icon

Zatvorené obchody v nedeľu

maruniakovaeva
27. aug 2022

Ahojte len tak zo zvedavosti, aký máte názor na zatvorenie maloobchodných prevádzok v nedeľu a sviatky?

danielinaa
28. aug 2022

@nini1978 lebo vsetky tie co sa tu vyjadrovali ze nezasluzia si byt predavacky doma, atd, ju nemaju, vsakze. ;) Nenavisti v ludoch zákazníkoch je az az, skoc na fb lidla a citaj komentare pod letakmi.

nini1978
28. aug 2022

@danielinaa ja nemusím ísť na FB Lidla,aby som si utvorila svoj názor.
Podľa teba sebecký,podľa mňa tolerantný.
A síce - nech si každý svoju prevádzku organizuje ako chce.
Kategórie - predavačky,zdrav.personal, hotelový a rest.personal atď (môžem pokračovať do nemoty) majú proste tak stanovenú prácu,že niekedy víkend voľný,niekedy nie.
"Zatvoria sa obchody a predavačky budú v lese"
O to ide? (Naschvál som napísala takú hlúpu vetu,lebo pre mňa je celý ten návrh totálna sprostosť).

nini1978
28. aug 2022

@akvi zabudla si napísať,že na Slovensku má vláda neskutočne ľahkú prácu s tým,aby ľuďom do nemoty vymyvala rozum.
Vytvoriť si názor ,trochu pohnúť závitmi,riadiť sa pocitmi a vlastným rozumom je ťažká robota.tak lepšie ísť na FB a čítať názory haterov a trollov.

sisaka
28. aug 2022

@danielinaa kto tu písal, že si nezaslúžia predavačky byť doma? Veď voľný víkend nie je o zásluhách, ale o type povolania, ktoré vykonávaš! 🙄
Ty nechápeš, že keď niekto robí cez víkend má potom voľno cez týždeň?

Ja, ako človek, čo vikendy robí viem presne, čo to obnáša a nepotrebujem nikoho ľútosť, lebo to nie je nič na poľutovanie. Robim zväčša 2 vikendy v mesiaci, ale keď robím víkend, chcem ho robiť cely - t.j. sobotu aj nedeľu a potom mať další cely víkend voľný. Jeden deň voľna cez víkend je úplne o ničom a mame to v práci nastavené tak, aby sa to nestavalo, okrem prípadov, keď si niekto potrebuje vymeniť smenu, alebo musíme zastupovať.

Očividne nemáš potuchy, čo je robiť cez víkend, ale vieš presne, že v zahraničí sa v nedeľu nerobí a ľudia sú hnusní, lebo nechcu predavačkám dopriať každú nedeľu voľno. 🤦‍♀️

nenne9
28. aug 2022

@h2 nevysvetluj jej, neoplati sa.ona potrebuje cez vikend romantiku s manzelom v lese a nie bary predsa😉ostatni co ziju trochu kulturou si maju trhnut nohou😉

mirkaandrej
28. aug 2022

@maruniakovaeva v Nemecku sú v nedeľu zatvorené a ľudia z toho vedú nerobia. Oni to jednoducho rešpektujú, a ani im len nezislo na um sa nad tým pohorsovat, aj tí čo pracujú v obchodoch, majú nárok na voľno. A nám sa nič nestane, keď nebudeme jeden deň v obchode.

maciatkolulu
28. aug 2022

@panelacikova trochu sa sustred, čo píše @vroni.mysli tu vo Viedni a tam v malom mestečku....

maciatkolulu
28. aug 2022

@niekto2hy toto nie je klasika pokladničkacka v Bille, plus hod do tabuľky at brutto, netto vypadnú ti oči, plus si odrátaj naftu z iných miest. A ostaneš na 1000, či chceš, či nie a 1000 v at a 1000 na sk je sakra rozdiel.

hiro
28. aug 2022

@mirkaandrej "v Nemecku sú v nedeľu zatvorené a ľudia z toho vedú nerobia. A nám sa nič nestane, keď nebudeme jeden deň v obchode.".
Budeme nakupovat. V Nemecku som normalne nakupoval v potravinach aj v nedelu. Neviem ako inde ale tie ktore su na zeleznicnych staniciach normalne funguju. Takze nevidim ziadny zmysel ze niektore su zatvorene a niektore nie. Tak sa pojde nakupit do tych otvorenych.

kamatopo
28. aug 2022

@maruniakovaeva mne zatvorenie v nedeľu absolutne nevadí. Aj tak tam nikdy v nedeľu nejdem. Vždy nakupujem cez týždeň a v sobotu pečivo na víkend..

cessy01
28. aug 2022

@danielinaa presne hnusny narod umru od hladu vsetci

lulu5
28. aug 2022

@maruniakovaeva V nedeľu by mali byť zatvorené.

stary_ujco
29. aug 2022

@mirkaandrej neviem odkiaľ mas to info. Ale mam zo 20 nemeckých kolegov a všetci do jedneho mi len nahlas závidia.
Tí z českého pohraničia chodia na nakupy do prvého supermarketu za hranicou (a ze ich tam teda pre tych spokojnych Nemcov je postavenych dosť). Vnutrozemci chodia do supermarketov na železničné stanice.
Ale aj tak su vsetci nespokojní, že ostatne obchody zatvorené a vsetko je tam v nedeľu mŕtve.

stary_ujco
29. aug 2022

A samozrejme som zabudol ma hlavný dôvod aktualnej diskusie o nedeľnom predaji.
Pán čerstvé rožky odchádza z koalície. Tak mu treba zrobit na rozlucku trucpodnik.

vroni
29. aug 2022

@niekto2hy, človeče, aj čítať vieš ci len copy a paste? To sú gastro platy. Gastro, chápeme? Reštaurácie, kaviarne, krčmy..... Nie obchody, nie predavačky... A sú to už platy vrátane príplatkov, čiže aj nedele a nočných hodín a tak. A sú to také závratné platy, že chyba niekoľko tisíc ľudí, aby za tie šialene prachy šli pracovať. Vrátane Slovákov. Hm...... Ktohovie prečo....

niekto2hy
29. aug 2022

@vroni Citaj s porozumenim,nielen nadpis.😎

jana_eyre_2
29. aug 2022

Mne je to jedno, premna zatvorené môže byť úplne vklude, vždy sa zariadim tak že nakupim vtedy keď sú možnosti a ja potrebujem.. AVŠAK je to téma ktorú vôbec nechápem ako sa môžu teraz zaoberat, je to priorita c.5892..

vroni
29. aug 2022

@niekto2hy, čítam, čítam. A baba píše o platoch v gastro, minimálnu mzdu spomína jednou vetou a píše o 1000 euro, čo je síce vlhký sen odborárov a nie fakt, ale keby aj bol, ide úplne mimo obchodov, ktoré majú svoju kolektívnu zmluvu. Gastro ma úplne a na totalku iné podmienky, dokonca ma ich kolektívna zmluva aj odchýlky od zákona, čo je inak nemysliteľné, ale na to treba trochu aj poznať reálie a nie len preklady radoby zástupcov robotníckej triedy.

maciatkolulu
29. aug 2022

@niekto2hy počúvaj drahá moja, keďže tu žijem, muž pracuje v gastre, tak viem, čo viem, náklady sj pozri. A to už píšem niekoľkým x, náklady vs príjem. Co píše slovenský denník a aká je realita priamo na mieste, to snáď ani nemyslíš vážne, že posielaš dokola veci z netu. A uz zbytočne negugli. Chceš poslať priamo náklady? Koľko máš zákonnú poistku na auto, keď teda chceš guglit, si mrkni kto z EU ma najdrahšie poistky. Na čo prídeš?

niekto2hy
29. aug 2022

@maciatkolulu Vsak napis.

maciatkolulu
29. aug 2022

@niekto2hy auto, bežná stredná trieda, 98 mesačne zákonná poistka, nezvládol si to vygooglit?

dzina007
29. aug 2022

Akurat sa zas zvysi nezamestnanost... lebo ak z 30 dni vyjdu na 4-5 dni nedele + nejaky ten sviatok.. to mozu rovno jednu predavacku usetrit a rozhodit zmeny.... pripadne ak by aj nie... predavacky budu mat znizene pracovne konto... pridu nielen o priplatky za nedelu ale aj menej hodin mesacne odrobia...
takze urcite budu nadsene ze im klesne plat aj ked vsetko ide hore ale hlavne ze budu na prechadzke v lese..

maciatkolulu
29. aug 2022

@niekto2hy škola 250 eur jedna radosť atď, atď. Vieš čo zhrniem to tak, že predavačka v rakúsku nevyskakuje zo svojho platu, rovnako ako predavačka na Slovensku, rakusanka dostane viac, ale dá viac, myslím, že som to napísala dosť jasne a jednoducho. Len jednoduchý a neinformovany človek stále dokola vidí, že rrrrrrakusko) pečení holuby

panelacikova
29. aug 2022

@niekto2hy mne nejde do hlavy, prečo tam potom toľko slovákov pracuje a žije, keď sa tam vlastne podľa nich žije na hovno. slabé zárobky a drahý život. nuž, mne tam pracuje manžel už 4.rok. pochvaľuje si, v rovnakej pozícii by na slovensku zarobil 3x menej a viac by sa nadrel. on, naopak, žasne nad tým, že množstvo napríklad potravín je na SK vo vyšších cenách, než tam. áno, bývanie je o niečo drahšie, to beriem. preto aj mnoho nemcov napríklad celý život rieši bývanie len prenájmami. v konečnom dôsledku ich to stojí prakticky rovnako ako tu, keď rodina zaplatí energie a hypotéku. muž pracuje v AT a v nemecku mi žije už viac ako 40 rokov rodina, takže tiež mám nejaké info. nie je všetko iba čierne a biele. ak sa však človek sťažuje, ako je tam zle, nepochopím, prečo sa nevráti na naše krásne slovensko plné úžasných pracovných príležitostí 🙂

maciatkolulu
29. aug 2022

Ja nepoznám nikoho, kto sa sťažuje a býva v rakúsku, úroveň bývania je super, školy, všetko.... To musí byť iný blbec, ktorý sa sťažuje a žije tam🤣ako som písala, platy sú samozrejme vyššie a náklady, nie len na bývanie úmerne k tomu, vyššie a o dosť.

vroni
29. aug 2022

@panelacikova, ono to môže zľahka súvisieť aj s tým, že nie každý Slovák žijúci v AT je predavačka ci čašník. Ale nepoznám človeka, ktorý by sa presťahoval za dych berucim platom predavačky v Bille. Alebo čašníka ci kuchára, ktorý by sa kvôli platu sťahoval. Väčšinou sú to pendleri ci sezónne pracovné sily, ktoré sa potom vracajú domov, kde si za rovnaké peniaze môžu dovoliť viac. Lebo zaplatiť kaderníčku v AT ci na SK je už rozdiel, ktorý v penazenke pocitis. Alebo škôlku ci družinu. Proste tie zlé platené pozície sú zlé platené všade a prežiť z nich je o hubu.

palomka
29. aug 2022

@maruniakovaeva zatvorené. Žiadne peniaze mi nenahradia čas s rodinou

miriam11
Odpoveď bola odstránená