Zasielanie balíka na dobierku

8. aug 2021

Ahojte potrebovala by som poslat jeden balik do česka dohodli sme sa ze mi za to da 20 eur ale vobec neviem ako tieto veci funguju. Ona mi ma posat peniaze slozenkou a ja jej mam prva poslat ten balik. Ked jej to dojde kurierom bude od nej pytat peniaze? Chcem si len byt ista ze mi tie peniaze naozaj pridu

miskamicha
8. aug 2021

Ides na postu..vypises podaci listok a postarka tam dopise ze na dobierku...povies komplet cenu...teda napr.dobierka 7€ cena balika 20€ cize dokopy 27....ty zaplatis len 7€ a osoba ktpra preberie balik vyplati 27€.

autor
8. aug 2021

@miskamicha dalujem a nevies prosim kolko to realne stoji?

miskamicha
8. aug 2021

Tak cena postovneho sa vypocita podla vahy balika a vzdialenosti...na toto neexistuje fixna suma. Ine je poslat z presova do KE a ine z KE do Brna s tym musi kupujuci ratat.

s_a
8. aug 2021

ale ak to dobre chápem tak ona to nechce na dobierku, keď ti chce poslať peniaze šekom a ty jej máš poslať balík "prvá"

autor
8. aug 2021

@s_a ja sa tomu moc nerozumiem ale na podacom listku je napisana suma ktoru by som tam napisala a vraj na obalku mam napisat tiez sumu aby kurier vedel te ma pytat peniaze tak som si myslela ze ku nej pride kurier a bude pytat ten sek

qetka
8. aug 2021

a ty to mas poslat cez postu? kludne to sem presne okopiruj a povieme ti. Na prvy pohlad mi to pride podvod, alw mozno si to len nie uplne dobre vysvetlila ;)

autor
8. aug 2021

@qetka ano postou. Neviem co presne chcete aby som sem okopirovala 😅. Jednoducho bolo to takto so zakaznickou sme sa dohodli na sume je to teda portret takze to normalne posem v obalke (ja obvikle tieto veci robim cez ucet zakaznik mi najskor peniaze posle na ucet. Ale ona vraj ucet nema ci co vravela ze s nim nieco ma) tak sme sa teda dohodli ze ja to poslem na dobierki postou a ona povedala ze mi peniaze posle sekom. Ja som to pochopila tak ze za nou pride kurier a vypyta ten sek a mne to potom pride. Takze neviem absolutne sa v tychto veciach nevyznam😅

autor
8. aug 2021

@qetka
Tot som nasla na internete

s_a
8. aug 2021

no proste pošlite ten balík na dobierku a nech si to pani zaplati.. podľa mňa vás chce osmeknut keď spomína sek 🤷🏼‍♀️ kuriérom sa šekom určite neplatí .. vy si sama určite len či vám peniaze prídu šekom alebo na účet ale to pani nemá už čo trápiť

s_a
8. aug 2021

príde kuriér, ona mu zaplatí buď kartou alebo v hotovosti a ostatné je nelezitost pošty aby vám doručila peniaze

qetka
8. aug 2021

to co si poslala vyzera ako normalna dobierka.
https://www.posta.sk/m#pricelist tu si vies pozret aka je cena. Podla vahy, krajiny, sluzba dobierka.
Ale - neviem, ci to este stale tak je, mne takto pri dobierke (ked som vyberala zasielku) zaratali na poste este plus poplatok za prevod meny CZK-EUR a to bola pekna palka.
Ja by som porovnala aj zasielkovnu, ta byva o dost lacnejsia.
A teda ak by kocka neprebrala dobierku, tak platis aj spatnu zasielku ty.

autor
8. aug 2021

@qetka a keby to zasielkovnou tak zaplatit musi?

mironka
8. aug 2021

Ona pride na miesto,ktore funguje ako zasielkovna, a tam to musi zaplatit a balik dostane az po zaplateni. Sek mi pride podozrivy. Urcite kurierovi sek neda. Takto to asi nefunguje.Kurierovi da hotovost alebo zaplati kartou. Kurier jej balik bez zaplatenia neda.

qetka
8. aug 2021

takto dobierka je sluzbba, kedy ti balik vydaju az po zaplateni. Cize pride balik - na postu, do zasielkovne, kurierom (podla toho kto a akym sposobom sluzbu poskytuje), adresat zaplati a na zaklade toho mu vydaju balik. Peniaze ti poslu bud sekom (to asi iba posta ma), alebo na cislo uctu zadane pri podavani. U koho si dobierku objednas, to je v podstate jedno, slovenska posta je mnohokrat drahsia ako napriklad zasielkovna. Aj posta moze mat kuriera - co nosi baliky (nie postara).
Co je teda dolezite je, aby si to poslala na DOBIERKU a uviedla tam, kam ti ma dana spolocnost peniaze poslat.
Riziko je, ze druha strana dobierku nepreberie, balik (list) sa
ti vrati naspat a budes musiet zaplatit postovne dvakrat