Zamlčané hriechy pri spovedi
Na úvod poprosím aby si niektorí odpustili blbé komentáre a pisali iba k veci, čiže skôr asi iba veriaci . Ďakujem 🙂
Len sa chcem opýtať či niekto zažil spoveď na ktorej priznal, že zamlčal nejaký hriech... Alebo či niekoho takého poznáte. Mám niečo na duši a zároveň na srdci čo ma posledné mesiace veľmi žerie, až tak ze na to myslim od rána do noci ...
Ved ak tam niečo tak trápi, ze až nespavas ,tak to naprav ,zmen, odčin....spovedou to nezmeníš
@vorkola dakujem ti krasne ❤️ ano pisem si na papier. Ja sa lepsie citim ked som v spovednici a je medzi mnou a knazom ta mriezka ako len na klakatku tvarou v tvar. A je to lepsie si napisat lebo si proste poviem ked teraz pojdem, ze to len precitam a musim to prečítať...
@sidicek spavam ale led vstanem hned na to myslim. Dam ti vedieť 🙂
Ja som absolvovala generalnu svätú spoveď a tiež som tam povedala pár vecí čo ma už roky zožierali.. byť tebou išla by som touto cestou bolo to veľmi oslobodzujúce.. po spovedi som sa cítila akoby som dostala druhú šancu
@angeli121212 ale aj si povedala? Ze si to predtym zatajila?
Ja som nebola 10 rokov na spovedi a nespovedala som sa pred tym zo všetkého lebo vtedy mi to neprišlo ako hriech takže takto ale nesúdil ma kňaz ani jedným slovkom bolo to naozaj oslobodzujúce
@angeli121212 wau tak to ti verim ze to bolo niečo super 🙂
Ved sa normalne vyspovedaj aj z toho co ta tazi pridaj tam rovno aj klamstvo olutuj a dovi dopo...
@saxana000 To nie je správne tak, ako si napísala. Nestačí pridať “klamstvo”. To nebolo obyčajné klamstvo, ak niečo skutočne pri plnom vedomí zamlčala. Keď sa človek spovedá, má hriechy vyznať jasne a zrozumiteľne, bez zahmlievania. Pri spovedi máš mať pokorné srdce a uvedomovať si jej hlboký význam a milosti, ktoré z nej plynú. Keď človek úmyselne zahmlieva, je to neúprimné a bráni tým Božej milosti, aby sa v jeho duši rozvinula.
Vies, cez veriaci ci neveriaci - dôležité je poučiť sa a podla tvojho písania je ti uprimne ľúto, co si vyviedla. Ešte k tomu si bola dieta!
Ja som tiež jednu hnusnu vec urobila. Fyzicky som ublížila jednému spoluziakovi. Dodnes ma to nesmierne mrzí. Ked si to ty pamätáš len matne, musela si byť veľmi mala.
A pamätaj si jedno - Ježiš aj Boh su milujuci. Musela by si veľké zlo napachat, aby sa hnevalu a neodpustila. Prajem ti, nech sa ti svedomie odľahčiť 🙂
@svetlonos ano nepamätám si to cele dokonca som aj uvazovala ci sa to vazne stalo ci to nebol sen nakoľko si to nepamätám ale som si ista ze sa to stalo. Uz mam všetko spísané do podrobna... Ďakujem pekne
Normalne mu to povec tak ako to citis.
Velmi pekne vám všetkým ďakujem 🙂 nečakala som ze sa mi ozve toľko ľudí, dokonca aj cez spravu 🙂 velmi si to vážim a verím, že aj to ze som tu napísala bolo v pláne môjho života...
Ďakujem ❤️
No bol to naozaj dobrý pocit ja ti fakt odporúčam tú generalnu svätú spoveď donúti ťa zamyslieť sa nad celým svojim životom
podla mna najdolezitejsie je porozpravat sa o tom s Bohom, jemu povedz, co sa ti stalo, co ta trapi. Knaz neodpusta, ale Jezis zaplatil za tvoj hriech a On ten hriech pozna a aj rozumie, co pri tom prezivas a prezivala si. Len on moze priniest odpustenie, prijatie a ocistenie. Chapem, ze mame sa zdielat aj s inymi a spolocne modlit, ale potrebujes to miesto vo svojom srdci otvorit Bohu a to mozes urobit hned.
Toto povedal Ježiš sv. sestre Faustíne:
Všetko, čo jestvuje, je obsiahnuté vo vnútri môjho milosrdenstva hlbšie ako nemluvňa v lone matky. Ako bolestne ma zraňuje nedôvera v moju dobrotivosť. Najbolestnejšie ma zraňujú hriechy nedôvery (Den. 1076).
Čím väčšia úbohosť, tým väčšie právo má na moje milosrdenstvo. [Povzbudzuj] všetky duše k dôvere v nepochopiteľnú priepasť môjho milosrdenstva, lebo túžim po spáse všetkých. Prameň môjho milosrdenstva bol na kríži kopijou dokorán otvorený pre všetky duše – nikoho som nevylúčil (Den. 1182).
@zmrzlinka8 ❤️❤️❤️ silne slova ďakujem. Korunku sa modlievam obcas ale tieto slova som ešte nepočula ❤️
spísala to sv. Faustína vo svojom Denníčku

Neboj sa kludne chod ,povezd, Knazi su na to uz zvyknuty,ja to robim tak, ze ked sa hanbim povedat hriech pomaham si tak ,ze pozeram dolu, pomaly az po zem aby som si odvratila zrak od hanby toho hriechu,a,poviem .Nemusis pozerat na knaza.Knazi su radi, ze prisla ovecka, krora chce byt spasena. A mozno ani nevies, ci ani ten zamlcany nemusi byt tazky.Mne sa stalo ,ze ked si neviem rozoznat hriechy, sice poviem, a na niektory mi povedal, knaz to nie je tazky hriech, Ale ja som si od malicka nevedela rozoznavat tazke hriechy od lahkych ,tak som povedala radcej vsetko...konecne az teraz,,si ich viem rozoznat. Mozes si pre istotu aj hriechy napisat na papier a precitat. Pozehnavam ta, a uvidis aku uzasnu ulavu pocitis na dusi,,az sa ti bude zdat ,ze lietas