Zamykáte sa v byte na noc?
Ahojte dievcata zaujima ma taka vec, tie co byvate v byte (nie v dome) zamykate vchodove dvere na noc?? Ak ano z akeho dovodu?
Ano je to pre lepsi pocit bezpecia.. a to pisem o byte.. na dedine ked byvate "od ruky" na samote uz duplom vyzamykat vsetko
Ja sa zamykám, hlavne keď som sama doma. Sused nad nami má síce len obyčajné dvere, nie bezpečnostné a pár krát si k nám prišiel pre šrobovák, že sa vymkol. Raz, dva bol vo vnútri. Pre svoj lepší pocit sa zamkneme na noc.
Áno zamykám aj vchod, bývame v štvorbytovke a už sme tu mali feťákov zlodejov, tak radšej pre pokoj na duši
Uz áno 😂😂😂😂😂
Bývam úplne hore na treťom. V jeden krásny deň mi suseda z 2 heho (ca 8-10rocna) vtrhla do bytu. Psi stekali samozrejme jak šibnutý (nečudujem sa) , ona vyskala jak keby ju vraždili (černoška boji sa mojich psov) a ja som skoro skolabovala.
Neviem co to dievca robilo ci do telefonu pozerala že vyšla o poschodie vyššie, ale myslím si ze po tomto šoku sa jej to už nestane.vrieskala aj cestou dole na jej poschodie.
Takze odvtedy sa stále zamykam - mame kľučky z vonka.
My zamykáme a teraz dávame aj stoličku pred dvere aby sme počuli keby niekto otvoril lebo mame vchodové dvere na kód, bez kľúča , iba z vnútra sa dá potočiť takým smiešnym kľúčom .. ani si nechcem predstaviť radšej koľko ľudí okrem majiteľky vie ten kód 😌
V dome aj v byte som zamykala všetko... Často sa dostali do bytovky kadejaké tmavšie deti a skúšali či sú zamknuté byty, kamarátka na inom sídlisku ich tak načapala vo svojom byte na chodbe. Nám sa stalo, že išiel k nedávno nasťahovanému susedovi kamarát a miesto k nemu vošiel omylom k nám, našťastie sa ospravedlnil a išiel....
Ja som dom ale zamikam sa stále 😂 nie len noc ale aj cez deň .raz som sa prizabudla a vymkla som chlapa 😂
Zamykám a to bývam v dome vonku dva velké psy , jeden vnútri 😄 vchodové zamknuté aj ďalšie dvoje z bezp. skla ...jediný sused bývalý policajt čo má aziata psa aj tak zamykám 🤣
Zamykam kvoli dcere, lebo parkrat sa stalo, ze v noci zo sna isla na prechadzku 😄 nastastie len otvorila dvere, zobudila som sa. Ale aj preto, ze sme v podnajme a nepoznam velmi susedov a som sama s detmi. Aj cez den zamykam.
Od jak živa sa u nás zamykalo...a mne to ostalo.Zamykám stále,aj cez den,automaticky po každom zatvorení dverí zamykám..či je u nás návšteva ,či som sama.
Neviem príde mi to prirodzené a nevyhnutné v dnešnej dobe.
Skôr ma zarážajú reakcie "ludi" kt.od nás odchádzajú..či už rodina,známý, že sa čudujú že "je,vy zamykáte?" 🤦♀️
Idem zamknut...😉
Bolo to už síce dávno, ale šli sme v noci spať. Mali sme zvonku klasika guľu na dverách. Dvere zamknuté. Ráno som sa zobudila a vchodové dvere dokorán otvorené. Som sa skoro pototo....
my byvame na 7micke. dole vchodove na cio potom vytah na cip potom zelezne dvere zabuchnute potom nase vchodove dvere za zabuchnute. posledne dvoje dvere nezamykam lebo kto by sa k nam cez dva cipy a 7ppachodi vytrepal....
@veronika65 Že tmavšie deti 🤣😂🤣😂🤣
Sestra mi vravela, že tam, kde býva, je to taký malý komplex bytov v centre nad diskoškou a barmi, tam sa tiež zvyknú prichomejtnuť nejaké indivíduá, bezďaci, alkoši, feťaci a aj tí tmavší ľudia 😁 A raz tam jeden somrák vošiel jej susedom na drzovku do bytu, ale podnájomníci boli doma, opýtali sa, že čo tam chce, tak sa prvoplánovo vyhovoril, že si pomýlil dvere 😀 Takže my tiež zamykáme, nikdy nevieš, aký suverén si môže "pomýliť" dvere
@magduska2 Mám to tak isto. U rodičov sme mali guľu zvonku (na noc som aj tak ešte poriadne zamkla, alebo keď som bola sama tak aj cez deň 😁
Teraz u seba mám bezpečnostné s kluckou, a zamknute nonstop a kľúče vo dverach.
Tiež sa ľudia čudujú. Moja mama ked pride tak vecne musim kontrolovat dvere, lebo ich necha doslova otvorene 😁
A jednoznačne by som nespala odomknuta 😱
Nazamykam nikdy. Ani keď odchádzame z domu. Len pribuchneme.
Ale tu niektoré odpovede...🤦♀️🤦♀️
Mna by teda ani nenapadlo nechat nieco odomknute.ci vo dne,ci v noci.
V byte i v dome.
V dnesnej dobe ,zial,to inak nejde.
Raz zazvonia Jehovisti,raz sa dobijaju tulaci...
Vsetko zamykame.
Na brane je zvoncek,kto chce,zazvoni.
Neviem.si ani náhodou predstaviť sa nezamknut.. teraz síce bývam v dome, ale keď som bývala v rodičovskom byte tak sa zamykalo aj cez deň, keď sme aj boli doma.. tak isto som to robila aj vo svojom prvom byte.. teraz keď sme dole v dome nezamknem vždy, ale ak ideme hore vsetci tak zamykame.. keď som chvíľu bývalá u sestry, raz sa mi stalo že prišiel sused, ktorého som ja ani nepoznala - normálne si otvoril a vošiel cez predsieň až do obývačky, že niečo si požičať.. (švagor mi potom vravel že jemu nedochádza) myslim že sa mojej reakcie zľakol viac ako ja jeho, už to vzivote neurobil.. ale ten pocit cudzieho chlapa v dome keď ste same, to vôbec nie je príjemné..
Ešte ma napadlo, že môj muž býval na prízemí keď bol v rodičovskom dome, cez deň keď boli všetci doma nejaký feťák vliezol oknom a ukradol jeho mame kabelku.. môj muž bol môj sused x vedľajšej ulice, bývali sme blízko pentagónu v ba.. kto pozná, tak chápe zamykanie aj cez deň...
ja zamykam byt mam aj z vonku klucku a hlavne koli detom najma najmensej je autistka dokazala by my zdrhnut
a teraz moja minulotýždňová skúsenosť - bývame na prízemí, bezpečnostné dvere.. okolo obeda klope sused.. a ja že ako mu pomôžem (pán na dôchodku) a on mi tak pekne - zlatíčko moje, kľúče máte vo dverách.. ma skoro vystrelo - naposledy som bola vonku deň predtým poobede........
Zamykám aj cez deň 😂 máme bezpečnostné dvere, ale na noc dávam aj retiazku 😂
Ja som raz v noci nemohla spať tak som si išla pofajčit na balkon u nas mali daky mladí vo zvyku chodit po bytovke a akušať kľučky..my sa zamykame lebo mame kľúčku

Ja zamykam (aj retiazku davam). Prvy dovod je moja paranoja, lepsie sa mi spi. Dalsi dovod je, ze nezamknute dvere sa daju otvorit cimkolvek. Znama (ale bez bezpecnostnych dveri) sa vymkla z bytu a dvere si otvorila lyzickou od obeda, ktory mala zbaleny so sebou 😂