icon

Zatvorenie obchodov cez sviatky

26. sep 2025

Nechapem načo najprv zatvoria obchody cez sviatky a potom ich opat otvoria.Nič tu nevie vydrzat dlhodobo,aby si ludia nato aspoň zvykli!
A chudaci predavači zas bez oddychu a od rodiny.
Chapem,ze urgentne zamestnania ako lekari,hasici,policajti su v praci ale nikto neumrieme,ak by predavači neboli.
Dufam,ze aj ten D.e.B...0,ktory to vymyslel(ten co stale ma iba pracu so sviatkami a rusi ich)napochoduje do prace ako prvy!
A nech začne v parlamente hned z rana umyvanim zachodov.
To naozaj ide len o konzum tu?
To sme tu len nato,aby sme iba makali a nic okrem toho?To uz ani tie sviatky si nemozme oddychnut?
ANI traja Krali uz pre nas nebudu platit?Ved to je velky sviatok,ktory je dôležitou sučastou Vianoc.
Preco nemozeme byt spolu😰
Momentalne som na materskej a muz stale v praci a este aj to malo času čo mozme byt pokope tomu niekomu tam hore bytostne vadi.
Som neštastna z tejto situacie,sme zotročeni a nemame kúsok času na seba.
Vždy ked isiel sviatok som sa tešila ako male dieta a teraz su už tri fuč!Čo mame z toho života ked sa ledva vidime...
Vela od života nechceme vela,len par volnych dni v kruhu rodiny a ešte aj to tu rušia!
Pride čas ked nam zoberu aj obličky😢

autor
26. sep 2025
@anonym_e33a16

@anonym_autor Vydrž, pred sviatkom bude hádka o smeny, Ak sa ovšem reťazce nerozhodnú zavrieť, lebo sa im neoplatí platiť predavačky a náklady na prevádzku

@anonym_e33a16 no,jedine tak stare dievky a stari mladenci sa budu bit

autor
26. sep 2025
@rozculena

čo furt máte do šľaka s tými predavačkami? Aké chudery? Veď nerobia 24/7,stále majú len svoj úväzok podľa zmluvy........keď robí v nedeľu alebo cez sviatok,tak má predsa voľno cez týždeň....
keď túto chujovinu vymysleli,tak mi reálne klesol o dosť plat.
A okrem toho,keď predavačka podpisovala zmluvu,tak vedela,ako bude robiť.
A ešte jedna vec,viete,ako sme sa narobili pred každým sviatkom,lebo ľuďom úplne drbalo??A po sviatku to isté...

@rozculena predavac vedel ze bude robit cez sviatky ked podpisoval zmluvu??Tak to je novinka.A preco by mal?To ozaj sa nevieme pozriet na vyspele staty okolo seba?

autor
26. sep 2025
@gribka1

Vydržať, možno sa rozšíria obchody bez predavačov. Na Slovensku veľké množstvo ľudí pracuje na smeny, soboty, nedele, sviatky, v noci, nie len predavačky. Skôr by bolo vhodné skracovanie pracovného času, no bohužiaľ, vieme kde žijeme.

@gribka1 ale ved o to tu ide,ze pracujeme dost a vsetci a ze aj tie sviatky este beru,o to tu ide.

gribka1
26. sep 2025
@anonym_autor

@rozculena predavac vedel ze bude robit cez sviatky ked podpisoval zmluvu??Tak to je novinka.A preco by mal?To ozaj sa nevieme pozriet na vyspele staty okolo seba?

@anonym_autor Zas nemôžme si dovoliť byť ako vo vyspelých štátoch, keď sme zaostalý štát.

gribka1
26. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 ale ved o to tu ide,ze pracujeme dost a vsetci a ze aj tie sviatky este beru,o to tu ide.

@anonym_autor Ja ťa chápem, len vravím, že všetci by sme si zaslúžili už pracovať menej. Ale kedy sa dočkáme...

aalt
26. sep 2025

Nie je problem praca cez sviatky a podobne. Problem je, aby bola adekvatne zaplatena a s moznostou volby.
U nas nie je problem, ze predavacky (a kopec inych profesii) pracuje ked ini nie, problem je, ze nemaju na vyber a nemaju to velakrat ani poriadne zaplatene.

autor
26. sep 2025
@anonym_f92a4d

@anonym_autor Aj my vp fabrikách pri nepretržitých prevádzkach pracujeme vždy. Sviatok, nesviatok...

@anonym_f92a4d hej??Vo fabrikach sviatky piatky??Tak asi tam robis na stvorsmenku.Ja tiez robim vo fabrike a sviatky boli a su volne.Ale robim(resp robila som pokial som neporodila)na dve smeny.Stvorsmenka je volba.Ta bola odjakziva nepretrzita.

autor
26. sep 2025
@gribka1

@anonym_autor Zas nemôžme si dovoliť byť ako vo vyspelých štátoch, keď sme zaostalý štát.

@gribka1 no ved ja uz uplne penim,neviem rozdychat aki sme sibnuti tu.

heni10
26. sep 2025
@jarmila2010

Traja krali zostavaju dnom prac.pokoja...a za vsetko ostane...super!ja sa tesim za vsetkych volicov tejto vlady...tesim sa,ze oni su stastni!

@jarmila2010 ja sa ale že vôbec netesim a dufam že keď pôjde táto krajina k úplnému dnu tak verim že voliči tejto zberby budú plakať ešte dlho po tom ,keď si raz uvedomia koho volili

jarmila2010
26. sep 2025
@heni10

@jarmila2010 ja sa ale že vôbec netesim a dufam že keď pôjde táto krajina k úplnému dnu tak verim že voliči tejto zberby budú plakať ešte dlho po tom ,keď si raz uvedomia koho volili

@heni10 to malo byt ironicke...v zmysle,nech si to vyzeru do sameho dna...

heni10
26. sep 2025
@jarmila2010

@heni10 to malo byt ironicke...v zmysle,nech si to vyzeru do sameho dna...

@jarmila2010 ja viem ,akurát som ti išla písať,že samozrejme viem ako to myslíš

jarmila2010
26. sep 2025
@heni10

@jarmila2010 ja viem ,akurát som ti išla písať,že samozrejme viem ako to myslíš

@heni10 a jasne,ze som neskutocne nahnevana a frustrovana z toho,co sa tu deje...do akej psej matere smerujeme...

heni10
26. sep 2025
@jarmila2010

@heni10 a jasne,ze som neskutocne nahnevana a frustrovana z toho,co sa tu deje...do akej psej matere smerujeme...

@jarmila2010 mi hovor ,ja sa už absolútne neviem na nič sústrediť ani v práci ani doma v kuse som nasrata a nadávam ,lebo toto čo robia už ozaj nedávam a popravde už ani nedávam šancu že sa to zlepší

eleanor2510
26. sep 2025

@anonym_autor mila autorka, dufam, ze ides prikladom a cez sviatok si nikdy: necestovala ziadnou verejnou dopravou, nebola v kaviarni/cukrarni/restauracii, muzeu, kine, nepouzivala elektrinu, vodu, plyn, netelefonovala, nepozerala televiziu, nepocuvala radio... Totiz tam vsade robia ludia, ktori by tiez chceli oddych a byt s rodinami, a podla tvojho rozculeneho prispevku aj oni robia 24/7 365 dni v roku. Ak si nepochopila ironiu, tak nie, predavacky ani nikto z menovaných nerobi bez prestavky, za sviatky a vikendy maju volno inokedy. Nechapem, preco sa stale len na ne odkazuje. A ako som uz raz pisala, som clovek, co robi aj sviatky a vikendy, vybrala som si to dobrovolne a nepindam. Ak sa ti nepaci, nerob taku pracu, ale nestaraj sa do inych.

anonym_986d34
26. sep 2025

@anonym_autor bráni niekto tvojmu manželovi podať výpoveď a zamestnať sa tam, kde sa cez sviatky nerobí ?

autor
26. sep 2025
@eleanor2510

@anonym_autor mila autorka, dufam, ze ides prikladom a cez sviatok si nikdy: necestovala ziadnou verejnou dopravou, nebola v kaviarni/cukrarni/restauracii, muzeu, kine, nepouzivala elektrinu, vodu, plyn, netelefonovala, nepozerala televiziu, nepocuvala radio... Totiz tam vsade robia ludia, ktori by tiez chceli oddych a byt s rodinami, a podla tvojho rozculeneho prispevku aj oni robia 24/7 365 dni v roku. Ak si nepochopila ironiu, tak nie, predavacky ani nikto z menovaných nerobi bez prestavky, za sviatky a vikendy maju volno inokedy. Nechapem, preco sa stale len na ne odkazuje. A ako som uz raz pisala, som clovek, co robi aj sviatky a vikendy, vybrala som si to dobrovolne a nepindam. Ak sa ti nepaci, nerob taku pracu, ale nestaraj sa do inych.

@eleanor2510 ved pisem ze sme spolu cez sviatok a sme doma!!!Mne to staci,my len chceme byt nakope,nic viac nic menej a mat papucovy den.Kaslem ti na vylety sa terigat vlakom ked si mozme kupit chipsy a kukat spolu neaky fajny film,spolu vstavat,ranajkovat,rozpravat sa,vsetok ten oddych co patri k volnemu dnu na gauci a nie sa tralalakat unaveni cez pol Republiky kukat sokoly skalne!!Sak ten sviatok je len jeden den a sme radi,ze vieme si dojst po celom pracovnom tyzdni na vc.Ze chodit po vyletoch,sa smejem,hahaha.To by sme si museli vymenit nohy s pestovanymi nohami F.i..C.a aby sme z bytu vykukli.Nevyuzila som ziadnu sluzbu pocas sviatkov-ak neslo o zivot a to klop klop,klop,neslo...

autor
26. sep 2025
@anonym_986d34

@anonym_autor bráni niekto tvojmu manželovi podať výpoveď a zamestnať sa tam, kde sa cez sviatky nerobí ?

@anonym_986d34 ano brani.ZODPOVEDNOST

anonym_986d34
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_986d34 ano brani.ZODPOVEDNOST

@anonym_autor nikto nie je nenahraditelný

autor
26. sep 2025
@eleanor2510

@eleanor2510 mila Eleanor.Pisem,ze o tych zamestnaniach viem!Citat dokazes??No asi nie.Nech su doma cez sviatky vsetci zamestnanci bez ktorych sa chod zivota zaobide.To co vypisujes ty,tak to sa chod zivota bez nich logicky nezaobide.Ale sak ak niekto nevie citat nemoze ani chapat,vsak Elik

marhulka13
26. sep 2025
@doriiis

@anonym_f92a4d .... Asi tak.
Aby si nebola prekvapená milá autorka, ako sa predavači o tie sviatky budú pretekat, že kto pôjde do roboty .

@doriiis nie, nebudem, u nás nikto nechce pracovať ani sviatky a víkendy. Takže ak nerobíš v obchode, tieto vyjadrenia si nechaj pre seba. Pre mňa bol sviatok čas kedy sme mohli byť celá rodina spolu , inak sa to neda.

autor
26. sep 2025
@anonym_986d34

@anonym_autor nikto nie je nenahraditelný

@anonym_986d34 ako o co ti ide??Nerozumiem reci tvojho kmena.Tu nie je tolko prace aby si muz s hypo a dvomi detmi vyskakoval jak Janosik.A v tom je tiez riadny kus problemu tohto celeho.Preto sa tu tejto "vlade"tak dari.Splostene oci,usi a vsetci kukaju do zeme lebo su radi,aj ked su osklbani ako kohuti,ze aspon tu almuznu maju.A hej,moj muz je v praci nahraditelny a tym sa ako vyriesi to,co nam robi tato vlada?? Mozgove pochody niektorych slovakov sa pochopit nedaju.Teba sa toto evidentne nedotyka,iba tolko k vysvetleniu...

diewcatqoo
26. sep 2025

Ja ti neviem... Zijem v krajine, kde su obchody otvorene aj v nedelu a vo sviatky (zopar sviatkov je zatvorene, ale to fakt malo) a kde na Troch kralov chodime normalne do roboty. A popravde, mne to takto vyhovuje ovela viac. A ano, aj ja som kedysi pracovala aj cez vikendy a sviatky. A mala som neskor nahradne volno pocas tyzdna.

anonym_2f8386
26. sep 2025

Vo FR sú obchody v nedeľu zatvorené a v UK sú supermarkety otvorené len 6 hodín prevažne od 11.00 do 17.00 nie celý deň ako u nás.

heni10
26. sep 2025
@anonym_2f8386

Vo FR sú obchody v nedeľu zatvorené a v UK sú supermarkety otvorené len 6 hodín prevažne od 11.00 do 17.00 nie celý deň ako u nás.

@anonym_2f8386 no zrazu vidíš ako každý chce pracovať ,lebo Ficiak ruší sviatky

rozculena
26. sep 2025
@anonym_autor

každý zamestnanec,keď podpisuje zmluvu,tak vie,ako bude robiť.
Alebo ty si myslíš,že predavačom zatajujú,ako budú pracovať?
Ty si sa teraz zobudila z kómy??
Veď vo sviatky boli obchody normálne otvorené....

eleanor2510
26. sep 2025
@anonym_autor

@eleanor2510 mila Eleanor.Pisem,ze o tych zamestnaniach viem!Citat dokazes??No asi nie.Nech su doma cez sviatky vsetci zamestnanci bez ktorych sa chod zivota zaobide.To co vypisujes ty,tak to sa chod zivota bez nich logicky nezaobide.Ale sak ak niekto nevie citat nemoze ani chapat,vsak Elik

@anonym_autor mila autorka, citat s porozumenim viem velmi dobre, zivim sa tym. Mozes mi vysvetlit napriklad toto: 1. Kde vo svojom prispevku som pouzila slovo vylet? Najdi mi ho - to je zakladne cvicenie na citanie s porozumenim. Pod pojem verejna doprava patri aj MHD, niekto moze ist napriklad cez sviatok navstivit pribuznych a nema auto - cize nech nerobia vodici, moze ist peso. Cukraren/reštaurácia/kino... sa mozu nachadzat aj v tvojom vlastnom meste, nemusis ist na vylet. 2. Maju robit iba tie povolania, ktore musia? Ty si vymenovala konkretne tri: lekarov, hasicov, policajtov. Ja pridavam napriklad elektrarne, ci na com si chces pozriet ten film, ked ti nepojde elektrina? 3. Je nutne, aby fungovali napriklad hotely? Ved nejde o zivot. Hosti mozeme pokojne vecer pred sviatkom poslat domov a povedat im, aby prisli az rano po sviatku. Ci ako to myslis? 4. To, ze ty si sa rozhodla nic z tych sluzieb nevyuzit, je pekne, ale iny ludia ich vyuzit chcu, napriklad ist aj na vylet cez sviatok, nie iba sediet doma.

anonym_9f34fe
26. sep 2025

A otvorené pumpy, kaviarne, cukrárne, múzeá ti nevadia? Koncerty, divadlá, jarmoky, hotely, aquaparky, tam nepracujú? Veď keď nechceš nenakupuj.

anonym_d45a57
26. sep 2025

@anonym_autor seď doma pred TV,žer zemiakové lupienky a nestaraj sa do toho,kto chce alebo nechce nakupovať cez sviatok

autor
26. sep 2025
@anonym_9f34fe

A otvorené pumpy, kaviarne, cukrárne, múzeá ti nevadia? Koncerty, divadlá, jarmoky, hotely, aquaparky, tam nepracujú? Veď keď nechceš nenakupuj.

@anonym_9f34fe ake cukrarne su otvorene?Ked ideme na prechadzku zdochol pes a tak to ma byt!

eleanor2510
26. sep 2025
@anonym_d45a57

@anonym_autor seď doma pred TV,žer zemiakové lupienky a nestaraj sa do toho,kto chce alebo nechce nakupovať cez sviatok

@anonym_d45a57 nemoze sediet pred tv, telka nie je základná zivotna potreba, ti ludia podla nej nemaju robit vo sviatok