Zákon na ochranu pred nepreberaním zásielok: Ako ho využiť?
Ludia su tak neskutocne drzi na Slovensku. Mam mensi eshop, po zlych skusenostiach s nepreberanim zasielok, som si zistila do slovenskej inspekcie, ci si mozme, ako firma od zakaznika narokovat postovne o ktore sme prisli. Nastastie vysiel novy zakom, ktory toto povoluje. Pokial zakaznik od zmluvy pisomne neodstupi, tak zakon nam to povoluje. Prekvapuje ma, ze ludia napriek tomu, ze si drzo nepreberu zasielku, tak este nam sa vyhrazaju, ze nam spravia zle recenzie :D ja, kebyze mam nalepku nepreberaca, tak radsej sklopim usi a som ticho a nie este utocit a nadavat firme, ktora im ochotne tovar pripravila a poslala.
@luxus10 tak ale to je normálne ze to chodí co fólií;) nadrozmerné tovary sa tak bežne posielajú.
Ale také oblečenie, bežne spotrebné veci zvyčajne nie
V živote by ma nenapadlo objednať a neprebrat. Ale aj z "overených" eshopov co majú stovky dobrých recenzií objednávam len na dobierku. Radšej si priplatim 1-2 eurá než sa naťahovať s eshopom či zaplatený tovar ktorý zrazu nie je na sklade môžu nahradiť nejakou blbinou ktorej sa chcú zbaviť. Pri dobierke nejak nie je problém chýbajúce položky skrtnut a znížiť fakturovanu sumu. Pred Vianocami som objednávala z jedného "overeného" eshopu kde sa zopár zákazníkov sťažovalo že majú trosku dlhšie dodacie doby. Prišiel mail že dostali objednávku a spracovávajú ju. Potom skoro 3 mesiace ani obraz ani zvuk až sa nakoniec konečne ozvali či mám o tovar ešte záujem. Keby som to zaplatila vopred asi ma porazí.
@simca06022011 kto hovoril o obleceni?
Ja na dobierku objednávam, ak to nutne potrebujem. Nejako mi to eshop posiela skôr 🤷♀️ trochu nechápem ako spoplatnenie dobierky odradí nepreberačov, tým to bude jedno a tí, čo chcú na dobierku radšej objednajú tam, kde to je zadarmo.
Objednavam iba na dobierku. Kedze velmi nechodim po obchodoch objednavam vo velkom. Tiez do firmy faktura alebo dobierka.
Nikdy ma neodradi väcsi poplatok za dobierku, nikdy ma nepresvedci, ze platba vopred a odpustia mi postovne. Objednavam vzdy viac poloziek, takze postovne skoro nikdy neplatim.
Ano, par rokov dozadu objednana drahsia vec platba vopred a natahovala som sa s nimi pekne dlho o vratenie penazi. Nemam chut sa niekym natahovat, dobierka je pre mna transparentna.
@luxus10 predpokladám že neobjednávaš niekoľko krát do roka bielu techniku. 🙂Takže preto som sa čudovala čo ti chodí v priesvitnom balení že je to vidieť. Lebo klasické balíky či už kozmetika, lieky, oblečenie, obuv a iné isto nikto nepošle v priesvitnom obale aby bolo vidno obsah. Takže ja len nechápem načo je vlastne dobierka keď zaplatíš a aj tak až potom zisťuješ či máš v balíku to čo si si objednala. A to je vlastne to, čo mne na dobierke príde také odveci že vlastne nie je to žiadna záruka ani ochrana pre kupujúceho. 🙂
Kolko ludi, tolko chuti. Nemusi kazdy vsetkemu rozumiet… ludia maju rozne priority a nie je protizakonne objednat elektroniku na dobierku. Dovod? Mohol by byt akykolvek?! Bolo by krasne keby ano, bolo by super byt tolerantny.

@luxus10 po prvom doruceni tovaru v priehladnej folii by som s kupou od daneho e-shopu skoncila, zda sa mi to velmi neprofesionalne.