icon

Zahnisané očko mačiatka

13. aug 2023

Ahojte naša mačička pred 8 dňami porodila a má 2 mačiatka, jedno má už cca 3 dni otvorené očka a dnes som si všimla že to druhé ma jedno oko zahnisané, čo mám robit? Brať talé malé k veterinarovi? Celkovo je menšie troška oproti tomu druhemu mačiatku. Prosim o radu kto mate skusenost.
Prvý krat mame maciatka.

colsami
•
13. aug 2023

Ano k veterinarovi, da injekciu/pastu/sirup na preliecenie podla stavu a bude to fajn. Su to klasicke infekcne ochorenia ktore prenasa mama macka. A prenesie aj na dalsi vrh. (takze kastrovat)

Ocka treba riesit cim skor uz ked su vytoky z oci, niekedy majitelia pridu k veterinarovi ked uz je to oko rozpadnute. Aj dalsie maciatka s tym mozu mat problem. Oddelovat ich nemusite. Ak zacnu ocka slzit a hnisat, preliecite a budu fit.

A nebudu starsie? Este som nepocula ze by 5 dnove maciatko otvorilo oci, ale mozno vynimka potvrdzujuca pravidlo. Najskor to byva okolo tych 8 dni veku, az do tych dvoch tyzdnov...

nataly420
•
13. aug 2023

Vykastrovat treba

roja01
•
13. aug 2023

Kozmeticky tampon namoceny do harmancekoveho caju a utierat viackrat denne ocko.

aiana24
•
13. aug 2023

My sme s harmancekovym cajom davali tampon na ocko. Nie sackovy ale ozajstny suseny harmancek. Velakrat to zabrali.

autor
•
13. aug 2023

@colsami ano samozrejme dame ju kastrovat ale chceli sme aspon taz maciatka a uz je aj objednana… maju presne 8 dni lebo presne sme boli na 1 noc mimo domu a vtedy porodila. Rano ked sme prisli bola uz bez bruska. A pekne to jedno ma otvorene krasne modre oci. Dobre teda dakujem za radu vyskusame

nika23t
•
13. aug 2023

Svokrovci mali problém s okom mačiatka, kvapkami normálne Uniflox, do týždňa bolo ôk. Ale Uniflox mali doma. Neviem, skus zavolať nejakému veterinárovi, či by nevedel pomôcť.

aandrea9
•
13. aug 2023

Určite veterinár, zrejme to bude herpes vírus. Ak sa to nelieči, môže prísť o očko 😔

helen_167
•
14. aug 2023

Smer veterinarka, aj nas kocurik to mal a krasne sa to preliecilo mastickou😊