Zažili ste už niektorá taký špecifický pohľad, keď..
Myslite, ze je normalne, ak sa stretnu pohlady dvoch ludi (chlap a zena) na par sekund, no za tych par sekund mate pocit, akokeby ste si navzajom videli az do duse..akoby ste precitali vsetky myslienky, hoci toho druheho nepoznate (pozname sa len z videnia)..zazila to uz niektora z vas?
Možno by na začiatok stačilo aj otvorene sa o tom porozprávať 🙂 že máš pocit ze spolu trávite malo času a rada by si to zmenila. Nájsť si čas aspoň na spoločnú večeru, kino. Verím tomu ze detičky niekto na tu chvíľu postrazi. Alebo ak naozaj "nie je čas" na takéto zatahy mimo domu, spraviť si pekný večer doma 🙂 navar nejaké obľúbené jedlo, pustite si film a venujte sa jeden druhému. Takisto sa veľa rozprávať . Keď príde z práce, nevyvalit naňho hneď ako bol dlho a nie je doma atď, ale sa ho spýtať aký mal deň, ako sa mal atď. 🙂 treba vniesť do vzťahu pozitívnu energiu, neriešit zbytočnosti...je to beh na dlhú trať, mne asi najviac pomohlo druhé tehotenstvo. Človek si uvedomí že áno, naozaj s týmto chlapom chcem stráviť zvyšok života a hneď ta prejdú myšlienky na nejaké romaniky, flirty, pokecy s iným 🙂 treba si to v hlave utriedit 😊
Čítam aj ďalšie tvoje komentáre. A s aktuálnym prístupom tvojho muža asi veľa veľa komunikovať. Nesmerovat to formou výčitky. Ale povedať že ťa to trápi že ste spolu málo. Niekedy chlapi potrebujú trošku "prefackat" aby si uvedomili aj svoje chybičky. Im ale všetko treba narovinu, naše signály oni nevnímajú 😂
@matta308 ze spravit si pekny vecer doma..ked ono ma to vsetko prejde uz ked pride domov. Cely den cakam, kym pride (nikdy nechodi neskoro, skor naopak, snazi sa prist co najskor) ale..sadne si ku kavicke a hned mobil v ruke..a ja uz nemam ani chut sa rozpravat..film tiez neprichadza do uvahy, lebo ked pozera film, nevnima nic a nikoho..stale je to bud jedno alebo druhe 🙂 ja uz naozaj neviem..a oblubene jedla mu varim staaale
@misha28 To sa stáva. Skúška charakteru. Raz ste dali záväzok, držte sa ho. Navyše deti. Verte, že s pokorou a nesebeckosťou budete v konečnom dôsledku šťastnejšia. Neubližujte druhým na úkor svojho šťastia (?). Pamätajte, Boh má pre nás len tri odpovede: 1. Áno. 2. Ešte nie. 3. Mám pre teba niečo lepšie.
@misha28 no mobily sú dnes extra kapitola. Aj môj manžel mi niekedy lezie na nervy,lebo akonáhle si doma sadne, ajfon do ruky a lustruje instagram 😂 ja som ale žena činu a ak už mi to lezie na nervy, alebo sa s ním chcem rozprávať, normálne sa naciahnem, mobil mu zablokujem a jeho pozornosť si proste vynutim 😂 naozaj základ vzťahu je komunikácia a ak sa o svojich trapeniach s nim nebudeš rozprávať (samozrejme netreba mu hovoriť všetko 😂) rak sa nič nevyrieši. Filmom aspoň získaš jeho fyzickú prítomnosť (keď píšeš že nič iné nevníma keď pozerá) a môžeš sa k nemu pritulit a v kľude si užívať ze ste spolu, bez mobilov, bez detí. Ako začiatok podľa mňa dobrý krok 🙂
@matta308 uz tooolko krat som mu to vravela, ze sme spolu malo, ze by som chcela avy aspon raz bol s nami,..ked pracuje, tak len mi povie, ze si mam vybrat, bud bude doma alebo v praci..a zase ked ma volno, tak vraj mam ist do prave ja a budem vediet ake to je, ze je proste unaveny..a ja to neviem pochopit
@misha28 mne z Tvojich dalsich prispevkov pripada, ze mas tak trochu dominantny typ manzela a Ty si jednoducho nevies dat rady ako mu správne argumentovať resp. dat najavo ze aj Ty sa môžeš citiť unavena, znudena, bez energie,... mas taky typ manzela Ty seď doma "Lebo ženino místo je u plotny a chlap je pánem tvorstva" - proste nemáš právo byť čo nespokojná. Keď som čítala najprv Tvoj príspevok bez iných Tvojich dodatočne vysvetľujúcich komentárov tak som si pomyslela Hmmm toto je buď 16 ročná pubertiačka , ktorá zažíva "motýľe v bruchu" alebo dospelá žena, ktorá potrebuje kyslík. Takže B je správne. Vieš, píšem Ti to pre to lebo mám takú vlastnú skúsenosť: pri prvom dieťaťi (to už bolo dávnejšie) sa pokúšal môj muž ma takto "nastaviť", že mám sedieť doma, má byť navarené, upratané, postarané o dieťa a má to byť len moja práca, veď on chodí do práce. Skúšal to na mňa tiež takými výrokmi, ktorými ma tlačil do kúta. Moje šťastie bolo to, že som spoločenský typ , na materskej som stále pracovala, takže až do takej izolácie som sa nedostala. Ale vo veľa veciach som mu ustupovala, veľa vecí prehltla, on si chodil 3x do týždňa cvičiť, prednosť malo veľakrát to čo on chcel, ja som si počkala kedy tá moja nespokojnosť vybuchne a potom som bola ja tá nespokojná fúria. No a nasledovala jeho nevera....ale to je už iný príbeh. Jasné, chlap nemôže sedieť doma, keď chce zarobiť to je pravda. Zase keby si mala chlapa čo sedí doma na zadku a motá sa po dome s Tebou aj deťmi, nemáte čo do úst. Ale ono je to skôr o nejakej vyváženosti v živote , rovnováhe. Môj muž tiež uteká zo služobky a teší sa na nás domov, a aj keď je unavený ako kôň venuje sa aspoň deťom. Vie že keď je mimo domova tak ja tiež mám čo robiť 24/7 a uzná že tiež mám právo vypadnúť z domu a aj mi to umožňuje. Je to o vzájomnom počúvaní sa a rešpekte k potrebám toho druhého. Dievča máš pred sebou dlhú cestu, len na spôsob ako ňou kráčať musíš prísť sama, lebo vieš akého máš doma muža. A ešte posledná vec: tie pohľady (s jeho známym) by som určite ukončila. Keby to bol uplne cuzdi chlap poviem si ok, flirtuješ, nejaký úlet sa dá. Ale vymieňať si pohľady s manželovým známym je tenký ľad. Môže sa to škaredo obrátiť proti Tebe.
Tak potom asi potrebuje naozaj imaginarne prefackat. Ja (ale to som ja,taká malá potvora 😂) by som sa zobrala a išla s deťmi na tú prechádzku sama. A vtedy keď on bude doma, nech si tam hnije sam 🙂 ideálne tak, že keď príde z roboty už tam nebudeš. Hneď sa bude zaujímať kde ste 😂
začala by som sa o seba viac starať (neviem ako si na tom s časom pre seba na materskej, ja sa napr teraz vôbec nemalujem a chodím "škaredá" cele dni 😂) nech mu trosku povrta v tej hlavičke že ma doma krásnu ženu ktorá nebude čakať kým sa on spamata. A možno by som si ho nejaký čas ani nejak extra nevšimala. Chce priestor pre seba, nech ho ma 🙂
Ťažko povedať a radiť..ale na môjho by toto zaručene "zabralo" 😂 😊
@matta308 to ako by som čítala o sebe. Na mojho už teraz tiež zaberaju taketo podpichnutia (aj keď ich urobím niekedy nechtiac a bez bočných úmyslov): stačí že telefonujem s kamarátom , alebo som sama doma a nalakujem si nechty na nohách (hneď mu asi víri v hlave že pre koho). To sa dejú veci: hneď sa povenuje mne aj umyje a natankuje auto 😀😀😇
@misha28 nemusis mi vykat, mam sice pred 40tkou ale nech sa necitim az taka stara 😉😀
Podla mna by si sa nemala nechat zatlacit do kúta v tom štýle že Ja som starší, ja som múdrejší, Ja zarábam - JA som Chlap.
Niekedy chlapi potrebujú ženu aby im nastavila trošku zrkadlo a dostala ich do rovnováhy. Chlap má makať pre rodinu (hlavne keď si na materskej) ale zase nie až tak že nevidí ani ten svoj reálny cieľ (manželku, deti) pre ktoré maká. Treba mu asi nejak rozumne vysvetliť, že sa potom vzďaľuje Tebe , deťom, že nemáš na nič chuť... Treba mu pripomenúť že keď človek nevie aj vypnúť (workoholik) sú z toho: chornická únava, vyhorenie, choroby, rozpad rodiny, nevera.....
Ja by som sa na Tvojom mieste zariadila presne ako pise matta308 a vypadla tak z domu aj s detmi raz za cas ze Vás doma nenájde. A potom ak zarába pre Vás, ako tvrdí, tak patrične tie "zdroje" aj využívaj pre seba, pre deti - choď na kozmetiku, ku kaderníčke , na kávu, na nákupy....s deťmi na výlet bez neho....možno budeš prekvapená ako dofrčí za Vami.
@6mia6 Ja som o tom nečítala, ja to tak cítim, vnímam. Sú knihy, určite, ale môžu skresľovať. Skúste si dať do "google" knihy o minulých životoch, ak by ste chceli. Sú, nakoľko knihy mám rada, viem, že takéto existujú. Treba počúvať svoje pocity a srdce, to vás navedie. Napríklad ako sa táto pani trápi kvôli nejakému mužovi, ku ktorému ju to ťahá, je predpoklad, že si voči nemu niečo spláca. Je možné, že v minulom živote sa jeho duša trápila práve kvôli jej duši. Alebo keď máme pocit, že niečo "vieme", že sme niekde boli, že to tam poznáme. Jednoducho sme to už prežili. Niekto má vedomosti napríklad o záhradníctve, sám od seba vie, čo kde ako sadiť, prečo. V jednom z minulých životov bol záhradník. Dedičné faktory je niečo iné. Máme predispozície a učíme sa, no ešte nevieme. Mnohí ľudia sa boja niečoho (výška, divá zver, motorky). Je dosť možné, že v niektorom z minulých životov zomreli práve pri styku s tým, čoho sa boja. Musíme si splatiť to, čo sme v živote (hociktorom) urobili zlé. Pokiaľ to nesplatíme, nemáme pokoj, duša "sa hľadá". Keď to splatíme (čo je na veľa životov, veľakrát), tak máme pokoj. Na svete je spravodlivosť, no veľakrát nevieme splatiť zlé skutky v jednom živote (náhla smrť), preto tie ďalšie životy. Viem, že Boh je a toto sa nevylučuje.
@asia83 téma o minulých životoch je síce zaujímavá (pre veľa ľudí však konfrontačná) ale takýmto témam treba dať priestor asi v inej debate. Myslím, že autorka skôr potrebuje reálny názor na to v akej situácii sa nachádza , potrebuje sa vyznať vo svojich pocitoch a hľadať reálne riešenie. Hľadanie odpovedí v min.životoch, kartách a veštcoch môžu viac ublížiť ako pomôcť - buď urobí pod vplyvom toho nejaký neuvážený krok (ktorý nemá z vlastnej hlavy) alebo bude stagnovať pod vplyvom myšlienok, že veď má splácať dlhy z min.životov a má vlastne pokorne pretrpieť stav v akom sa nachádza. Lenže treba myslieť na to, že pri neriešených problémoch potom trpia aj deti.
PS:neberte to v zlom - ja som zažila tiež veľa takých spaľujúcich pohľadov "až do duše" , ale väčšinou to bolo keď som si dala minisukňu 😉 vtedy malo veľa chlapov chuť pozrieť si tú moju dušu, ale odspodu 😅. Vďaka takýmto "spaľujúcim pohľadom" vznikajú krásne maľby, básne, diela ....sú totiž odrazom obyčajnej ľudskej sexuality zabelenej do pekného obalu.
@romiada Beriem váš názor. Ja som tu však nereagovala len na autorku, ale aj na inú osobu, ak ste mali na mysli ten môj príspevok. Myslím, že pani hľadá dôvody, nie spôsoby a čaká odpoveď: choďte do toho, keď to tak cítite. Treba aj trošku analyzovať svoje pohnútky, aby sme možno predišli chybným krokom.
@asia83 jasné akceptujem Váš príspevok pre inú osobu - práve preto som napísala, že je to na otvorenie ďalšej témy. Ale myslím, že autorka tie dôvody má dávno nájdené: osamotená, chlap starší, dominantejší, chuť utiecť z kolotoča a to že nevládze.....ona to pomenovala celkom presne (síce postupne ako z chlpatej deky). Ona práveže nevie aký má urobiť ten svoj krok, čo robiť ďalej....stojí na pomyselnej križovatke
@misha28 snazim sa z toho co pises pochopit. Nie je to však ľahke lebo si taky "introvert" aj napriek tomu, že si schovana na nete pod nickom😉. Nevinna otazka skryva dosť veľa toho "za oponou" u Teba. Verim, že kopec bab by Ti rado poradilo a doprialo aby si bola spokojna a napisala poslednu spravu "baby , som ok, všetko sa mi ujasnilo, manžel pochopil...atď" , len je ťažke poradiť nejako keď ani jedna z nas nepozna Tvojho manžela. Ty pomenuješ problém aj svoje pocity, ale ten kto by Ti najviac mohol pomôcť je niekto kto pozná Vás oboch. Nepíšeš vôbec ako staré máš deti, kde žijete, či máš možnosť niekam si vyraziť, či máš na to peniaze od manžela, či sa dá nejak inak realizovať na mieste kde žiješ. Je tam len to že sa cítiš sama a môže pomôcť mamina tuším. Nemáš nejakú možnosť ako sa realizovať keď deti spia? Čo ja viem napríklad - piecť koláče pre druhých, robiť džemy, písať knihu, vyšívať, maľovať, zbierať bylinky, ísť sa sama pobicyklovať trebárs, zabehať si ...čokoľvek pri čom môžeš trochu vypnúť. Lebo základ rodiny je spokojná žena. Taká, ktorá používa Rozum pri manželovi, Lásku pri deťoch a Vášne si ventiluje vonku resp. mimo nich. Keď sa Ti to poprehadzuje je to nanič

ja som toto zažila s mojim manželom. sme spolu 21 rokov, z toho 20 ako manželia.
o ruku ma požiadal po dvoch mesiacoch, mala som 20 rokov, on 22