Zabudnuté dieťa v aute
Ahojte dievcata. Vcera sa objavila v mediach otrasna sprava , ako otec zabudol dieta v aute v tychto tropickych horucavach. Som z toho zhrozena, nemohla som v noci spat, je mi to strasne luto, hlavne to, ako to dvojrocne dievcatko muselo trpiet. Ja nepytam radu, ani sa na nic nepytam, len som sem proste napisala, lebo ma to trapi.
Na diskusii pod článkom na idnes je odkaz na článok o tomto "fenoméne" vo wasingtonpost...píše sa v ňom o podobných prípadoch v USA...stavajú sa každoročne, 15-25x, ľuďom každého veku, pohlavia, vzdelania, rasy...ľudia nie sú stroje, nešťastie sa stane komukoľvek z nás. Ozaj nechápem tie z vás, ktoré tak odsudzujú...vy ste neomylné? Nikdy v živote ste nespravili žiadnu chybu nevedomky? Tento otec mal smolu, že jeho chyba pripravila o život jeho vlastné dieťa. Nik ho nemôže potrestať viac, ako sa potrestá sám...
@gabrielita1610 ano mala som stastie, s rozumom to nema nic spolocne...
@filipal ja sa tym nechvalim, je to len priklad toho - ze mne sa to stat nemoze... moze, a kazdej jednej, ktora tu tvrdi, ze mne by sa nikdy nestalo...
@aristka aj ja sa sustredim na dve deti... ale nikto z nas nie je neomyny, perfektny a dokonaly. vsetci sme len ludia. niektori z nas maju viac stastia, ze ich chyby nedopadnu zle. nie len pri detoch, aj pri inych veciach - dopravne nehody, etc...
a ako pisem, ja ho neospraveldnujem. je potrestany viac ako dost, ale sudit ho nebudem, lebo neviem, co mi este osud prinesie...
Ľudia, dúfam, že poniektorí chápete, co ma viedlo k tomu, aby som to sem dala. Ale bola to chyba. Zvrhlo sa to tu na obviňovanie, osočovanie, určovanie diagnoz, atď. No des. Úprimnú sústrasť rodine
inac, to co tu zaznieva, ze je dost potrestany....ako viete? Normalny, milujuci rodic by bol, ale nepoznate toho cloveka.
@filipal myslim si, ze kritika je dobry ukazovatel toho, co je v spolocnosti pripustne a co nie a urcuje normy a nuti ludi konat "v sulade s tym, co sa povazuje za dobre " a vyhybat sa tomu, co sa povazuje za zle, bez toho by si asi kazdy robil co sa mu zachce...suhlasim s tebou
@eri150 diskusie su na diskutovanie, nechapem, ze ked si to sem dala, cakala si reakciu jedneho typu, takeho, akeho nazoru si ty a ked niekto napise iny nazor, uz je to akoze zle? Poniektore stale nechapu pojem diskusia a ta je o vymene nazorov, ja si rada precitam nazor kazdeho, aj opacne , ako su moje a myslim, ze kazda tema, aj ta, co sa zvrtne na hadku , je dobra a ma svoj vyznam. V dnesnej spolocnosti sa vytvoril nejaky novy fenomen, ze ludia si nesmu vymienat nazory :D , kazdy ma pocit, ze ked niekto napise cosi ine, alebo pouzije silnejsie slova, uz je to zle. Naucme sa prijimat nazory a myslienky aj inych ludi, niekedy, na panovnickych dvoroch boi taketo stretnutia a besedy bezne, dala sa tema a diskutovalo sa a ludia sa zapajali a kricali, je to fajn a prospesne, nie sme stado...
@filipal zdá sa, že @mamulka211 dotyčného pozna, podľa prispevku na predchádzajúcej strane...píše niečo o karme a tak...
@bajana
@eri150
nemyslim, si, ze by sa mala tato diskusia vymazat. moze byt poucenim pre niektore matky. Vsak dnes je dalsi pripad, ze niekto nechal 5 rocne dieta v aute a zomrelo. Stalo sa to vo Svajciarsku.
Stale treba tieto veci pripominat. Myslite aj na zvieratka, psici su tiez ohrozeni, byvaju casto zavreti v autach...
@eri150 ani ja nechápem, čo si vlastne založením tejto diskusie sledovala... chcela si zdieľať ľútosť nad mŕtvym dieťaťom? Takéto veci sa jednoducho stále stávajú a vidíš, napriek tomu, že sú a boli medializované, stále sa vyskytne podobný prípad. Nikto by nechcel byť v koži toho dieťaťa, ani v koži otca dieťaťa, ani v koži matky dieťaťa, ani v koži súrodenca dieťaťa... Vec, ktorá sa stala je nezvratná a nám nič nezostáva, len poučiť sa...
@bajana ja ho nepoznam, ale citam o tom clanky, kde sa to pise, ze ma 56 rokov, je rozvedeny ma celkovo 4 deti, dve z prveho a dve z druheho vztahu s 32 rocnou zenou a je sefom reklamnych novin.
@mamulka211 tak to si ho teda zaškatuľkovala, zdiagnostikovala a odsúdila dosť rýchlo...typický čitateľ dnešnej bulvárnej doby...
@bajana a co by teba napadlo, ked toto citas, co ho tam zabudol len tak zo srandy? Ved to je snad logicke, ze , kedze zo srandy to nebolo, ze to asi bolo z jeho vycerpanosti, ja som nic neodsudila, len som sa zamyslela, ze preco dokaze 56 rocny otec 2 rocneho dietata a manzel 32 rocnej mladej zeny zabudnut dieta v aute
@mamulka211 už som písala, že v USA sa to deje ľuďom každého veku...takže jeho vek je skôr náhoda ako pravidlo...a ty si písala niečo o karme a životnom štýle atd....aj to písali v novom čase?
@bajana nie to je moj nazor, sme v diskusii a ja si budem pisat to, co si myslim, este mas nejake otazky?
@tortelinka Suhlasim s tvojim nazorom, aj ine baby to tu spominali, len bohuzial, v takomto teple staci dietatu v tom aute na slnku 10-20 minut, a je koniec, takze aj keby si spomenul za hodinku, uz by bolo asi neskoro.
Gulku do hlavy, človeku, ktorý, v akomkolvek počasí zabudne na svoje dieťa, celý den, ten človek nie je v poriadku, na dieťati mu nezáležalo a každý kto napíše že sa to može stať, nemá takisto zdravý rozum, takéto niečo je neospravedlnitelné, nezasluži si žiaden sucit, normálny milujuci rodič nezabudne na svoje dieťa na celý den, toto ja nechápem, ako ho možete ospravedlnovať, niečo takéto je neprípustné, sme za deti zodpovední, su odkázané len na nás, ich život je v našich rukách, on priviazal svoje dieťa do sedačky a nechal ho uvariť v 70 stupnoch, je to hajzel, žiadny trest nebude pranho dostatočne dobrý 🙄
@vejula Toto čo ty tu píšeš, mi je z toho zle, zastávaš sa človeka, ktorý umučil svoje dieťa, dieťa ktoré umieralo v strašných bolestiach a strachu, dieťa ktoré priviazané kričalo na svojich rodičov a tí neprichádzali, plakalo za mamou a ocom, a ten si veselo zarábal korunky, na malu si ani len nespomenul, toto ti príde normálne, ospravedlnitelné? Naozaj sa toto može stať každému? to prečo hladáš dovody prečo na nu zabudol? ZIADNY dovod na zabudnutie dieťaťa v aute na celý den NEEXISTUJE, deti sa v aute nezabudaju 🙄
@vejula
a aj @bubelko
To co sa vam stalo (u vas to nastastie nemalo tragicke nasledky) a stalo sa aj tomuto panovi sa nemoze stat kazdemu, ale moze sa to stat kazdemu cloveku, ktory je zvyknuty chodit na auto pilot, ludom, ktory su myslienkami vsade inde len nie v pritomnosti (najcastejsie v buducnosti) Ano, taketo spravanie sa da cielene zmenit, ak nedokazete byt pritomne v momente, treba si zajst za psychologom, ktory sa zaobera terapiou zvanou mindfulness a ten by vam mohol pomoct v treningu, taktiez mindfulness casto "vyucuju" aj na joge. I ked je pre vacsinu ludi tazke, "byt stale pritomny" je potrebne natrenovat si to aspon v klucovych situaciach. Byt pritomny pri soferovani, byt pritomny pri vykonavani nejakych zivot/zdravie ohrozujucich cinnostiach a co je dolezite a co zlyhalo aj v tomto pripade byt pritomny pri starostliosti o detoch. Odporucam vsetkym, ktori maju sklony byt myslienkami uz niekde inde
@filipal nie nezabudam, že to dieťatko umrelo, velmi trpelo. Ale som si ista, že ak existuje posmrtný život, tak jeho čista a nevinna duša určite neviní svojho otca za niečo čo neurobil schválne a som si ista, že by si to dievčatko neprialo aby teraz ludia nadávali na človeka, ktorý mu je spolu s jeho matkou najbližší.. Komu týmto odsudzovaním pomôžete. A druhá vec, ktorej nerozumiem, ako môžete človeka, ktorý omylom (i ked fatálnym, ktorý by sa nemal stávať) môžete prirovnávať pomaly k masovým vrahom, ktorí zabíjaju pre svoje potešenie

@filipal ja si nemyslim, ze ho niekto obranuje... ale skor ide o to, ze niektori tvrdime, ze vozit sa po nom nie je spravne. ma dozivotny trest - nemyslim teraz väzenie - ale bude zit s vedomim, ze jedna chyba ho stala dieta... a zrejme aj rodinu, lebo nepredpokladam, ze mu zena odpusti...
ale tvrdit, ze mne by sa nikdy nestalo si nedovolim... napriek tomu, ze viem, ze dieta nie su predmet... poznam pripad, ked matka 3 deti nakladala deti, a vajco zabudla doma pred garazou - dopadlo to nastastie dobre.... ale nemuselo...
netreba sudit, aby sme neboli sudeni... to je cele...