icon

Zákaz parkovania na chodníku - váš názor

power_of_now
28. aug 2023

Ahojte, zaujima ma vas nazor na tento zakon co ma prist od 1.10. Vraj z toho maju benefitovat hlavne mamicky s kocikmi. Ako to vidite? Pomoze vam to?

kuki13
28. aug 2023

@power_of_now konecne ...chodci by mali mat prednost na chodniku a nie auta

simca06022011
28. aug 2023

@luccija nemusíš mať parkovacie vo vnútri. Ale na svojom pozemku ;) to ze nie sú chodníky je veľký problém plánovania, neschopní ľudia su tam. Ako mohli poriesit ulice (a aj úplne nove) bez toho aby mysleli na chodník napríklad. Bicykel ma netrápi, moze ísť po ceste. Ale chodec tam nemá čo robiť, malé deti atď... A to je u nás úplne bežné. My mame na určitých miestach vestu tak ze pae cm od krajnice máš kolmu "stenu" a potok,cize ak tade ides a idu auta ani nemas kam uhnut... ale nová výstavba veselo sa schválila... bez cesty, chodníka, svetiel :D to všetko sa láta dodatočne roky už..
V bytoch je to zase iné, ako beri3m ze aj ťažšie. Ale nik tým domácnostiam nekaze mať 2-3 a viac áut. Co je bežné. Moji rodicia kým sa neodstahovali do domu parkovací pred domom 3auta a dodávku:D susedia museli byť nadšení. Oproti ale tiež tak.. 4 auta, lebo 4 dospelí. A toto nie je žiadna rarita. Čiže ľudia si to robia, nech si parkujú kde chcú. Ale nie na chodníkoch a tam.kde stat nemajú. Chodcov to nemusí zaujímať a nemusia obchádzať nič. Ja to milujem keď s plnými rukami mam behať okolo áut aby som prešla niekde, a nie to wate s kočíkom, dieťaťom, nákupom naraz... :D

simca06022011
28. aug 2023

@petulda333 keď budeš parkovať na svojom pozemku nik ta nebude z tade môcť vyhodiť. Inak nie je to bežné. My to tiež tak mame a mame tak aj parkovanie urobené, ale všetci okolo múr na hranicu, dokonca aj cestu zužili dva domy lebo je to ich a tam.bude plot:D a v dedine úplne normálne múr na tesno s cestou a ešte aj odkvapy zo striech tečú iba tak, na cestu.

akvi
28. aug 2023

@simca06022011 ved presne. Ludia v bytovkach maju par m2 travnatej plochy pre celu bytovku, ale nie je toho, kto by zodvihol papier, ci pretrhal burinu, ak tam nejaka dobra dusa roku pana zasadila par trvaliek.. "Mesto by malo"... to, ze v tom istom meste v stvrti s domami sa kazdy starame a aj pred domom, no fakt ma nestoji velku namahu obsklbat burinu, aj ked to nie je "moje". To iste odhrnanie snehu, my sa tu castokrat nedockame odhrnaca, tak si radsej odhrnieme celu ulicu sami, lebo nebudeme cakat tri dni, kym sa to zjazdi a utlaci tak, ze je z toho klzisko. Bytovkari ked si mali odhrnut tych par metrov chodnika, tak nariekali.. My tu z toho mame praveze zabavu a utuzujeme vztahy, ked cela ulica odhrna cestu a deti sa zabavia, susedia pokecaju.. Mne sa fakt nepaci, ze napriklad nase mesto tot nedavno vybudovalo na sidlisku parkovisko za 300 000 ecok. A nam tu "v dedine" neboli schopni opravit par trivialnych veci za par stovak.. ziadame to uz X rokov, uz sme minule povedali poslancom, ze si to zrobime sami..Vtedy sa lady pohli, lebo ludia uz nas..ti totalne..

marsmykkok
28. aug 2023

Schvaľujem na dedinách, kde sa ľudom nechce otvoriť bránu a ničiť a zaberať si dvor a parkujú aj s tromi autami na ulici. Neschvaľujem v mestách kde nie sú veľké parkoviská, kde často takto parkujú aj užívatelia okolitých obchodov a služieb alebo na sídliskách majitelia aút ak sú parkoviská plné.

dusankomoj
28. aug 2023

@tramtada31 z tvojho príspevku vyznieva,že tvoje precitlivené decká potrebujú auto rovno pri dverách a ostatné matky môžu kľudne obchádzať aj po ceste,lebo však niesú ,,zdechlé". Hlavne že ty si spokojná. Perfektný prístup,nauč ho aj deti!😵‍💫

letfenixa
28. aug 2023

@power_of_now mamičky s kocikmi to určite uvitaju, ale hlavne vozíčkarom to uľahčí život.

simca06022011
28. aug 2023

inak ja si pamätám ze my sme už pred 30eokmi mali obrovské parkovisko na sídlisku. OBROVSKE ( na jesen kolotoce, jarmok tam byval). Roky tam nik neparkoval, kto sa vpratal bol aj na chodníku aj na trávniku aj na zastávke autobusu. Čiže nič moc to s tými parkoviskami. Dlho trvalo kým sa v parkovacom dome miesta predali, ved zadara pod oknom je lepšie... tu sa naozaj nedá každému vyhovieť, ulice nie sú nafukovacie. Ľudia chcú mať každý auto, ale pre každého miesto nebude. To je realita. Cize treba myslieť dopredu, idem.si kúpiť auto, ôk kde ho zaparkujem. Ja chcem koňa, nedám ho na balkón ani neviaže o strom pred domom, musím si to teda naplánovať, zabezpečiť. Bud zmením pohľad na auto, alebo.si nájdem bývanie s parkovaním:D

ropucha6
28. aug 2023

Ja som za, s kocikom sa casto musim na dedine trepat po ceste, kde zas vytrubuju vodici. No neviem este s tym kocikom lietat. V BA je uz asi na vacsine miest PAAS, tak snad to tam uz poriesili (aspon moje optimisticke zdanie) 🙂

zuzinka888
28. aug 2023

Ako chodec- mamicka s kocikom vitam. U nas hlavne v nedelu stoja auta asi 300 m popri kostole a ked idem s detmi musim ist stredom hlavnej cesty. Jedno dieta v kociku, druhe na odrazadle🙈. Je to o drzku. Ale ako vodic dost to bude komplikovat parkovanie kedze vsetci vieme ako je to s miestami na parkovanie🤷‍♀️

simca06022011
28. aug 2023

@akvi no a to je tiež také... keď žiadame, nedá sa, keď teda povieme urobíme si svojpomocne = nemôžeme :D a potom pošlú " odbornikov" :D a mame tu lampy ba ulici ktoré sa kyvaju :D sa rehoceme na tom ako kone, dokonca mi jeden stĺp priviazali o plot :D úplne Kocúrkovo... hlavne pani s pečiatkou robili asi :D

sense
28. aug 2023

@tramtada31 mamičky zdochnute nie sú ale niektorý experti parkujú tak ze ty ako chodec musíš ísť na cestu aby si to auto obišla, pretože nevedia dodržať ani len meter nieto ešte 1,5m

gypsomilka
28. aug 2023

@power_of_now si chlap co parkuje aj na chodniku a strasne ta to teraz hneva ze? Ja som za a dala by som ze ziadna tolerancia 1,5m ci kolko. Proste chodnik je pre chodcov a vybavene. Auta nech parkuju kde maju.

petulda333
28. aug 2023

@simca06022011 tak u nas to tak nie je. Ploty maju ludia pred mostikom

stormie
28. aug 2023

V BA v niektorych castiach/uliciach to bude sakra problem, tie auta sa nevyparia, ani nemozu levitovat vo vzduchu, tu to vnimam ako absolutne nedomyslene ale to je dlhodobo nesystematicky riesene parkovanie

petulda333
28. aug 2023

@akvi lenze to ma nastarosti domovnik. Plus u nas v bytovke bolo tak,ze ked si mala sluzbu,tak si sla odhrabat listie ci sneh. Kosenie zaobstaral domovnik,ale musel mat povolenie od mesta,kedze ide o mestsky pozemok. To nie je len o tom,ze ludia su tam lenivi. A my v meste sme sa tiez niekedy odhrnovaca nedockali

petulda333
28. aug 2023

@simca06022011 len vies,to tak nejde,ze ked je malo miest,tak auto nekupim. Zas nie vsade sa vies bez auta dostat. A platit denne trebars taxi,tak vyplata v prdeli.

deti95060810
28. aug 2023

@miskakyska nie vždy... je za plotom už obecné...
už si robia aj tak, že bránu zrušia a spravia si tam parkovacie miesta - je to tak vpustené viac do dvora... nie je to zlé riešenie.

deti95060810
28. aug 2023

blízko sesternice je škola - špec.
chodia tam ľudia na autách s post. deťmi a škola nemá jedno - jedinkaté parkovisko. neraz sú deti na vozíkoch.
zaparkujú ľuďom pred panelákmi a tí sa zas hnevajú že oni si za park. miesto platia...
vznikajú tam nepríjemné situácie, neraz sa volajú aj policajti....

deti95060810
28. aug 2023

@sense chodec sa neraz aj prepchá popri aute keď je tam menšia medzera, ale čo maminka s kočíkom? môže poškodiť kočík, auto tiež oškrabnúť.... no celé zle.

simca06022011
28. aug 2023

@deti95060810 tak to je chyba skoly... alebo jej blbeho umiestnenia. Nam tiez dali skolu do CENTRA mesta, zakzadej strany jednosmerna uzka ulica a parkovacich miest asi 5... vyse 600 deti tam chodi... logika :DDD ale aj sidliskova obrovska skola, pozemok ohradeny obrovsky, nevyuzivany z velkej casti absolutne, ale oddelit z neho na parkovanie par miest ? :D nie.. rovnkao na sidliskovej bocnej ulicke, zapchate vsetko doobeda/poobede...
Ako pises okolo aut sa pchat nema a neda... nam takto detska pred bytom doskriabali auto... samozjreme skodu nik nenahradi, nikto nic okrem nas nevidel... (a to nemuseli tade ist, len proste sa im pacilo pomedzi auta bicyklovat)

laurita285
28. aug 2023

Som jednoznačne za. Keby bolo na mne, ja by som celkovo bičovala šoférov áut, resp majiteľov áut aj o 10000000% viac.

akvi
28. aug 2023

@petulda333 30 rokov som byvala na sidlisku v bytovke, mne nemusis rozpravat, ako to vyzera na sidlisku.. V porovnani s domom, neporovnatelne..Pretoze ja sa aj o "mestske" staram..nenecham predsa burinu vyrastat kusok od mojej brany, ani papier lezat len tak na zemi.. V panelaku prejde 100 ludi okolo bordelu a nik ho nezodvihne.. Ked sa zaviedli sluzby na odhrnanie snehu, 90% ludi na to kaslalo..Boli dvaja traja ochotni, co vzdy vzali tu lopatu a tych 10 metrov chodnika odhrnuli.. Ale vacsina na to kaslala..

ptvw
28. aug 2023

@226lenka ak ta nezramuje kolobežkar alebo cyklista to je tiež niekedy o hubu keď jazdia po chodníku ako slahnuti, a aj s kočíkom sa mi stalo ze som musela vyjsť na cestu lebo "pan šofér" mal asi inú mierku keď parkoval na chodníku

akvi
28. aug 2023

A inak u nas na sidlisku iny level - jedneho pekneho dna jeden dement zastal priamo na detskom ihrisku, o par dni tam stalo 10 aut. Deti sa prisli hrat, hadzali si na kos loptu - jedno auto asi 2 metre od toho basketoveho kosa stalo a z panelaku oproti zacal na nich ziapat idiot, ze maju vypadnut s tou loptou, lebo mu trafia auto a ze ich zmlati.. Ja som cumela na debila jak puk, povedala detom, ze nech sa kludne hraju dalej a zavolala MP..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
28. aug 2023

@miriam11 jadzime autom a nemame problem parkovat, ak niekam idem kde je tlacka, tak zaparkujem inde, alebo idem inak. Cize take lokality kde sa "neda" parkovat len tak nenajdem. Dokazem ist aj do nemocnice aj do centra a kdekolvek normalne zaparkovat. V zivote sme nestali na chodniku, trave a pod... asi byvam na inej planete. A hlaven pri dome neparkujem tak, aby som obmezdivala vsetkych okoloiducich.
@akvi a ten bordel ti ludia tam nahadzu, to nedofuknte len tak.. pekne zbalkonov, okien, spaky na zem, smeti okolo kosov.. a este budu hucak ze aky bordel :D

akvi
28. aug 2023

@miriam11 ale jazdime, neboj sa.. Ak by sme sa mali drzat toho, ze podme rozsirit parkoviska, lebo ich je malo, treba si polozit otazku, ze na ukor coho a dokedy sa maju rozsirovat tie parkoviska.. Ja neviem, ze ludom nedochadza, ze proste toto sa neda donekonecna robit.. Stavat nove a nove parkoviska a nicit zelen, ktorej je uz na sidliskach beztak malo..

226lenka
28. aug 2023

@ptvw u nás v meste na sídlisku sú ešte aj parkoviska tak poriešené že keď chces zaparkovať tak musíš prejsť niekoľko metrov po chodníku. Tak si minule idem po chodníku aj s kočíkom a dement vodič na mňa trubi nech sa mu uhnem

miskakyska
28. aug 2023

@akvi nedochádza..tak ako im nedochádza, keď stoja v pravidelných zápchach a preklínaju celý svet, že oni sami tvoria tú zápchu ..cesty prepchaté,čím ďalej, tým viac.. kedysi mi cesta busom z/do mesta trvala 20 minút,teraz pomaly hodinu..