icon

Mačiatko má veľké bruško: Čo robiť?

Včera o 17:50

Ahojte, vie mi niekto poradiť?

Mám momentálne doma 2 potulné mačiatka, z ktorých malo 1 hnisavé oči a infekciu horných dýchacích ciest, po liečbe je už v poriadku.

Druhé mačiatko malo odkedy som ho prvý krát videla akési zvláštne veľké bruško. Bola som s ním asi 2 krát na veterine, kde ho pozreli, urobili sono a RTG. Veterinár povedal, že áno má dosť veľké brucho a podľa toho čo zistil zo snímok, má vraj úplne plné črevá, ale že úplne.
Dostalo odčervovaciu tabletu, ale to bolo minulý týždeň a bruško sa mu nezmenilo.

Inak papá, hrá sa, všetko normálne. Nevracalo. Stolicu máva, niekedy 4 niekedy 3x do dňa. Včera malo riedku stolicu s troškou krvi v nej. Dnes ráno malo zase dosť tvrdú stolicu, ale krv som už nevidela. Potom o pár hodín malo opäť riedku stolicu, ale tiež bez krvi.

Veterinár povedal, že tomu máme dať čas vraj, ak chodí na wc, tak priechodnosť čriev tam je, ale ja neviem. To veľké brucho sa mi nepáči, neviete niekto čo s tým ? Mám čakať, alebo opäť ísť na veterinu nech s ním niečo robia?

anonym_02d943
Včera o 17:52

My sme to mali, je začervené. Žiaľ naše mačiatko to neprežilo.

maca1984
Včera o 18:02

Dovolím si označiť @colsami

milka1950
Včera o 18:28

@anonym_autor choďte hneď na veterinu

colsami
Včera o 18:58

Ked bolo pred tyzdnom odcervene, sledovali ste kazdu stolicu? Boli tam parazity ci nie?

autor
Včera o 19:02
@colsami

Ked bolo pred tyzdnom odcervene, sledovali ste kazdu stolicu? Boli tam parazity ci nie?

@colsami sledovala, ale nič som tam nevidela, majú na wc podstielku, kde sú také mini ,,kamienky” keď sa to tam obalí, je možné že som si nevšimla, ale pozerala som všetky no nič som tam nevidela.

nika523
Včera o 21:46

Teraz sú dosť rozšírené giargie nech mu spraví výter a test na giargie ak malo krv v stolici môže to byť to, teraz sme to riešili s maciatkom čo sme našli, malo veľké bruško aj po odcervení a potom krv v stolici