icon

Zákaz mobilov a tabletov v školách od 2025: Váš názor?

10. dec 2024

Čo si o tom myslíte?

Strana
z4
nika23t
10. dec 2024

Schvalujem.

lenka7477
10. dec 2024

som ZA !

pe_mi
10. dec 2024

Ľudia zlatí konečne, veď doma nad tým decká sedia, ešte aj v škole.ked sa inak o tom začalo písať, ja som si myslela, že ono je to zakázané používať na školách .očividne som bola mimo 😄

ssimusska
10. dec 2024

Na ZŠ pochopím, SŠ by som nič nazakazovala. Neveim akých presne škôl sa to má týkať či len ZŠ alebo aj SŠ.

januska12323
10. dec 2024

Konečne

oblaacik
10. dec 2024

Nechapem uprimne, preco je to taky problem. Pamatam si ze na zakladnej skole z toho robili strasnu vedu ked mal niketo co i len mobil v ruke cez prestavku, okamzite ho brali a robil sa z toho cirkus. A nikdy sa nic nestalo kvoli mobilom aspon pokial viem. Iba zbytocne dramy. To ze ma byt cez hodinu vypnuty v taske, to ano, ale zvysok sa uz prehana.

letfenixa
10. dec 2024

@oblaacik asi si nezažila kyberšikanu.

ssimusska
10. dec 2024

@letfenixa keď niekto chce bude cez mobil šikanovať aj mimo školy.

ddaassuullaa
10. dec 2024

🔊🙏K-O-N-E-Č-N-E🔊🙏

prasiatko30
10. dec 2024

U nas nikdy nemohli pouzivat debile v skole pocas vyucovania, ani cez prestavky a decka su tu. Ditko ma 15 a vie, ze ak v skole vytiahne debila tak mu ho znarodnia a este mu aj daju pokarhanie oficialne. Deti namiesto toho aby cumeli cez prestavky do debilov komunikuju medzi sebou. Ak sa nieco stane tak mi vola skola - nie dieta.

maranco
10. dec 2024

@ssimusska podrobnosti máš tu
https://www.minedu.sk/pouzivanie-mobilov-v-skol...
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...

škola sa rozhodne ako bude fungovať
1. odoberať mobil a hodinky pri vstupe do školy
2. budú si ich deti sami zatvárať do uzamykacích skriniek
3. mobil sa odovzdá triednej učiteľke pred prvou hodinou
4. nesmú ho vybrať z tašky a musí byť vypnutý
5. vstup do areálu školy bez mobilného telefónu

heln
10. dec 2024

v nasej zs to zakazal riaditel dva rokyvdo zadu, mobil moze mat ziak len vtedy, ked rodic poda pisomnu ziadost a vysvetli dovody, napriklad ze ide zo skoly na trening a musi sa hlasit rodicom, ale nesmie ho vyberat z tasky pocas vyucovania.

isis234
10. dec 2024

Múdro. Keď sú v škole, majú sa sústrediť na učivo a cez prestávku sa porozprávať. Nie ťukať do mobilu. Veď ich to oslabuje. Neuvedomujú si to.

hiro
10. dec 2024

@ssimusska Preco nie aj na SS? Musia na nich riesit nejake skolske ulohy? Ci len pre to aby cez prestavky pozerali jutub? Ak chcu ukazat fotky z dovolenky mozu aj po skole...

andrejka1974
10. dec 2024

U nás na bežnej škole to funguje už druhý rok tento rok ráno všetci odovzdajú mobilu učiteľovi do skrinky v triede a tam ich majú nie je na tom nič zle po vyučovaní ich dostanú spať a to je moja v deviatej triede a nikto s tom nemá problém schvaľujem

letfenixa
10. dec 2024

Na našej škole je to už roky, mobily sú od prvej po poslednú hodinu zamknuté v skrinke.

sense
10. dec 2024

Dcéra môže mať mobil ale musí po príchode do školy vypnutý odovzdať, dostane ho späť keď zo školy odchádza.

ssimusska
10. dec 2024

@hiro keď som chodila na ŠS, tak ano riešili sme úlohy aj cez mobil. Online testy, opakovanie cez Kahoot atd. Tak isto bolo povolené písanie si poznámok cez iPad, notebook. Cez prestávku nikto u nás nepozeral žiadny youtube 😄

hiro
10. dec 2024

@ssimusska Podla mna na taketo ucely by trieda mala mat erarne tablety...

ssimusska
10. dec 2024

@hiro mái sme aj tablety, no k ich stavu sa asi nedá vyjadriť

simsalabim
10. dec 2024

Som za! Jednoznacne. A mam pocit, ze by nezaskodilo aj na SS, podla toho, co pocuvam od dcery... na druhej strane, daju sa dobre pouzit na riesenie roznych uloh, takze malo by byt specifikovane, kde ma mobil byt, pokial ucitel nepovie inak a mali by sa vyvodit dosledky, ak to nebudu respektovat. Mat skolske tablety je asi hudba buducnosti, ale toto by vela vyriesilo.

moonlight1210
10. dec 2024

@ssimusska Urcite bude. Ale nebudete ta natacat cez prestavku, ci tajne cez hodinu a davat to do skupiny, ci inde na siet, ako sa napriklad trapis pred tabulou, lebo nieco zrovna nevies.

Tvoja chvilka nevedomosti ostane na tej hodine a nebude to kolovat po sieti s posmenymi kometarmi od viacerych.

arasidka123
10. dec 2024

Trvalo im to teda dosť dlho...

arasidka123
10. dec 2024

@simsalabim ani školské tablety nie sú záruka, že sa používajú na to, na čo sú určené..

simsalabim
10. dec 2024

@arasidka123 ake pouzivali by sa iba v urcitom case, nie cely cas

lonely66
Odpoveď bola odstránená
maranco
10. dec 2024

@lonely66 ak potrebujú mobil používať na hodine tak vtedy učiteľ povolí

...okrem prípadov, ak používanie komunikačného prostriedku v týchto ročníkoch na účel výchovy a vzdelávania prispieva k napĺňaniu vzdelávacích štandardov štátneho vzdelávacieho programu, alebo ak jeho používanie na účel výchovy a vzdelávania vo vyučovacom predmete povolí učiteľ príslušného vyučovacieho predmetu

betulinka1
10. dec 2024

S tym, ze nesmu pouzivat OK ale s tym, ze nesmu mat pri sebe telefon v taske nie. Moje dieta 10 rokov chodi same na kruzky a ja ako rodic, chcem vediet kedy a kde je. U nas je to tak, ze v skole im nevadia, napr. dieta caka po vyucovani na kruzok, tak ma mobil a hra sa. Knižnica je zatvorena, tak mu dovolím zobrat si mobil. Alebo v den, ked ma kruzok mimo skoly si tiez berie telefon ale sam ho dava do tasky vypnuty a zapne ho, ked je vonku a vola mi, ze uz idem tam a tam. Osobne si myslim, ze toto s telefónmi co zacali riesit, je iniciatíva toho aby si deti nenahrávali ucitelky vrieskajuce alebo nie psychicky v poriadku. Lebo takto mali na nich rodicia dokaz, takto nebude ziadny.

timea301196
10. dec 2024

Som za a mali by zakázať sa učiť aj na počítačoch. 🙂

eva233
10. dec 2024

Je smutné, že jediný spôsob, ktorý našli je zákaz. Namiesto toho,aby sme deti od malička učili ( či už rodičia alebo učitelia) načo má smartphone slúžiť a ako ho využívať vo svoj prospech a nie len ako do neho bezhlavo ťukať a pozerat videá na sociálnych sieťach. Dieťa sa má podla mňa naučiť s telefónom fungovať vediet rozoznať deep fake, hoax a relevantné informácie a nie, ze hodíme ich do skrinky a hotovo. Bohužiaľ to by sme museli prekopat aj ine veci v školstve, nie len toto.

Strana
z4