Zatvorené obchody v nedeľu
Ahojte len tak zo zvedavosti, aký máte názor na zatvorenie maloobchodných prevádzok v nedeľu a sviatky?
@maciatkolulu spal som...
http://www.interpro.sk/index.php?page=legislati...
Minimálna mzda a 13. a 14. plat
• Minimálna mzda nie je definovaná zákonom, ale upravovaná priebežne na základe výsledku kolektívnych vyjednávaní medzi odborovými zväzmi a zástupcami zamestnávateľov
• Kolektívne zmluvy, pokrývajúce takmer deväťdesiatsedem percent zamestnancov a robotníkov, určujú aká vysoká minimálna mzda pre konkrétne odvetvie a konkrétnu pracovnú pozíciu platí.
Pri odvetviach, ktoré sú ošetrené kolektívnymi zmluvami, je pri plnom úväzku minimálna mzda vo výške ca. 1.000 € brutto a viac
• Nárok na 13. a 14. plat je taktiež zapracovaný v kolektívnej zmluve, takže tvorí časť „minimálnej mzdy“ (14 x 1.000 Brutto)
• Tieto zvláštne platby sú daňovo zvýhodnené
Za mna kludne.Preco nie?Mame taky dostatok potravin ze kto chce si nakupi uz v piatok,predavacky budu travit cas oddychom,rodiny pojdu do prirody a niedo OC a vlastne vo finale mozno aj usetrime.Veselo do toho.
@niekto2hy ty máš problém s čítaním, však.... No nič. Skúsim ešte raz. Platy majú vysie, ale aj náklady. Keď nerozumieš, tak nechaj tak a negugli. Je to max zbytočne. Proste post predavačky nie je Traum job. A ani si z neho v rakúsku nemôže vyskakovať. Môžeš posielať aj všetky bonusy, čo teraz dostaneme v slušnej výške, ale rovanko už prišiel všetkým list z elektrární a ver tomu, že správy sú to smutné a veľa ľudí, anooo s tými rakúskymi platmi, aj 13, 14 platom, bonusmi, budú mať veľké problémy. Skus pochopiť, že tie náklady sú podstatne vyššie. Ak to nevieš pochopiť, tak naozaj nechaj tak
@maruniakovaeva robila som 20r, sviatky, piatky, poobede, nočné. Keď budú obchody zatvorené v nedeľu prežijem. Bohužiaľ, bude to mať veľký vplyv na zárobok predavačiek. Som skôr zato, aby sa to nechalo na obchody.
@stary_ujco žili sme v Bavorsku a známych sme mali dosť, a ani jeden sa nato nastazoval, takže na podobne, neviem odkiaľ mate tieto info.

za mňa môžu byť zatvorené