icon

Zabudnutá evidencia dochádzky absolventskej praxe, čo môžem čakať ?

cicamica158
11. jan 2020

Dobrý deň
Od 1.12.2019 som na absolventskej praxi, no je tu menší problém, lebo sme zabudli odniesť evidenciu dochádzky na Úrad práce do 10.1.2020, ale v ten deň sme to zaslali poštou, lebo sú tam len do 12:00 v Piatok na Úrade práce, pošta do 13:30 v Piatok, a kým skončím a dopravím sa tam (nemám vodičák a ani auto, som odkázaná na autobusy a vlaky, nemá ma kto odviezť, aby som to zaniesla, poobede mám hrozné spoje, musím aj prestupovať 1 krát). Je možné, že im to tam do Pondelka príde? hm? lebo mi aj volala tá Pani, čo to má na starosti, že do Pondelka by chcela, aby jej to prišlo, inak mi žiadne peniaze nevyplatí :/ a ja ich dosť potrebujem 🙂 Pritom som tam chodila každý deň, celý mesiac (teda okrem sviatkov a víkendov) dokonca som si aj nadrobila hodiny, keby náhodou prišlo nevoľno alebo by ma chytil silný astmatický záchvat (mávam teraz v zime problémy s dýchaním, takže inhalátor poruke vždy a všade a to robím dosť ťažkú prácu). Viete mi pomôcť, poradiť? A ešte niečo, kedy ich môžem očakávať?

Strana
z2
cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova nie nehľadám

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova keby má ma kto odviezť tak odnesiem len nemá :/

veronikaszabova
14. jan 2020

@cicamica158 no ako myslis, keby si chcela, tak to riesis. Lebo podla mna riesenie nie je poslat to postou v hodine dvanastej a dufat, ze to bude OK.

Vyhovarat sa, ze 1km by si musela slapat. Tak si si mala zavolat taxik, ked sa ti nechcelo pesi.

Teraz sa modli, aby ti poslali €

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova ak nepošlu tak nemám za čo chodiť ani ja tú absolventskú prax

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova môžem za to azda ja že vo Štvrtok poobede som dostala iba podpísanú dochádzku od zamestnávateľa?

veronikaszabova
14. jan 2020

@cicamica158 to mas 2 dni na dorucenie dochadzky na urad.

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova a žiaden normálny spoj už nešiel, k cúdzemu človeka do auta by som nenastupila nikdy to radčej pôjdem spojom, aj to vo Štvrtok sú len do 15:00 a kým tam prídem môžem sa akurát tak otočiť a ísť domov

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova a v Piatok sú len do 12:00

veronikaszabova
14. jan 2020

@cicamica158 radsej uz nic nepisem a vypinam si komenty.

"Kto chce kam, pomozme mu tam"

cicamica158
autor
14. jan 2020

@veronikaszabova tak mi povedz ako so to inak mala riešiť?

1sally12
14. jan 2020

by ma fakt zaujímalo ako ďaleko máš z miesta bydliska na absolventskú prax a kde sídli tvoj UPSvaR, keď toľkokrát prestupuješ...🙄 ... celé divné

cicamica158
autor
14. jan 2020

@1sally12 z miesta bydliska to mám 4 km do miesta kde musím prestupovať je 8 km, UPSVaR je ešte 20 km ďalej a odo mňa je to 32 km, pričom spoje idú tak zle že strach :D

markaterka
14. jan 2020

Máš samé výhovorky. To tak ďaleko od upsvar máš absolventsku prax? Keď ti dali podpísanú dochádzku, tak si sa mala vypýtať skôr z praxe a zaniesť ju tam.
Ty si nemala ani len snahu zaniesť to. Tak teraz si musíš znášať následky sama. Tak bohužiaľ budeš bez peňazí, ak im to tam neprišlo včas.

1sally12
14. jan 2020

To je divné mať tak ďaleko prax, ani nie od domu ale od UPSVaR, ja som myslela že to musí byť vrámci jedného mesta. Presne - ako sa píše vyššie : mala si si nejaké čo ja viem, dva-tri dni nadrobiť tým pádom by si mala aspoň jeden deň voľno a ten využiť aby si išla na úrad. Určite by sa dalo na tej praxi dohodnúť. (ja sama som to tak robila) Ale ako píšu vyššie, žiaľ následky s musíš znášať sama. Alebo si s tým nemala súhlasiť tak ďaleko, príp. zobrať niečo bližšie.

cicamica158
autor
14. jan 2020

@markaterka áno, mám, to tak ďaleko, nemám vodičák a ani auto, nemá kto odviezť, tú dochádzku mi naozaj dali len vtedy, keď som mala ísť domov, a autobus, ktorý ma mal na ten prestupný spoj odviezť bol už dávno preč, bolo cca 12:45 a zrovna vtedy išiel ten autobus, do miesta, kde som mala prestúpiť na druhý autobus o 13:25, v cieľi niečo po 14.hodine. Ja tam zavolám, lebo som tam chodila každý deň, teda okrem víkendov a sviatkov, dokonca mám odložené lístky z autobusu, keby mi neverili :D

Strana
z2