icon

Zatvorenie obchodov cez sviatky

26. sep 2025

Nechapem načo najprv zatvoria obchody cez sviatky a potom ich opat otvoria.Nič tu nevie vydrzat dlhodobo,aby si ludia nato aspoň zvykli!
A chudaci predavači zas bez oddychu a od rodiny.
Chapem,ze urgentne zamestnania ako lekari,hasici,policajti su v praci ale nikto neumrieme,ak by predavači neboli.
Dufam,ze aj ten D.e.B...0,ktory to vymyslel(ten co stale ma iba pracu so sviatkami a rusi ich)napochoduje do prace ako prvy!
A nech začne v parlamente hned z rana umyvanim zachodov.
To naozaj ide len o konzum tu?
To sme tu len nato,aby sme iba makali a nic okrem toho?To uz ani tie sviatky si nemozme oddychnut?
ANI traja Krali uz pre nas nebudu platit?Ved to je velky sviatok,ktory je dôležitou sučastou Vianoc.
Preco nemozeme byt spolu😰
Momentalne som na materskej a muz stale v praci a este aj to malo času čo mozme byt pokope tomu niekomu tam hore bytostne vadi.
Som neštastna z tejto situacie,sme zotročeni a nemame kúsok času na seba.
Vždy ked isiel sviatok som sa tešila ako male dieta a teraz su už tri fuč!Čo mame z toho života ked sa ledva vidime...
Vela od života nechceme vela,len par volnych dni v kruhu rodiny a ešte aj to tu rušia!
Pride čas ked nam zoberu aj obličky😢

Strana
z8
marhulka13
30. sep 2025
@evkatk

To, že predavačky chcú voľno, to iba tie bohatšie. Mám susedu, ktorá sa nesmierne potešila otvoreniu obchodov cez sviatky. Je sama s troma deťmi, na ktoré poberá od bývalého - invalida výživné po 40 Eur, teda 120 mesačne. Ako predavačka na východe má necelých 600 Eur. Cez sviatky zarobí navyše. Príplatok je 100% dennej mzdy. Pre ňu je to veľká pomoc. Počas voľna chodila upratovať byty a za jeden byt za 4 hod. upratovania aj s umývaním okien zarobila 30 Eur. Za príplatok v obchode cez sviatok dostane podstatne viac a zďaleka sa tak nenarobí ako pri upratovaní bytu. Mnohé z vás si ani nevedia predstaviť radosť niekoho z toho, že cez sviatky pôjde do práce poctivo zarobiť peniaze, ktoré existenčne potrebuje. Nie každý si môže dovoliť odpočívať.

@evkatk tak pri takejto mzde sa to dá pochopiť. Nepovažujem sa za bohatú, ale zarobím v obchode viac ako dvakrát toľko a sviatky zasevnam výplatu neovplyvnia. Preto ja som radšej doma, no ale ako som tu už písala, zase nebudem vyšilovať, že musím cez sviatok do prace. Proste musím, tak pôjdem

ekira1
30. sep 2025

@evkatk 600€ plat je doslova výsmech.. Ja nepoznám obchod, kde by nebol plat aspoň 1000€ + rôzne benefity, odmeny..

evkatk
30. sep 2025

Ale nie na východe. V našich potravinách nepočuli o benefitoch, odmenách. Dnes som sa ich naschvál opýtala. Lepšie to majú predavačky v známych reťazcoch. V čistom vraj majú aj o 500 Eur viac. V bežných obchodoch predavačky málokedy dostanú zmluvu na plný úväzok. Väčšinou na skrátený úväzok a to 6 hod. denne. Vraj na plný úväzok by musel zamestnávateľ platiť vyššie odvody.

marhulka13
30. sep 2025
@evkatk

Ale nie na východe. V našich potravinách nepočuli o benefitoch, odmenách. Dnes som sa ich naschvál opýtala. Lepšie to majú predavačky v známych reťazcoch. V čistom vraj majú aj o 500 Eur viac. V bežných obchodoch predavačky málokedy dostanú zmluvu na plný úväzok. Väčšinou na skrátený úväzok a to 6 hod. denne. Vraj na plný úväzok by musel zamestnávateľ platiť vyššie odvody.

@evkatk tak to je potom naozaj žalostne malo. Ja síce nerobím v potravinách, mam normálnu zmluvu, všetko na papieri, aj benefity, no samozrejme aj nevýhody sú aj u nás, ale všeobecne som spokojná.

anonym_037459
1. okt 2025
@charlottelavender

@anonym_037459 ja som s tym okej mám ešte popri brigádu

@charlottelavender tak potom je to v poriadku, ja som mala pocit, že sa sťažuješ

charlottelavender
1. okt 2025
@anonym_037459

@charlottelavender tak potom je to v poriadku, ja som mala pocit, že sa sťažuješ

@anonym_037459 tak samozrejme nie som nadšená za otvorené sviatky

anonym_037459
1. okt 2025
@charlottelavender

@anonym_037459 tak samozrejme nie som nadšená za otvorené sviatky

@charlottelavender chápem, možno by bolo lepšie vymeniť prácu a brigádu za jednu prácu na plný úväzok, ak sa dá

charlottelavender
1. okt 2025
@anonym_037459

@charlottelavender chápem, možno by bolo lepšie vymeniť prácu a brigádu za jednu prácu na plný úväzok, ak sa dá

@anonym_037459 bohužiaľ nie je veľmi na výber som rada aj za toto

simca06022011
1. okt 2025

@anonym_autor bez dychu a od rodiny?? :DDD nehnevaj sa, napisem to co vela ludom nedochadza... predavac nie je vpraci po-ne 9-21.. predavac pracuje napr 40h tyzdenne, rovnako ako kazdy iny clovek.. ma volne dni, pracovne dni... tak je to v kazdej praci aj nepretrzitej prevadzke... cize nie nepride napr. muz kazdy den az vecer a kazdy druhy vikend v praci = pretoze to proste nesedi s pracovnym casom.
uz potom kto si aku pracu a v akej prevadzke vyberie je na nom...

simca06022011
1. okt 2025
@evkatk

@evkatk na plny uvazok aj kratky uvazok sa platia rovnake odvody.. proste % nepusti :D ak proste pracujes 8h denne, tak prirodzene viac zarobis = viac sa aj plati odvodov a dani. Setria len na mzde. na nicom inom.

ekira1
1. okt 2025

@evkatk skôr zamestnávateľ vie, že na skrátený úväzok urobia toľko čo na plný, načo platiť viac. Snáď ovládajú matematiku, priama úmera nepustí, vyšší plat = vyššie odvody. Iba ich hlúpo využíva a predpokladám, že ony sú ešte vďačné.

tokio22
2. okt 2025

@anonym_autor ľudia treba ísť protestovať.Treba spysat petíciu na odvolanie toho debila.Ako s tým začať.Zase budú mať ľudia plno kŕčov ale keď príde na lámanie chleba nikto sa nepostaví celom v pred.Sme novodobí otroci a bude ešte horsie

anonym_fa7416
7. okt 2025
@simona_racz

@anonym_autor čo sa týka obchodov a nakupovania, ľudia sú kreatívni a nájdu si cestičky. Nakúpia si na pumpách, vo večierkach, v zahraničí. Národ sa nedá prevychovať. To je utópia že budú viac s rodinami atď. Kto chce nakupovať, spôsob si nájde. Len to prejde od podnikatela A k podnikatelovi B. Vysvetlím: V rakúsku vymysleli spôsob ako to obíst. Keďže pumpy majú výnimku, tak vznikli na pumpách take mini Billa obchody kde zoženiete všetko ako v potravinách a na tom ryžujú. By ste neverili čo je u nás na pumpe cez štátny sviatok! Normálne rady stoja aby si nakúpili. Majitel večierky povedal doslova že: “zajtra je sviatok, budem mať hody” takže len dajú zarobiť pumpárom a večierkam.

@simona_racz uz aj tu to je pumpe viva billa ci ako sa to vola

jana_eyre_2
7. okt 2025
@tokio22

@anonym_autor ľudia treba ísť protestovať.Treba spysat petíciu na odvolanie toho debila.Ako s tým začať.Zase budú mať ľudia plno kŕčov ale keď príde na lámanie chleba nikto sa nepostaví celom v pred.Sme novodobí otroci a bude ešte horsie

@tokio22 hlavne ako čítam niektore diskusie, mnohým je tu tak dobre že im nič nevadí, ani konsolidácia, ani korupcia, ani klamstva.. nic.. tak čo by protestovali.. 😒

anonym_fa7416
7. okt 2025
@simca06022011

@anonym_autor bez dychu a od rodiny?? :DDD nehnevaj sa, napisem to co vela ludom nedochadza... predavac nie je vpraci po-ne 9-21.. predavac pracuje napr 40h tyzdenne, rovnako ako kazdy iny clovek.. ma volne dni, pracovne dni... tak je to v kazdej praci aj nepretrzitej prevadzke... cize nie nepride napr. muz kazdy den az vecer a kazdy druhy vikend v praci = pretoze to proste nesedi s pracovnym casom.
uz potom kto si aku pracu a v akej prevadzke vyberie je na nom...

@simca06022011 teraz je super ze porusia sviatky aspon uz nikto nemusi predavackam zavidiet ze su cez sviatky doma ako vacsina ludi.Teraz si moze cez byvale sviatky nakupovat kazdy kolko chce

simca06022011
8. okt 2025
@anonym_fa7416

@simca06022011 teraz je super ze porusia sviatky aspon uz nikto nemusi predavackam zavidiet ze su cez sviatky doma ako vacsina ludi.Teraz si moze cez byvale sviatky nakupovat kazdy kolko chce

@anonym_fa7416 ja nikomu nezávidím. Mimochodom aj vsetci ostatní budu v práci.

simona_racz
9. okt 2025
@anonym_fa7416

@simona_racz uz aj tu to je pumpe viva billa ci ako sa to vola

@anonym_fa7416 v rakúsku im o to išlo, aby obišli sviatok. Lenže tam to je prísne dodrživané. U nás ako vietor zafúka, tak si vláda niečo vymyslí… Keď sa dokonsoliduje, tak príde iná vláda a vráti sviatky? Na slovensku je to tak.

Strana
z8