Zákon príťažlivosti - venujem sa duchovným veciam
Mile mamicky,
uz dlhsiu dobu sa venujem duchovnym a dusevnym zalezitostiam ,Zakonu pritazlivosti,vibraciam,osudovosti,karme,reinkarnacii,minulym a buducim zivotom.
Hladam kamaratky podobne zmyslajuce,zijuce tymto,ktore citaju take knizky ako ja: Tajomstvo,Pros a dostanes,Putovanie dusi,Poznaj svoj ciel...atd...Je ich mnoho.Rada by som s vami podebatovala o kazdodennych radostiach a starostiach,o detoch,vztahoch k manzelovi,priatelom...na zaklade tohto Zakona.. 🙂
Proste: Hladam SPRIAZNENE DUSE!!!!
PS:Nejaku negativitu nepripustam.Negativne prispevky IGNORUJEME!!!! 😝
@samila1 Dakujeme...
No...tak ja dnes a vcera citam KARMA a REINKARNACIA...trosku to este viac pochopit.Tak niektore myslienky,su uzasne :
,,Ak chces poznat minulost,pohliadni na svoj sucasny zivot...Ak chces poznat buducnost,pohliadni na svoju pritomnost.,, Gautama Budha
,,Jednou z klucovych lekcii,ktoru musime na ceste karmy pochopit,je skutocnost,ze rolu nehraju okolnosti,v ktorych sa nachadzame,ale nase REAKCIE na ne.Niekedy nam moze nejaky cas trvat,kym pochopime...
Ponaucenie je,ze ked nas nasa karma nuti,aby sme nejaky cas zostali kde prave sme,zivot nas moze informovat: je tu NIECO,co musis zvladnut,aby si mohol dalej pokracovat.,,
Myslim ze je to vystizne.
@samila1 Akoze kukla som a velmi zaujimave veci..No toto..A to som si hovorila,ze mam uz kniziek dost a zase som objavila dalsie a dalsie...No asi sa mam toho este vo svojom zivote ucit... 😵 ...Aj film by som si veru pozrela..ale asi o polnoci,lebo fakt neviem,kedy..Ale to nevadi 😀 No a zase ma moja intuicia naviedla na zaujimavu vec,dlhsie ma bolia zuby,kazy...a tam,na tej stranke,pod clankom,ze mate zubny kaz?A tam liecba kostihojom lekarskym,si vyplachovat usta a jest vajecne skrupiny ( to neviem,ci budem 😀 ).No a akurat vcera svokra robila masticku pre svagrinu z kostihoja,takze urcite nejaky doma alebo pri dome mame.No nahoda...???? Ale kdeze... 😀
Tie zuby,to je z duchovneho hladiska vztahy,moje slova...A je to pravda,niekedy som drza a mala by som si davat pozor na tu svoju papulu,aj k detom niekedy.Tak preto tie zuby...kazda chroba je duchovneho charakteru.No to len tak na dnes.Idem uz spat.Dobru noc.
@danussskah
Ahojky,
jedna z pricin rozpadu zubov mozu byt aj vztahy, ale pozri aj vztah organ a zub a duchovna pricina straty energetiky na danom organe. Tak sa dozvies viac. a vapnik mozes doplnit aj inak. Alebo sa Ti straca vapnik aj to moze mat duchovnu pricinu vid. Hrabica - prvky, vitaminy trochu inak.
A co sa tyka vztahov- cely nas zivot je nejaky vztah . vztah k BOHU, k sebe a k bliznym. Ak robime niekde chyby v tychto vztahoch, nasa BYTOST je tak laskava, ze nas na to upozorni, aby sme si dalej naplnali nas ciel tu na zemi a tych je naplnenie sa LASKOU V BOHU, vsetko ostatne je len prostriedok. Tak preto maju choroby duchovne priciny, ved nasjkor sme nasa BYTOST, ktora nas tvori, ozivuje.
tak papa
@samila1 Ja si myslim,ze mna na to dobre upozornuje,A to,ze mam obcas ,,drzat hubu,,...🙂....Asi je to tak.Kuknem aj na tvoje odkazy,ked bude cas.Dik.pa
@danussskah ja som mala nedavno problemy so zubom ale zeby som bola zrovna "papula" nemozem povedat 😀 Skor naopak, som moc mierumilovna a snazim sa so vsetkymi vychadzat dobre. Isteho casu som nic nepovedala ani ked som sa trapila. Minuly tyzden som pocula novu teoriu o vzniku chorob - bunkove teplo. Pri ochladeni buniek /ale nemysli sa tym ze mame pit ladovu vodu, ide o rychly alebo pomaly pohyb atomov/ dochadza k lieceniu, k zdravemu deleniu a obnove. Aj ked to neviem dobre reprodukovat, vela z povedaneho mi davalo zmysel, vsetko do seba zapadalo. Zaujimave bolo pre mna poznanie, ze choroby /neviem ci vsetky, ale zavazne ano/ vznikaju aby udrzali telo pri zivote, inak by zlyhalo. Etikoterapia je tiez dost trefna. Ja beriem chorobu ako vyzvu - kolko toho dokazem zvladnut. 😎
@kika112 No ja asi mam prekonat svoj strach zo zubarky...Doteraz sa nic so mnou nedialo,dokonca aj trhacky v pohode,ved som bola pod injekciou... 😀 Ale naposledy som si to ,,uzila,,.Trvalo to kratko,ale teda sila poriadna.Som odtial vysla nasrata,nestastna,och ,ako bolelo...A odvtedy som si povedala,ze tam ani nepachnem.Lenze mam uz dve diery,tak asi sa musim opat prekonat a zase zdolat dalsiu vyzvu...No ale nie moc prijemnu.... 😖
Vcera vecer som prvy krat zazila,ze som vedome pocula svojho anjelika,intuiciu,vnutorny hlas...alebo co je to...to je jedno,ale dakujem mu.
Podvecer mala dcerka zvysenu teplotu,trosku pokasliavala,tak som jej dala liecik a isli sme si lahnut,ja ku nej,kym nezaspi.Ale uz vtedy som mala nedobry pocit.Konecne zaspala.Ako vzdy,by som uz utekala do kuchyne,trochu volna si uzit,ale akosi sa mi nechcelo.No potom mi zacalo brutale hucat v pravom uchu.Si vravim,ze som citala,ze ked ti zacne nahle hucat v uchu,chcu ti anjeli nieco povedat.Tak si vravim,ze ostanem pri malej,kym mi neprestane hucat.Mala spinakala pekne.A zrazu...zakaslala..ju natiahlo a zacala grckat.No dobre,ze som bola pri nej.V klude sa vyvracala,ani neplakala,nepolakala sa.A o to ide,ze sa nic vaznejsie nestalo..ved sa mohlo sta aj ovela ovela horsie,keby vracala a ja som tam nebola.Potom sa uz ukludnila a isli sme pekne spat.Aj to bol odobre,ze mi neovracala postel,len zem sme trochu poutierali.Takze to dopadlo na danu situaciu uplne super.
Urcite som v minulosti pocuvala anjelika alebo intuiciu,ale nie takto vedome.Uz viem,ze sa mozem nanho uplne spolahnut a som uplne pokojna a stastna.Dnes som pri nej lezkala,pekne zaspala,ziadne hucanie v uchu,klidek...Dakujem!!!!!! 😀
@danussskah ano, treba pocuvat. Sme obklopeni anjelmi a laskou 🙂 Velakrat ich rady nepocuvame, alebo si vnuknutie rozumovo vyvratime... Nasou nevyhodou je prilis velka myslienkova cinnost 😀
@kika112 No mne sa to fajne sklbilo aj s rozumom...🙂....Ale naozaj ma az mierne mrazilo,ked som si to uvedomila,ze naozaj ma varovali...uz budem naozaj lespie pocuvat...Doteraz to bola slabota,lae odteraz uz budem bdela... 😀
Citam vasu temu a velmi sa mi paci. Chcela som najskor docitat, az potmo reagovat, ale
@olejka mi nedala, musim jednu otazku: ako si dosla na to ,ze ta prava cirkev, vdaka ktorej neskoncis v pekle je prave katolicka? Nejdem sem pliest islam ci hinduizmus, ale uz len jedna z vetvi krestanstva - evanjelici, nemaju spoved v zmysle, ze hovoris hriechu inemu cloveku. Ti tiez su hriesni?
Vzdy ma nadvihne zo stolicky, ked niekto nazve pozitivne myslenie hriechom. Je mi takych ludi luto. Sami si odopieraju. Ano, sme vychovavani, ze nemozme mat vsetko. Ale mozme 🙂 No tazko toto vykorenit z podvedomia. Preto ani jedna z nas tie euromiliony nevyhra, lebo nikdy tomu na 100% neuverime 😀
Mne to nevadi, ja by som ani nechcela, ja si vzdy rovno zelam veci, ktore chcem a je mi jedno, akymi prostriedkami mi ich vesmir dopravi. Privela penazi naraz akurat sposobuje privela problem s vypalnikmi a tak.
Knizky, o ktorych pisete som zacala citat niekedy v puberte, Miluj svoj zivot bola moja prva a vela mi dala 🙂 Odvtedy som ich precitala mnoho. Lebo vzdy pozabudnem na pozitivne myslenie a spomeniem si zas ked upadnem do pesimizmu. Pomahaju mi pozbierat sa. Ale pracu za mna neurobia.
Teda prepacte, ze sa rovno takto rozpisujem, neviem asi strucne 🙂
@anglicanka1981 napísala si to veľmi pekne, ďakujem 🙂 Ešte stále sú medzi nami netolerantní ľudia, ktorí si myslia že oni majú pravdu a že iná pravda ani neexistuje. Ja mojim deťom vysvetľujem rôzne duchovné cesty, keďže mám sestru ktorá má tiež svoju pravdu a krvopotne ju obhajuje a bráni /a my ostatní sme zrelí na peklo.../ - to tu nebudem rozvádzať, ale proste deti vidia že existujú rôzne pohľady na svet a vieru. Prirovnávam im to k putovaniu za svetlom, za láskou /všeláskou, nie láskou romantickou/ lebo láska je to čo všetci chceme. Ale niekomu vyhovuje cesta na bicykli, inému na koni, ďalšiemu na parádnom aute, či vlaku, kamióne či loďou... koľko ľudí, toľko možností... ale na konci je ten istý cieľ. Niekto príde do cieľa skôr, inému to trvá dlhšie, ale neznamená to, že má kvôli tomu menšiu hodnotu. Ani cesta rýchlym autom neznamená, že je lepšia ako cesta pešo... Žiadna cesta nie je lepšia ako druhá. Je len iná. A toto by bolo dobré akceptovať. Pre niekoho je to samozrejmé, pre niekoho ťažké, a pre niekoho nemožné. Nič sa nedeje, do cieľa dôjde každý bez rozdielu. Každý, či už jeho viera pozostáva z pozitívneho myslenia, budhizmu, evanjelizmu... toto nie je podstatné. Podstatná je láska a tolerancia /tolerančný patent má už pár storočí ale zdá sa že stále nie je všetkými prijatý/ voči ostatným, milovať toho blížneho svojho ako seba samého... nech už verí v to či ono... /a skúsiť nepresviedčať o svojej pravde/
Tiež neviem byť stručná, išlo to nejako samo 😀
Krásny deň všetkým dušičkám 🙂
Krasny den prajem 🙂 Tak som vas docitala.
K olejke sa uz nebudem vyjadrovat, nepise vlastne myslienky, len kopiruje. Ja len nerozumiem modleniu sa k Marii, ved to bol len clovek.
Chcela som sa vyjadrit k tym chorobam. Ja verim v to, ze zivot na Zemi je nieco ako skola. Potrebujeme sa niektore veci naucit, vopred si urcime, ake skusky nas cakaju. A niektore choroby su tie skusky, ine su dosledky konania v zivote. Tie zuby, mozno nevieme nieco prekusnut?
Zila som roky v UK, kde sa mi pacilo, ako sme si vedeli pokecat na taketo temy ludia z roznych krajin a nabozenstiev. Stretli sme sa napriklad aj v zostave hinduista, moslimka, budhista, katolicka a ja 🙂 Na Slvoensku mi chyba tolerancia, tu sa vie aj evanjelik s katolikom posekat.
Niekto sa pytal, ci sa stalo nieco konkretne. Mne sa casto stava, ze nieco poviem, ze tak bude a potom sa to stane a ani najblizsi mi neveria, lebo vraj je to nemozne. A tiez sa mi stane, ze si zelam nespravne a potom to tak vyzera. Ze napriklad niekam chcem ist a namiesto dovolenky skoncim na sluzobke 😀 Ale ucim sa.
Pekne ste mi pripomenuli ,ze treba mysliet pozitivne. Lebo prave prezivam dost tazke obdobie, ked sa deje toho vela naraz.
Jaj a este som chcela, ked ste pisali o tom svetovom mieri atd - to by si to museli zelat vsetci, lebo kazdy ma predsa slobodnu volu a ja si mozem zelat len pre seba. Mozem napriklad niekomu choremu poslat pozitivne myslienky, ale nemozem ho vyliecit. Musi sa sam. A ze to funguje vidno na tom ,ze kto sa nechce vyliecit, ani najlepsie lieky mu nepomozu.
@anglicanka1981 páči sa mi tvoje uvažovanie🙂 a presne ako píšeš olejka len kopíruje a opakuje stokrát omieľané veci. Žiaľ je veľa takých ľudí, pre ktorých je viera len pohľad jedným smerom a všetko ostatné je satan a jeho vplyv. Nepremýšľajú, nechcú rozmýšľať a ani odpovedať na háklivé otázky ohľadom biblie a podobne. Je to tak, lebo to je tak napísané a hotovo. Občas ma vie doraziť keď cirkev niečo urobí a ja si už myslím, že už sa musia tým ľuďom otvoriť oči ale nie. Naposledy keď bola akási kauza na slovensku a hovorca katolíckej cirkvi či čoho konkrétne povedal "super" vetu: Ľudia sa mylne domnievajú, že majú právo na informácie, ale to nie je pravda, lebo nemajú. To akoby rovno povedal, že ľudia sú ovce a majú slepo ísť rovno. Ale poznám niekoľko ľudí, ktorým sa podarilo rozšíriť obzor a prísť na to, že nie všetko musí byť tak ako im to vtĺkali od detstva do hláv. Ja sama som na veľa vecí prichádzala postupne a zistila som, že všetko má svoj čas. To znamená že aj to, že sa niekom u oči ešte neotvorili, má svoj dôvod a zatiaľ to tak má byť. verím, že pred narodením si sami vyberáme osud a naša duša vie, prečo si vyberá práve tento život. Vie, čo sa potrebuje naučiť a podľa toho vyberá. A nič nie je náhodné a všetko má svoj zmysel.
Hm.... tiež asi neviem písať krátko🙂)
Krásny a pozitívny deň vám želám.
@amelie123
@anglicanka1981
@kika112 baby pekne pisete, radost citat, som rada, ze coraz viac ludi sa "prebudza" a zacina sa pozerat na svet "inymi" ocami, akoby nam konecne zacinalo docvakavat. mame stastie, zijeme v uzasnej dobe a je uzasne sledovat a byt sucastou tychto zmien 🙂
@sisaka to mi pripomina, ze nemam rada, ked niekto hovori, ze doba je zla. Doba nie je zla, len ti ludia, co to hovoria maju obvykle poloprazdny pohar a nechapu to "zle" ako skusky, plus si toho zleho privolavaju viac.
@anglicanka1981
@sisaka
Áno, a doba je pre každého taká akú chce mať. Niekedy sa začudujem... napr. telefonicky vybavujem pracovné veci s kolegom v inom meste a po vybavení pracovných vecí sa ma spýta, "a teraz nepracovne, ako sa máš?" A ja poviem že "dobre", na čo sa on začuduje, že to som jedna z mála čo sa nesťažujú. Toto sa mi stalo už viackrát. Som presvedčená že aj keď náhodou nemáme svoj deň a cítime niečo "zlé" vo vzduchu, nedarí sa nám, netreba z toho hneď spraviť univerzálne pravidlo, netreba si to pustiť k telu... keď už to vyslovíme "mám sa zle", akoby sme zavesili na stenu obraz, na ktorý sme náhodou natrafili niekde v pivnici. Na chvíľu sa nám dostal do očí, ale to neznamená že si ho musíme vziať do bytu a dívať sa naň a každému o ňom rozprávať. Možno to nie je najlepší príklad a obávam sa či ma pochopíte tak ako som to myslela 😀 Ak by sme hľadali pekné veci, pozitíva, to čo sa nám páči, toho zlého by sme si toľko nevšímali. Keď si to začneme príliš moc všímať, stane sa to našou súčasťou, postupne si to budeme priťahovať... či už je to finančný nedostatok, zlé partnerské vzťahy a podobne.
Je úžasná doba, počas ktorej sa môžeme naučiť skutočne využívať svoj potenciál... aj keď pre niektorých to znamená Sodomu - Gomoru, predstaviť si že môžem niečo ovplyvniť svojim myslením. Keby sme tú moc nemali mať a využívať, nebola by nám daná. Všetko čo máme, vieme a robíme je dané od Boha /vesmíru, univerza.../ a ako to použijeme je len na nás. Sme tak milovaní, že máme slobodnú vôľu, a cez ňu sa spoznávame. A určite sa zhodneme na tom, že každý sa chce spoznať a prejaviť ako milujúci a zároveň milovaný 🙂 Ale my všetci milovaní sme 🙂 sme jednota a láska 🙂
@kika112 suhlasim 🙂 A to mi pripomina vasu predoslu diskusiu o minulych zivotoch a regresnej terapii. Ja by som to nechcela. Mozno by mi to v niecom pomohlo, ale mala by som pocit, ze podvadzam. Ako ked ma clovek v skole tahak. Ze ak to mam vediet, dozviem sa to aj bez nejakeho hypnotizera alebo tak.
Tarot mam rada, ten mi obcas ukaze ako dalej, ale beriem to skor ako odraz mojho podvedomia, nie danu buducnost. Skor taku psychohygienu. Som samozrejme aj zvedava a ciastocne to beriem ako zabavu, tak ak niekto viete ako si vylozit tarot, ze ci cakam chlapceka alebo dievcatko, poradte 🙂
@anglicanka1981 ja to beriem tak, že ak sa máme niečo dozvedieť, dozvieme sa to napr. aj z hypnózy. A ak niečo vedieť nemáme, tak nám nič nepomôže, zostane to skryté. Nie každý by sa vedel vyrovnať so svojou hroznou existenciou v minulom živote, ale fakt je ten, že každý si vyskúša všetko, všetky podoby dobra a zla. Len toto poznanie nás môže posunúť vpred, a nemusíme si to všetko ani pamätať. Na konci nás čaká úcta ku všetkému živému aj neživému. 🙂 Teda toľko moja vlastná pravda, ktorá sa môže odlišovať od vašich právd. 😉
Tarot neovládam, ale... nenapadlo ťa už čo by to mohlo byť? Prvá myšlienka, prvý impulz žeby to mohlo byť "takto", nám zvyčajne našepkáva pravdu. Nech už je to čokoľvek, je to už teraz neskutočne milovaná bytôstka 🙂 a to je to podstatné.
@kika112 zial na SLovensku je to uz tak, niekedy sa mi zda, ze ludia pomaly sutazia, kto sa ma horsie a povedat,,ze sa mas dobre vzbudi akurat neziaduce emocie - zavist. Ja som vzdy pocuvala od SLovakov, aki su ti Americania neuprimni, vkuse sa vypytuju ako sa mas a este k tomu stale odpovedaju, ze dobre. Mne sa to nahodou celkom paci a navodzuje to uplne inu atmosferu v spolocnosti, tak sa nadvazuju rozhovory s neznamymi, prihovarame sa tak k predavackam, ci oni k nam, tak sa zdravime kazdy den v praci, tak sa zacinaju telefonicke rozhovory, pre mnohych nieco velmi umele, pre mna prijemna zmena oproti tej slovenskej negativite (ktora v nas akosi je a aj ja s nou musim niekedy bojovat), k tej otazke, totizto patri nieco, na co mnoho ludi zabuda = usmev 🙂
@sisaka Ono to bude asi tym,ze sme boli stale utlacovany narod a zostalo to v genoch,alebo aj v spolocnej karme...neviem...ale je to tak.V zahranici,ked som pracovala,tak sme sa nicili a podrazali si nohy,my Slovaci sami sebe...Anglicania boli v pohode.Ale tak to je.Ale ako vidim,ze nas je tu viac a viac,viacerym sa otvaraju oci z toho dlheho predlheho sna 😵 .
@anglicanka1981 Ahoj vitaj medzi nami.Som rada,ze nas je tu viac a viac a ani som netusila,kolko ludi sa tomuto venuje 😵 .Som rada...
Co sa tyka Marie,tak budem s tebou nesuhlasit.Musel to byt uzasny clovek,proste uzasna dusa,bez hriechu...to si ani neviem predstavit.Ani nemusela zomriet,proste sla rovno do ,,vyssich sfer,,.A stale sa venuje ludom na Zemi (aj keby nemusela),zjavuje sa,prinasa posolstva,zazracne liecive pramene.To nebude len tak...
Moja najlepsia kamaratka je velka krestanka,aj svokra a su to ti najlepsi ludia pod slnkom.Vsade sa najdu nejaki extremisti a to je ,bohuzial,na skodu a robia a hanbu tym ,,skutocnym,,.
Ale inak s tebou suhlasim,ludia sa potrebuju zmenit,zmenit svoje zmyslanie.Aj ja som ,,nakodovana,, na pesimizmus,len donedavna som nadavala a nervacila.To aj teraz niekedy,ale aspon sa snazim 😀.Co sa tyka hypnozy a regresie,podla mna je to dovolene len tym,ktori su na to pripraveni a mozu.Citala som,napr.v knizke Newtona,ze ked sa chcel dozvediet nieco,co nebolo dovolene,tak mu to sprievodcovai dusi...alebo majstri..anjeli (ako chcete) proste zrusili s tym,ze to uz je privela....Tak to bude asi s tou regresiou,ak to ma cloveka posunut dalej a pomoct mu,tak sa k tomu dostane.Ja osobne mam dost z toho strach,nemam rada,ked nemam nad sebou kontrolu,preto ani nepijem...Mozno by som sa mala viac uvolnit.Niektori vidia svoj minuly zivot aj v sne,ci dokonca sa im zjavi ako zablesky pocas dna...Asi ako je to komu dane a na co je pripraveny...
@sisaka podla ked vo vsetkom vidis zavist, privolavas si ju. Ja sa teda chvalim a usmievam a nemam pocit, ze by mi niekto zavidel 🙂 Mozno som len ignorant? 😀 Neviem cim to je, ale citam o zamracenych predavackach, uradnickach a tak. Pridem na urad a tety mile, aj ked sa teda neusmievaju, bolo by to krajsie.
@danussskah ja nemam nic proti nijakej viere. Poznam mnoho ludi, kazdy ma inu vieru. Obvykle najvacsi pesimisti su ateisti 🙂 Len proste, co sa tyka cirkvi, prestudovala som zaklad snad kazdej. Najpodrobnejsie krestanstvo. Ale ja som nemohla ani Bibliu docitat. Stary zakon sama krv, vrazda. Na mna to posobilo depresivne.
Suhlasim s tou hypnozou, ako pisala aj @kika112 - ak nie je vhodne vediet to, nezhypnotizuje nas ani najvacsi profik. Ale osobne ma minule zivoty ani moc nezaujimaju. Skor sa snazim zit tu a teraz. V pritomnosti. A je to strasne tazke. Zazila som taky mesiac, kde som fakt neriesila buducnost ani len v zmysle, co budem jest a bol to krasny mesiac. 🙂 Este to tak dokazat udrzat.
@anglicanka1981 Este o tom Starom Zakone,ani mna nebavi...Novy je lepsi... 😵
Este o tom nacasovani a o tom,ze kazdeho pritahuje,na co je pripraveny...Ja som sa dostala ku knizke Miluj svoj zivot aj o najeloch a roznych astralnych sferach asi na gympli,mala som 18 rokov.No...precitala som a nic.A ku tomuto som sa dostala cez svagrinu,kupila si Tajomstvo,tak som ho preluskla...a uz ma to chytilo a isli dalsie a dalsi knizky a osobne skusenosti atd...A napr.svagrinku to bavilo chvilku a uz ju to nejak nebavi,skor ju pritahuje feng sue..alebo ako sa to pise 😀 .A mna fascinuju minule zivoty a regresia.Ked som docitala Newtona : Putovanie dusi a dalsie pokracovania,tak sa mi uplne zmenil pohlad na zivot,na svet,na vsetko.Taktiez B.Weiss pise krasne.... 😵
ahojte kocky ja uz necitam....naozaj ste mi pomohli ...mam o problem menej ked vas neriesim...
myslim na Vas...v modlitbach a to je tak vsetko co mozem ponuknut...
dakujem ze ma 😀 nekamenujete .
ale kedze mi to svieti stale na cerveno
@anglicanka1981
,,,,ako si dosla na to ,ze ta prava cirkev, vdaka ktorej neskoncis v pekle je prave katolicka? Nejdem sem pliest islam ci hinduizmus, ale uz len jedna z vetvi krestanstva - evanjelici, nemaju spoved v zmysle, ze hovoris hriechu inemu cloveku. Ti tiez su hriesni? ""
Evanjelikov milujem...u protestantov som spoznala Bibliu...len neskor som zistila ze je okyptena ze rimskokatolicka cirkev ma plnu a bohatu verziu pisma ktora sa neda jednoducho prekrutit a povyhadzovat to a tamto..ako sa mi chce...
s hinduistami som zila..uctievaju demonov...nepochybujem ze su to mnohi dobri ludia ..ibaze su na ceste do zahuby..
...moslimov si vazim...aj ti mi pomohli k Bohu len svojim prikladom ...ako sa za svoju vieru nehanbia...narozdiel od nas krestanov..
nemozem povedat zeby bol niekto ukradnuty Panu Bohu...si myslim ze nikto mu nie je lahostajny.
Ani byvaly papez BenediktXVI nechcel aby ista skupinka anglikanov konvertovala ku katolickej cirkrvi, ked ho o to poziadali...chcel aby to k comu dospeli..posuvali dalej medzi svojimi..medzi anglikanmi.
Veriacich spaja laska a verim ze prave ta je viac ako nabozenstvo...
niekolko rokov som chodila do kostolov kde Eucharistiu ani spoved nemali..takze poznam ten rozdiel..
ale podla Teba len kopirujem...takze asi mi neveris...
Myslim si ze Boh dokaze pouzit zlo ktore spravime a uvedomime si ho na lutost ktora nas k Nemu pritiahne blizsie..
Aj cez toho kamarata ktory robi rei ki som si ja uvedomila ako daleko som od Boha ja sama takze vlastne je to strasne fajn lebo otvoril oci aj mne....
takisto Vy ste mi pomohli pochopit ze nespravnymi slovami mozem cloveka ktory je mozno len par krokov od pravdy uplne znechutit..
Stary zakon je necitatelny pre cloveka ktory nepozna Novy Zakon...je to len cesta k spekulaciii a pohorseniu...
ked rypu prasce v perlach tiez im to nic nevravi...takisto ako cloveku ktory nema paru a ide analyzovat historicke pamatne vzacne knihy...
je to smutne, fakt, ked mi Pan dal zakon kde sa vravi o sviatocnom dni a mam ho svatit...aby som bol naplneny..aby som bol stastny..
Lebo mi dal prirodzenu tuzbu po duchovnych veciach...tak ked do kostola nechodim, Bozie slovo nepocuvam..musim pocitovat velky hlad a tak hladam alternativne...casto velmi odlisne duchovno...ktore mi moze uskodit.
,,,,,,,,,,,,ja myslim ze aj tu modlitbu sa da modlit k panne marii s pocitom pozitivnej vdaky. To je ten zazrak, ludia sa vacsinou modlia iba ked maju velmi negativne pocity alebo zle svedomie. Co sa tyka mojej cesty takychto pocitov sa mienim naucit zriect. Bude to znamenat koniec modlenia? Bude to znamenat zavrhnutie boha? Co myslis? Ja myslim, ze modlitbu clovek pouziva na opatovne navratenie.dusevneho pokoja. Automaticky switcher na pozitivne myslienky @sedmokravka
Ja si nemyslim ze je to modlitba ten ,,switcher"...
zial mnohi to tak vnimaju..sebecke si ulavenie...zabudnem a nemyslim...
...ono to je len prosba o prihovor...ako na tej svadbe,,Nemaju vina" povedala Maria Jezisovi...a potom uz len ,,Urobte vsetko co Vam povie"
tak aj ja ak si prosim ,,posun" tu prosbu lebo si blizsie k Bohu...a ja uz len musim robit co mi povie{dodrziavat desatoro...citat pismo...} a cakat ako povedal svojej mame,,Este neprisla moja hodina"
Z mojej skusenosti viem ze vyckavat na to ze bude vyslysane to nema s vierou nic spolocne...musim ratat s Bozou volou..ak je to Jeho vola...vyslysi moju prosbu...prosil ho knaz aby som mala tretie dieta a ja ze ,,ako to viete ze je to Bozia vola" ...ako mozem prosit o dalsie dieta ked je to len moja tuzba...
a ozaj to bolo vo mne...ja som neverila ze to po com tuzim je to Bozie vo mne...modlitba a aj prihovor k svatym moze byt posunutim k tomu skumaniu ...je to dobre ???moze to chciet Boh??...ak nie preco potom tuzim po niecom co mi nemoze dat...
a pritom mi dal ovela viac nez dalsie dieta dal mi pocitit ze netreba nabozne prejavy ..iba verit ze som Jeho dcera a ma so mnou plan..cokolvek dopusti...iba preto aby ma posilnil aj trapenie je cestou k Nemu...
Modlitba nie je switcher..ulet z reality pre mna bola ale uz nie je...proste poviem vsetko co ma trapi...co ma boli vyplacem sa pred oltarom ak potrebujem...a odchadzam posilnena nadejou ze Boh s tym spravi co treba...ja musim len pracovat na tom nebranit mu aby konal v mojom zivote...
Nemusim mat ani trochu schopnost sustredenia...ani naznak o meditacii... proste v kazdej chvili volam k Bohu..umyvam sa ,,Umy ma od toho trapenia Pane" obliekam sa ,,Oblec ma do radosti aby som ju sirila vokol seba"
je to sposob ktory som tiez niekde pocula a pre zaneprazdnenych funguje uzasne...modlitba celou svojou cinnostou..vnimat ze na to nie som sama je UZASNE 😉
,,,,,,,,,,,,tak nech rozmyslam ako rozmyslam,okolo seba mam viac ludi,kt.zomreli na rakovinu,prip.sa trapia nejako inak,ale nepridu mi ako zli ludia...alebo ludia,kt.niekomu aaaz tak ublizili...naopak...pytam sa preco trpia?
@terezka1947
vies ja som citala ze rakovina nie je len o genoch a zlom stravovani ale duchovny problem neodpustenie a hnev ktory prerasta do depresie ak je potlaceny....mala som dvoch strykov ktori na to zomreli a uplne odlisne povahy..nemam pocit zeby sa ani jeden z nich hneval , jeden bol vybusny ale o par minut zasa pohoda...druhy bol taky vyrovnany az flegmaticky...zasa ale v Svatom pisme sa pise ze tym co miluju Boha vsetko sluzi na dobre...
takze sa nesnazil uzdravit po kadejakych lieciteloch a bludnych energiach...
zomrel v mlosti Bozej..
inak o tom exorcista Elias Vella vravel ze samotne vyvazovanie energii by nebolo nebezpecne pre cloveka ktory zije s Bohom...teda v Bozej milosti..ak ale nie moze sa tam vludit nieco nepozvane...tak aj odbornik ktory pracuje s energiou by mal mat zadne dvierka dobre zamknute..obrnit sa proti tomu zlemu..ten sa vkrada aj k ludom ktori chodia denne na sv prijimanie ak ich maju otvorene...tie zadne dvierka..inymi slovami
mi tu nerozumie ASI nikto a tak mlatim prazdnu slamu...ze sa to neda aj verit v Boha aj vykladat si karty...to je sedenie na dvoch stolickach...
Minule zivoty a udajne aj Biblii su naznaky...to je neuveritelne ...😀😀
,,kto zhresil on ci jeho rodicia ze sa narodil slepy"
udjajne toto je prejav ze v minulom zivote ten clovek zhresil a Jezisa sa pytali ci je to tak...
co im na to povedal Jezis...ze sa na nom prejavila Bozia prozretelnost...nepoznam to naspamat..ale Jezis povedal ze nie je to kvoli tomu zeby niekto ,,zhresil" ako to niektori ako citam na nete prekrucaju a prave preto potrebujeme aby nam svate pismo niekto vysvetlil...to ze na fararov posobi Duch svaty ked kazu ja vobec nepochybujem..
Prave v suvislosti s tymto mi napadlo ako mi vravela jedna kocka pribeh ako na charizmatickej omsi vraveli na omsi o nej a kamaratovi ako spolu tam stali a ona sa az cervenala..kazatel vravel ked sa prihovaral za ludi okolo seba a mal,,vyliatie ducha sv,"
ten mu nasepkal,, su tu mladi muz a zena ktori si pomylili manzelstvo s niecim inym a ziju spolu nadivoko" a naozaj ju to tak trapilo ze zacali potom uvazovat o svadbe...
AJ ja som na takej omsi bola a verim v Ducha svateho...preto si nemyslim ze je to to iste ako divne energie z vychodnych nabozenstiev...Duch svaty je pravy Bozi Duch, mocou ktoreho dosiahneme nielen poznanie svojich chyb ale aj cestu ako ich opravit...
Ospravedlnujem sa vsetkym za necitlive a odsudzujuce slova..
Hladate duchovno ...mozno ste uz blizko...Kto hlada , najde.
@olejka moja mamka bola najlepsi clovek na svete...ja sa vobec nechytam na jej dobrotu a laskavost-prezila toho vela a doopatrovala rodicov,manzela...a ja som sa snazila doopatrovat ju...co mi neskutocne vela dalo do vlastneho zivota.....bola zenou modlitby a velkej duchovnej sily...a tak aj zomrela-a aj ked to bolo strasne smutne...ta jej smrt bola nadherna...nadherny pokojny vyraz,usmev...posledne slova mali fakt uzasnu vahu a budem si ich pamatat vzdy...
kazda choroba ma svoju pricinu a aj zmysel...ale kto a preco ochorel mi nevieme...a preto je tazko sudit....
neverim v ziadne energie,sily...paralelne zivoty...dalsie zivoty...mam svoj nazor na vieru,viem komu som uverila....a urcite sa nehanbim za to,v co verim.....ale v tejto teme baby maju svoju duchovnu cestu...mozme napisat svoju skusenost a nazor....ale nemozme ich o nej presviedcat...jednoducho to nema zmysel....ja si rada precitam ich prispevky,ale to este neznamena,ze verim v to,co pisu...a dalej...je to ICH tema...vies,tu vzdy nejakym odusevnenym obhajovanim nebudeme mat sancu 😉 takze ja som za napisanie svojho nazoru...a to,co si z nasho prispevku zoberu je na nich...kazdy hlada...tak ako si pisala a nikdy neviem koho a ako svojim slovom,nazorom,postojom ako ovplyvnime...ale nehnevaj sa...trosku si volila silne slova odsudenia....mame byt milujuci,nei odsudzujuci...
takze asi preto ti baby tak odpovedali-nepochopili tvolje odusevnenie....
@danussskah mna nie ze by nebavil, ale proste mi nesedel s tym, co mi vtlkali do hlavy v kostole. Ja som chodila do kostola do mojich hadam 16? Ale potom mi to prestalo davat zmysel a postupne som presla skor k reinkarnacii (ja viem, ta bola aj v krestanstve az kym ju vo Vatikane nevyskrtli). Co sa tyka Jezisa nie som celkom presvedcena, ze ci verim, ze je Boh alebo len velmi vyspela dusa. Ale v podstate ma to momentalne ani nezaujima, nijak to neovplyvnuje moj zivot.
Ja som sa k prvej dostala asi v 14tke k Silvovej metode, ale nechytila ma, aj neskor som sa pokusala vratit, ale nic. Neskor, tiez na gymply sa mi do ruky dostal Miluj svoj zivot a to mi velmi pomohlo vtedy. Aj som bola dost chora, tak aj v tom. Pisala si este o Ovlyvnovani reality. To som precitala prvu a zacala citat druhu cast. Velmi sa mi paci ta teoria, ale aj mne sa to hrozne tazko citalo. Ale ta prva cast mi vela veci objasnila. V podstate cely zivot si svoj svetonazor skladam ako puzzle, kusok po kusku 🙂
@olejka preco myslis ,ze demonov uznavaju hinduisti a nie ty?
Nie je pravda, ze neverim, rada podebatujem, ale dlhe okopirovane texty sa mi nechce citat. Zacnem a ked ma to nechyti, nedocitam.
Ja som mala Novy zakon nastudovany, obe moje babky boli pobozne a viedli ma k tomu. Ako dieta som bezmedzne verila. Bolo to svojim sposobom oslobodzujuce. Len ked som v istom veku zacala klast otazky, tak ani farar mi nevedel uspokojivo odpovedat. Ani nemohol, lebo v tej milionkrat prepisanej Biblii to jednoducho uz nezapada do seba. Ja nedokazem verit niecomu, co nedava vyznam. Tak som do kostola chodila cim dalej, tym menej, az vobec. Nedavno som bola po dlhej dobe na svadbe a prepac, ale tie drysty sa nedali pocuvat. Proste som uz dalej. Verim ,ze niekomu staci, ak mu niekto da na tacke, tomuto ver. Ale tak ako ja teba nejdem presviedcat o vacsom celku, reinkarnacii a prosit anjelov, aby ta osvietilo, nerob to, prosim, ani ty za mna. Radsej si motlidby nechaj pre niekoho, kto potrebuje pomoc. Nechcem vyzniet povysenecky, ale ked niekto slepo veri nejake institucii pripada mi to ako male dieta, ked veri rozpravkam.
A ked pocujem slovne spojenie "dedicny hriech", tak ozaj nechapem ako tomuto mozu verit krestania, ktori neveria v reinkarnaciu. Akoze ten vas spravodlivy vsemohuci panbozko vas posle na Zem sa kajat? Ci aky vyznam ma taky zivot, ktory je od narodenia poznaceny?
Moj nazor na manzelstvo ti ani pisat radsej nejdem. Lebo to je uz celkom od temy.

Ahojte baby, pekne myslienky tu mate🙂
pre ujasnenie nejakych myslienok, ktore produjkuje nas rozum je vhodny aj tento film "premena"
http://www.2012rok.sk/wp/psychologia/5044-preme...
alebo knihy od Lazareva
http://www.osud.cz/sergej-n-lazarev-odpovida-na...
Sme viac ako toto telo, sme viac ako len rozum, ci myslienka. Jedina hybna sila je od Pana a tu na zemi nam ju pomaha realizovat nas rozum, ak je to so zamerom a naplnenim nasej BYTOSTI. Sme aj tato chvila, sme aj dobro aj zlo, sme vsetko, lebo Boh je vsade.
Majte sa mi krasne a vela radosti v srdiecku vam prajem