Založenie účtu v banke na neplatný občiansky preukaz
S ex sme tri roky rozvedeni a nema tu uz dva roky trvaly pobyt. Napriek tomu si na neplatny OP , kde ma stale uvedeny trvaly pobyt tu, otvoril ucet a asi vzal aj uver. Nie je to trestny cin? Mne zacali do schranok chodit jeho listy z banky. Uz v minulosti s tym boli problemy, kedze jeden uver takto nesplacal.Dakujem za nazory.
Plus priloz rozhodnutie sudu o TP, ze ho ma zrusene na tvojej adrese.
Pokial bral uver po vasom rozvode a uz mate majetok rozdeleny. Nemala by si z toho mat problem. Len ich na to upozorni, nech si ho hladaju inde
Uver sa dava na zaklade overenia socialkou, a tam musi mat nahlaseny pobyt
Jedine, ze by bol bral ucer z nebankovky
Nesmieš to nechať len tak. Návod ako postupovať tu máš perfektný, tak to prosím ťa dlho neodkladaj😉
ja už by som cupitala na políciu... Jedná sa o podvod
@tiwyna no zaujímavé, že v dnešnej dobe, kedy už je ako taký problém vziať si úver, dajú úver človeku, ktorý je v bankách na čiernej listine kvôli nesplácaniu úveru. Zvláštne.
A tebe to môže byť úplne jedno, či ho spláca alebo nespláca a či uviedol tvoju adresu alebo neuviedol. Teba sa to netýka. Keď je banka sprostá, že mu úver dali aj napriek tomu, že ho majú v registri ako neplatiča.
Tebe sa nemôže nič stať, keď on platiť nebude.

Napis do banky doporuceny list s upozornenim, ze pri zakladani uctu uviedol zamerne adresu, kde nema trvaly pobyt (ze adresa v jeho op je neplatna) a urobil tak aj v minulosti, a ty si bola neskor potom nutena riesit problemy s vyzvami, kedze nesplacal predosly uver v inej spolocnosti. A tejto situacii chces tentoraz predist.
A priloz do obalky aj vsetky listy, ktore mu zatial poslali.
Je mozne, ze si ho hned sami zacnu riesit, ked si precitaju o nesplacani.