icon

Zatvorenie obchodov cez sviatky

26. sep 2025

Nechapem načo najprv zatvoria obchody cez sviatky a potom ich opat otvoria.Nič tu nevie vydrzat dlhodobo,aby si ludia nato aspoň zvykli!
A chudaci predavači zas bez oddychu a od rodiny.
Chapem,ze urgentne zamestnania ako lekari,hasici,policajti su v praci ale nikto neumrieme,ak by predavači neboli.
Dufam,ze aj ten D.e.B...0,ktory to vymyslel(ten co stale ma iba pracu so sviatkami a rusi ich)napochoduje do prace ako prvy!
A nech začne v parlamente hned z rana umyvanim zachodov.
To naozaj ide len o konzum tu?
To sme tu len nato,aby sme iba makali a nic okrem toho?To uz ani tie sviatky si nemozme oddychnut?
ANI traja Krali uz pre nas nebudu platit?Ved to je velky sviatok,ktory je dôležitou sučastou Vianoc.
Preco nemozeme byt spolu😰
Momentalne som na materskej a muz stale v praci a este aj to malo času čo mozme byt pokope tomu niekomu tam hore bytostne vadi.
Som neštastna z tejto situacie,sme zotročeni a nemame kúsok času na seba.
Vždy ked isiel sviatok som sa tešila ako male dieta a teraz su už tri fuč!Čo mame z toho života ked sa ledva vidime...
Vela od života nechceme vela,len par volnych dni v kruhu rodiny a ešte aj to tu rušia!
Pride čas ked nam zoberu aj obličky😢

anonym_78b250
29. sep 2025
@pojezdalova

@anonym_0e258d tak po prvé ty ,,anonym" ja som momentálne na materskej.Po druhé neplánujem sa vrátiť do obchodu a po tretie ako si ty dovoľuješ tvrdiť, že budem sedieť doma na podpore a vyplakávať???Ty ma poznáš?Ja pracujem aj popri rodičáku ty múdra!!!!Nikdy som nesedela doma na podpore, vždy som mala prácu😉....A aj keby som sedela doma na tej podpore tak teba je do toho........ nič .A za ďalšie, ty si určite jeden z tých premúdrelých zákaznikov, ktorí sa k predavačke správajú ako ku špine.Tak budem fakt radšej sedieť doma na podpore ako TEBA obsluhovať👍🏻.A keď už, tak sa aspoň neskrývam za ,,anonym" ako ty a poviem si názor pod svojím menom😉

@pojezdalova 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

anonym_037459
29. sep 2025
@vanilla17

Autorka, súhlasím s tebou, no ja by som navrhovala, aby sme cez sviatky a nedele nerobili nákupy. Keď s tým prestaneme, obchody sa zatvoria. Ja sa čudujem ľuďom, ktorí cez tieto dni zbytočne chodia na nákupy a kupujú totálne hlúposti. Tým, že nakupujeme aj počas sviatkov, podporujeme, aby boli obchody vtedy otvorené. Bohužiaľ, môžeme si za to aj my. A keď sa chceme stretnúť s rodinou a pozveme ich na kávu, tak sa vyhovárajú, že nemajú čas, lebo oni musia ísť na nákupy, na masáž, doma upratať a iné bludy, čo počúvam. Ja si vždy rada spomínam na časy, keď sme boli aj so susedmi ako jedna rodina, hocikedy niekto zaklopal na dvere a prišiel sa len tak s nami porozprávať. A aj keď ľudia mali zvieratá, záhradku, alebo prácu okolo domu, pomáhali si, požičiavali veci, dôverovali si atď. Dnes nielenže nepoznáme susedov a ledva si pozdravíme ale pomaly nepoznáme ani vlastnú rodinu.

@vanilla17 vidíš a mne práve to vyhovuje, že sa so susedmi pozdravíme, ale nenavštebujeme sa, nechodíme si požičiavať, čo nám chýba. Sto ľudí, sto chutí

charlottelavender
29. sep 2025
@anonym_037459

@charlottelavender to mi chceš povedať, že pracuješ každý týždeň 6 dní v týždni? Zákonník prace nič nehovorí ani tebe ani tvojmu zamestnávateľovi?

@anonym_037459 ano pracujem 6 dní v týždni

charlottelavender
29. sep 2025
@rozculena

@charlottelavender tvoj zamestnávateľ porušuje ZP

@rozculena neporušuje

marhulka13
29. sep 2025

Aj u nás sa môže odrobit max 6 dní vkuse a potom musia nasledovať 2 dni voľna. Do toho mame ešte odrobit max 350 hodín nadčasov, takže sa každý mesiac odrobi viac. Preto mne volne sviatky vyhovovali, skrátili mi aj pracovný týždeň

anonym_037459
29. sep 2025
@charlottelavender

@anonym_037459 ano pracujem 6 dní v týždni

@charlottelavender ak pracuješ 6 dní v týždni každý týždeň, tak to v súlade so Zákoníkom práce nebude

charlottelavender
29. sep 2025
@anonym_037459

@charlottelavender ak pracuješ 6 dní v týždni každý týždeň, tak to v súlade so Zákoníkom práce nebude

@anonym_037459 nie pokiaľ spĺňaš 40 hodin týždenne

anonym_83044f
29. sep 2025

Ja som tiez predavacka . Moja pracovná foba je po-pi a so -kazda druha
Nedele mame zavreté. Kazda z nas co sme tam(je nás tam 6) sa tesime na volno,lebo mame rodiny .. Ani jedna by nesla do roboty cez sviatok ,dobrovoľne. . Takže nie . Nie každá predavačka sa bude bit o sviatok v práci.

anonym_037459
29. sep 2025
@charlottelavender

@anonym_037459 nie pokiaľ spĺňaš 40 hodin týždenne

@charlottelavender tak to si nenapísala, že pracuješ denne menej hodín a ty s takouto pracovnou dobou ok? Či nie je v okolí nič lepšie?

euka210
29. sep 2025

@anonym_autor 3 krali nakoniec nie su zruseni.
Vsetko je to o peniazoch. Budu otvorene, ludia nakupia, stat dostane dph. Vlada si mina peniaze kde chce a beru od ludi. Koho si ludia zvolili, to tu bohuzial mame.

blackcat8885
29. sep 2025

Ja som predavačka a radšej by som mala voľno a bola s rodinou doma úprimne. Tie peniaze navyše ma z biedy nevytrhnu. Keby som nemala deti bolo by mi to jedno. Ked som bola slobodná bezdetna robila som aj 5 dni po sebe 12ky a nevadilo mi to. Bohužiaľ naši "super" politici rozhodli za nás

charlottelavender
29. sep 2025
@anonym_037459

@charlottelavender tak to si nenapísala, že pracuješ denne menej hodín a ty s takouto pracovnou dobou ok? Či nie je v okolí nič lepšie?

@anonym_037459 ja som s tym okej mám ešte popri brigádu

zuzandela
29. sep 2025

@anonym_autor lebo sme na Slovensku a lebo na Slovensku volia retardov,tak to mame preto,dufam ze volici retardov si pridu nakupit aj na 3 kralov,ved nuda a uz aj ta rodina ich nebavi tak treba ist zabit tu nudu do prazdnych obchodov

senta_sofia
29. sep 2025

@anonym_autor opytaj sa tych predavacov, kolko maju prace kvoli zatvaraniu obchodu na den, kopu tovaru treba spratat a potom zas vytahovat, riesit zaruky. Casto idu v ten sviatok do prace aj tak. Mimopotravinove prevadzky to maju jednoduchsie.

maciatkolulu
29. sep 2025

@anonym_autor an kuchari,čašníci? Upratovačky v hoteloch,letistni zamestnanci ,fuuuu toho je čo maka cez sviatky a radosťou to využívajú ľudia celé generácie. A nikto neplače nad nimi. Oni nemajú rodiny? Len predavačky?

marhulka13
29. sep 2025
@maciatkolulu

@anonym_autor an kuchari,čašníci? Upratovačky v hoteloch,letistni zamestnanci ,fuuuu toho je čo maka cez sviatky a radosťou to využívajú ľudia celé generácie. A nikto neplače nad nimi. Oni nemajú rodiny? Len predavačky?

@maciatkolulu ved nech idú robiť do obchodu a nemusia závidieť predavackam volno😁

kaca222
29. sep 2025

Zatvorené obchody v nedeľu a sviatky mi vadia a nepáči sa mi to. Som za to, aby bolo otvorené, s výnimkou veľkých sviatkov ako Vianoce, Nový Rok.

helenbozka
29. sep 2025

@anonym_autor ĽUDIA, NEVAĎTE SA... O TO "IM" IDE. 😉
Keď som bola mladšia, bezdetná, nevadilo mi robiť cez sviatky.
Teraz som staršia, s deťmi. Mám iné priority (rodina, oddych).
Treba sa zamyslieť, čo je pre každého aktuálne dôležité. Pre niekoho sú to peniaze navyše za prácu vo sviatok, pre iného čas strávený oddychom.
Nikto by nemal za to odsudzovať toho druhého. Svet sa neprestane točiť len kvôli tomu, aký je dátum 🤦🏼‍♀️

Autorka - ak Ti vadí, že sa tieto zmeny týkajú tvojho manžela, veď stále je možnosť, aby si vymenil pracovnú smenu s kolegom (určite nie je jediný zamestnanec).
Možno by si fakt volá prekvapená, koľkí by po takejto zmene skočili.

Osobne som mala radšej odrobiť si víkend a mať voľno v utorok alebo stredu - je to lepšie, keď si aj človek potrebuje niečo vybaviť a cez víkend sú obmedzené otváracie hodiny a úrady napríklad úplne zatvorené.

laura0
29. sep 2025

Ja si myslim ze to co sa deje v obchodoch pred sviatkom mozno za ten den volna ani nestoji a presne niektore predavacky mozno aj budu radi ze si zarobia na priplatku za sviatok.

evkatk
29. sep 2025

To, že predavačky chcú voľno, to iba tie bohatšie. Mám susedu, ktorá sa nesmierne potešila otvoreniu obchodov cez sviatky. Je sama s troma deťmi, na ktoré poberá od bývalého - invalida výživné po 40 Eur, teda 120 mesačne. Ako predavačka na východe má necelých 600 Eur. Cez sviatky zarobí navyše. Príplatok je 100% dennej mzdy. Pre ňu je to veľká pomoc. Počas voľna chodila upratovať byty a za jeden byt za 4 hod. upratovania aj s umývaním okien zarobila 30 Eur. Za príplatok v obchode cez sviatok dostane podstatne viac a zďaleka sa tak nenarobí ako pri upratovaní bytu. Mnohé z vás si ani nevedia predstaviť radosť niekoho z toho, že cez sviatky pôjde do práce poctivo zarobiť peniaze, ktoré existenčne potrebuje. Nie každý si môže dovoliť odpočívať.

evkatk
29. sep 2025

Poukazuje sa na to, ako sme na tom zle ekonomicky. Zamyslel sa niekto nad tým prečo, ak pred covidom naša ekonomika bola na tom celkom dobre, deficit klesal? Keby nie nákup nezmyselne veľa očkovacích vakcín, ktoré sa potom vyhodili, neboli by sme sa tak veľmi zadlžili. Ale niekto chcel dať zarobiť farmaceutickým firmám na západe. Treba ekonomiku stabilizovať a na to treba peniaze. Na tom sa všetci zhodneme. Ale skade ich zobrať? Tí, ktorí kritizujú konsolidáciu, ktorá v skutočnosti je mierna, dalo by sa omnoho efektívnejšie získať peniaze najmä od bežných ľudí alebo veľkých firiem, len kritizujú, ale nedali ani jeden návrh na získanie peňazí.

janai1
29. sep 2025
@evkatk

Poukazuje sa na to, ako sme na tom zle ekonomicky. Zamyslel sa niekto nad tým prečo, ak pred covidom naša ekonomika bola na tom celkom dobre, deficit klesal? Keby nie nákup nezmyselne veľa očkovacích vakcín, ktoré sa potom vyhodili, neboli by sme sa tak veľmi zadlžili. Ale niekto chcel dať zarobiť farmaceutickým firmám na západe. Treba ekonomiku stabilizovať a na to treba peniaze. Na tom sa všetci zhodneme. Ale skade ich zobrať? Tí, ktorí kritizujú konsolidáciu, ktorá v skutočnosti je mierna, dalo by sa omnoho efektívnejšie získať peniaze najmä od bežných ľudí alebo veľkých firiem, len kritizujú, ale nedali ani jeden návrh na získanie peňazí.

@evkatk a na to, že dlh začal v rokoch 22 - 23 klesať a následne za našej terajšej vlády zase stúpa máš aké odôvodnenie?

kristiii
30. sep 2025
@evkatk

@evkatk jaj a za tie limuzínky, catering v lietadielkach, kavickove uniformy...za to všetko môžu tiež vakcíny, že? A keď Pekle zavrel celé Slovensko pri prvom kovidovom prípade, to ti tiež nevadilo, čo?

ekira1
30. sep 2025

@kristiii odpoviem ti za ňu, nie nevadilo.. Je úplne jedno, že počas dvoch kríz bol navyrovnanejší rozpočet, nikomu nič nebolo zobraté, každý dostal všetko na čo mal nárok a ešte ostali peniaze v štátnej kase, môžu za to vakcíny. To sa nedá vysvetliť, ani pochopiť.

jana_eyre_2
30. sep 2025

Mňa sa to tiež týka, pretože pracujem podľa otvorenia obchodneho domu v logistike, ale pokiaľ viem aspoň Vianoce ostali dňom prac.pokoja.. konsolidacny balík ma však toľko hrozných skutočnosti ktoré ovplyvnia život, že tento fakt s otvorenými obchodmi ma serie najmenej...

Ja sa celkom obávam čo s našimi peňaženkami urobí rok 2026 a vôbec sa to netýka otvorených obchodov na sviatky... Veď oni nám reálne znížia plat vďaka odvodom a zvýšia sa ešte viac ceny... To je nepredstaviteľne drzé!!!!

kristiii
30. sep 2025
@jana_eyre_2

Mňa sa to tiež týka, pretože pracujem podľa otvorenia obchodneho domu v logistike, ale pokiaľ viem aspoň Vianoce ostali dňom prac.pokoja.. konsolidacny balík ma však toľko hrozných skutočnosti ktoré ovplyvnia život, že tento fakt s otvorenými obchodmi ma serie najmenej...

Ja sa celkom obávam čo s našimi peňaženkami urobí rok 2026 a vôbec sa to netýka otvorených obchodov na sviatky... Veď oni nám reálne znížia plat vďaka odvodom a zvýšia sa ešte viac ceny... To je nepredstaviteľne drzé!!!!

@ekira1 je mi to jasné
@jana_eyre_2 tiež sa sakra obávam budúceho roka. Som z tých, čo vždy vedeli vyjsť s peniazmi, aj ušetriť, ale už teraz začínam mať úzkosti, keď vchádzam do obchodu, nechcem vedieť, čo bude po novom roku, keď bude výplata menšia a ceny ešte vyššie.

viera012345
30. sep 2025

Nechcem nikomu oponovať, ale 10 rokov som pracovala v zamestnaní, kde bolo jedno,ci je piatok, či sviatok...ci deň, či noc.Mala som manžela, maličké dieťa a napriek tomu, že sa mi od nich odchádzalo ťažko, vedela som,ze musím a tým to bolo vybavené.Tuto situáciu som zažívala aj v detstve,ked otec odchádzal do služby bez ohľadu na to,ci je piatok,ci sviatok.Dokonca ani v lete nebolo možné čerpať dovolenku, lebo ju čerpali kolegovia, ktorí každý rok chodili vypomáhať pri žniach...

vladuska20
30. sep 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 ja som velmi zvedava na januar,kazdym rokom sa u nas zvysuju platy,tak som zvedava ako sa popasuju s tymto vsetkym.

casopis1
30. sep 2025

ja neznášam sviatky a dni pracovného pokoja , a k čomu troch kráľov keď namiesto tučných rití vstať a ísť do obchodu ... premňa je super a veľké plus že su obchody otvorené. načo komu troch kráľov keď môžeš ísť do obchodu ... 😀

jana_eyre_2
30. sep 2025
@casopis1

ja neznášam sviatky a dni pracovného pokoja , a k čomu troch kráľov keď namiesto tučných rití vstať a ísť do obchodu ... premňa je super a veľké plus že su obchody otvorené. načo komu troch kráľov keď môžeš ísť do obchodu ... 😀

@casopis1 no lebo keď je deň pracovného pokoja môžeš ísť len do obchodu alebo sedieť na riti, iná možnosť nie je.. 😏