Zákon príťažlivosti - venujem sa duchovným veciam
Mile mamicky,
uz dlhsiu dobu sa venujem duchovnym a dusevnym zalezitostiam ,Zakonu pritazlivosti,vibraciam,osudovosti,karme,reinkarnacii,minulym a buducim zivotom.
Hladam kamaratky podobne zmyslajuce,zijuce tymto,ktore citaju take knizky ako ja: Tajomstvo,Pros a dostanes,Putovanie dusi,Poznaj svoj ciel...atd...Je ich mnoho.Rada by som s vami podebatovala o kazdodennych radostiach a starostiach,o detoch,vztahoch k manzelovi,priatelom...na zaklade tohto Zakona.. 🙂
Proste: Hladam SPRIAZNENE DUSE!!!!
PS:Nejaku negativitu nepripustam.Negativne prispevky IGNORUJEME!!!! 😝
@sisaka je mi luto nie len na internete su svedectva ze reiki je forma okultizmu@hradnapani tak ako aj vestenie...stimulacia cakier...recitovanie mantier...su to modlitby ale NIE k Bohu...
da sa na to prista ja zdravym rozumom...
Ja ako som uz pisala v teme ,,Mate skusenosti so svetom anjelov.." mam znameho ktory tomu prepadol...netusim ako prebieha zasvetenia...to naozaj sa nerobim expert...zistila som si lba o com je prvy druhy a treti stupen aten posledny OPAKUJEM je o UPLNOM SA VZDANI JEZISA KRISTA>..uplny odpad od BOHA""" Moj znamy znicil zdravie detom aj zene...a svojho otca kvol ktoremu to zacal...v snahe ho vyliecit.NEVYLIECIL..sam ma psychicke problemy a casto sa zanho modlim...nepochybujem o tom.ze zly chce takto okabatit naozaj dobrych ludi...
Naozaj ste ma vsetky velmi tymto obohatili...viem ze nemam pravo VAm nic vraviet...ved aj ja som sa takto mylila...len vtedy sa nenasiel nik kto by mi chcel pomoct a otvorit oci...
nedalo mi a bola som na stranke ,,Pozitivneho myslenia" aby som sa uistila ze nesudim nieco co nepoznam...
a naladila som sa na Vasu vlnu...teda skusam s prosbou o ochranu Panny Marie...s orodovanim svatej Rity ktora pomaha ludom v nudzi...a to Vy v mojich ociach ste...a ja asi tiez 😀 ked sa do Vas miesam...
podobne podobnym...tak fajn...o pozitivnom mysleni...bez tychto bludov
...o pozitivnom mysleni krestana...
Joyce Meyer - Sila myšlienok
Joyce Meyer patrí k popredným celosvetovo uznávaným kresťanským autorom. Napísala viac než osemdesiat podnetných kníh a brožúr, z ktorých v slovenčine vyšli: Bojisko v mysli, Revolúcia lásky a Krása miesto popola. Jej rozhlasové a televízne vysielanie Enjoying Everyday Life si získalo veľké množstvo poslucháčov a divákov po celom svete. S manželom Davom majú štyri dospelé deti a žijú v St. Louis v štáte Missouri.
Sila pozitívneho postoja
Istá organizácia raz vypísala odmenu päťsto dolárov za kus za odchyt živých vlkov . Sam a Jed sa nechali zlákať vidinou ľahko zarobených peňazí a vydali sa na dlhú cestu do hôr za zvieratami, ktoré im mali zabezpečiť bohatstvo. Vyčerpaní náročnou cestou zaspali pod holým nebom. Sam sa zobudil uprostred noci a videl, že ich obkľúčila svorka päťdesiatich hladných vlkov s vycerenými zubami a blýskajúcimi sa očami. Nevedeli sa dočkať, kedy sa vrhnú na svoju korisť. Keď si Sam uvedomil, čo sa deje, štuchol do priateľa a nadšene zvolal: „Jered, vstávaj! Sme bohatí!“
Pozitívny postoj ti pomôže vyťažiť z každej situácie to najlepšie a dá ti moc nad okolnosťami, ktoré ťa už viac nebudú ovládať. To určite platilo o Samovi. Kým väčšina ľudí by pri pohľade na svorku vlkov prežívala hrôzu, Sam videl príležitosť, na ktorú čakal. Rozhodni sa byť pozitívnym človekom! Čím pozitívnejší prístup si zvolíš, tým budeš silnejší.
Prvé pravidlo: Aj v ťažkých situáciách si zachovaj správny postoj
Rozhodni sa preň bez ohľadu na to, čo sa bude okolo teba diať. Dôležité je mať toto predsavzatie skôr, než sa ocitneš v nepríjemnej situácii. Ak sa ti to podarí v úspešnom období života, budeš pripravený čeliť ťažkostiam, keď sa naozaj objavia. Zaumieň si, že ak sa v rodine vyskytnú neočakávané výdavky, nebudeš sa sťažovať, že si musíte na istý čas utiahnuť opasky. Namiesto toho skús túto výzvu vnímať ako dobrodružstvo a hľadaj tvorivé spôsoby, ako ušetriť, a pritom si užívať život aj bez zbytočných výdavkov. Neraz som videla, ako Pán Boh pomohol ľuďom, ktorí si v zložitej situácii zachovali kladný postoj. Počula som o manželoch, ktorí mali finančné problémy, ale napriek tomu sa rozhodli byť Bohu vďační a zachovali si pozitívnu myseľ. Muž, nazvime ho John, pracoval v reštaurácii. Jedného dňa, počas obeda, dostal istý zákazník infarkt. John, vďaka výcviku v armáde, ovládal základy prvej pomoci, takže mužovi poskytol umelé dýchanie prv, než na miesto dorazil lekár. Muž bol veľmi bohatý a za záchranu života dal Johnovi šek na 5 000 dolárov. Postoj, aký si manželia udržali aj o finančne náročnom období, otvoril dvere Božiemu zázraku.
História ponúka mnoho príkladov ľudí, keď ľudia s pozitívnym prístupom zmenili problémy na príležitosti. Obzvlášť mám na mysli tých, ktorí vo väzení napísali diela, ktoré ovplyvnili celý svet, napríklad: List Martina Luthera Kinga Jr. z birminghamského väzenia, Cesta pútnika od Johna Bunyana alebo História sveta od sira Waltera Raleigha. Slávny hudobný skladateľ Ludwig van Beethoven síce nebol doslova uväznený, ale skľučovala ho úplná hluchota a v istej etape svojho života sa veľmi trápil. Práve v tom období však skomponoval svoje najvýznamnejšie symfónie. Títo ľudia mohli kvôli svojim problémom zatrpknúť, ale rozhodli sa vytrvať a vďaka pozitívnym postojom ich životné diela dodnes obohacujú svet.
Nemyslím si, že sa narodili ako optimisti; som presvedčená, že sa museli rozhodnúť a ich správna voľba bola prínosom nielen pre nich, ale pre celý svet. Jednou z najväčších chýb, ktorú môžeš spraviť, je, že si pomyslíš: nemôžem si pomôcť, ale ja nie som ako tamtí pozitívni ľudia. Ak uveríš tomu, že svoje myslenie a postoje nemôžeš zmeniť, prehral si ešte skôr, než si sa o zmenu začal usilovať.
Nech sa ocitneš v akokoľvek zložitej situácii, udrž si správny postoj: bude to omnoho ľahšie, než ho znovu získavať. Vo chvíli, keď začneš cítiť, že s tvojím postojom nie je niečo v poriadku, ihneď sa to snaž napraviť. Nezabudni sa vzoprieť diablovi hneď na začiatku! (pozri 1Pet 5:8-9) Inak povedané, len čo sa ti v mysli začnú rojiť negatívne myšlienky, zastav ich. Nesúhlas s nimi a nepočúvaj nepriateľov hlas. Udrž si svoj pozitívny postoj za každých okolností. Druhou možnosťou je trápiť sa. Vždy si môžeš vybrať: byť nešťastný a pesimistický, alebo optimistický a veselý.
Druhé pravidlo: Zlé časy netrvajú večne
Mnohí ľudia žijúci v zemepisných šírkach, kde sa striedajú štyri ročné obdobia, mi hovorili, ako si užívajú jar, leto, jeseň a zimu. Páči sa im pestrosť, jedinečná krása prírody a možnosti, aké im núka každé obdobie. Biblia tvrdí, že sám Boh mení časy a doby (pozri Dan 2:21). Časy sa menia – to platí pre prírodu, ale aj pre náš život. To znamená, že ťažké obdobie nebude trvať navždy. Niekedy máme dni, týždne, mesiace, ba dokonca aj rok, kedy sa na nás neustále valia problémy, ale každá negatívna skúsenosť sa raz skončí.
Občas sa zdá, že skúšky, ktoré prežívame, trvajú príliš dlho; máme pokušenie sťažovať sa a nechať sa znechutiť. Namiesto toho by sme mali svoje postoje napraviť a prosiť Pána Boha, aby nás prostredníctvom týchto skúšok naučil niečo cenné. Podľa Jakuba 1:2-3 Pán používa skúšky a ťažkosti pre naše dobro. Vždy nás chce požehnávať. Niekedy to robí prostredníctvom nečakaných situácií, ktoré sa nám spočiatku zdajú negatívne. Ak si v nich zachováme správny postoj, zažijeme požehnanie, akým nás Pán Boh túži zahrnúť.
Ak práve teraz prechádzaš zložitým obdobím, chcem ti pripomenúť, že to, zrejme, nie je prvá výzva, ktorej čelíš. Prežil si tú predchádzajúcu (a zrejme si sa z nej niečomu naučil), a zvládneš aj túto. Skúšky sú iba dočasné, lepšie dni sú už na obzore. Udrž si pozitívny postoj a pamätaj na to, že to je len jedno z období života, ktoré určite prejde.
Tretie pravidlo: Počas búrky nerob zásadné rozhodnutia
Život žiadneho z nás sa nepodobá dlhému slnečnému dňu. Všetci z času na čas prechádzame búrkami, ktoré môžu prísť v podobe nečakanej choroby, straty zamestnania, finančnej krízy, manželských nedorozumení, problémov s deťmi alebo iných vypätých situácií. Zažila som mnoho životných búrok: niektoré boli ako krátky letný popoludňajší lejak, iné vyzerali ako najsilnejší hurikán. Zo životných búrok som sa naučila, že netrvajú večne; preto počas nich nemusíme robiť žiadne zásadné rozhodnutia.
Keď búrka prepukne, je dôležité ovládať myseľ a city, pretože v kríze sa nám ľahko vymknú spod kontroly. Zachovajme pokoj a zamerajme svoju pozornosť na to, čo dokážeme. Dôverujme Bohu, že spraví to, na čo naše sily nestačia.
Tak ako pilotovo chybné rozhodnutie spôsobí odklon lietadla z plánovanej trasy, alebo dokonca núdzové pristátie, aj tvoje nesprávne rozhodnutie môže spomaliť cestu k cieľu. Keď nabudúce budeš čeliť nejakej výzve, nechaj najprv odznieť svoje pocity, až potom sa rozhoduj, pretože počas búrky sa tvoje myšlienky správajú ako divoký víchor.
Štvrté pravidlo: Udrž si spojenie s „riadiacou vežou“
Letoví dispečeri sú jedinými ľuďmi na zemi, ktorí vidia celkový obraz toho, čo sa deje na oblohe. Majú právomoc prikázať pilotom, aby spomalili, alebo zrýchlili, leteli vyššie, alebo nižšie, pomáhajú im vyhýbať sa búrkam a bezpečne doletieť do cieľa. Podľa Národnej asociácie letových dispečerov sa v Spojených štátoch denne vybaví 87 000 letov a 64 mil. vzlietnutí a pristátí ročne. Je pozoruhodné, že dispečeri sa nevenujú iba komerčným letom, ale riadia aj súkromnú, vojenskú i nákladnú dopravu, ba dokonca aj leteckú taxi službu. Ak by sa na letiskových monitoroch mali zobraziť všetky lety, ktoré dispečeri práve navigujú, potrebovali by sme na to 460 obrazoviek. Kvôli veľkému počtu vzlietnutí a pristátí, ktoré sa denne uskutočňujú, piloti musia udržiavať spojenie s riadiacou vežou, aby lietali bezpečne a načas.
Podobne, aj ty aj ja potrebujeme spojenie s Pánom Bohom, pretože jedine on vidí celkový obraz našich životov a dokáže ich správne riadiť. Dohliada na to, aby sa všetko konalo v správnom čase a primeranou rýchlosťou. Pomáha nám bezpečne doraziť do cieľa, ktorý pre nás naplánoval.
Ak chceme ostať v spojení s Pánom a udržať si správne postoje, komunikácia s ním sa musí stať prioritou nášho denného harmonogramu. On nás prevedie každou etapou života a pomôže nájsť cestu aj v hmlistých dňoch, keď nevidíme ani na krok. Chcem ti povedať, že je nevyhnutné, aby si s ním komunikoval čo najčastejšie, a to v modlitbe, pri čítaní Božieho slova a v modlitbe chvál. Buď si vedomý toho, že je s tebou a neustále ťa vedie.
Piate pravidlo: Dívaj sa na veci také, aké sú
Keď máme na udalosti skreslený pohľad, aj nepatrný problém sa javí ako neprekonateľná kríza, a naopak, závažná situácia sa zdá bezvýznamnou. Obe tendencie – preháňanie alebo podceňovanie – môžu spôsobiť ťažkosti, preto musíme veci vidieť také, aké sú.
Poznám istého muža, ktorý dlhý čas ľuďom dokazoval, že má vždy pravdu. Často sa hádal a rozčuľoval, až nakoniec stratil všetkých priateľov. Po niekoľkých rokoch som si všimla, že sa v tomto smere zmenil: ak mal niekto odlišný názor, nepustil sa s ním hneď do hádky, ani nerobil veci po svojom za každú cenu. Opýtala som sa ho, čo spôsobilo tento obrat. „Zistil som, že nie je až také dôležité mať vždy pravdu,“ odvetil. Keď sa na to pozrel v pravom svetle, uvedomil si, že nestojí za to, aby zažíval toľko nepokoja.
Dívaj sa na život ako na celok a nezameriavaj sa iba na to, čo ti vadí. Ak sa problémami príliš zaoberáme, zdajú sa nám väčšie, než v skutočnosti sú. Ak sa ocitneš v situácii, ktorá ťa bude rozčuľovať, nájdi si čas na to, aby si si vedome vybavil v mysli všetky dobré situácie, z ktorých si mal radosť. To isté robil kráľ Dávid, keď trpel depresiami, pretože mu to pomáhalo vnímať situáciu, aká naozaj bola.
http://www.slovozivota.sk/index.php/sk/casopis/...
a este nieco pre Vas..krizik proti zlu.....nie je to povera...je to iba zrnko Bozej pomoci...forma exorcizmu.
tak ako modlitba k sv.Michalovi archanjelovi...s doverou...
@danussskah
musim sa vratit k tym slovam o zenach ktore chodia na potraty...tak Ti poviem ako ja nemam pravo sudit Teba cosi tu spustila takisto Ty nesud zeny ktore su asi v zlej situacii...asi horsej ako my...netusime...mame im pomahat modlitbami...ak si dobre znama...asi mozes nabrat odvahu taku zenu presviedcat aby to nerobila...inak by Ta mohla odbit nevludnostou ako Vy mna v tejto teme...
zena ktora lutuje,hoci aj potrat moze skor dosiahnut blazenost ako my...ak si v putach..v okovach okultizmu ak ked Ta Pan vola...z ruk zleho...z jeho hnusnych pazurov sa sama nedostanes...naozaj z vlastnej skusenosti Ti odporucam modlitbu k Panne Marii. Michalovi archanjelovi..
ked veris...nemas s tym problem, ze???Aj mne velmi pomohla... takze vdaka aj osobke co tu spomenula svatych aspon ma navigovala aby som nezabudla na svoj povodny zamer..
Danuskah
olutuj, daj tuto temu zamknut alebo vsetkym jednoducho zamavaj...
len uz dalej nezavadzaj pozitivnym myslenim....toto je cesta k sputanosti nie k slobode. 😢 ☹ ☹
SVATY Michal archanjel bran nas proti zlostiam a ukladom diablovym,
nech ho zavrati Boh
a ty knieza vojska nebeskeho mocou Bozou zazen do pekla satan a inych zlych duchov
ktori sa na skazu dusi po svete potuluju..Amen
Panna Maria postrach zlych duchov oroduj za nas.
@olejka pekne napisane a dakujem za trefne a zaujimave prispevky...pridam svoju skusenost...moj kamarat na VS hladal v co verit,prestudoval vychodne filoofie,kadejake pozitivisticke smery,atd..nakoniec skoncil pri Abdrushinovi a hnuti Sv.Gral....mna stale presviedca o tom aky je stastny a aky pokoj v sebe a v zivote nasiel....no ale,hm...ale rozhodne tak nepososbi...stratil uz vela kamaratov,rozhodil si vztahy s rodicmi...mam pocit akoby bludil po svete ako vecne nespokojna dusa...
myslim,ze je velky rozdiel ked niekto o sebe tvrdi,ze nic zle nikomu neurobil,ze praje kazdemu dobre...atd..ale otazka je,ci on aj nieco dobre urobi..lebo len nerobit zle,resp.mysliet pozitivne je malo...
teraz sa dostava dost do popredia liecba rakoviny,prip.inych chorob pozitivnym myslenim-ano urcite AJ to pomaha...ALE niektori zasli az tak daleko,ze tvrdia,ze clovek,kt.ochorie si je na vine sam,ze vlastne to,co v zivote zle urobil sa mu takto vracia a ze ludia,kt.su "dobri"..tak tych sa choroby netykaju
tak nech rozmyslam ako rozmyslam,okolo seba mam viac ludi,kt.zomreli na rakovinu,prip.sa trapia nejako inak,ale nepridu mi ako zli ludia...alebo ludia,kt.niekomu aaaz tak ublizili...naopak...pytam sa preco trpia?
a dalsia vec,casto sa vnucuje cloveku(a su aj rozne seminare po Slovenku),ze clovek sa dokaze sam uzdravit...nooo,klobuk dole,tak nasi lekari asi preti strajkuju...lebo sa boja,ze uz nebudu mat pacientov-nie,ze maju male platy 😀
a teraz si spomenme kolko bolo pripadov,ked nejaky super odbornik liecil ludi energiou a ti vynechavali klasicku liecbu a verili mu,az nakoniec bolo neskoro..
skratka,nie vsetko,co vyzera dobre,pozitivne a neskodne take aj naozaj je...je na kazdom,co si vyberie a ako bude zit
myslela som, ze fajn zaujimava tema pre mna, kym do nej nevstupila olejka...ako sorry, ale grciam z jej prispevkov....takychto fanatikov poznam (nastastie sa im uz vyhvybam)......ak je ona stastna, ench tak zije,a le nech mna nik nepresviedca, ze jednie cirkev ma spasi..... neverim v boha a absolutne som proti takymto reciam cirkvi, nameli by byt veriaci tolerantni voci ostatnym? najviac ma stve,a ko si niekto dovoli tvrdit, ze co je pravda!? 😠 nik nevie, co je pravda, okrem toho, absolutna pravda neexistuje.....mne nik nebude nariadovat ako mam spravne zit, ak toto cirkev robi, co robi.......je pre mna uplne hanobenie.....ked sa budete bavit o zakone pritazlivosti ( o com ej tato tema, pridem kuknut), ale nie kym sa tu budu vypisovat ody ako absolutna pravda......a je mi jedno, co si kto mysli, ale ma to byt, zi a nechaj zit......tak enchapem, naco sa kto stara do inych??? 😠
ano,aj ja som za toleranciu,preto si rada precitam vsetko...a aj napisem ak nesuhlasim...ale urcite nie stylom,kt.by mohol dotycneho urazit...ak nevieme kde je absolutna pravda a sme taki toelrantni voci kazdemu a vsetkemu...preco by sme mali grcat z nejakeho prispevku? 😉 tak potom to s tou toleranciou nie je take vazne 😉
ked je niekto stastni ako katolik,preco nie?
a ak si niekto musi kupit cervenu snurku,lebo sa boji a veri,ze iba ta ho ochrani...ok....
kazdy je zodpovedny za vlastny zivot...preco by sme mali byt netorelantni voci nazorom inych?
@olejka napisala iba to,v co veri...tak ako piste aj vy v tejto teme...tak preco problem?
ved precitam,pouvazujem a dobre...
@terezka1947 nie som si ista, ci mas nieco z tejto temy nacitane, nejake knizky a tak, Skor mam pocit, ze nie... tu to nie je len o mlateni prazdnej slamy a peknych slovach, tu ide aj o to, aby sa slova stali cinmi.
A tak ako vsade, vzdy sa najdu aj extremisti, tak ako tvoj kamarat.
k tym chorobam - myslim, ze si to nepochopila, resp, neviem,odkial mas takyto nazor, ale je faktom, ze rakovinou trpia castokrat ludia, ktori su vseobecne vnimani ako dobri, ktori ostatnym neublizuju atd. Problem je tam vsak ten, ze ano, oni su nesmierne dobri voci druhym, ale nie su laskavi voci sebe. Ovela viac sa staraju o dobro druhych, ale zabudaju na seba, nechaju sa napriklad ponizovat, myslia si, ze ked budu konat dobro voci druhym, ze to staci... Ale to som vybrala len taku malinku ciastocku z celej tejto problematiky.
Seminare o samouzdraveni na slovensku som este nezaregistrovala, ale ak su robene na zaklade teorii, ktoru poznam z literatury, tak by som sa tomu velmi nevysmievala. V tejto zakomplexovanej krajinke ani necakam ze v najblizsich storociach sa pripusti myslienka aj na zdravotnickej urovni, ze clovek si dokaze velmi pomoct aj sam (nehovorim vyliecit, ale pomoct si). V Cechach to uz nastastie chapu, a prve lastovicky v podobe "celostnej mediciny" tam uz funguju. Princip je ten, ze kazde fyzicke ochorenie ma pricinu v "ochoreni" duse, a prave pacient sa musi zamysliet a najst pricinu, co robi vo svojom zivote nespravne: priklad: uz aj vedci pripustaju, ze napriklad na rakovinu prsnika ochoreju catokrat zeny, ktore sa dlhodobo starali o niekoho ineho a uplne zabudli na seba, na svoje potreby, na svoje stastie... stali sa laskavymi "matkami" inych, ale su nelaskave k sebe - preto sa aj ochorenie prejavuje na symbole materstva, na prsnikoch. Ked si precitas nieco viac o tejto teme, odkryju sa ti velke suvislosti a mozes pochopit, preco napriklad niekto z tovjich blizkych trpel nejakou vaznou chorobou,funguje to az kruto presne :(... Mne to velmi otvorilo oci. Choroby nie su trestom... choroby su dosledkom.
Olejkine prispevky su velmi vydatne,ale zial ,tiez nechape a tiez nie je pochopena - takze je to v rovnovahe.
@terezka1947 pretoze nie je tolerantna a vsetci, kt. veria v nieco ine su pomaly v zmluve s diablami a toto ma uraza (z toho grciam).....ja tolerujem, ak je veriaca, nech robi, ako je ona stastna, ale nech nekaze, ze len to je to spravne pre vsetkych.......to sa mi nepaci......keby napisala, verim vto, preto lebo...ok, precitam a idem dalej......ale o tom to nie, bohuzial..... 😒
😵 Babenky moje,prosim vas,uz nereagujte na provokacie a neviem ake prispevky.My mame svoju temu,budeme sa jej aj nadalej venovat.Poprosim tie,ktorym sa to nepaci,aby tu NECHODILI,NEPISALI...je to zbytocne.Dakujem pekne... 😵 Zalozte si svoju temu a tam sa vyburte kolko chcete.To je vsetko,co k tomu poviem a uz viacej nebudem reagovat.
@olejka ja myslim ze aj tu modlitbu sa da modlit k panne marii s pocitom pozitivnej vdaky. To je ten zazrak, ludia sa vacsinou modlia iba ked maju velmi negativne pocity alebo zle svedomie. Co sa tyka mojej cesty takychto pocitov sa mienim naucit zriect. Bude to znamenat koniec modlenia? Bude to znamenat zavrhnutie boha? Co myslis? Ja myslim, ze modlitbu clovek pouziva na opatovne navratenie.dusevneho pokoja. Automaticky switcher na pozitivne myslienky a toto potrebuju aj ludia, ktori nechapu co je dobre na modleni... pozitivne myslenie robi zazraky uz len tym, ze napriklad bura hranice cloveka. Pretoze mysel a myslienka je neobmedzena, uskutocnit ich je uz obmedzene na zaklade realnych uvedomeni sa a myslienky, ze prijimas realitu a v tej su hranice a obmedzenia. Ale naozaj su? Alebo je to len dalsia myslienka, ktora ma ospravedlnit len to, ze na to dotycna osoba len nema odvahu? Preto kazdy chce ine. Vsetci hned muslia na vyhru v loterii.ci ine drasticke zmeny zivotne. Ale je ten dany clovek aj na tuto zmenu pripraveny? Chce ju realne a uprimne? Ti co nechcu chapat silu myslienky neuveria, boja sa vlastnej slobody?? Vsetci sme slobodni je to ten najcennejsi dar ktory mame, slobodnu volu a nie jebsa coho nat treba skusat
@danussskah mas pravdu, do kelu, len ekd zakon pritazlivosti, preco sem pritiahol toto? 😀
ja som sa o Tajomstve dozvedela nedavno od mojho studenta.....ked som si spatne vsetky veci dala do suvisu, ono to fakt funguje, podla mna je vsetko v hlave a vzdy som sa spoliehala len na seba a viem preco 🙂 pozitivna energia je velmi dolezita, len niekedy je tazke odburavat tu negativnu...lebo jej je dost......ja verim najviac v samu seba, jedine samej sebe mozem doverovat najviac a preto je sebapoznanie dolezite, ak clovek nepozna sam seba v prvom rade, ako moze dokonale poznat niekoho ineho, ci nieco ine......viera je jedna vec, ale pre mna su anpr. dolezite myslienky a myslenie celkovo (kedze som filozof;))
@hradnapani mam co to nacitane a aj s mnohym,co si napisala suhlasim....vysmievanie-vies,ja sa nevysmievam zo sily,kt. clovek v sebe najde a dokaze sa posunut v zivote dalej,ja suhlasim,ze clovek,kt.takto rozmysla to ma v zivote "lahsie",urcite viac ako nejaky negativista...dokonca verim aj v to,ze ludia (najma zeny) casto vselijake problemy dusia a vyusti to potom do chororby...atd
ok,trocha sa usmejem nad cervenou snurkou atd...ale usmejem,nevysmievam-ja respektujem,ze niekto v to veri..
ja sem do "vasej' temy neprispievam,citam...reagovala som iba na olejku....ano,som katolicka...nachadzam u Boha aj vnutorny pokoj a silu ist dalej,ked potrebujem...ale nepaci sa mi,ked sa o katolikoch pise ako o tmaroch,o divnych tvoroch,kt.nekracaju s dobou,atd...preco?
ja respektujem ludi,kt. sa venuju "duchovnym veciam"a tak isto by som by som chcela,aby som bola respektovana aj ja....ved kazdy ma pravo na nazor...
takze iba taky maly vstup sem,do tejto temy....budem citat dalej.... 😉
@terezka1947 Terezka,v pohode...Len sa mi nepaci nejake zastrasovanie diablom atd...no to asi ani neexistuje,podla mna je diabol v kazdom z nas a musime s nim bojovat a to je nase ego,nasa pycha,nenavist,zavist...atd.Ja respektujem kazdeho,ja sama som krestanka katolicka...uz som to viackrat tu pisala.Kazdy vecer sa modlim,aj s detmi,ja ku Panne Marii a oni ku anjelickom atd.Som taka podla seba,cize beriem to tak,ze Boh nam dal tuto silu,tento zakon pritazlivosit,aby sme sa vo svojich zivotoch (mame ich vela) nieco naucili,pochopili,dostali sa ,,vyssie,,.Takztiez aj schopnosti liecit sa,liecit druhych atd..Je toho vela zahadneho a vela neobjeveneho,co ma fascinuje a velmi bavi...Ale nazaj sa mi nechce pocuvat nejakych fanatikov...ufff....Ale respektujem to,mysli to vo svojom principe dobre,ale bohuzial,bez ucinku.
Ak ta tato tema zaujima,mohla by si si precitat nieco od dr.Murphyho...bol to velky veriaci clovek,a pritom vyuzival tento zakon na pomoc mnohym ludom,ci uz dusevne problemy,no a tym aj telesne choroby.Nie je to zaidne NewAge..a ani ja sa k nim nepriklanam.
@sorciera24 No..neviem,preco to tu ten zakon priniesol 😀 ..Ale na nieco to bude asi dobre.Urcite mame kazdy svoje pochubnosti,asi je to ich odraz...no neviem...Ved sa stale len ucime... 😵
@terezka1947 byt respektovany je zakladna potreba pre vsetkych ludi, je to uplne prirodzene. Ale toto urcite nie je tema o vysmechu katolikov... len niektore prispevky boli vyprokovane prave pre nedostatok respektu k tejto teme.
Osobne, ja si nemyslim, ze tato tema sa vylucuje s katolicizmom ci inou cirkvou. Mam v rodine katolickeho knaza a cuduj sa svete, o tejto teme sa vieme velmi dobre porozpravat - s respektom pre obe strany.
@terezka1947 boh alebo cervena snurka, kazdy pouziva naladenie sa na pozitivnu vlnu to co mu pomaha. Kecy o urieknutiach a ze ta osoba sa povazuje za slabu ked tomu veri su len tvoje myslienky co si o danej osobe pomyslis. Nemusia mat s realitou nic spolocne. Je uplne jedno ci sa to predava pod nazvom snurka proti urieknutiu alebo snurka cervena, 100% bavlna. Co sa skor preda? Vyznam to ma uplne iny co sa myslienok tyka ale chapem clovek vidi automaticky len povrch. Nemyslim si ze tolki ludia to pouzivaju preto, ze veria na urieknutia. len citia, ze sa s tym citia lepsie a tym to zmenilo vyznam. Ale ty vidis len nazov nie vyznam 😉
@hradnapani len sa chcem spytat a ten knaz co vravi konkretne na knihu Secret?
@zuzana76 konkretne o tejto sme sa nebavili , lebo som ju nedocitala. Mna zaujali ine knihy, vlastne dost podobne,ktore som citala skor, preto ma Secret az tak nezaujal. V zasade odobruje tie zakladne principy, ze vcloveku sa schovava velka vnutorna sila, ktora v spojeni s vierou dokaze vela. Ale tym hybatelom, tym, kto si zivot riadi, je clovek sam... a vsetko sa mu vrati, v dobrom ci zlom, skor ci neskor...
@danussskah rada si precitam vsetko...ja si v zivote veci "pritahujem" modlitbou...a verim,ze diabol sa sikovne dokaze vsunut vsade a do vsetkeho 😉
jednoducho,ja verim v toto...ale nemam vas preco o svojom nazore presvidcat...do tejto temy chodievam iba citat,teraz som reagovala iba na prispevok olejky a bolo to pre mna zaujimave citanie...takze berte to ako citanie,treba sa nad vsetkym zamysliet....a myslim,ze by clovek mal stale rozmyslat a posuvat sa dalej....takze idem dalej uz iba citat,nechcem sa vam tu motat 😀
@hradnapani ale verim, ze by ju veriacemu neodporucal citat, ja inak suhlasim vacsinovo s olejkou, podla mna je to tanec na tenkom lade, ale nebude rusit, kedze sem nepatrim
@hradnapani vidis,ja som toho isteho nazoru...clovek by mal stale premyslat a pocuvat aj nazory ostatnych,iba rozmyslanim rastie...a kazda tema sa da "zvladnut"aj bez emocii a urazok...aj ja mam rada diskusie...preto som sem napisala,urcite nie preto,ze by som chcela "provokovat"....uz som prec 😀
@sedmokravka ok
@zuzana76 tak to by asi aj dostal po prstoch od nejakej vyssej instancie, keby si to dovolil, vsakze? 🙂
pre mna su debaty s nim velmi zvlastne, kazdy sme akoby z ineho sveta, hovorime "inym" jazykom, ale napriek tomu ma nikdy nestrasil diablom... Ale co hovoril svojom oveckam, to ja neviem. Do kostola nechodim...
@zuzana76 aj ostatni, odporucam pozriet film Life of Pi. Tam je ta pointa o byti a o Bohu. a este 3D to musi byt krasne vidiet 🙂
@sedmokravka aj kniha je uzasna. Najma prvych sto stran som citala skoro bez dychu...
@sedmokravka a keby si chceli tu knihu precitat v slovencine, tak vysla pod nazvom Plavba s tigrom
@sedmokravka dakujem, ale ak je to z podobneho zanru ako secret, tak to nema u mna sancu
Dalajláma povedal:
"Najlepšie náboženstvo je to, ktoré ťa privedie čo najbližšie k Bohu. Také, ktoré z teba urobí lepšieho človeka. Čokoľvek, čo ťa urobí viac súcitným, citlivým, objektívnym, milujúcim, ľudským, zodpovedným, etickým. Náboženstvo, ktoré toto dokáže je pre teba tým najlepším. Nezaujíma ma, priateľu, aké náboženstvo vyznávaš a či si zbožný alebo nie. Dôležité pre mňa je to, ako jednáš s rodinou a priateľmi, ako sa správaš v práci, v spoločnosti, pred svetom... Pamätaj: vesmír je ozvenou tvojich skutkov a myšlienok. Zákon akcie a reakcie neplatí len vo fyzike. Týka sa tiež všetkých vzťahov - k ľuďom, zvieratám, rastlinám, svetu... Ak sa chovám dobre, dostanem späť dobro. Ak jednám so zlým úmyslom, vráti sa mi zlo. Babička a deduško ti hovorili čistú pravdu: vždy budeš mať to, čo praješ ostatným. Byť šťastný nie je záležitosťou osudu. Je to vec voľby.
Staraj sa o svoje myšlienky, lebo sa z nich stanú slová.
Staraj sa o svoje slová, lebo sa z nich stanú skutky.
Staraj sa o svoje zvyky, lebo utvárajú charakter.
Staraj sa o svoj charakter, lebo ten utvára osud.
A osud - to je tvoj život.
Niet väčšieho náboženstva, než je Pravda."
Milé dušičky, hovorte si čo chcete, aj tak vás mám rada 🙂
Nech je každý šťastný s tým čomu verí, nech je každý šťastný so svojou pravdou! Tá pravda je v našom srdci. 😵
@kika112 veeeelmi dobre citanie na zamyslenie sa,uplne suhlasim s tym,ze cloveka nerobi clovekom prislusnost k nejakemu "nabozenstvu",ale to, akym clovekom je a ako sa sprava k ostatnym....a samozrejme,verim,ze vsetko dobro sa cloveku vrati....mozno nie hned,ale urcite vrati a roznym sposobom 😉 ked neprajeme druhym ludom,nemozme cakat,ze bude dopriate nam...a este jedna vec,ak mozem....myslim,ze so skromnostou a vypocutim si nazorov inych clovek iba vela ziska....lebo kazdy clovek,kt.v zivote stretneme nas moze vela naucit....
@sorciera24 Som tolerantný človek, pracovala som 20 rokov na osobnom oddelení s ľuďmi a každý človek môže robiť dobre, či už je nábožensky založený alebo nie. Poznám aj náboženstvo a vždy som mu verila, vlastne mi pomáhalo a keď som mala problém, často som sa modlila. Mne náboženstvo pripadá ako základný pilier - 10 božích prikázaní a prikázanie o láske k blížným - mi povedia, že za tú hranicu nie je dobre ísť. V Biblii je pekná veta, ktorú povedal Ježiš: "Ja som cesta, pravda a život." Keď sa človek oboznámi s náboženstvom podrobne zistí, že je to niečo ako večný zákon, ktorý je aj po toľkých rokoch aktuálny.
Čítala som aj rôzné knihy napr. aj od E.Cayceho, lebo som chcela pomôcť ZŤP dieťaťu, ale väčšinou všetky boli založené na tom, čo je základom aj náboženstva, láska, odpustenie, kto,čo vysiela, to sa mu vracia, len je to povedané obšírnejšie ako v Biblii. Aj tým, že sa tvrdí, že v tomto živote môžeme niesť nejaký trest za zlé skutky z minulého života, alebo odmenu za dobré, čím je zrozumiteľnejšie to, že napr. už dieťa sa narodí postihnuté.

@mpg nie,nepoznam...nejak na casopisy nemam cas,uz som zrusila aj predplatne niektorych co som predtym citala.Teraz uz sa zameriavam na ,,svoje ,, knizky. No zit zdravo zatial este nejak nezijem,len som zaciatocnik,ani vegetarianka nie som...🙂...Rada by som bola,s ohladom na zvieratka,ale nema tu silu to dodrzat.Mojou naj temou je teraz chudnutie,to je teraz asi moja najvacsia skuska asi... 🙂
Co sa tyka toho NE-....tak je to 100perc pravda,mne sa vypnilo vsetko,aj s tym NE-...Takze bacha na svoje zelania 😀 .Moje deticky su pre mna tiez velka vyzva a velke zrkadlo.Pretoze ja som hrozne netrpezlivy,lenivy clovek,nebavi ma varenie...a pre deti musim a taktiez naucit sa trpezlivosti.Byvala som aj nervak,dost,ale krotim sa kvoli detom.No...niekedy sa dari,niekedy menej...Ale mam na to hadam cely zivot pracovat na tom a detom dat do zivota ten najlepsi zaklad,aby boli stastne a darilo sa im v zivote.