icon

Zavádzanie zákazníka cenou

3. jún 2025

Dobry den,

Stala sa mi dnes taka vec, ze potrebujem si prenajat na hodinu ako trening tanecnu salu. Pisala som jeden mail pani, ktora sa tym zaobera v tom objekte. Na stranke maju napisane, ze 9eur stoji to na hodinu. Ona mi napisala , ze za 15.

Vnimam to ako zavadzanie zakaznikov, kedze ich oficialna stranka je vlastne oficialny zdroj informacii pre zakaznika.

A teraz mam robit co? Som na pochybach, ci jej napisat, ze ale tam je cena 9 eur, ci byt ticho. Toto sa mi deje vsade a uz nechcem byt ticho, lebo presne na takychto malickostiach to vsetko stoji.

Mam sa s nou "hadat", ze to chcem za tych 9 eur? Co by ste robili vy?

Strana
z2
melanta
3. jún 2025

Prečo sa chceš rovno hádať? Preboha koľko máš rokov? Ak si dospelá, čo tak normálne sa jej opýtať, prečo ti ponúka cenu 15 eur, ak na webe je uvedená cena 9?

autor
3. jún 2025

Normalne som dospela zena... ale ide o princip... isto zas mi povie jak vela ludi, ze stranka sa neaktualizuje.. ale tak to nie je moj problem

zooeynka
3. jún 2025

Normalne jej napis ze si prosis cenu aku maju uvedenu na nete, co riesis? Nech su oni v strese, nie ty

muchotrafka298
3. jún 2025

Normalne sa jej opytaj, ze aka je teda cena, kedze na internete je uvedena ina ako Ti povedala ona. Ake hadky? Nemusia mat aktualizovanu stranku (co teba zaujimat nemusi) alebo sa mohla medzicasom zvysit cena.

melanta
3. jún 2025

Odporúčam mimo tejto témy urobiť niečo s nastavením tvojej mysle. Si veľmi negativistická. Hneď sa chceš hádať, píšeš že "isto zas mi povie jak vela ludi". Skús myslieť pozitívne. Bude sa ti lepšie fungovať, v živote aj v práci.

moonlight1210
3. jún 2025

Normalne podakuj za ponuku a napis, ze sa len chces este spytat, preco 15€, lebo na stranke je uvedena cena 9€.
Slusne, milo. A uvidis odpoved.

Ak budu trvat na 15€/hodina (nech je dovod akykolvek), mas na vyber bud podakovat za ponuku a nevziat ju, alebo to brat, za kolko ponukaju.
Je to ich sala, ich ceny, komunikuju s tebou.

Zavadzanie zakaznika by bolo, keby napr. ti dali cenu 9€, ale po pouziti saly si pytali 15€, lebo este taky a onaky poplatok, ktory povodne nespomenuli, ze k tomu uctuju.

Ak ti cenu jasne oznamia dopredu (hoci vyssiu), tak ta nezavadzaju, lebo sa mozes volne rozhodnut, ci sluzbu kupis.

autor
3. jún 2025
@melanta

Odporúčam mimo tejto témy urobiť niečo s nastavením tvojej mysle. Si veľmi negativistická. Hneď sa chceš hádať, píšeš že "isto zas mi povie jak vela ludi". Skús myslieť pozitívne. Bude sa ti lepšie fungovať, v živote aj v práci.

@melanta lebo som napisala uz 3 maily a v kazdej nie je realna cena...

anjelicek26
3. jún 2025

Predpokladam, ze je tam este nejaky poplatok za upratovanei za tym... ale normalne sa opytaj...

zic
3. jún 2025

A nemoze byt na stranke cena "od" napriklad? A potom zalezi na case, obdobi apod. Popripade ako pisali vyssie, cena je 9eur/hod cisto prenajom, ale dalej sa rozpisuju "plus sluzby"? Ked tak sem daj stranku... mozno na nieco prideme...

anjelicek26
3. jún 2025

Ono tych moznosti je tak vela.. nizsia cena moze byt doobeda, ked tam mavaju prazdno a vecer kde byvaju akcie je to drahsie..inak cez tyzden, inak cez vikend...keby vlastnim objekt podobneho tipu, tiez by som to mala takto poriesene... hodinu sa jej ani odomknut to neoplati ist 😅

samskia
3. jún 2025

ved normalne sa opytam, na tom nic nie je. keby to boli ceny 90 a 150 eur, tak si nepovies, ze vsak to zaplatim.

autor
3. jún 2025

No presne som dostala odpoved , ze stranka sa neaktualizuje, tym padom je to neaktualne ale plati to co mi ona povie 😀😀... tam je normalne vratnica 24/7.. mozes prist kedy chces.. len mi slo o tu cenu... nie je tam ziadne upratovanie ani nic..

veronikaszabova
3. jún 2025

Akoze mimo tvoju otazku ... Ale tebe sa zda 15€ vela za hodinu prenajmu tanecnej saly?

moonlight1210
3. jún 2025

Tak plati, co mas v maily a ber alebo neber. Si zakaznik, mozes sa rozhodnut.

Ak si ratala s nejakou sumou a robi ti to skrt cez rozpocet, tak musis sama vyhodnotit, ci taku sumu zvladnes, ci nie.

autor
3. jún 2025
@veronikaszabova

Akoze mimo tvoju otazku ... Ale tebe sa zda 15€ vela za hodinu prenajmu tanecnej saly?

@veronikaszabova neide o to ci sa mi to zda vela, cena je v poriadku , ale ide o to, ze maju vsade inu cenu. Dohodli sme sa a je vsetko ok. Proste zaraza ma presne to, ze nikde sa ani nemozes ozvat lebo presne tak ako tu na MK mi pisete, ze mam byt ticho. No nebudem lebo maju zlu cenu na oficialnej stranke. Proste na takychto malickostiach stoji cele SK lebo mame byt ticho. Proste sa treba ozvat. Ved tu su saly aj za 50 eur.. 15 eur je dajme tomu lacne ale ide o princip

colsami
3. jún 2025

Pravdou tiez je, ze vela ludi ma na stranke neaktualne ceny lebo ano, prevadzka ci udrzba webu je pre mnohym mensich ci vacsich podnikatelov mimo ich kompetencie to za prve, a za druhe, niektore "stare skoly" nepovazuju za potrebne to hned riesit. To je proste fakt v mnohych odvetviach. Takze nemusi Ta hned chciet niekto zavadzat 🙄 Ved Ti normalne na vyziadanie povedala cenu, nedozvedela si sa to po prenajme.

A nie, nemas byt ticho. Ale mas sa vzdy pytat normalne a slusne, nie okamzite sa chciet "hadat".

lindusss2016
3. jún 2025

Ja len taka poznamockw k cene, ze neviem, o ake mesto sa jedna, ale 15€ je naozaj super cena za prenajom tanecnej saly na hodinu. Chapem, ze uvadzaju na nete inu, ale tak mozno naozaj stranku neaktualizuju, alebo je to cena za inu salu a pod

simca06022011
3. jún 2025

skus sem dat linky alebo mi ho poslat.. je totiz diskutabilne za co je 9EUR, za co je 15EUR. A ako mas postupovat, normalne by som napisala, ze teda na stranke maju inu cenu,kludne dala link a spytala sa na co sa vztahuje a vlastne preco/za co ti pise 15EUR. Je mozne ze je neaktualizovana stranka, je mozne kadeco. Povie ti toto, tak ok, aspon jej pripomenies, ze tu cenu tam treba zmenit.

lukbe
3. jún 2025

Napíšeme, že máš byť ticho, píšeme spýtať sa. To je dosť veľký rozdiel.

13uzivatelka11
3. jún 2025

Veď všetci ti napísali práve že nemáš byť ticho a opýtať sa.. 😵‍💫

muchotrafka298
3. jún 2025

Citanie s porozumenim je ucivo zakladnej skoly. Nikto Ti nepise, ze mas byt ticho, kazdy jeden prispevok je o tom, ze sa mas opytat, ci uz pisomne, osobne, telefonicky na cenu a aka je jej vyska.

vanilkovazmrzka
3. jún 2025

Stranka je z roku 99 a neaktualizovana? Tak sa jej nirmalne opytaj, ze za akych podmienok je to mozne za cenu 9€ uvedenu na stranke.
Inak by ma fakt zaujimalo kde prenajimaju salu za taku smiesnu cenu

viestta
3. jún 2025

Ty si fakt domyslava. Nikto ti tu nepisal, ze mas byt ticho, ale ze sa mas spytat. Cela tato komunikacia v tejto teme z tvojej strany mi pride divna. Este sa ani nic nestalo ale uz vies aka bude odpoved. Domyslas si negativne scenare. Skus pozerat na pohar poloplny, nie na poloprazdny. Hned budes mat krajsi zivot.

cacianka
3. jún 2025
@viestta

Ty si fakt domyslava. Nikto ti tu nepisal, ze mas byt ticho, ale ze sa mas spytat. Cela tato komunikacia v tejto teme z tvojej strany mi pride divna. Este sa ani nic nestalo ale uz vies aka bude odpoved. Domyslas si negativne scenare. Skus pozerat na pohar poloplny, nie na poloprazdny. Hned budes mat krajsi zivot.

@viestta ani nikto nepísal, že sa treba hádať

viestta
3. jún 2025
@cacianka

@viestta ani nikto nepísal, že sa treba hádať

@cacianka ona si to isla vyhadat a zenu je krotili. Toto bude partner na pohladanie. Aj v blbom obchodnom vztahú pri prenajme saly na hopsanie

alenka58
3. jún 2025

veľa stránok nie je aktualizovaných, už pri tej cene by som si pomyslela že to nie je ok

mandzula
3. jún 2025

Je minimalne nefer, ze ked ponukaju sluzbu, nemaju uvedene aktualne informacie. Potom vznikaju taketo zbytocne trenice. Ani v beznom obchode by sa nam nepacilo, keby bola ina cena pri tovare a ina na pokladni. Ak nemaju na web dosah a neaktualizuju ho, nech radsej daju cenu na vyziadanie a nie nechat na cloveka, nech rozmysla, ze je cena nizka, a teda asi neaktualna. Sami by si usetrili cas a nervy.

zic
3. jún 2025

Ja ta chapem @autor, ze je to neprofesionalne s tou webstrankou, ale trosku by som v tomto pripade bral do uvahy kontext... Ak by sa mi taketo nieco stalo na nejakej alze alebo podobne, tak by ma to fakt nastvalo (proste ziju z toho, je to ich core biznis)... Ak ale neaktualizuje stranku niekto, kto berie za prenajom priestorov 15 ecok za hodinu, tak by som to presiel mavnutim ruky. Ano, nech si odtial vyhodia vsteko okrem kontaktu a adresy a nech pisu, ze cena na vyziadanie...

sidicek
3. jún 2025

Nauc sa komunikovať s ľuďmi, namiesto vypisovanie mailov zodvihnem telefón a vyriešim to za minútu . A po druhé nauc sa čítať s porozumením.

cacianka
4. jún 2025
@viestta

@cacianka ona si to isla vyhadat a zenu je krotili. Toto bude partner na pohladanie. Aj v blbom obchodnom vztahú pri prenajme saly na hopsanie

@viestta len sa ťa doplnila, že má komunikovať slušne, asertivne. Nebyť ticho ani sa nehadať.

Strana
z2