Zastavenie ropy cez Ukrajinu: Je to normálne?
Je podla Vas normalne ze nas UA takto odstavila od ropy? Schvalujete to ako spravny krok?
Dovoz ruskej ropy do krajín EU je od 1.1.2023 zakázaný. Ročnú výnimku dostalo Česko, Slovensko a Maďarsko do 5.12.2023. Následne tieto krajiny požiadali ešte o predĺženie výnimky o ďalší rok do 5.12.2024. Takže vlastne nič zvláštne sa nestalo.
Strategické zásoby ropy máme na 4 mesiace. Takže ruskej ropy máme dostatok presne do ukončenia výnimky platnej pre rafinériu Slovnaft. Práve teraz je čas plynule prejsť na spracovanie ropy z iných zdrojov, pretože inak to ďalej pravdepodobne nepôjde. Na ďalšiu výnimku by som sa už nespoliehal.
A Ukrajinci to veľmi dobre vedia. Možno len chcú Orbánovi a Ficovi ukázať, že aj ich názor treba akceptovať. Sú šikovní nielen na bojisku, ale aj v politike. 😉
@zuzanita1609 hej, tiez som si to pomyslel pri jozkovi, fidovi a par dalsich, ktori ti nevadia 😉😄
@egonsk ale robiť si srandu ohľadom smrti a vojen a spomínať hlinu atď...nech je to ktokoľvek aj najhorší nepriateľ,takto sa humor nerobí ...
@zuzanita1609 ok, tak sorry. V nasej rodine je smrt sucastou zivota a nemame v tom tabu, teda ani vtipy morbidne nas nepohorsuju 😉
K tomu len toľko.. Obrovské diplomatické zlyhanie súčasnej vlády. Dostali sme sa ako krajina veľkosti fliačku na mape do izolácie spoločne s Maďarskom. Tu je tá vaša suverénna slovenská politika. Ale takto "ďaleko" od nosa si vidí veľká väčšina našich občanov. Problém sa bude prehlbovať. Obrovské riziko hrozí pre budúcnosť nášho štátu ostať bez ochrany veľkých štátov, ktoré by našu suverenitu garantovali a nie ohrozovali.
5 milionova krajina si mysli ze v 500 milionovej europe a na 8 miliardovej planete Zem, sme dačo extra .
čo si myslia vobec volici koalicie? že čo sme vo svete? a ako nas vidia ?
obycajny prd sme a este sa nam smeju ..
ale lgbt fuj , usa fuj ,ukrajina fuj a chceme mier a za vsetko moze simecka, caputova a dzurinda a mozno aj Maria Terezia

ak by to niekoho zaujimalo, tu som nasla vysvetlene dovody zastavenia toku ropy z ruskeho Lukoilu https://standard.sk/715766/ukrajina-prestala-na...