Zaujíma nás ešte vojna na Ukrajine?
Baby rozmýšľame este nad tou vojnou na Ukrajine ? Čítate aktuálne dianie ? Mňa to stále nejak sužuje keď čítam čo sa deje a že Putin už ma v hlave vojnu s NATO. Kedy tomu už bude koniec boze
@eva8 keď máš rada idey komunizmu tak sa pozri na Severnú Kóreu s na Kubu. Tam majú ešte skanzen. A keby platilo že zbrojenie živí krajinu tak severná Kórea by mala mat najvyššiu životnú úroveň. Pritom sa tam znova hladuje. Ani u nás neplatilo, že každému podľa jeho práce a podľa jeho schopnosti. To je taký utopistický marxistický blábol. Podľa akých schopnosti? Ako ohodnotiť schopnosti bezdomovca a riaditeľa podniku? Podľa toho je práve ten kapitalistický systém bližšie tomuto hodnoteniu. Marxistický systém mal ešte jednu doplňujúcu poučku: a každému podľa jeho potrieb. Kto určí aké sú moje potreby? Ja chcem auto za 50.000 to je moja potreba. V praxi to bolo tak že komunisti sa snažili zaviesť rovnostárstvo a to aj tak neexistovalo. Aj tak boli vyvolení a tí čo sa im nechcelo robiť využívali systém a teraz za ním plačú. Viedlo to nakoniec k ekonomickému kolapsu systému. Viď prednášky o dôvodoch rozpadu ZSSR.
@andigab ze v jednofarebnom svete. Si si istá, že my to tak vnímame? Nevidíš ty skôr same zlo a skazenost aj tam kde nie je?
@medda_beda Krym by si mohla narokovat aj Osmanska risa ;)
@eludka Keby sme mali ísť do úplnej histórie tak sa zbytočne vlastne vadíme o územia.
Prišli by sme na to, že sme totálne domiešaní.
@medda_beda Putinove referenda su zname svojou "dobrovolnostou a objektivnostou" 😀
@andigab Tiež vidím tento mix rus/ukrajinec a správajú sa k sebe ako ľudia.
@eludka Vidíme do toho? Nevidíme.
Asi to tak je, keď vadí vlastným majú možnosť ho zlikvidovať.
@medda_beda po 2 svetovych vojnach by ludom mohlo byt jasne, ze vojny nemaju zmysel, ale niektorym nie je, nacas si tym ludia vyriesia frustracie, kym zistia, ze vo vojne nevyhrava nikto, ale Rusko je osobita kapitola
@medda_beda Putin vytvoril taky policajny stat, ze to nie je zatial mozne, je tam zatknutych cca 20000 ludi, ktori protestovali proti vojne
@slovakboy mne je luto, ze sa nechceme (nie nevieme, ale nechceme) pochopit, ale snazime sa presadit to svoje. Tie "potreby" zavisia od ega, tak isto, ako presadzovanie si toho svojho v rozhovoroch 🙂 Prosim, posli mi link na tie prednasky o pricinach rozpadu ZSSR. Stale suhlasim s Gorbacovom - sklbenie socializmu a kapitalizmu. Tak ako my sme zili vo "vazeni" a tak sme zacali "velebit" druhy extrem, ani tie staty neboli pripravene na osamostatnenie sa, teda nevyhupli sa na vysoku zivotnu uroven. To je podobne ako s koloniami - pod vladou stratili to svoje, svoj sposob zivota, vladcovia odisli a "prosperujuce uzemie" sa zmenilo na trosky. CSSR malo ciastocne svoju samostatnost, preto sme pretrvali. A obracaci kabatov opat z toho vytazili
@eva8 bohuzial klbenie sociku a kapitalizmu sa ukazal byt nerealny model. do toho zapocitaj narodnostne napatia zvazoveho statu, staty sa neosamostatnuju az ked su "pripravene" na osamostatnenie, v ere ZSSR bola vsetkym vnucovana ruska kultura, hoci aj teraz RF je vecsinou moslimska
@eva8 pýtaš si Link na rozpad ako keby si nevedela alebo mi neverila prečo sa rozpadol.
https://www.youtube.com/watch?v=-ZBJk5Bagg4Tých linkov na príčiny rozpadu ZSSR je tam kopec ale tento som mal na mysli. Prosím pozri si ho a ak máš iný názor na niečo čo tam odznelo, môžeš napísať.
Za mňa bol sovietsky systém zločinecký režim od roku 1918 až do svojho konca. Menila sa len intenzita tej zločinnosti.
Ešte lepšie to pochopíš keď si pozrieš tieto veľmi dobre dokumenty:
Sú to 3 diely, tu posielam ten prvý :
Je tam vysvetlený aj vzťah Lenina s Nemeckom Svajciarskom aj so Židmi.
@777januska777 kde vidím zlo a skazenosť?
@andigab na západe, v liberalizme, atd.
@eva8 pravdu o Číne sa dozvieš v Číne. Bezpečnejšie než tu, ľudia sú síce v mobiloch, pretože dáta sú za babku, no sú šťastnejší. Všetci musia mať prácu, sú v nej síce aj v sobotu, ale stres ako my nepociťujú. Žiaden morálku detí ohrozujúci tik tok. Obéznych nevidíš, z úst nikomu netiahlo.
To, aký obraz nám predstierajú, nie je vždy odrazom úplnej reality. Aj počas drastickej pandémie, to, čo nám servírovali, až tak nebolo.
@777januska777 daj moje komentáre, kde to takto popisujem.
@andigab "na pľúcnej ventilácii úmrtnosť 9/10. Navozili nové ventilátory s 260 stranovými návodmi na použitie, ktoré nik nečítal. Kolegov otec, 55, hospitalizovaný na covid, po 4 dňoch umiera na nemenovanú baktériu. Šéfov svokor proti svojej vôli očkovaný nasilu do ramena. Tiež je už mŕtvy.
V rodine príbuzní po vakcíne omnoho viac chorľavejú, rozhádzaná imunita. Problémy s cyklom podivné veľa žien.
Po vakcíne proti HPV vírusu obe dcéry známej lekárky neplodné."
"nechcel žiadnu vakcínu, sestričky ho spacifikovali a čosi mu pichli. Keď sa pýtal čo to je, nemá to riešiť, oni vedia čo robia."
Ak už toto nie je znak toho, ze vidis zlo a konspiracie vsade okolo seba, tak potom neviem. Zle sestričky, zli lekári pracujúci pre farma firmy atd.
@andigab verím tomu, žeby si v Číne žiť nechcela. Dvorak točí zaujímavé videá o Číne v ktorej žije. O deti sa starajú starí rodicia, lebo rodicia musia pracovať od rána do večera. Nádherná predstava. A aj obezita, prečo tam asi nie je? Videla si och jedálniček? Zelenina, ryža a ryby. Slovák ak nemá kus chleba so slaninou na tanieri, tak to sa ani neráta.
@777januska777 to znamená, že aj toto sa deje. Nie, že to spôsobil liberalizmus.
Ďakujem ti za tvoj názor, ale mne sa nechce po neviem ktorýkrát vysvetľovať, že zlo plodí zlo. Základné NATO a základne Ruska. Porovnaj počet a umiestnenie.
Kto pichá do osieho hniezda, čo môže očakávať?
Neznášam vojnu, skúsme vymyslieť, ako ich vo svete ukončiť, namiesto doťahovania sa kto z nich je horší?
Máš nejaký tip?
@andigab "Všetci musia mať prácu, sú v nej síce aj v sobotu, ale stres ako my nepociťujú. Žiaden morálku detí ohrozujúci tik tok. Obéznych nevidíš, z úst nikomu netiahlo."
Odkedy tam vsetci musia mat pracu? Bol som tam pracovne zopar tyzdnov 2x a videl som aj zobrakov. Stres nepocituju? No, to nie som si taky isty, vsadepritomny stat a jeho pravidla - tak minimalne z toho stres musia mat. Tik tok je Cinsky a tam na nom kazdy fici - ale nie len ten, tam mobilmi ziju - viac pozeraju do nich ako na okolity svet. Obezitou nas (aj ked velmi) pomaly snazia dobehnut a usta som moc nevonal ale zuby maju v dost horsom stave ako my - aspon len tak na pohlad.
@andigab áno mam v prvom rade sa snažiť veriť ľuďom. Nezdielat konspiracie, ktoré vytvárajú ďalší strach nevraživosť a snažiť sa na ľudí pozerať individuálne. Konspiracie vytvárajú strach a ten strach sa šíri v spoločnosti a vďaka strachu mame vojny. Lebo ak je aj jeden blbec v národe, ktorý robí zle, tak aj tak to nič nehovorí o celom národe. Národ sa musí ale vedieť voči blbcovi ohradit.
@hiro aj tu ti štát diktuje pravidlá, nevieš na čo sa dívajú deti, pretože je "normálne" byť obscénny a vulgárny.
Sme otrokmi, živoríme, väčšina majetku populácie na dlh. To, čo tu ešte nie je a máš na myslí ako kontrola štátu, je asi len otázka času.
A ešte jedno tajomstvo: západ vie, že proti Číne a Rusku veľa nezmôže. Závisí na nich surovinovo a produkciou.
Ale to určite vieš, takže žiadne tajomstvo.
@777januska777 niektoré konšpirácie sú pritiahnuté za vlasy a niektoré sa už stihli stať skutočnosťou.
V žiadnom štáte nemá jeden blbec moc výlučne v rukách. To by ho dávno poriešili.
@777januska777 vysvetli Rusom, zatial sa im nedari

@medda_beda na margo zabudnutej vojny: na intráku sú obidve národnosti kamarátmi. Vojna je na inom fronte, než medzi normálnymi ľuďmi.