icon

Zatvorené obchody v nedeľu

maruniakovaeva
27. aug 2022

Ahojte len tak zo zvedavosti, aký máte názor na zatvorenie maloobchodných prevádzok v nedeľu a sviatky?

Strana
z8
76california
29. aug 2022

za mňa môžu byť zatvorené

niekto2hy
29. aug 2022

@maciatkolulu spal som...
http://www.interpro.sk/index.php?page=legislati...
Minimálna mzda a 13. a 14. plat

• Minimálna mzda nie je definovaná zákonom, ale upravovaná priebežne na základe výsledku kolektívnych vyjednávaní medzi odborovými zväzmi a zástupcami zamestnávateľov

• Kolektívne zmluvy, pokrývajúce takmer deväťdesiatsedem percent zamestnancov a robotníkov, určujú aká vysoká minimálna mzda pre konkrétne odvetvie a konkrétnu pracovnú pozíciu platí.
Pri odvetviach, ktoré sú ošetrené kolektívnymi zmluvami, je pri plnom úväzku minimálna mzda vo výške ca. 1.000 € brutto a viac

• Nárok na 13. a 14. plat je taktiež zapracovaný v kolektívnej zmluve, takže tvorí časť „minimálnej mzdy“ (14 x 1.000 Brutto)
• Tieto zvláštne platby sú daňovo zvýhodnené

maminkadeticiek
29. aug 2022

Za mna kludne.Preco nie?Mame taky dostatok potravin ze kto chce si nakupi uz v piatok,predavacky budu travit cas oddychom,rodiny pojdu do prirody a niedo OC a vlastne vo finale mozno aj usetrime.Veselo do toho.

maciatkolulu
29. aug 2022

@niekto2hy ty máš problém s čítaním, však.... No nič. Skúsim ešte raz. Platy majú vysie, ale aj náklady. Keď nerozumieš, tak nechaj tak a negugli. Je to max zbytočne. Proste post predavačky nie je Traum job. A ani si z neho v rakúsku nemôže vyskakovať. Môžeš posielať aj všetky bonusy, čo teraz dostaneme v slušnej výške, ale rovanko už prišiel všetkým list z elektrární a ver tomu, že správy sú to smutné a veľa ľudí, anooo s tými rakúskymi platmi, aj 13, 14 platom, bonusmi, budú mať veľké problémy. Skus pochopiť, že tie náklady sú podstatne vyššie. Ak to nevieš pochopiť, tak naozaj nechaj tak

tetapetra
29. aug 2022

@maruniakovaeva robila som 20r, sviatky, piatky, poobede, nočné. Keď budú obchody zatvorené v nedeľu prežijem. Bohužiaľ, bude to mať veľký vplyv na zárobok predavačiek. Som skôr zato, aby sa to nechalo na obchody.

mirkaandrej
30. aug 2022

@stary_ujco žili sme v Bavorsku a známych sme mali dosť, a ani jeden sa nato nastazoval, takže na podobne, neviem odkiaľ mate tieto info.

Strana
z8