Yorkšírsky teriér. Akú starostlivosť potrebuje?
baby ak tu taká téma je tak ma na nu navedte
kupujeme mini yorka a chcem vediet akú starostlivost títo psíci potrebujú dakujem moc za rady 😉
ahojte 🙂
tak nášmu včera trhali tie mliečne zuby a zvladol to super 🙂 bol ešte pekne otapený doma z narkozy ale asi po hodine už aj s gauča zoskočil sam 😀 tak to mame za sebou 😵
ahojte tak fakt je ako bábo zvykol si robit potrebu na také plienky pre nácvik kakania a cikania jednu ma pri balkone tam ide na velku a dve má pri pelíšku tam ciká sa čudujem že fakt chápe ked mu ukážem kam má íst to vykonat je poslušný a aj sa ohromne vie urazit a odut 😀 to zaleze do pelíšku a tam čumí a potom zaspí 😝 teraz už sám chodí spat predtým musel byt v takej papuči aby zaspal ale mu je už malá tak tam nejde a spí vedla nej 😉
baby ale nedovolím aby s nami spal to nie ako ste písali aj knučí a tahá sa hore na postel ale ho odoženiem poviem mu nie fuj dám ho pred svoje a on oduto si ide lahnut do "svojho"ešte pozerá či si to nerozmyslím ale ked vidí že som neoblomná zaspinká 😉 ---zlá panička zlá--- 😀 😀 😀
ahojte tak po dlhšom čase prispievam. takže kto to tu hovoril že si ho nenaučí do postele??? ja??? no ano spíme spolu ale len ked som po nočnej a ked nemám dome díte je to fakt maznák a nedala bych ho zanič na svete učím ho všetky povely aké sa psy učia a darí sa učí sa kadit von no aj to sa darí občas sa stane nehoda ked ráno s ním nejdem von ciká a kaká na špec.plienku pre psov a je fakt zlaaaaaatýýýýýýýýý a poslúcha viac ako moj syn 🙂 😖
marianka 😀 😀 😀 to sa dalo čakať že skončí v posteli 😀 😅 a ako to že len ked si po nočnej??? ked už si zvykol že môže nepýta sa stale? 😲 😅
nám sa tiež občas stanú nehody ked je sa doma ne už nevydrži 😖 alebo naposledy ked vonku pršalo nechcel isť von fajnovka jedna a vyložil do doma na koberec 😲 😠 😝 😀
zuzpolka pýta sa 😒 no ked poviem nie tak chape že nesmie 😉 počúvne na slovo
Ja mám teraz taký problém a neviem si s ním rady..Mám yorkshira, ktorý ma vyše roka a od minulého týždňa ako som ho dala ostrihať sa mi zrazu začal pocikávať na posteľ. To predtým vôbec nerobil iba keď bol menší a nebol ešte úplne naučený vonku..Neviete niekto poradiť?
mne sa vycikal raz na postel ale to som ho tak vyhrešila že viac to nespravil 😉
Ja som ho hresila aj predtym ked to spravil ked bol maly.Pretal to robit a teraz po dlhej dobe s tym zacal znova.
penelope zrejme si vynucuje takto pozornost i ked si myslim ze tito psici jej maju habakuk 😉
Vcera bol moj cele poobedie sam doma a ked sme prisli smrad jak hovado fùùùùùùùùùùj vykadil sa rovno na posteli kde som mala polozenu bundu a to hned dvakrat!!!!neviem ako sa tam vystveral ale zrejme ked zisil ze sme ho tam nehali sameho''vysral''sa na nas 😀
A to ked sme prisli bol prikrceny ani k nam neprisiel lebo vedel ze spravil zle takze chape na jednicku!!! 🙄
ahojte mám taký problém s yorčinom ☹ zostal na mna velmi naviazaný nikoho nechce a ked som v robote nežere nepije nechce sa hrat ani maznat už ho samého nenehávame ani na minutu stále je s niekým ale ked som v práci je ako vymenený a total urazený podotýkam že robím na 12tky hmm bud si zvykne alebo bude takto trucovat furt 😒
ahojte.dnes som môjmu psíkovi zbadala za mliečnymi zúbkami už nove zúbky a sú už dosť veľke..nemáte s tým niekto skúsenosť prosím?
@miska16121993 A aky stary je psik? Mas yorka? Pokial mu do roka nevypadnu zubky treba vytrhnut aby mali miesto tie trvale. Velakrat sa stava, ze trvale vytlacia mliecne a ani sa nenazdas a su vonku...
ja si chcem kupit stena yorkshira a neviem ci psika alebo fenku
jozkro
Mám 70 som sám,nikdy som nemal psíka,ale teraz kvoli vnúkovi / 5rokov / ,a možna aj sebe,chcem si zadovažiť yorkshira.Mám z toho trocha obavu,či budem vedieť sa oň postarať.Bol by som rád,keby ste ma vtom povzbudili,alebo mi to vyhovorili.Dakujem.
Ahojte má tu niekto jorkiho?
Ahojte.ja si idem zajtra pre psíka je pravda, že si znackuje steny v byte a že ich ocikava?dakujem
mam pol ročnú fenku neocikáva nič raz za pár týždnov sa jej podarí vycikať a hned vie že je zle schová sa a len čaka dokym to niekto najde a vie že bude potrestana
Dobrý deň. V prvom rade sa chcem ospravedlniť za opakujúcu sa tému. Ale nenašiel som dostatočné odpovede... máme dvojmesačného yorkshirskeho psíka, a má spadnuté ušká. Uška sme mu ostrihali, chcem sa opýtať čo by ste mi niečo odporučilo čo možem spraviť... nejaké vitamíny alebo doplnky stravy prípadne granulky... lepenie uši by som vynechal nechcem ho moc trápiť... ďakujem
Babulky ,poraďte: máme yorka Lilinku, venčíme ju vonku - nič neurobí, prídeme domov a slávnostne sa vyciká
@tominko666 nášmu yorkšírikovy u prvých majtelov uši lepili, keď sme si ho doniesli domov robili sme to aj my, no ušká po dvoch dňoch stále spadli. Tak som sa na to vykašlala že bude ako bude. Ušká sa mu postavili po pár týždňoch aj samé. Vitamíny - skúste vápnik (v lekárni poradia) U šteniatok je to tak, že tie ušká spadnú hlavne vtedy keď rastú zúbky, lebo všetok vápnik ,,ide z uší do zúbkov"
@zadananana keď som si doniesla domov yorkšírku, v prvom rade sme zrušili všetky tkané koberce (lebo tie jej pripomínali trávnik) a nechali sme ,,holé" podlahy. Na jedno miesto v byte som jej dala jednorázové podložky a v noci som ju z postele na to zložila aby sa vycikala. Keď sa zobudila nestihla ani otvoriť oči a hneď sme boli vonku. Proste každú chvíľu som ju položila na tie podložky, naozaj za krátky čas sa naučila cikať jedine na to. Podložky som zmenšovala, až som jej nechala len jednu (lebo občas sa jej stalo že nevydržala a našla som na nej mláčku) ale keď mala 5-6 mesiacov podložky som odstránila a doteraz sa krásne pýta. Každopádne treba jej dať čas.
@sidonna a v akom veku sa mu uška postavili? Môj má 6 mesiacov a má ich padnute,ked sme si ho doniesli ako dvojmesacneho mal uška dolu,potomsme mu ich masirovali aj trošku lepili a postavilisa ,ale teraz ich má stale dolu,je pravda že mu padajú zubky,tak neviem či je este šanca že sa postavia.
@chiccco No yorkšírke stály úšká hneď od dvoch mesiacov, ale psík mal tuším aj 5-6 keď sa mu postavili. Počkajte ešte kým narastú tie zúbky a potom to už bude definitívne. Náš mal obdobie že jedno mal hore a druhé dolu...vtedy ešte len vyzeral :D A poznám veľa yorkov čo má padnuté ušká, ale keď mu necháte pekne zarásť hlavičku a ušká mu nebudete strihať tak to bude vyzerať dobre. Vôbec nevadí že sú dolu.... v lekárni predávajú také tabletky vápnik pre psov (používa sa to aj vtedy, keď pes olizuje stenu)

marianka, je krasny 😵
s tym kupanim to mozem presne zistit, ale zima im je kvoli tomu, ze im chyba podsada a kupu sa naozaj castejsie ako ine plemena. takisto potrebuju iny sampon, balzam, niektori zvyknu pouzivat norkovy olej, atd... co sa tyka papania, tak vacsina firiem uz ma vyvinute granulky napriklad pre male, velke plemena, baby, junior... ked je steniatko na granulkach ma v nich vsetky vitaminy a ziviny, co potrebuje. napriklad sa neodporuca davat mu k tomu mlieko, mohlo by prerast... na inu stravu ho treba zvykat pomaly a postupne.