Zamykáte sa v byte na noc?
Ahojte dievcata zaujima ma taka vec, tie co byvate v byte (nie v dome) zamykate vchodove dvere na noc?? Ak ano z akeho dovodu?
@leeshka presne tak...a takisto si nie som ista, co by povedala poistovna v pripade vykradnutia na to, ze nebol zamknuty byt...silno pochybujem, ze by poskodeni videli co i len cent z poistky
ano ak vas vykradnu v spanku pri nezamknutych dverach zabudnite na poistne plnenie
Kym sme nemali dieta, co si vedelo otvorit dvere a zdrhnut na schody, tak sme nezamykali
@dominika1988 je to tak, akonahle nemas zamknute, poistovna sa ti moze akurat vysmiat do tvare. Ale zas poistovne sa z toho zial vedia vykrutit aj ked mas zamknute.
No ja tu budem tusim jedina co to robi opacne a nezamykam. Dokonca mame na chodbe take drevene dvere, co vedu od vytahu do chodbicky kde je viac bytov a susedia to zvykli zamykat, ja som chodila v noci ked uz vsetci spali to odomknut. Tiez ma k tomu ale vedie skusenost a paranoja a to poziar, ktory som zazila v cinziaku ked som bola decko. Nehorel nas byt, ale par poschodi pod nami, podla mna clovek co to nezazil, si to nevie uplne dobre predstavit, ale ja mam stale v zivej pamati tu absolutnu tmu, dym, chaos a paniku ako sme utekali von. Urcite viem, ze ak by sa take nieco stalo, nechcem smatrat po klucoch a odomykat dvere. Takze ja osobne sa viac bojim ohna ako lupica co by sa k nam musel dostat cez cip, psa a dvere a nezamykam.
@dominika1988 ani tuk, to je jasne, v tych papieroch k dveram to aj je pisane, ze len zamknute plnia ucel, takze nezamknute je ze si clovek zle zabezpecil majetok, v podstate odomknute su takmer to iste ako otvorene dokoran, je to nadnesene hej ale chapeme sa🙂
Ja zatvára tiež, dvere, balkóny... A je to pochopiteľné.. Nikto netúži po návšteve /prekvapku keď spí. A co všetko sa môže stať.. Okrem zlodejov, kadejakých psychosov, alebo podgurazeneho suseda co trafí miesto svojho domu ku vám... Nič 😂 k nám jedného dňa prisla fujavica, rozdrapilo vchodove dvere, ktoré nik nezamkol, pomohol k tomu asi aj prievan😂 zima ako v Rusku, človek sa zobudí na plieskanie niečoho dole... No ako z hororu 😂 radšej sa zamknem 😁 ono je to tak, že všetko sa stane prvýkrat... Tí čo nezažili neuveria 😁 cez deň mam otvorene bežne ale v noci by som nezaspala😁 v byte si neviem predstaviť mat labilne dvere, kľučku nebodaj z vonku a nezamknut... Jeden vykradnuty byt mi stacil 😁
Mňa skôr zaujíma prečo sa niekto dobrovoľne nezamkne 😳 v okolí sa teraz dosť kradlo, po bytovkách ukradli bicykle, topánky a jednej rodine zlodej vliezol do bytu.
@lucilaines že smatrat po kľúčoch, ved keď vieš nasmatrat kľučku nájdeš aj kľúče v zamke... 😊
@simca06022011 v poriadku vsak ja ta nepresviedcam a chapem, ze je tazke si to realne predstavit. Ja vsak tu skusenost mam a preto sa necitim dobre zamknuta, lebo chcem mat volnu unikovu cestu.
@simca06022011 pani asi ked tak vybera kluce 🤷♀️ my mame kluce cely den v zamku strcene a teda tam ostavaju aj na noc po zamknuti
@jana_eyre_2 toto sa stalo viac x v nasej dedine a hlavne v lete vecer, ked su ludia na dvore, terase.To je sekunda co Ti niekto vlezie do domu a zoberie kabelku ci hodinky
@simca06022011 no nedávno som sa skoro dotentovala... kŕmim syna a zrazu sa otvoria vchodové dvere a tam dvaja chlapi v montérkach mi čumia do bytu😳...ostala som totálne v šoku...jeden z nich zamumlal dačo a rýchlo zatvoril...o chvíľu na to zaklopal...myslela som že snívam ....akože sa potom smial že hopaa, dajak sa sekol 😵 na dverách nemáme guľu z dôvodu aby sme sa náhodou nevymkli keďže máme malé dieťa. Ja stále kontrolujem či sme zamknutí, no vtedy muž išiel von a nezamkol. Raz nás dokonca vykradli na chate cez noc. Dvere boli zamknuté, no vypáčili jednoducho plastové okno, vliezli dnu a otvorili si dvere, niečo pokradli zatiaľ čo my sme spali na poschodí....jedna balada...ale jasné, netreba sa zamykať, treba dôverovať susedom, psychošom a zlodejom...veď nebuďme prehnane paranoidní, že? 🤦😅
@lucilaines ja si to viem reálne predstaviť keďže nám horela chata v noci a iba sme sa zobudili na dym.. 😂 Skôr je to jedna z tých zbytočných obáv a stresov, inak mi to je jedno, naozaj mi jedno ci niekto zamyka. Ak človek dostáva takúto paniku (teraz nemyslím teba ale všeobecne) že v strese nenájde kľúč vo dverách, tak možno nenájde ani tu kľučku... A pravdepodobnosť ze ti daaky dement vojde do bytu je vyššia ako požiar, naraz lietadlado bytovky zemetrasenie a co ja viem co... Preto mi to pride také úsmevné 😊 moja blízka odmietala nosiť pas v aute, lebo čo keď budu mat nehodu a nebude to vedieť odopnut... Pri fakt mini tukanci áut na ceste, keď do nich tuklo auto zo zadu, doslova vyskočila z auta a utekala ako zmyslov zbavena, za zvodidlá😌 proste sú rôzne situácie a ludia kadejako reagujú 😊
@lucilaines zdielam rovnaký názor. Ja zamykam len mimo Európy v krajinách, kde fakt treba a kde mám mreze aj na oknách a všade. Si vždy hovorím, že snáď nezačne horieť, inak som skončila...
@evaachesa nieee ved to nahodicka 😂 ja som taka paranoidna že guľu mam... Ale kľúče som dobre ze na krku nenosila, vždy som sa bála ze sa nám zabuchnu dvere na byte.. V dome nemám problém, lebo mam ešte 3 balkónové dvere a jedny si vždy otvorené 😂 a do vchodových stačí keď kopnem a otvoria sa 😂
@simca06022011 dobre, keď ti nejaký dement vojde náhodou do bytu (nepravdepodobné dosť, ale môže sa stať), zvyčajne stále nemá záujem ta zabiť, kdežto oheň ta zlikviduje pomerne rýchlo a ľahko...
Ja zamykam aj cez den,stale☝️
@bluka2 no viac pravdepodobne ako požiar
@simca06022011 máš na to aj nejakú podloženu štatistiku? Či domienka iba? Lebo toto ma celkom zaujíma...
@simca06022011 hh no presne preto sme dali radšej kľučku lebo ja by som sa 100% vymkla a dieťa dnu 🙄 kamoška sa tak už pár krát vymkla...ešteže jej rodičia bývajú hneď vedľa a vždy dobehla po náhradné kľúče 😅
Inak presne toto...je oveľa vyššia pravdepodobnosť že ťa vykradnú, ako že začne horieť....a tiež nechápem tú úvahu s kľúčmi...veď buď zastrčíš kľúč úplne ak sa dá otvoriť z druhej strany, ak nie, tak ho trošku povytiahneš, alebo máš už zabudovaný kľúč priamo v dverách ...ja v tom nevidím najmenší problém ...teda, som až zaskočená zo zistenia, koľko odvážnych a dôverčivých ľudí na tom našom Slovensku žije 😅
Nezamykam. Mam zbrojný pas, výcvik, zbrane a 65kg psa v spalni. Chcem vidieť toho, čo príde nepozvany 😂🤦♀️ chudák....
Niečo na večerné čítanie dievčatá 😌🥂

Bezpecnostne dvere plnia ucel len ked su zamknute, inak sa daju polahky otvorit, ak clovek vie jak na to...na noc zamykame, aj ked idem len dole po kuriera a pod...