icon

Zažil niekto Vianoce v hoteli ?

natycaga
18. nov 2019

Uz ste niekedy zazili Vianoce v hoteli? Normálne Štedrá vecera a tak. Kamoska takto boli s detmi a vraj super. Rozmýšľam nad tým aj ja. Nechcem sa doma nudiť. Vedeli by ste odporučiť hotel, penzión ? Ďakujem

Strana
z2
maciatkolulu
18. nov 2019

@drobcek53 sorry za výrazy, som sa rozohnila

montemotherone
18. nov 2019

@drobcek53 a inak k tomu šuškaniu, keby som sa zakaždým mala zaoberať čo si šušká niekto, koho služby využívam... Ľudia sú často nespokojní so všetkým. Keď nemajú prácu, keď ju majú a musia makať, keď ju majú a nudia sa tam, nenapĺňa ich, keď majú, zarobia a už im z toho švitorí tak idú do Indie krútiť kruhmi a kresliť mandaly... Na svete je 7 miliárd ľudí. Naozaj nemôžem ovplyvniť šťastie každého. Ale každý sám má možnosť rozhodnutia a výberu 😉

montemotherone
18. nov 2019

@maciatkolulu včera bol sviatok a všimla si si to ticho na uliciach? 😊 blaženosť sama. Fakt veľmi túžim po zatvorených nedeliach. Bývam v meste pri frekventovanej ceste a je to veru cítiť keď je sviatok. Ráno idem so psom a ešte o siedmej ani noha vonku, tichúčko.... 😊

elaela23
18. nov 2019

A inak,všetci,vedia do akej práce nastupujú a tam sa žije práve cestovným ruchom.za to obdobie si zarobia viac ako za 2_3mesiace.

esterba
18. nov 2019

@natycaga boli sme, viackrat, pacilo sa nam, bolo to velmi pokojne a noblesne, v historickom centre maleho mesta, kde bolo pocas sviatkov aj viacero kulturnych akcii pre miestnych. Hotel ale neodporucim, za prve je mimo SR, za druhe ho potom kupila siet hotelov a nejak to islo dolu vodou. Ale sviatky to boli carovne. V hoteli bolo vtedy menej personalu, to je pravda, ale nic nam nechybalo (my sme sa nezamyslali nad tym ze musia pracovat, sami sme cez sviatky neraz pracovali, ani nam to nik nedal v hoteli pocitit). Teraz by som si uz vyberala podla toho, co sa cez sviatky deje v okoli, lebo mne sa prave najviac pacilo to zamiesanie sa k miestnym, atmosfera a ze sme aj pochodili muzea. Boli sme tyzden a mimo hlavnych sviatkov bolo vsade otvorene.

janinah
18. nov 2019

Vianoce sú o atmosfére a tú naozajstnú si v hoteli nevyrobím,nepodajú mi tam kapustnicu,akú ma naučil môj otec ani koláč,ktorý ma naučila svokra a robila ho synovi-m manželovi,kým žila.Dcéra so zaťom dôjdu zo zahraničia a určite ich nepoženiem do hotela.mali sme aj Vianoce den skôr kvôli manželovej práci lekára,nie je to ono,ani polnočná ani popelka v tv.takže za mňa Vianoce len doma,len s rodinou.

sisaka
18. nov 2019

My síce oslavujeme Vianoce doma, lebo to tak mame radi, ale keď chce niekto v hoteli, jeho vec. Poznám pár ľudí, čo chodia na Vianoce do hotelov, ale sú to ľudia, ktorí sa z rôznych dôvodov snažia Vianociam vyhnúť, tým ale netvrdím, že všetci idu z rovnakého dôvodu
Nariekanie nad tým, že v tom hoteli musí pracovať na Vianoce obsluha absolútne nechápem, hotely normálne bývajú otvorene celoročne, či je piatok, či sviatok, či víkend a tiež nemáme na svete len jedno náboženstvo podľa ktorého by sa všetci do bodky riadili. Kto pracuje v hoteli musí rátať s tým, že možno bude robiť cez víkend, na sviatok a neviem kedy, komu sa nepáči môže pracovať v inom odvetvi. Vôbec sa necítim zle, keď ma na hocijaký sviatok niekto v reštaurácií obslúži ani sa necítim previnilo, že ja nie som v práci a oni sú, v živote by ma nenapadlo si myslieť, že ma koli tomu obsluha ohovára v kuchyni 🙄. Ja robím v zdravotníctve, aj vikendy, aj nočné aj sviatky, nemám chuť nikomu ísť vynadať koli tomu, že si doma v piatok o 10 večer leží pri telke a ja makam, alebo si pripíja na Nový rok šampanským a ja som v nočnej... no koniec sveta

blondiee83
18. nov 2019

nedela je kazdy tyzden, 53x rocne, Vianoce - Stedry vecer je len raz za rok. dost blbe porovnavat to medzi sebou.
@maciatkolulu

mimimami3
18. nov 2019

Tak ja osobne som kedysi tiez pracovala v hoteli a vysla mi sluzba aj na Stedry den... bola som slobodna, v zahranici, teda daleko od rodiny, ale mala som priatela (teraz uz manzela) a vobec som z toho, ze travim tento den v praci, nebola nadsena... mali sme tam len jeden manzelsky par ubytovani, zvysne izby prazdne, ale samozrejme ked uz majitel ponukal izby aj na tento den a oni si pobyt rezervovali, nemohli sme ich poslat prec... bolo to cele trapne a dobru naladu som pri pohlade na nich nemala... majitel hotela isiel na hory s manzelkou... este k tomu v ten den v hoteli doslo k akejsi poruche, takze nasi mili hostia zostali bez teplej vody... ale luto mi ich veru nebolo 😀

simca06022011
18. nov 2019

Kľudne chodte, hneď by som šla 😁

Inak k téme volnych nedieľ, sviatkov... Viete koľko ľudí príde o prácu? ;) A koľko ich je rado, že ju má aj keď budú v nedeľu robiť ( voľno im vyjde na iný deň). A keď je hotel otvoreny na Vianoce, ak nepôjde zadávatelka na pobyt, tak zamestnancov pustia domov a hotel zatvoria? Nie, budú v práci rovnako a budú radi všetci ak bude plno a zarobia ;) rovnako tak v obchodoch, restikach... Nič nie je horšie ako by v takejto práci celý deň a nikoho nikde.

drobcek53
Autor odpoveď zmazal
ahoj0
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
19. nov 2019

@blondiee83 prečo? Nedeľa je tiež sviatok a pre niekoho je to veľký sviatok a pre niekoho štedrý deň nie je vôbec sviatok, čo je na tom blbé porovnavat😂😂😂😂.. V nedeľu ma byt rodina pohromade a nie, že mamka sedí vo fann parfumérie, aby si mohli chodiť cezpolni cuchnut bossa... A tatko ma doma rezne klepat a nie v terne sekať hovädzie. 😂😂😂. Cez týždeň sú všetci rozlezeni kade tade a aspoň v nedeľu majú byť spolu. Prečo iba raz do roka? Dosť krátkozraké a blbe😉.....

maciatkolulu
19. nov 2019

@mimimami3 ty si tam robila nasilu? Odvliekli ta tam a nepustili domov. Ty si naozaj nevedela, že budeš robiť aj cez sviatky a víkendy a ze istá es bez rodiny, ved si sa mohla zamestnať u vás v tescu, aj tam by ti ale mohla vyjsť sichta na štedrý deň, ale večer by si mohla byť doma. Naozaj nerozumiem, či si každý myslí, že štedrý deň je pre všetkých sviatok. Apropo v rakúsku je to pracovný deň,nie je to deň pracovného pokoja.

thoughtfulweirdo
19. nov 2019

Zijeme v slobodnej krajine, kde si clovek moze slobodne vybrat svoje zamestnanie, dokonca si slobodne moze vybrat, ze ziadne nebude mat. Takze to nariekanie, ako cez sviatok musi niekto pracovat, je odveci, lebo nemusi. Je dostatok pozicii, pri ktorych smena cez Vianoce nebude ;) hadam si kazdy pri vybere zamestnania zvazuje konkretne pre a proti a podla toho sa rozhoduje.

natycaga
autor
19. nov 2019

No pomiesali ste tu hocičo dokopy. Co s mojou temou maju cezpolni a nedele 🤦🏼‍♂️ zeny, vy sa len chcete pohadat, ze? 😃 Ale ano, pekne ste si povysvetlovali. Ďakujem za nazory. No ja by som najradšej slavila Vianoce s uplne celou rodinou, nech je nas mega vela. To bol vzdy moj sen. No tento rok hrozi, ze budeme len my dvojka so synom a pre mna to bude hrozna nuda. Tak rozmýšľam nad alternativami. Ale muz je proti hotelu, lebo by musel platiť podla mňa 😃😃😃 a to radšej zostane doma 🙄

blondiee83
19. nov 2019

@natycaga Inac - co sa samotnej dovolenky tyka - za sviatky si naramne priplatis - zistovala si si uz niekde ceny? lebo ta mozno aj chut prejde 😀 😀 Ja som chcela ist na Silvestra - nevedela som sa na 4 noci dostat pod 2 tisicky 😀 😀 Takze budeme doma 😀

natycaga
autor
19. nov 2019

@blondiee83 ved práve 🙄

simca06022011
19. nov 2019

@natycaga treba celorodinnu chatu zariadit :DDD A ked chce byt doma, u nas funguje vzdy, ked chcem ist ja prec a on nie toto: Napisem mu nekonecny zoznam co treba urobit a minimalne polovicu mu zafajknem, ze robi on... tak rychlo je vsetko zariadene a objednane 😂 ja to praktizujem na velku noc :D

simca06022011
19. nov 2019

@blondiee83 no ono uz je aj neskoro to riesit :D KEd sme chodili na Silvestra tak sme objednavali este v lete. Naposledy sa nam podarilo v Jasnej hotel objednat na Vainoce nejaky last minute posledne dve izby za nejaku tisicku :DD dve noci pre 4ks... Velku noc objednavame uz v septembri, roky rokuce.. inak nebude z coho vyberat...

angelinja
19. nov 2019

@drobcek53 ach...jasne ze kazdy kto ma rodinu by bol radsej doma to je uplne nespochybnitelne ale mama cely zivot robi v dzravotnictve...vies myslim ze aj v tomto su zamestnávatelia ohladuplni a proste sa to strieda..ked robil minuly ork nerobi tento rok a na stedry den to maju urcite tka ze tam nerobi 24 ky cize urcite si da veceru pred siestou vecer aelbo po siestej vecer...cize takto to je vacsinou spravene /ked sa mylim tak sa ospravedlnujem/, a teda za dalsie dalsia z rodiny ...moja teta vzdy najradsej bere sluzby v nemocnici na vratnici NASHCVAL- ale samozrejme aj ona sa naveceria pred siedmou a ide ro roboty..kde ju vymeni ta co mala dennu...takze asi tak ..vies ide len o to ze nemam rada ked niekto hvori nieco a nic o tom nevie/samozrejme nespochybnujem ze kazdy by bol najradsej asi doma teda vacsina/

angelinja
19. nov 2019

ale chapem ze niekot sa moze citit trapne byt v hoteli na vecer na stedry vecer ked ti niekto dava veceru a ty si tams s rodinou a on akoze ta obsluhuje-ale to vymysleli hotelieri.

drobcek53
19. nov 2019

@angelinja "vies ide len o to ze nemam rada ked niekto hvori nieco a nic o tom nevie".. všetko, čo som tu písala bolo na základe mojich skúseností alebo skúseností môjho blízkeho okolia.. a ako som napísala jedná sa o väčší počet prevádzok.. nepíšem tu len nejaké moje domnienky. uznávam, že inde to môže fungovať inak a holt asi mám/e len tie zlé skúsenosti. ale (aj) na základe nich je môj postoj taký aký je..

dopolbokaodrata
19. nov 2019

Takže ženy, na vianoce a každý iný sviatok povinne drepieť doma, kto má nohy alebo auto nech ide na návštevu za rodinou tak, aby nemuseli ísť autobusari a železničiari do roboty kvôli vám, samozrejme ak si vopred nenatankujete nepovažujte sa obťažovať obsluhu na benzinkach. Nejedzte ryby aby vám nezabehla kosť, vlastne nejedzte vôbec aby ste sa neprežrali a nemuseli k vám volať sanitku keď vám príde zle.. Žiadne sviečky a lacné osvetlenie z pepca, aby k vám nemuseli chodiť hasiči keď vám to doma vzblkne.. Tiež nekukajte telku, čo keď nastane u vás zrovna skrat a exploduje vám elektrika.. Vlastne nerobte absolútne nič, sedte potme doma na riti a čakajte na Ježiška.
A k pointe autorky
@natycaga odporučiť ti neviem nič, ani som takto na vianoce ešte v hoteli nebola, ale môže to byť zaujímavá zmena. Nie každý tie vianoce tak strašne prežíva, že musí byť len doma, jesť rybu a čučať celý deň na telku.

maciatkolulu
19. nov 2019

@dopolbokaodrata 😀😅

Strana
z2