icon

Z akého dôvodu nenosíte rúška?

anjika44
11. mar 2021

To je otázka pre tie, ktoré nenosíte rúška, že prečo. Napríklad na ihriskách sa nájdu žiaľ aj také mamičky, o deťoch ani nehovorím. Pokiaľ je to dvojročné, ok. Ale ak má dieťa 3roky a viac, prečo by nemalo mať rúško? Môj syn bude mať 5 a pol roka, mám podozrenie, že má ADHD a napriek tomu prosti rúšku neprotestuje, sám si ho pýta. Na ihriská chodia aj matky, prípadne babky, ktroé sú vážne choré a covid ich ohrozuje viac. Ja mám nádor v pľúcach, aj keď som si v živote nepotiahla z cigarety. A nemôžem kvôli nemu dobre prehĺtať. Preto mám zavedenú hadičku zo žalúdka, tzv. PEG. Ale nebudem kvôli tomu zatvárať syna doma, len mu nedovolím sa hrať s deťmi bez rúšok. Tým pádom je ukrátený o kamarátov, lebo veľa detí rúška nenosí. A určite je viac chorých, ako kardiaci, cukrovkári, ktorí chodia von s deťmi a vnúčatami a sú ohrození. Tak prosím noste tie rúška.

nistika
13. mar 2021

@terezka1947 a nikto sa tu nikomu nesmeje....otazka bola v dikusii polozena preco nenosite ruska? a vsetci odpovedali, ale naproti tomu ruskove osoby stale maju potrebu utocit na neruskove. vlastne tato tema ani nebola urcena pre teba, ale pre nas co ruska nenosime, napriek tomu si citila potrebu prist si kopnut a presadit svoje prava.

0silvia0
13. mar 2021

@nistika akoze fakt @terezka1947 kope v tejto diskusii? To trochu prehanas...

nistika
13. mar 2021

@0silvia0 to som trochu prehnala, mala iba potrebu presadit svoj nazor a dokazat si ze je lepsi.

poopsie
13. mar 2021

@terezka1947 ak sa mam báť kovidu tak to sa musím báť všetkého... Žijeme vo svete veľmi pestrom, hlavne v tom neviditelnom... Ležím na posteli, možno sú tu so mnou aj nejaké prachove roztoče.. Mam chytit hystericky záchvat? Mam žiť v strachu ničiť si psychiku a tým moje zdravie?! Nemyslíš vážne.. Strach a rešpekt je veľký rozdiel... Mam rešpekt voči všetkým chorobám, bez rozdielu... Nelieceny obyčajný zapal pľúc, by ma zabil rovnako ako nelieceny covid

terezka1947
13. mar 2021

@nistika bohuzial....mna sa dotkla aj rakovina,aj covid a viem,co.pisem. Aj o covide,aj o.inych chorobach a ich rirseni v nemocnici by som.vedela z vlastnej skusenosti.
Mam na covid oddeleniach aj polku rodiny od lekarov,sestier,ci zachranarov,cize aj cez nich poznam.realnu situaciu. A skoda,velka skoda,ze media nedavaju realne reportaze.
Ale respektujem tvoj pohlad a nazor na celu situaciu.

nistika
13. mar 2021

@poopsie asi tak....otazka vsak by mala potom byt polozena ci vlastne clovek stoji o taky ustrachany zivot na samotke?
ja nie, ale niekomu je aj taky dobry.

terezka1947
13. mar 2021

Uz.som.nechcela pisat....ale este dam.do.pozornosti jeden.fakt.
Lebo faktom je....covidovy zapal pluc nie je to.iste ako obycajny zapal pluc. Prave v tom je ten respekt a strach z covidu. Uplne ina hrozba a iny priebeh,aj ine zavery su pri covidovom zapale pluc.
Druhou vecou je,ze covid sposobuje u mnohych cievne prihody. Bud priamo alebo ako postcovidovy stav.
Toto je tiez novinkou...a tiez si vyzaduje respekt.

jana_eyre_2
13. mar 2021

@nistika zaujímavé že mne si vyčítala keď som spomenula ebolu (ktorej sa bojíš a pritom si vyžiadala omnoho menej obeti ako.kovid) a ty teraz porovnávas anorexiu, obezitu..

Píšeš že si tu Terezka chce presadiť svoj názor a dokázať si že je lepší a ja sa ťa pýtam - čo robíš ty? Niečo iné ako presadzovanie si svojho názoru, lebo si myslíš že je lepší?

nistika
13. mar 2021

@terezka1947 dakujeme za upozornenie. chran sa a sprav vsetko pre svoje zdravie my spravime tiez vsetko co je najlepsie pre nas.

nistika
13. mar 2021

@jana_eyre_2 my sme mali na sk ebolu????co zase? 8 alebo 9 ludi z desiatich zomrelo na ebolu. kovid nieje ebola kristove rany dosla mi trpezlivost. som pisala ze sa nemoze vacsina prisposobovat mensine a tie litanie co tu pisem o tom nech sa kazdy zariadi podla seba nech zije najlepsie ako mu to pasuje to si necitala?

fino
13. mar 2021

Keď vidí človek ako sa niektoré "matky" vyjadrujú.
Bez vlastného názoru.
Tá Vaša imunita...

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
radkaradix
13. mar 2021

@1stella1 jedna baba povedala .. a ja poznam lekarov, co to len odporucaju.. chcela som, aby tato diskusia nabrala na vaznosti, preto som sa spytala, ci je tu nejaka lekarka.. nie zubarka ani gynekologicka.. ale napr. mikrobiologicka alebo virologicka a pod. Lebo tie zvasty, co ti pisete, co mate precotane zo stranok zem a vek, ci badatel, ma priam poburuju..

1stella1
13. mar 2021

@radkaradix ja to nemam zo ziadnych "konspiraxnych" webov, ale priamo z rodiny. Napr. Moja sestra je lekarka na plucnom, cize ma z mojho pohladu relevantne info. A to, ze pre teba su to zvasty len preto, lebo ti nepasuju do ocakavaneho narativu, ma, prepac, o nespravnosti mojho nazoru nepresvedci.

zuzicka256
13. mar 2021

@nistika
@poopsie
Cudujem sa, ze sa vobec namahate robit pozitivnu osvetu tam kde nema ziaden vyznam. 🤗 Suhlasim s vami vo vsetkom co ste napisali ale uz sa s nikym nenatahujem ani v mojom okoli. A su ludia co sa mi uz uplne vyhybaju 😁 ale vela v mojom okoli je aj takych co maju zdravy sedliacky rozum a vedia zhodnotit, ktore opatrenia su naozaj na mieste. Nie som radikalny odporca rusok, ale nenosim ich tam kde to nema zmysel, manzel a syn tiez nie 🤷 a ako citam niektore komentare ako poznaju ludia more ludi co "poumieralo na kovid" tak je to zvlastne...ja poznam jedneho a nebol zdravy ani pred tym. Mam kamarata co je typicky FB komentator a konspirator co doslova cakal kedy to dostane aby zaplavil internet komemtarmi aki sme vsetci debili, nezodpovedni a ako vsetkych ohrozujeme a sam to dostal a je to velmi zle a pritom je mlady a zdravy clovek🤦 cudzich presvedci ale mna nie. Cely zivot berie lieky na migreny, je obezny, a zadychal sa uz len ked mal vyjst k nam na poschodie. Drviva vacsina doslova cakala na impulz len aby sa v ich nudnom zivote stalo nieco zaujimave... Ja s manzelom sme aktivni cely zivot, berieme vitaminy, posilnujeme imunitu, sme chori tak max raz do roka aj to ked je "sezona"...manzel je v uzkom kontakte s covidakmi od kedy zacala pandemia. Chodi mi normalne domou. A ani jeden sme to nemali...a keby to aj dostanem, nemam strach, verim svojmu telu a poznam ho. Nech mi nikto nevravi ze to neni aj o imunite ☝️ zial ludia s pridruzenymi chorobami to maju tazsie(ci uz si za to mozu sami alebo nie)
Otec to mal a zvladol to ako beznu sezonku. Mama mala priebeh dost zly, nakolko je srdiarka a pluciarka. Ale u nas sa covid nelieci takze ako nechapem ako to mala zvladnut 🤷 tam ides na stroje az ked kolabujes a aj to uz je mala pravdepodobnost ze prezijes cize...ale zvladla to...tazko, ale zvladla doma, neliecena. Segra je mlada, zdrava, o tej ani nehovorim, pohoda... Telo mame len jedno, aj zdravie...starajme sa o dusevnu a telesnu stranku, pohyb, zdravy zivotny styl, preventivne prehliadky od zubara cez srdce az po prsia a maternicu.... A ono nam to oplati vtedy ked to budeme potrebovat ❤️

poopsie
13. mar 2021

@terezka1947 no keď som videla zábery z Wu-chan, čo im kvapkalo v infuzkach? Chápeš to, že Kálavská si pichala lieky proti zrazaniu krvy a plebs dostal ho*no? Chápeš, že normálny človek sa nedostane k žiadnym liekom? Normálneho odvezie záchranka až keď sa dusi.. To je fakt zdravotná starostlivosť na jednotku👍... Bývalá kolegyňa mala vyše 80 ročnú svokru v nemocnici, kde ju nakazali... Vyložili ju v papuckach a župane pred domom... Riešili s jej všeobecnou doktorkou a dostala úplne všetko od isoprinosinu po injekcie na riedenie krvy a babkyn kovid vyzeral tak, že dva krát zakaslala... Koľko ľudí by umrelo na emboliu, keby aa nepichali injekcie na riedenie krvy pri kazdom zákroku????? A mame tu chorobu, čo spôsobuje zrazeniny a len malokto sa dostane k takýmto liekom.... To je recept na katastrofu.. Nie samotná choroba, ale prístup k nej..

radkaradix
13. mar 2021

@zuzicka256 to, ze ste vy zdravi, vam nedava pravo ohrozovat ludi, ktori maju zlu imunitu.

@1stella1 Ja tiez nenosim rusko na prazdnej ulici, nejdem sa dat ockovat, moj muz este nebol ani raz na testoch, lebo nema dovod, kedze je len doma, chodime von, do prirody, aj na ihriska, aj sa vidime s rodinou, zdravy rozum pouzivame..
Ja nevravim, aby ludia nosili rusko aj vo vlastnom dome a aby boli pozatvarani doma. Ale trochu tej kolegialnosti je na mieste. Uz len pre dobry pocit inej mamicky na ihrisku, o ktorej nic neviem, si to rusko dam, aby som neohrozila ju a jej deti. Co ak nema nikoho, kto by jej pomohol postarat sa o deti, ak by na par dni ostala lezat vo vysokych horuckach? Tie, co nenosite rusko medzi ludmi, ste velmi egoisticke. V lese, na luke, na prazdnej ulici si ho nenoste, ani ja nenosim.. ale treba brat ohlad aj na inych a nevidiet len seba a svoj kaslik po chvili s nasadenym respiratorom. Autorka sa pytala, preco nenosia zeny rusko na ihrisku medzi ludmi.

nistika
13. mar 2021

@radkaradix udelim si taku vynimku taku a tato mi tiez pasuje, svinski egoisti ste tu vy....vies my tiez pouzivame nejaky rozum, ak sa mamicka na ihrisku boji kovidu, mala by radsej chodit na prechadzky. ak mam alergiu na pel, tiez sa nebudem trepat v lete do lesa.

zuzicka256
13. mar 2021

@radkaradix nehladaj tam to co som tam nenapisala dobre? 🤗 Ja nikoho neohrozujem pokial viem ☝️ precitaj si este raz a pomaly hoci aj nahlas co som napisala 🤗

radkaradix
13. mar 2021

A este k tym reciam, ze ruska aj tak nie su ucinne, myslim, ze to tu niekto spomenul.. tak nabuduce, ked budete u chirurga alebo zubara im povedzte, nech si daju rusko dole, ved to nema vyznam.. a nech vam kludne nachrchle do otvorenej rany.

nistika
13. mar 2021

@radkaradix a teraz pozeram chyba mi tam avsak alebo ale...aby ste to zle nepochopila, to ty do tych egoistov nadavas nam, nie ja tebe...

nistika
13. mar 2021

@radkaradix a vies ty co? aj takych ludi poznam na ihrisku stretavam jednu zlatunku babicku, ktora ma kovid totalne na haku. kazdy den chodi k nej osetrovatelka a ona jej povie, daj si to dole, ved v tom nemozes poriadne dychat...ona prezila dvakrat rakovinu a nejaky kovid ma na haku. myslim ze je takych ludi dost. osobne by som mala tiez u prdele ci ma pri mne niekto rusku alebo nie.

poopsie
13. mar 2021

@radkaradix ano chirurg ma pri operácii rúško aby nezaniesol do tvojho tela BAKTERIE, aby si nemala zápal... A byť zubarkou je mi lepšie mať rúško akoby na mňa frkali cudzie sliny... Na moje pery cudzie sliny nepatria... Porovnavas hrusky s jablkami

vroni
13. mar 2021

@radkaradix, vieš co? Keď ten chirurg ci zubár vytasi upatlanu, doma spichnutu handru z vačku akože rusko, tak si fakt nemusí dávať nič.

jana_eyre_2
13. mar 2021

@nistika medzi vyjadrenim "egoisti" a "svinski egoisti" je celkom rozdiel.. minimálne v tom ponímaní kto komu nadáva..

poopsie
13. mar 2021

@nistika a ešte keď sme pri tych zubaroch a chirurgoch... V septembri októbri som bolabu oboch... Súkromných.. Zubar si dal rúško len keď, išiel bližšie k malej a potom si ho dal normálne dolu.. A chirurg dermatolog... Sa ma opýtal, či mam respiračné ochorenie, po odpovedi nie sme si obaja zložili rúško... A viedli rozhovor.. Keď prislo k zakroku nadadil si ho... 🤷‍♀️Lekári niesú taký fanatici ako by sa ti zdalo

nistika
13. mar 2021

@jana_eyre_2 mila osoba, tebe neviem o co ide skutocne. vzdy ma zoberes za slovicko, poslem ta do riti na to uz neodpovies a potom ked najdes nove slovicko skusis to znovu. nevyjadrujem sa viac k tebe. aspon nie v tejto teme alebo akejkolvek kovidom spojenej. stale plati, ze v inych temach mas celkom racionalne nazory takze ti ich olajkujem aj nadalej ale tu som s tebou skoncila.

poopsie
13. mar 2021

@poopsie jemine pardon, malo to ísť vyššie

poopsie
13. mar 2021

@nistika mačkam o sto šesť 🤣

jana_eyre_2
13. mar 2021

@nistika ja sa ozývam keď mám čo povedať.. niekedy si tu povedala takú premna hlúposť že sa mi už ani ozvať na to nechcelo a tak som to nechala tak.. neposlala si ma do riti, len na niektoré veci ti nejde odpovedať bez toho aby som odbacala od témy a už nechcem siahodlho písať.. tak ako si ty teraz rozculena, tak asi nevidíš, že to čo vyčítas iným robíš sama a áno aj urazlivo.. tak preto si vezmem len pár tvojich príspevkov.. ja diskutujem aj naďalej, nepotrebujem si dokazovať kto koho dokáže argumentačne poslať "do.riti"..