 😀
ešte sa musím pohrať s fotkami, potom sa aj ja budem tak často meniť ako ty 😲 😎

lula1200
Autor odpoveď zmazal
sivusa
15. feb 2010

Ahojte 🙂
My máme tiež yorkiho-fenku a je to naše bábatko 🙂 . Má svoj pelech,ale spáva s nami v posteli.
Je strašne prítulná a miluje ľudí. Je to naozaj úžasné plemeno,nemenila by som za iné.
Dokáže sa aj uraziť 😀 , keď ju za niečo vyhrešíme,tak sa potom s nami nebaví.
Naša papá len špeciálne granule od veterinára, lebo ona nevie spalovať tuky 😅
Títo psíci sú celkovo asi náchylnejší na choroby.

marianka79
autor
16. feb 2010

ahojte no tak havka uz mame doma napapal sa napil sa vycikal vykakal vsetko 2x a teraz spi zatial len v skatulke ale bude mat novy pekny pelech 😉

marianka79
autor
16. feb 2010

aaa uz tu knuciii je hore dam sem nejake fotto

marianka79
autor
16. feb 2010

fotto je v albume a mirka oki posli rada pozrem 🙂

zuzpolka
16. feb 2010

marianka, jeeeej tak super 😅 je krásny,,,taky malinkýýýý 😵 😵 ešte take babatko 😀

Strana
z3