Zatvorenie obchodov cez sviatky
Nechapem načo najprv zatvoria obchody cez sviatky a potom ich opat otvoria.Nič tu nevie vydrzat dlhodobo,aby si ludia nato aspoň zvykli!
A chudaci predavači zas bez oddychu a od rodiny.
Chapem,ze urgentne zamestnania ako lekari,hasici,policajti su v praci ale nikto neumrieme,ak by predavači neboli.
Dufam,ze aj ten D.e.B...0,ktory to vymyslel(ten co stale ma iba pracu so sviatkami a rusi ich)napochoduje do prace ako prvy!
A nech začne v parlamente hned z rana umyvanim zachodov.
To naozaj ide len o konzum tu?
To sme tu len nato,aby sme iba makali a nic okrem toho?To uz ani tie sviatky si nemozme oddychnut?
ANI traja Krali uz pre nas nebudu platit?Ved to je velky sviatok,ktory je dôležitou sučastou Vianoc.
Preco nemozeme byt spolu😰
Momentalne som na materskej a muz stale v praci a este aj to malo času čo mozme byt pokope tomu niekomu tam hore bytostne vadi.
Som neštastna z tejto situacie,sme zotročeni a nemame kúsok času na seba.
Vždy ked isiel sviatok som sa tešila ako male dieta a teraz su už tri fuč!Čo mame z toho života ked sa ledva vidime...
Vela od života nechceme vela,len par volnych dni v kruhu rodiny a ešte aj to tu rušia!
Pride čas ked nam zoberu aj obličky😢
@anonym_d45a57 nemoze sediet pred tv, telka nie je základná zivotna potreba, ti ludia podla nej nemaju robit vo sviatok
@eleanor2510 no nie lebo si pustame film co uz mame stiahnuty davno.Mame milion filmov stiahnutych ale to bol len priklad papucoveho oddychoveho dna-a samozrejme bola otazka casu kedy sa ozvu taki ako ty co by pre dolare aj padakom skakali.
@anonym_9f34fe ake cukrarne su otvorene?Ked ideme na prechadzku zdochol pes a tak to ma byt!
Prečo to tak má byť, lebo ty si to praješ?
@anonym_d45a57 nemoze sediet pred tv, telka nie je základná zivotna potreba, ti ludia podla nej nemaju robit vo sviatok
@eleanor2510 nie,nemaju robit vo sviatok.Ty si spadla z ceresne ci odkial.Ked chces a ides sa tu hadzat o zem,ja ti mozem byt aj bez telky a neutrpim ziadnu ujmu na zdravi preto.Mozme ist aj von ked je pekne ale urcite nie sa tralalakat po Mhdeckach,staci si vyjst po meste.Ci co teraz,zas ta napadne hlavny osvetlovac neoniek ze robi??Uz mi daj pokoj trapka a chod si kludne zarabat,sak ja ta nedrzim.Len aby si mala aj cas tie naskreckovane prachy minut..
@eleanor2510 no nie lebo si pustame film co uz mame stiahnuty davno.Mame milion filmov stiahnutych ale to bol len priklad papucoveho oddychoveho dna-a samozrejme bola otazka casu kedy sa ozvu taki ako ty co by pre dolare aj padakom skakali.
@anonym_autor mne su srdecne ukradnute nejake dolare (mimochodom, dufam, ze vies, ze nasa mena je ina...), mne ide o to, ze sa tu glorifikuju predavačky a pomaly vsetko ide padnut na tom, ako ony nemaju oddych... Ale ze su tu aj ine povolania, a ano, aj take, pri ktorych vobec nejde o zivot, o tych sa vobec nehovori, nikto nepolutuje casnika, sofera, pracovnika v muzeu... Nerozbehne sa nikdy ziadna kampan v zneni: Ludia, umreli by ste, keby ste vo sviatok nesli autobusom/do cukrarne/do muzea? Stale dookola sa opakuje len veta: Ludia, umreli by ste, keby ste vo sviatok nesli do obchodu? Mna len toto vytaca. Ale to niekto ako ty nepochopi.
@anonym_autor uz sa mi vyjadrili styri predavacky, ze sa velmi tesia na priplatky a ze tato zmena ich potesila.
@anonym_autor mne su srdecne ukradnute nejake dolare (mimochodom, dufam, ze vies, ze nasa mena je ina...), mne ide o to, ze sa tu glorifikuju predavačky a pomaly vsetko ide padnut na tom, ako ony nemaju oddych... Ale ze su tu aj ine povolania, a ano, aj take, pri ktorych vobec nejde o zivot, o tych sa vobec nehovori, nikto nepolutuje casnika, sofera, pracovnika v muzeu... Nerozbehne sa nikdy ziadna kampan v zneni: Ludia, umreli by ste, keby ste vo sviatok nesli autobusom/do cukrarne/do muzea? Stale dookola sa opakuje len veta: Ludia, umreli by ste, keby ste vo sviatok nesli do obchodu? Mna len toto vytaca. Ale to niekto ako ty nepochopi.
@eleanor2510 nie ona nerozumie, že aj keď svieti, púšťa vodu, splachuje, kúri sa, všade niekto sedí a pracuje. Či v čistiarni odpadových vôd, vo vodárni, meteorologickom ústave, na povodí Váhu, Dunaja a všade, kde sa niečo reguluje, pravidelne sníma a je potrebná pohotovosť. Že robia aj muzikanti, keď hrajú na svadbe, keď to padne na sobotu, aj ten farár, keď slúži omšu. Aj ľudia na lanovkách aj tí čo v Zoo kŕmia zvieratá aj na družstvách, kde sa chovajú kravy, svine a v x ďalších povolaniach, ktoré človeku dokážu napadnúť. Ona si myslí, že keď si po sviatku nakúpi, čerstvé mlieko sa zjaví samo len tak a aj chlieb sa sám upečie na ráno. Kravy sa asi cez sviatok nedoja a počkajú až po sviatkoch. Železničiari si vyložia nohy, odstavia sa autobusy a všetci budú pozerať stiahnutý film.
@anonym_autor verím že keď doma vypadne cez sviatok elektrina, v pohode vydržíte do ďalšieho dňa…
@eleanor2510 uz sa tu spomenulo,ze viac volna pre vsetkych.Ja nepotrebujem kaviarne,restauracie cez sviatok ,muzea,kina a neviem co.Nechcem aby ti ludia tam kvasili.A co myslis,ked tu zijem som v obraze aka tu je mena??Ale prava mena tu je mena americka,lebo to je nas vzor🥴🥴🥴A moj muz nie je predavac ale mam predtuchu ze ked hodili do vody predavacov,pojdeme vsetci s nimi.Toto sa tu len pekne porcuje.Tato vlada uz 25 rokov ukazuje ako sa spravne vari zaba...
@anonym_autor verím že keď doma vypadne cez sviatok elektrina, v pohode vydržíte do ďalšieho dňa…
@biba_18 boze dalsia🤦♀️
@anonym_autor vždy len ty, ty… veď cez zrušené sviatky pojdu do práce všetci - takže ok, si rozčúlená, ale používaš nesprávne argumenty… chudáci predavači. sestričky už chudery nie sú…
@eleanor2510 nie ona nerozumie, že aj keď svieti, púšťa vodu, splachuje, kúri sa, všade niekto sedí a pracuje. Či v čistiarni odpadových vôd, vo vodárni, meteorologickom ústave, na povodí Váhu, Dunaja a všade, kde sa niečo reguluje, pravidelne sníma a je potrebná pohotovosť. Že robia aj muzikanti, keď hrajú na svadbe, keď to padne na sobotu, aj ten farár, keď slúži omšu. Aj ľudia na lanovkách aj tí čo v Zoo kŕmia zvieratá aj na družstvách, kde sa chovajú kravy, svine a v x ďalších povolaniach, ktoré človeku dokážu napadnúť. Ona si myslí, že keď si po sviatku nakúpi, čerstvé mlieko sa zjaví samo len tak a aj chlieb sa sám upečie na ráno. Kravy sa asi cez sviatok nedoja a počkajú až po sviatkoch. Železničiari si vyložia nohy, odstavia sa autobusy a všetci budú pozerať stiahnutý film.
@anonym_9f34fe nerozumiem??Hlavne ze to pisem v prispevku.Rozumiem tomu moc dobre.Takze teraz nech robia vsetci lebo zdravotnictvo,hasici,elektrikari robia tak vsetci robme do zblaznenia(aj ked robia hlavne pohotovostne,to znamena ze ani z tychto odvetiach nie vsetci,jednoducho ani v tomto sa nejde cez sviatok na plny vykon).Zato predavaci vsetci.Ale vedela som presne, ze sa tu na toto zacnu ozyvat otrocikovia lebo diskusie o zavretych obchodoch sa v minulosti viedli dost a opat sme tam kde sme boli
..Taku pokrokovu spolocnost ako Slovensko ma malokto.Dva kroky dopredu a desat krokov dozadu a ty este tomu zatlieskas..
@anonym_autor žena ty si veľmi nahnevaná, ale tvoj muž je slobodný človek, môže ísť robiť inam. Že tam u vás nie je moc na vyber, tak to sa hádam nestalo pred mesiacom. Vedeli ste, kde si zakladate rodinu. Tak ste mohli ísť žiť do mesta, kde nie je núdza o prácu. Odrobiť si osmičku od pondelka do piatka užívať si spoločný čas. Nikto vám nekazal ísť co najďalej od pracovných príležitosti. A ešte sa pýtaš, kde sú tie voľne piatky čo nám sľubovali. Kto, kedy také sľúbil? Každého normálneho človeka štve čo sa tu deje, ale muž môže zmeniť. Človek sa musí prispôsobiť. Keď je to zle, ísť inam
@anonym_autor žena ty si veľmi nahnevaná, ale tvoj muž je slobodný človek, môže ísť robiť inam. Že tam u vás nie je moc na vyber, tak to sa hádam nestalo pred mesiacom. Vedeli ste, kde si zakladate rodinu. Tak ste mohli ísť žiť do mesta, kde nie je núdza o prácu. Odrobiť si osmičku od pondelka do piatka užívať si spoločný čas. Nikto vám nekazal ísť co najďalej od pracovných príležitosti. A ešte sa pýtaš, kde sú tie voľne piatky čo nám sľubovali. Kto, kedy také sľúbil? Každého normálneho človeka štve čo sa tu deje, ale muž môže zmeniť. Človek sa musí prispôsobiť. Keď je to zle, ísť inam
@mamutka tak sa prisposobuj😃Boze,Boze,mne sa asi sniva🙈Sak moj muz aj ked zmeni pracu co natom???Vyriesi tym nieco??Co asi tak zmeni ked vsade je to rovnake.Aspon tych sviatkov sme si vazili ze sme mali.Teraz uz nebude ani to,Ja by som chcela viac volneho casu pre vsetkych ludi na Zemi.4 hodiny prace denne by kazdemu stacilo,som v tomto velmi stedra.Uplne inak by mohol vyzerat svet a nie sa nahanat,stresovat a furt pyramidy stavat od rana do vecera.Ked sa to tak zoberie napadlo ma teraz ze v tom otroceni sa civilizacia daleko nepohla.Stale princip otroci,pani uz tisicky rokov
@anonym_autor a čo lekári, zdravotné sestry, opatrovateľky atd?
@anonym_autor a čo lekári, zdravotné sestry, opatrovateľky atd?
@anonym_d264c6 ked si precitas diskusiu tak sa dozvies ze co
@anonym_d264c6 ked si precitas diskusiu tak sa dozvies ze co
@anonym_autor nie vďaka na noc 3 strany moc 🤣
nase predavacky chceli robit sviatky koli priplatkom a teda urgentne povolania nielenze musia cez sviatky, ale si ani nemozu nakupi, ked nahodou maju volno len cez sviatok. kolegyni sa raz stalo, ze nemohla 6dni do obchodu koli tomu ze obchody zavrete cez sviatky a tusim vtedy aj nedele. a zila sama, do roboty potrebovala tiez desiatu.
@anonym_autor nie vďaka na noc 3 strany moc 🤣
@anonym_d264c6 tak vidis🤣
@anonym_9f34fe nerozumiem??Hlavne ze to pisem v prispevku.Rozumiem tomu moc dobre.Takze teraz nech robia vsetci lebo zdravotnictvo,hasici,elektrikari robia tak vsetci robme do zblaznenia(aj ked robia hlavne pohotovostne,to znamena ze ani z tychto odvetiach nie vsetci,jednoducho ani v tomto sa nejde cez sviatok na plny vykon).Zato predavaci vsetci.Ale vedela som presne, ze sa tu na toto zacnu ozyvat otrocikovia lebo diskusie o zavretych obchodoch sa v minulosti viedli dost a opat sme tam kde sme boli
..Taku pokrokovu spolocnost ako Slovensko ma malokto.Dva kroky dopredu a desat krokov dozadu a ty este tomu zatlieskas..
@anonym_autor predavači všetci? Predavači sa tiež striedajú, takže časť bude doma. Všetci tam isto nebudú.
@anonym_autor Aj my vp fabrikách pri nepretržitých prevádzkach pracujeme vždy. Sviatok, nesviatok...
@anonym_f92a4d tak u nas sa fabrika vzdy zavre cez sviatok,nikto nechodi do prace a ten,co mal mat sichtu ma ju zaplatenu,a stale mame 25dni dovolenky a letnu a zimnu celozavodnu,takze dost volna je vo fabrikach.
@mamutka tak sa prisposobuj😃Boze,Boze,mne sa asi sniva🙈Sak moj muz aj ked zmeni pracu co natom???Vyriesi tym nieco??Co asi tak zmeni ked vsade je to rovnake.Aspon tych sviatkov sme si vazili ze sme mali.Teraz uz nebude ani to,Ja by som chcela viac volneho casu pre vsetkych ludi na Zemi.4 hodiny prace denne by kazdemu stacilo,som v tomto velmi stedra.Uplne inak by mohol vyzerat svet a nie sa nahanat,stresovat a furt pyramidy stavat od rana do vecera.Ked sa to tak zoberie napadlo ma teraz ze v tom otroceni sa civilizacia daleko nepohla.Stale princip otroci,pani uz tisicky rokov
@anonym_autor 4 hodiny práce? To ako po 4 hodinách by autobusár na trase BA Košice odstavil a odišiel domov? Doktor čo operuje aj 7 hodín by odišiel od stola? Farmár by nakŕmil len ráno? Opatrovateľka by nechala ľudí nenakŕmených a neprebalených lebo by odišla? A tú druhú polovicu by urobil kto?
@anonym_autor 4 hodiny práce? To ako po 4 hodinách by autobusár na trase BA Košice odstavil a odišiel domov? Doktor čo operuje aj 7 hodín by odišiel od stola? Farmár by nakŕmil len ráno? Opatrovateľka by nechala ľudí nenakŕmených a neprebalených lebo by odišla? A tú druhú polovicu by urobil kto?
@anonym_9f34fe zbytocne cokolvek pisat, autorka je uplne mimo. Jej nieco vyhovuje, tak to musi vyhovovat celej planete. Bodka.
@anonym_9f34fe zbytocne cokolvek pisat, autorka je uplne mimo. Jej nieco vyhovuje, tak to musi vyhovovat celej planete. Bodka.
@anonym_9f34fe ved je nas vyse 9 miliard.Urcite by sme sa pekne vystriedali a aj ten ludsky zivot,tym padom by mal vatsiu cenu.Teraz nema lebo pracu za 4roch robi jeden clovek.
@eleanor2510 no,mne to skor nevyhovuje ako vyhovuje,ze ano
@anonym_f92a4d tak u nas sa fabrika vzdy zavre cez sviatok,nikto nechodi do prace a ten,co mal mat sichtu ma ju zaplatenu,a stale mame 25dni dovolenky a letnu a zimnu celozavodnu,takze dost volna je vo fabrikach.
@vladuska20 ano ale teraz dali predavacov a uz vidim,ze ten sviatok postupom casu zmizne pre vsetkych...predavacmi sa to len zacalo.Fabriky tiez prestanu zatvarat vyrobu ked je to takto.Ak bude vsetko otvorene tak aj fabriky budu,sa stavim.Ved taky je aj plan...A tak potichucky sa to vsetko urobi az prejdeme do rezimu normal.
Roky ignorujem nakupy v nedelu,keby takych bolo viac...
totalne mi vadia cele rodiny v nak.centrach namiesto v prirode alebo u starych rodicov na navsteve...
totalne mi vadi ten neskutocny konzum
@anonym_9f34fe ved je nas vyse 9 miliard.Urcite by sme sa pekne vystriedali a aj ten ludsky zivot,tym padom by mal vatsiu cenu.Teraz nema lebo pracu za 4roch robi jeden clovek.
@eleanor2510 no,mne to skor nevyhovuje ako vyhovuje,ze ano
@anonym_autor aha takže vezmeme negramotných afričanov, čo nevedia po slovensky a urobíme z nich vedúcich letovej prevádzky, rušňovodičov a chirurgov. Čím ďalej väčšie perly dávaš.
@anonym_autor aha takže vezmeme negramotných afričanov, čo nevedia po slovensky a urobíme z nich vedúcich letovej prevádzky, rušňovodičov a chirurgov. Čím ďalej väčšie perly dávaš.
@anonym_9f34fe moja casova stedrost je moja osobna zalezitost,nie tvoja.Sa skor zamysli,preco to ty beries takto vazne a chces tu" iba iluziu" a taky prazdny splech premenit na skutocnost.Ty vazna perla bez stipky fantazie.
Urcite sa da riesit,komunisti mali poriesene vsetko tak preco by sa neporiesil 4 hodinovy pracovny cas.Urady prace mas plne,naco vytahujes cernoskov bubu..ti si ten 4 hodinovy pracovny cas poriesia vo svojej krajine.Sa proste nestaraj do cudzich iluzii🤟si vytvor vlastne
Ja jednoznačne zastávam zatvorené obchody cez sviatky. Už by sme sa mali posunúť ďalej. Keď chránime 2 pohlavia, nenarodené deti, prečo nechránime rodiny.
Ženy tu pracujú po víkendoch, muži na nočných, mnohí na tyzdnovkach. Potom ta naša spoločnosť tak vyzerá. Nemáme na seba čas, neucime sa ho tráviť kvalitne.
@veklipo rodiny na seba nemajú čas hlavne preto, lebo musia pracovať, aby prežili. Preto muži z východu a severu krajiny odchádzajú za prácou aj na tri týždne, týždňovky by boli ešte fajn, Preto chodia ženy po práci ešte upratovať, do noci sedia za PC a preto berú radi aj prácu počas nediel a sviatkov, lebo majú za ňu príplatok. A to nie len v obchodoch, ale aj vo výrobných podnikoch. Takýchto ľudí je na Slovensku žiaľ stále viac a viac, ktorí musia mať okrem hlavného úväzku ďaľšiu prácu alebo brigádu. Ďalšou kategóriou sú muži, ktorých rodinný život nezaujíma, sú spokojní, že majú doma niekoho, kto sa stará o deti a domácnosť, je jedno, či budú obchody otvorené, alebo zatvorené, oni o deti a ženu nezavadia celý víkend, kamaráti, koníčky, mobil. Hádam si naivne nemyslíš, že muž, ktorý rodinu trpí len preto, lebo je postarané aj o neho, sa zrazu aktívnne začne venovať žene a deťom, keď to roky nerobí. To, že je rodina spolu, neznamená, že spolu aj trávi aktívne čas. Otec sa zašíva v garáži s kamarátom a pivom, mama kváka cez mobil s kamarátkou a popri tom okrikuje deti, ktoré sa nudia, tak vymýšľajú. Takých tém je tu plno, toto zatvorenie obchodov nezmení

@anonym_autor seď doma pred TV,žer zemiakové lupienky a nestaraj sa do toho,kto chce alebo nechce nakupovať cez sviatok
@anonym_d45a57 ja jem ked uz tak.Ludia jedia,zvierata zeru..