Z čoho máte fóbiu?
Ahojte mamicky 🙂
Citam si nejake clanky o roznych fobiach, niektore su skutocne nezvycajne. Tak ma zaujima, mate aj vy z niecoho naozajstnu fobiu?
Chodím na turistiku a prespávam na zrúcaninách hradov. Nebojím sa, ale z výšok mám fóbiu. Ani nie z kilometrových (napr. v lietadle), ale 7. poschodie ma spoľahlivo odrovná.
Hady a zubári 😭
Z medvedov
Ja sa hrooooze bojim paliciek do krku, výter z krku. Všetko pri com môže nastať daviaci reflex 😂 ale je to fakt panicky strach. Ked som chorá uz doma sa potim a mam triašku aby sa lekar nepozrel s paličkou do hrdla. Lebo urobím veľký cirkus
Včely, osy, výška, voda napr len vtedy keď mám hlavu pod vodou alebo mi sprcha dlhšie spliecha na tvár, malé otvory blízko seba, dlhšia jazdy v aute, veľké priestory.
Osy a srsne 😨
Z uzavretych tmavych a uzkych priestoroch ale napr aj solarko, ked dom tam bola 5min som mala vo robit...., obcas z vysok ale to takych riadnych inak som na 7posch. a je to pohodicka.
Potkany, fuj len som to napisala a mam zimomriavky 😵
@halci máš dvojicku😀tiež výšky a lanovka ešte zatvorená ako tak, ale otvorená ani za nič.Vcera sme boli na Oravskom hrade tie úzke schodiky vo výške pod sebou vidieť mesto ešte hore som išla, ale dole sa mi už roztriasli nohy a teplo ma prešlo.Cely čas hore na hrade som rozmýšľala ako ísť dole a ešte veľa ľudí predomnou.
Najhoršie sú malé, tesné uzavreté priestory. Výťah mi nevadí, ale také, kde sa neviem postaviť, čiže napríklad plaziť sa cez nejaké potrubie u mňa nehrozí. Mám aj strach z výšok, ten som však ako mladá vôbec nemala, mohla som stáť na kraji skalného útesu a pozerať dole a nič. Toto sa časom zmenilo na úplný opak.
Čo sa týka zvierat, nevadí mi žiadny hmyz, potkany, hady, ani nič podobné. Ale ani za svet by som sa nedotkla delfína. 🐬 🤢 Nechápem ľudí, ktorí platia za to, aby si s nimi zaplávali, ja by som zaplatila, aby sa ku mne žiadny ani nepriblížil. Netuším, prečo a odkiaľ sa to vzalo.
Meranie tlaku. K o n e č n á
@labajka mám kamarátku, ktorej išla kamarátka (DOKTORKA) merať tlak. Akonáhle videla tlakomer, v momente jej bolo zle, takmer odpadla, nedala si ho zmerať, ale povedala, že zajtra, že ona sa na to potrebuje pripraviť. Na druhý deň, už relatívne “pripravená” si ten tlak odmerať dala, spotená, až tričko na chrbte mala mokré, tlak vysoký jak šľak, samozrejme. No katastrofa. Povedala, že radšej by po sebe nechala liezť pavúky, len aby si nemusela merať tlak. Teraz je dokonca tehotná, povedala, že kvôli strachu z merania tlaku sa bála vôbec otehotnieť. Nuž, bude to musieť nejako prežiť.
@h2 aj u mňa tie strachy prišli až, keď som otehotnela.Ako tehotná som isla na lanovku a odvtedy panika cestu dole som radšej slapala pesi.Aj jaskyne mi robia problém a pritom klaustrofobiou asi netrpim😉výťahy mi nevadia, ale, keď mi robili magnetickú rezonanciu tak som zdupkala ten pocit, že nemôžem nadvihnúť hlavu bol hrozný.Minuly rok sme mali ísť v uzavretej lanovke na Chopok prišla búrka vypli lanovku a sedeli sme v bufete a čakali kým ju spustia.Cely čas som hustila do muža, že nejdem, lebo ak by som zostala v polceste zbláznim sa😄vrátili nám peniaze a išli domov.
Tripofóbia. Ani nemozem opisat, co to je, lebo sa mi jezia chlpy a oblieva ma. Vyguglite si.
Bojim sa viacerych veci, napr ihiel, hmyzu, preplnenych priestorov a pod, ale naozajstnu fobiu mam zo zvracania.
Neznasam to, uz len ked vidim alebo pocujem ako niekoho nadrapuje, pripadne staci, ked mi o tom niekto hovori. Odpadavam hned. Bala som sa, ako zvladnem tehotenstvo, ale nastastie mi ani raz nebolo az tak zle. Keby som mala pregrcat pol tehotenstva, asi by som seriozne umrela.
Z mravcov.
Z cudzich vani
Klauni, porcelánové bábiky, maňušky a divadelné bábky
To len ja tu mám fóbiu (a teda veľmi silnú) zo slimákov bez domčeka? Od malička im hovorím plžy. S ulitou mi nevadia 😒
@kikinda201 fuj aj ja
@19daniela90 mne to pride hororove 👻 blee
Pavuky
výšky a spanie v stane
zo zvuku, ked sa brusia noze.
mozno som bola v minulom zivote nejakou osipanou 😀

@kiki68 a tie pohľady ľudí, ktorí ma nepoznajú. 🤦🏽♀️ Akoby som z inej planéty bola. 😀😀😀