Zatvorenie obchodov cez sviatky
Nechapem načo najprv zatvoria obchody cez sviatky a potom ich opat otvoria.Nič tu nevie vydrzat dlhodobo,aby si ludia nato aspoň zvykli!
A chudaci predavači zas bez oddychu a od rodiny.
Chapem,ze urgentne zamestnania ako lekari,hasici,policajti su v praci ale nikto neumrieme,ak by predavači neboli.
Dufam,ze aj ten D.e.B...0,ktory to vymyslel(ten co stale ma iba pracu so sviatkami a rusi ich)napochoduje do prace ako prvy!
A nech začne v parlamente hned z rana umyvanim zachodov.
To naozaj ide len o konzum tu?
To sme tu len nato,aby sme iba makali a nic okrem toho?To uz ani tie sviatky si nemozme oddychnut?
ANI traja Krali uz pre nas nebudu platit?Ved to je velky sviatok,ktory je dôležitou sučastou Vianoc.
Preco nemozeme byt spolu😰
Momentalne som na materskej a muz stale v praci a este aj to malo času čo mozme byt pokope tomu niekomu tam hore bytostne vadi.
Som neštastna z tejto situacie,sme zotročeni a nemame kúsok času na seba.
Vždy ked isiel sviatok som sa tešila ako male dieta a teraz su už tri fuč!Čo mame z toho života ked sa ledva vidime...
Vela od života nechceme vela,len par volnych dni v kruhu rodiny a ešte aj to tu rušia!
Pride čas ked nam zoberu aj obličky😢
Ale nie na východe. V našich potravinách nepočuli o benefitoch, odmenách. Dnes som sa ich naschvál opýtala. Lepšie to majú predavačky v známych reťazcoch. V čistom vraj majú aj o 500 Eur viac. V bežných obchodoch predavačky málokedy dostanú zmluvu na plný úväzok. Väčšinou na skrátený úväzok a to 6 hod. denne. Vraj na plný úväzok by musel zamestnávateľ platiť vyššie odvody.
Ale nie na východe. V našich potravinách nepočuli o benefitoch, odmenách. Dnes som sa ich naschvál opýtala. Lepšie to majú predavačky v známych reťazcoch. V čistom vraj majú aj o 500 Eur viac. V bežných obchodoch predavačky málokedy dostanú zmluvu na plný úväzok. Väčšinou na skrátený úväzok a to 6 hod. denne. Vraj na plný úväzok by musel zamestnávateľ platiť vyššie odvody.
@evkatk tak to je potom naozaj žalostne malo. Ja síce nerobím v potravinách, mam normálnu zmluvu, všetko na papieri, aj benefity, no samozrejme aj nevýhody sú aj u nás, ale všeobecne som spokojná.
@anonym_037459 ja som s tym okej mám ešte popri brigádu
@charlottelavender tak potom je to v poriadku, ja som mala pocit, že sa sťažuješ
@charlottelavender tak potom je to v poriadku, ja som mala pocit, že sa sťažuješ
@anonym_037459 tak samozrejme nie som nadšená za otvorené sviatky
@anonym_037459 tak samozrejme nie som nadšená za otvorené sviatky
@charlottelavender chápem, možno by bolo lepšie vymeniť prácu a brigádu za jednu prácu na plný úväzok, ak sa dá
@charlottelavender chápem, možno by bolo lepšie vymeniť prácu a brigádu za jednu prácu na plný úväzok, ak sa dá
@anonym_037459 bohužiaľ nie je veľmi na výber som rada aj za toto
@anonym_autor bez dychu a od rodiny?? :DDD nehnevaj sa, napisem to co vela ludom nedochadza... predavac nie je vpraci po-ne 9-21.. predavac pracuje napr 40h tyzdenne, rovnako ako kazdy iny clovek.. ma volne dni, pracovne dni... tak je to v kazdej praci aj nepretrzitej prevadzke... cize nie nepride napr. muz kazdy den az vecer a kazdy druhy vikend v praci = pretoze to proste nesedi s pracovnym casom.
uz potom kto si aku pracu a v akej prevadzke vyberie je na nom...
@evkatk na plny uvazok aj kratky uvazok sa platia rovnake odvody.. proste % nepusti :D ak proste pracujes 8h denne, tak prirodzene viac zarobis = viac sa aj plati odvodov a dani. Setria len na mzde. na nicom inom.
@anonym_autor ľudia treba ísť protestovať.Treba spysat petíciu na odvolanie toho debila.Ako s tým začať.Zase budú mať ľudia plno kŕčov ale keď príde na lámanie chleba nikto sa nepostaví celom v pred.Sme novodobí otroci a bude ešte horsie
@anonym_autor čo sa týka obchodov a nakupovania, ľudia sú kreatívni a nájdu si cestičky. Nakúpia si na pumpách, vo večierkach, v zahraničí. Národ sa nedá prevychovať. To je utópia že budú viac s rodinami atď. Kto chce nakupovať, spôsob si nájde. Len to prejde od podnikatela A k podnikatelovi B. Vysvetlím: V rakúsku vymysleli spôsob ako to obíst. Keďže pumpy majú výnimku, tak vznikli na pumpách take mini Billa obchody kde zoženiete všetko ako v potravinách a na tom ryžujú. By ste neverili čo je u nás na pumpe cez štátny sviatok! Normálne rady stoja aby si nakúpili. Majitel večierky povedal doslova že: “zajtra je sviatok, budem mať hody” takže len dajú zarobiť pumpárom a večierkam.
@simona_racz uz aj tu to je pumpe viva billa ci ako sa to vola
@anonym_autor ľudia treba ísť protestovať.Treba spysat petíciu na odvolanie toho debila.Ako s tým začať.Zase budú mať ľudia plno kŕčov ale keď príde na lámanie chleba nikto sa nepostaví celom v pred.Sme novodobí otroci a bude ešte horsie
@tokio22 hlavne ako čítam niektore diskusie, mnohým je tu tak dobre že im nič nevadí, ani konsolidácia, ani korupcia, ani klamstva.. nic.. tak čo by protestovali.. 😒
@anonym_autor bez dychu a od rodiny?? :DDD nehnevaj sa, napisem to co vela ludom nedochadza... predavac nie je vpraci po-ne 9-21.. predavac pracuje napr 40h tyzdenne, rovnako ako kazdy iny clovek.. ma volne dni, pracovne dni... tak je to v kazdej praci aj nepretrzitej prevadzke... cize nie nepride napr. muz kazdy den az vecer a kazdy druhy vikend v praci = pretoze to proste nesedi s pracovnym casom.
uz potom kto si aku pracu a v akej prevadzke vyberie je na nom...
@simca06022011 teraz je super ze porusia sviatky aspon uz nikto nemusi predavackam zavidiet ze su cez sviatky doma ako vacsina ludi.Teraz si moze cez byvale sviatky nakupovat kazdy kolko chce
@simca06022011 teraz je super ze porusia sviatky aspon uz nikto nemusi predavackam zavidiet ze su cez sviatky doma ako vacsina ludi.Teraz si moze cez byvale sviatky nakupovat kazdy kolko chce
@anonym_fa7416 ja nikomu nezávidím. Mimochodom aj vsetci ostatní budu v práci.
@simona_racz uz aj tu to je pumpe viva billa ci ako sa to vola
@anonym_fa7416 v rakúsku im o to išlo, aby obišli sviatok. Lenže tam to je prísne dodrživané. U nás ako vietor zafúka, tak si vláda niečo vymyslí… Keď sa dokonsoliduje, tak príde iná vláda a vráti sviatky? Na slovensku je to tak.

To, že predavačky chcú voľno, to iba tie bohatšie. Mám susedu, ktorá sa nesmierne potešila otvoreniu obchodov cez sviatky. Je sama s troma deťmi, na ktoré poberá od bývalého - invalida výživné po 40 Eur, teda 120 mesačne. Ako predavačka na východe má necelých 600 Eur. Cez sviatky zarobí navyše. Príplatok je 100% dennej mzdy. Pre ňu je to veľká pomoc. Počas voľna chodila upratovať byty a za jeden byt za 4 hod. upratovania aj s umývaním okien zarobila 30 Eur. Za príplatok v obchode cez sviatok dostane podstatne viac a zďaleka sa tak nenarobí ako pri upratovaní bytu. Mnohé z vás si ani nevedia predstaviť radosť niekoho z toho, že cez sviatky pôjde do práce poctivo zarobiť peniaze, ktoré existenčne potrebuje. Nie každý si môže dovoliť odpočívať.
@evkatk tak pri takejto mzde sa to dá pochopiť. Nepovažujem sa za bohatú, ale zarobím v obchode viac ako dvakrát toľko a sviatky zasevnam výplatu neovplyvnia. Preto ja som radšej doma, no ale ako som tu už písala, zase nebudem vyšilovať, že musím cez sviatok do prace. Proste musím, tak pôjdem