icon

Z čoho máte fóbiu?

lucianna2
27. aug 2020

Ahojte mamicky 🙂
Citam si nejake clanky o roznych fobiach, niektore su skutocne nezvycajne. Tak ma zaujima, mate aj vy z niecoho naozajstnu fobiu?

Strana
z3
miskooo1987
27. aug 2020

@leuchtturm z tohto nemám fóbiu, ale je mi to krajne nepríjemne...celkovo podobne vysoké zvuky...

fokuska
27. aug 2020

Z velkych elektrickych stoziarov. Ked idem okolo v aute tak este ok, ale peso, na turistike a pod. prejst popod ne, alebo sa priblizit...brrr

jana_eyre_2
27. aug 2020

Z totálnej tmy, nenávidím to keď mám otvorené oci a nič nevidím, bojím sa toho.. v noci musím mať jemné svetlo v rohu izby.. najradšej mám ak svieti pouličné svetlo z ulice..

A veľkú fóbiu mám aj zo silného vetra - naozaj sa bojím ak fúka a je to jediný čas keď som ochotná neísť von, pretože vonku sme stále..

hastrmistr
27. aug 2020

Nože, žralok, lietadlo, výšky a ľudia v obchodoch....

lavender273
27. aug 2020

Z verejnych zachodov, stiesnenych priestorov,,z kupania sa v jazere

banyka
27. aug 2020

Ja z tmy. Ale velmi. Tiez musim mat niekde zazate aspon male svetlo. Nocnu lampu alebo svetlo na chodbe.

zuza2801
27. aug 2020

Najviac z pavúkov, neznášam ihly a jazda na motorke. Nikto by ma na nu nedostal 😬😬

ketrint
27. aug 2020

Kliešte!! Oh.

alexa507
27. aug 2020

Zo psov 😢 a ešte tmy u nás svieti celu moc svetlo v kuchini a keď idem po chodbe mame senzory vsade nech sa zapínajú

luuubik
27. aug 2020

Jejda, toho by bolo: hady, zaby, potkany, slimaky, tma, nezakryte nohy v noci (nedajboze este vytrcajuce z postele), uhryznutie divym zvieratom, prechadzanie blizko popri brane za ktorou moze znenazdajky vysteknut pes, tmave burinou zarastene miesta, nocne zvuky, ktore neviem identifikovat, a podobne "smakocinky". A to je este nic oproti strachom zo zlych, zakernych ludi, z chorob, zo smrti blizkych, z nasilia, z brutality, z bezmocnosti.... Ale inak som v pohode 😄

sofinka156
27. aug 2020

@diewcatqoo mozeme si ruky podat ...trpim tym uz roky...ked pocujem ze crevna chripka original si davam tabletku na upokojenie alebo ked deti pridu ze ich boli brucho uz ma trasie...neviem nad tym vyhrat...ako decko som bola viac krat na infekcnom so salmonelu so zapalom zaludka a vzdy to sprevadzalo silne vracanie ci mi to to spodobilo neviem...ked jie niekto chory postaram sa pomozem ale ked pocujem o crevnej utekam kilometre...

bjl0803
27. aug 2020

@lucianna2 pavúky 😥😮 hady

diewcatqoo
27. aug 2020

@sofinka156 tak to mas fajn, ked sa dokazes postarat, ak je niekto blizky chory. Ja sa ani o vlastne dieta nedokazem postarat, ak zvracia. Seriozne odpadavam.. viac starosti je potom so mnou, ako s dietatom. Som matka roka, co uz 🙂
Tiez sa oblukom vyhybam crevnym chripkam, alkoholu, tazkym jedlam a rovnako ako ty, ak mi dieta povie, ze ho co i len trochu boli brusko, hned panika.

oblecenie99
27. aug 2020

@lucianna2 Z výšok a najmä z rýb 😳..nezvládnem pohľad na ne ani na tanieri..doma ryby vôbec nepripravujem,nemohla by som ani len nožíkom tuknut do tela už mŕtvej ryby..samozrejmenyo ani nejem.keby niekto dal do veľkého olympijskeho bazéna akvariovu rybičku,nevosla by som doň.Najhrozostrasnejsi tvor na zemi je podľa mňa kapor.

katka2505
27. aug 2020

Pavúky

viikkki
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
28. aug 2020

Pavuky aj ked je len na obrazku tak ma strasie a nemozem sa na ne pozriet.

Velmi tesne uzke priestory ako napriklad studna alebo komin. Ako deti sme lozili po betonovych rurach co boli nechane na luke za domom. Mali tak pol metra priemer. Ine decka sa dokazali cez ne preplazit. Ja som skusila a ked som bola vnutri tak panika. Ak raz budem musiet ist na CT vysetrenie kedy vas daju do takej uzkej rury tak ma budu musiet uspat.

Mat veci okolo noh ked sedim. Napriklad v lietadle alebo autobuse si nikdy nedam tasku vedla seba alebo pred seba. Potrebujem mat nohy volne. Inac ma chyti strasna nervozita.

Mat rozhadzane veci na zemi a hlavne pred dverami. Totalne ma to vystresuje ked na nieco stupim alebo sa o nieco potknem a mam strach z rozhadzanych topanok priamo pred dverami. Asi potrebujem mat cisty unikovy vychod.

Rozpravanie pred publikom aj ked to nie je fobia... skor trema.

andreatytler
28. aug 2020

@modrava Toto je hrozna predstava. O tom sa mi bude dnes snivat... velka vdaka☹ 🙂
Inac ja mam na pavukov specialny radar. Vojdem do miestnosti a viem ze tam je. Dokazem ich zazriet aj na tych najnemoznejsich miestach. Hned mi udru do oci aj ked len malinke. Pred tym ako sme mali dieta som si nelahla do postele dokial som vsetko nepopozerala. Poobracala vakus, perinu, pozrela steny, plafon, podlahu. Ale odkedy mame maleho,ktory spava v spalni, ja ked idem vecer spat, uz si len potichum lahnem po tme do postele a modlim sa aby som si nelahla na pavuka.

anickaaa6aaa
28. aug 2020

@ava11 brrr toto mam aj ja... 😱

karmen118
28. aug 2020

Ja mám fóbiu z bielych plášťov 😀, mám to aj v karte od lekára potvrdené, meranie tlaku je konečná, to mám neskutočne vysoký tlak, že nechápu ako môžem sedieť a rozprávať 😅. Veľký problém to bol v oboch tehotenstvách, kedy mi na prvej poradni s prvým dieťaťom, kedže mi fóbiu gynekológ ani sestričky nechceli najprv veriť - takže ako prvé na mňa nakričal, že môžem mať poškodené dieťa a že či chcem umrieť - to mi moc na ten tlak a nervy nepomohlo (odvtedy mám strach aj z tehu poradní 😖), takže ma posielali po vyšetreniach, kým mi to internista, ktorý sa špecializuje na srdce nenapísal do karty, že to naozaj mám, mala som aj tlakový holter 3x 🙈. Takže som si obe tehotenstvá merala doma tlak, a tam bol vždy v poriadku u lekárov preráža strop 😅 a zubár je kapitola sama o sebe.
Inak nie som schopná ísť spať v izbe keď v nej lieta nejaký hmyz alebo sa vyskytuje pavúk. Mám veľký stres aj z ľudí, veľké množstvo ľudí na jednom mieste mi robí problém, hlavne ak sú cudzí, alebo cítim, že ma tam nechcú, to mám veľké stresy z toho a oberá ma to o energiu, takže škola pre mňa bola utrpenie. Na VŠ to už bolo oka. A prihovoriť sa prvá cudziemu človeku, ak to aj dokážem tak mi srdce vyskakuje z hrude von a hučí mi v ušiach, to isté volať niekam, hlavne po prvý krát - dosť to sťažuje život ☹.

tamaee
28. aug 2020

@lucianna2 tmy ....ani nie tak tmy ale čo je v tej tme,čo sa v nej skrýva.

viikkki
28. aug 2020

Zraloci a svokra

andreatytler
28. aug 2020

@viikkki Niekedy to iste🙂

sebastianmichal
28. aug 2020

Ja mysi podkany skrecky hoc len v telke ci na obrazku chytam panikua odpadavam

jankaalaci
28. aug 2020

Z hadou. Stačí, že ho vidím na obrázku alebo niekto o tom rozpráva a začne mi všetko trpnut, chce sa mi z vracať, na omdletie a srdce mi ide z hrude vyskočiť.

sofinka156
28. aug 2020

@diewcatqoo dokazem ale najblizsie hodiny a dni mi nic nechodi hlavou len jak to vsetci dostaneme no cele zle...pred pol rokom sme mali vsetci crevnu v jednu noc ja muz deti no to bolo hrozne nocna mora...a pred 3 tyzdnami mi maly 23 mesacny 13x za sebou vracal skolaboval odpadol mi v naruci a ja som mu hned volala sanitku ..dalsi tyzden som bola na prasky z toho v zivote som sa nikdy tak nebala jak vtedy on ho...no nici ma tato fobia dobrych 13 rokov a nie nie si zla matka moja sestra svohe deti ani neprebalovala lebo ju nadrapovalo ..este ze zila so svokrovcami na dochodku 😁

Strana
z3