Začiatky s nechtovým štúdiom

pjana
12. jan 2014

Ahojte, včera som sa prvý krát pokúsila si spraviť zatiaľ len jeden prst - palec v domácom nechtovom štúdiu. V základnom balíčku som mala primer gel, ktorý som si naniesla na môj necht a potom som to 3x pretrela priehladným uv gélom. Samozrejme som to medzi jednotlivými vrstvami vytvrdzovala uv lampou. Po poslednom vytvrdeni som to mala stale lepkave, tak som si vytvrdenie v uv lampe este raz zopakovala bez nanesenia uv gelu. Potom som sa docitala, ze ten gel treba pretriet tampónom napustenym roztokom. Tak som aj spravila. Moj výsledok: Prechod medzi umelym nechtom a mojim mi zostal takmer uplne viditelny. V com moze byt problem? Je to v tom, ze som pouzila iba priehladny uv gel? Akym spôsobom je mozne ten necht uplne zjednotit? A mam este jeden problem: Celkovo na celom nechte, ked sa pozorne prizriem, je ten gel nie velmi pekny, niekde akoby aj chybala jedna vrstva.

linda20111
12. jan 2014

@pjana ahoj, primer je vodicka ktoru davas na svoj prirodny necht pred tym nez na nho nanesies prvu vrstvu gelu. to davas len na prirodny necht, nedava sa na nalepeny typ. Lepkavy gel po vytvrdnuti v lampe si mala kvoli tomu ze ho treba utriet cisticom gelu (urcite ho v sade mas, pretoze v kazdej zakladnej sade je cistic gelu). To lepkave sa vola vypotok, po kazdom vytvrdnuti gelu v lampe sa utiera. Prechod medzi tvojim nechtom a typom ostal preto viditelny, lebo si nepouzila tzv. kamuflazny gel - je ruzovkastej farby. Nanasa sa vtedy ked si robis aj farebne spicky nechtov. Celkovo poslednu vrstvu gelu treba naniest uz len tenucku, ktoru uz nepilujes pilnikom. Odporucam ti pozriet si nejake video navody na youtube aby si vedela cely postup a nerobila chyby. Teraz ked mas nie velmi pekny gel na nechte ale aspon sa podaril rovny tak to jednoducho natries farebnym lakom a zakryjes co sa nepodarilo 🙂

pjana
autor
14. jan 2014

@linda20111 dakujem Ti za odpoved🙂 Medzicasom mi odletel ten jeden nalepeny necht a tak som sla do jedneho obchodiku a pani mi velmi dobre poradila. Ona je zastancom prirodzeného nechtu a nie umelého. Povedala mi, ze aj ona si nechala vypestovat svoj necht a pritom to naozaj vyzeralo akoby mala nalepeny umely. Vsetko som spravila podla jej odporucani avsak ona mi hovorila, ze utierat gel cisticom mam len po druhej vrstve a potom prepilnikovat. No ja som ho musela utriet aj po tretej vrstve, nakolko mi to zostalo stale lepkave. Teraz neviem ci mam zlu uv lampu alebo gel. Po pretreti cisticom gelu sa mi vytvorilo na kazdom nechte zopad malilinkých jamiek, ktore sice normalne nevidno ale pod lampou su viditelne. Nevies nahodou preco mi to vzniklo?

linda20111
14. jan 2014

@pjana tak niesom si ista ci ti poradila dobre, ved to je samozrejme ze ked to neutries cisticom tak zostane lepkave... poslednu vrstvu uz nepilujes. mozno to chcela povedat ale nie ze poslednu neutieras. Mne sa nikdy nevytvorili jamky, skor niekedy nerovnosti alebo bublinky, ale jamky som este nevidela, tak je mozne ze mas slabsiu lampu a preto musis nechat gel vytvrdnut dlhsie.