Zaúčajúci sa lekár a vyšetrenie
Dobry den, chcem sa spytat, ci mam pravo ziadat opustenie ambulancie zaskolujuceho sa lekara, pokial som vopred nebola upozornena(sestrickou, lekarom, recepcnou....), ze pri vysetreni bude pritomny.
Mate prosim vas skusenost?
Dakujem
Jasne. Mne osobne by sa niecoí take tiez nepacilo a asi by som nechcela aby tam bol. Neviem, doktorku - gynekologicku by som este ako tak prezila, no chlapa asi nie. Neviem a zvlast nie ak by mi to dopredu nik nepovedal.
@pribinak
@nikolieta9 islo o gynekologa, nemala som vysetrenie "zospodu" no napriek tomu ma to prekvapilo, ide mi skor o princip, zazila som zastupujuceho gynekologa, ktory sa mi predstavil, podal mi ruku, tentokrat to vsak bolo ako samozrejmost, tak sa pytam ci je to "standard" 🙂
mne by to (asi) nevadilo, zacinajuci lekari su castokrat doslednejsi vo vysetreniach. jasne, ze nemaju tolko skusenosti, ale nejak k nim prist musia.
pokial by slo o vazny zdravotny problem, som si ista, ze by bez konzultacie s niekym so skusenostami neliecili
@nyusika bol na ambulancii s mojim lekarom zrejme pocas celeho dna, lebo predomnou isli 3 pacientky a on nevysiel a nevosiel 🙂 nepovedal nic, iba sedel a pocuval, ked ma lekar vysetroval postavil sa a pozeral sa.. Z toho usudzujem ze sa pravdepodobne zaucal.. V zasade mi to tiez nevadi, ale nemala som vysetrenie "na koze", prave preto sa aj pytam, ze v pripade ze by mi to bolo neprijemne, ci mozem odmietnut pritomnost ineho lekara alebo medika, hlavne ked neviem co tam robi 🙂
ja by som to asi akceptovala, v podstate oni majú povinné "zaúčať sa" a keby každá žena požiadala, aby odišiel, tak by z nich nikdy neboli dobrí doktori, lebo by nezažili ako to na ordinácii funguje. jasné, že nikto nechce byť pokusný králik, je to len môj názor. ale súhlasím s tebou, samozrejmosťou by mala byť slušnosť - buď sa predstaví sám, alebo ho predstaví tvoj ošetrujúci lekár.
Ak by sa to stalo mne a normalne by ma vysetroval tak by mi to asi vadilo. Ja chapem, ze aj ty novy mlady lekari sa to musia naucit a niekde to vidiet musia ale toto by mi bolo velmi neprijemne. Ja viem, ze ziadnej zene nie je prijemne, ze sa tam musi raz za cas "rozcapit" ale ja s tym mam hrozny problem, ja sa niekedy hanbim este aj pred vlastnym muzom. Osobne si myslim, ze ak to ty nechces tak on pritom vysetreni nemoze byt.
😂 😂 😂 To by ma asi porazilo ale bola by to aspoň vtipná príhoda pre vnúčatá, že si človek myslel, že to je doktor na zaúčaní a to by bol jeho synátor. Ale mne by to asi tiež nebolo úplne najpríjemnejšie, minimálne by som sa teda slušne opýtala, či sa nemôže aspoň otočiť
@lvka ak by si rodila vo fakultnej nemocnici, mozes odmietnus pritomnost medikov - aj na vizite mozes ziadat len lekara, nie medikov, no musis to oznamit a podpisat.
v tvojom pripade - asi by som sa opytala - kto ste, co ste. ja som takto raz bola na koznom a tam doktor povedal, ze su to medicky a bolo. suhlasim, ze je slusnost sa predstavit, resp. ozrejmit nestandardnu situaciu.
@lvka mám skúsenosť. Moja rodinná lekárka sa stala šéfkou oddelenia rodinnej medicíny, kde "praxuju" rezidenti a keďže je super ostala som s ňou s tým, že som podpísala papier, že súhlasím s tým, aby som rezidentmi bola vyšetrovaná. Ja si to chválim, lebo tam sa fakt robí poctivá medicína, buď je moja doktorka priamo prítomná, alebo ak je niekto už dosť dobrý, tak len konzultuje s ňou. Vadilo by mi, keby tam bol človek, ktorý sa nepredstavil, ale u nás je to priam nemožné, keďže je u nás zaužívaná určitá etiketa, ide sa podľa NOD - (name/occupation/ purpose) t.j. keď niekto vojde k pacientovi povie svoje meno, povolanie a dôvod, prečo tam je, aby pacient vedel s kým ma docinenia, čo sa ide diať a aby nedochádzalo k zbytočným nedorozumeniam.
@ukulela no ved prave to, ze to nebola fakultna nenocnica ale sukromna..
Mne by paradoxne asi ani nevadil cudzi lekar alebo medik pri porode, ale pri vysetreni viac 🙂 neviem to vysvetlit...
Lekar mi dnes vysetroval prsia a citila som sa nesvoja, mlady doktor sa vedla neho postavil a pozeral sa...
Ale cele je to asi tak, ze by som to zrejme ani neriesila, keby sa normalne predstavil, povedal ze teda napr je to novy pracovnik, zauca sa a ci som s tym ok, a ja by som po takom "intre" povedala ze ano..🙂
@sisaka to je vyborny pristul..profesionalny..clovek si aj ku gynekologovi dlho vytvara vztah
..neviem si predstavit, ze by som mala napr.gynekologicko-sexualny problem ktory by som dnes mala opisat...:/
Nechápem prečo si neotvorila ústa tam v ambulancii,čo tu teraz chceš vyriešiť? na druhej strane kde sa má mladý lekár zaučiť,ak nie v praxi?
@lvka no mna takto nastvali vizity na rizikovom tehu. Do izby prisiel lekar s 20 clennou delegaciou medikov. Chapem, ze sa musia ucit, ale mne to bolo neprijemne. Oznamila som lekarovi, ze tieto vizity absolvovat nebudem. Necham sa skontrolovat iba lekarom, bud pride sam, alebo ja za nim. Sice na mna pindalo cele oddelenie, ale bolo po mojom 🙂

ano, najma ak je to napr. gynekolog