icon

Zbité a opité dievčatko

5. jan 2022

Ženy som zhrozená kde sa dostala naša spoločnosť.Akeho zverstva sú schopné mladí ľudia.Citala som to aj na stránke na FB Miloslavov...vraj útočníčka je dcérou policajtky a určite sa to ututle.Stara známa partia ...sú to psychopati či narušené osobnosti?kde sa stala chyba, že teenegeri sú schopní niekoho zbiť, vyzliecť do naha, opiť na silu a ešte si to fotiť a natáčať??Sú za tým mobily, rodina, čím to je, že niekto dokáže takto ponížiť druhého veď to dievča má traumu na celý život!Moja známa je sestrička dievčatko bolo veľmi dobité...veď mohla zomrieť!Viete kde máte svoje deti, s kým sa stretávajú, čo robia?Preverujte je to hrozne...

janage
11. jan 2022

@oktoberka veru tak, pamätám si nejakú dobu dozadu, keď istému dospelému, ktorého syna opakovane šikanovali praskli nervy a útočníkovi vylepil. Mal smolu, že bol učiteľ alebo niečo také. A verejná mienka sa vtedy postavila na stranu chalana agresora co facku schytal, miesto dospelého.
Dokonca sa mu ospravedlnil!
Vinníci si zaslúžia spravodlivý trest. Ja som napríklad zato, aby v prípade šikany, mala škola aj základná možnosť vylúčiť agresora, agresorov na určitú dobu, v prípade opakovania kľudne na dlhšie.
A rodičia by sa mali zamyslieť, že ak im nezávislé na sebe viac ľudí povie, že ich dieťa sa nespráva vhodne, zrejme na tom niečo bude. Ale teraz je populárna teória, že za svojím dieťaťom je nutné stáť a veriť mu za každú cenu.
Taktiež je pravda, že médiá žijú zo senzacií a radi burcujú vášne a či im vôbec ide o spravodlivosť je otázne.

kittykat22
11. jan 2022

Slovaci maju v sebe strach prejavit zlost. Vzdy len prskaju pred televizorom a pri kave a nic nespravia. Stazovat sa, sklopit usi a ist dalej.
Preto je nasa republika v rozklade. V Cechach sa demostrovalo proti premierovi ktory rozkladal stat pomaly 2x do mesiaca za posledne 2 roky. Ludia pisali peticie, nezavisle strany podavali trestne oznamenia az sa nakoniec premiera zbavili. Slovaci si nechali rozkradnut stat pod nosom pretoze sa nikdy neozvu. Cusia ako peny. Demonstracia je prirodzeny sposob vyjadrenia nesuhlasu ked stat zlyhava. A ano, nas stat zlyhava. Keby sa neozvali media a ludia, tak frajerka so skupinkou dalsich deti masti dalsie deti.

Mali by ste byt radi, ze tam ti ludia isli. Pretoze je zjavne, ze cudziemu cloveku nieje lahostajna nespravodlivost cudzieho dietata/cloveka. Jedneho dna, keby sa nedaj boze stalo vo vasej rodine nestastie kedy by ste stali zoci voci nespravodlivosti ludom od policie alebo vlady, tak ta verejnost bude jeden z mala veci, ktora bude na vasej strane.

cajomila
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
11. jan 2022

@oktoberka ta demonstracia nie je stredovek ani ubohost, ale je to prejav ludskej solidarity. Ked nechces, tak to neries. Chod si spravit kavu a davat prednasky kamaratkam, ze ludia nemaju rozum.

cajomila
11. jan 2022

Inak včera prišla moja dcéra ( štvrtáčka) domov s tým, že celú hodinu s triednou debatovali o šikane a konkrétne tomto prípade z Miloslavova.
Prišlo mi to strašne super nápad, že to v škole takto poňali...skvelá osveta.

annm81
11. jan 2022

@kittykat22 Čo konkrétne na tom nie je stredoveké? Súdiť na základe kusých informácií bez riadneho súdu, alebo priniesť slučku na obesenie 16 ročného decka?

cajomila
11. jan 2022

@kittykat22 Práve ste mi to z jazyka zobrala.
Tiež vidím kameň úrazu v tom, že my sme taký národ, že sme ticho...čakáme na spravodlivosť zo súdu...čo podľa mňa je hop alebo trop v tejto republike.

Konkrétne v tomto prípade mi príde aj celkom fér, že im to protestujúci dávajú " vyžrať".
Však mládež robila zo života peklo iným už pár rokov a príde vám divné, že im niekto protestuje a vykrikuje pod oknami???

Nevravím, že by som sa toho protestu zúčastnila...ale rozumiem, prečo tam tí ľudia boli.
"Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozyva."

cajomila
11. jan 2022

@annm81 Pochybujem o tom, ze by ju naozaj niekto chcel obesit. Ale zastrasit ju urcite chceli.

annm81
11. jan 2022

@cajomila Áno, obesiť je trocha ťažšie. Títo ľudia sa ale nijako nelíšia od davu, čo niekde v Pakistane ukameňuje ženu za neveru - stačí, že jeden zdvihne kameň a ostatní sa v davovej psychóze pridajú.

cajomila
11. jan 2022

@annm81 Ale...to už preháňate!

annm81
11. jan 2022

@cajomila Vážne? Kto normálny so sebou donesie slučku, aby postaršil 16 ročné decko, keď máme nejakú deľbu moci, nie stredoveké praktiky verejných popráv?

Už odhliadnuc od faktu, že máme len informácie z médií, nie potvrdený spis vyšetrovateľov.

cajomila
11. jan 2022

@annm81 Tak ja by som tu slučky tiež so sebou nebrala.
Ale myslím si, že už nikto neverí tomu, že tá Ela vlastne Adrei život zachraňovala.
A prečo by protestujúci mali čakať na spis od vyšetrovateľa? Aby mohli protestovať???

maciatkolulu
11. jan 2022

@annm81 nezastavam sa tých protestujúcich, ale viem, ako funguje slovenské súdnictvo.....a to lano by bolo rozumnejšie mat na rodičov, čo vychovali takéto prazvlastne stvorenie. A najmä za tie minimálne trápne vyhlásenia otca dotyčnej dievčiny. Pretože ak by aj ta 11 ročná "mladá" bola duchom zaostala, je to jednoducho nenormálne co jej spravili. A ja akonrodic, kebyže mi toto vyvedie decko, tak minimálne cusim ako voš, ak by som mala charakter. Toto zjavne nemá nič....

terezia323
11. jan 2022

@maciatkolulu a myslíš, že ten čo hojdal tým lanom lepšie vychováva svoje deti? Aký im dáva príklad? Za krutosť ďalšia krutosť?
Nevravím, že protest bol zlý nápad, ale určite by bol lepší príklad pre mládež, keby to bolo bez takýchto prejavov. Ukázali by, že my ľudia sa dokážeme zomknúť

annm81
11. jan 2022

@cajomila Práve preto, že nemáme stredovek. Keďže sme civilizovaní moderní ľudia, prešli sme na deľbu moci, zaviedli civilizovanejšie tresty a každému obvinenému dali možnosť spravodlivého súdu. Môže sa zdať, že pri niektorých prípadoch je to zbytočné, ale ak odoprieme spravodlivý súd jednému, je to precedens, aby bol odoprený komukoľvek, kľudne jedného dňa aj tebe, alebo mne.

cajomila
11. jan 2022

@annm81 Ale veď nikto jej neodopiera spravodlivý súd.
A bodaj by aj bol spravodlivý! A ešte spravodlivejší trest.
Ale to nemá s protestom absolútne nič spoločné.
Oni sú iba dav ľudí, ktorý vyjadrujú svoj hnev, znechutenie, pohoršenie.

Súdiť ju budú ( v to dúfajme) na súde.

berta100
11. jan 2022

Konečne sa ľudia zomkli a išli na protest .Aspoň tí,čo im to nieje ľahostajné a nebudú radšej nadávať na Slovensko pred Tv.Boli tam aj mladé rodinky ,s deťmi ktorí sa boja aby sa to opäť nespratalo pod koberec ...žijú v tej dedinke alebo v okolí a majú strach z takýchto nevychovancov.Je to znak solidarnosti a jednoty .Tak to má byť.

h2
11. jan 2022

@cajomila V ZŠ v Miloslavove sa včera vôbec neučili, celý deň mali pohovory s psychológmi.

annm81
11. jan 2022

@maciatkolulu Slovenske súdnictvo má ďaleko k dokonalosti. Ale stále sme na tom lepšie než tretina sveta, ktorá súdnictvom ostala v tom stredoveku. Ja by som nemenila, ty áno?

dada2610
11. jan 2022

@annm81 "Vážne? Kto normálny so sebou donesie slučku, aby postaršil 16 ročné decko, keď máme nejakú deľbu moci, nie stredoveké praktiky verejných popráv?"
Hlavne, že tu celú dobu poučuješ, ako nemáme súdiť, keď nemáme relevantné informácie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ty osobne poznáš človeka, ktorý tam priniesol to lano? Poznáš jeho príbeh? 🤔

oblecenie99
11. jan 2022

Kľudne mohli vyjadriť solidaritu iným spôsobom ako hulakanim a zastrašovanim. Myslim si, že až tak zle na tom nie sme, aby spoločnosť bola odkázaná zobrať si spravodlivosť do vlastných rúk.

biela_sova
11. jan 2022

@kittykat22 plne suhlasim, takisto Francuzsku, Taliansko. Ak sa demonstracia vezie v slusnom duchu, jej medializacia podpori ostatnu verejnost a nutne sa musi nieco zmenit.

annm81
11. jan 2022

@cajomila Rozumní ľudia v civilizovanej spoločnosti nejdú protestovať pred dom obžalovaného (ešte sa poriadne ani nezačalo vyšetrovanie, nie to súd) a vyhrážať sa mu smrťou, alebo ublížením na zdraví. Nehovoriac o tom, že takéto vyhrážky sú trestné. Presne ako v stredoveku, mnohým chýbajú verejné popravy a verejné usekávanie rúk.

Celé je to len a len o fanatickom dave. Ak tam boli protestovať miestni, čo do čerta robili doteraz? Aké kroky podnikali proti skupine, ktorá tam vraj DVA ROKY tyranizovala celé okolie?

Pravdepodobnejšie tam ale protestovali cudzí. Ja ako človek, čo o tej dedine počul prvýkrát pred pár dňami v novinách, nemám pocit, že som dostatočne informovaná. Odkiaľ majú o prípade (a o tých dvoch rokoch dozadu) informácie ostatní? Doteraz som nezachytila jediný prípad na Slovensku, kedy by spoločnosť požadovala (protestom, alebo inak), aby sa konečne systémovo riešila šikana. Koľko z tých protestujúcich má v okolí školáka, ktorému ostatní v škole ubližujú? Koľko ich pozná z okolia decko, ktoré rodičia bijú. Koľko ich pozná ženu, ktorú týra muž? Čo ich motivovalo práve teraz, práve v tomto prípade ísť protestovať? A prečo doteraz zatvárali oči?

@dada2610 Čo má s jeho príbehom spoločné slučka? Akože ho to má ospravedlniť? Tak dobre, ak chceme mať pribehy na ospravedlnenie, potom sa rovnako môžem pýtať, či ty poznáš tú páchateľku a jej príbeh? Čo také by ju ospravedlnilo? Že ju možno otec sexuálne zneužíva? Alebo že jej pri pôrode kliešťami poranili hlavu? Aebo schizofrénia? Alebo ju neospravedlňuje žiadny možný príbeh? V takom prípade čo ospravedlňuje toho so slučkou?

biela_sova
Autor odpoveď zmazal
nikyball
11. jan 2022

@annm81 a čo by bolo super? Poslať ele darčekový kôš a pohľadnicu ? Ako vďaku, že tam stihol niekto prísť, zavolať sanitku a v poslednej chvíli zachrániť tu malú? Vieš inak o tom , že sa vyhrážajú ten babe a chalanovi čo tu sanitku zavolali.???
Tu nie sú pochybnosti, tu sú videa čo to dokazujú. Na tom proteste boli ľudia, ktorý toho pankharta poznajú osobne. A ta slučka? Neboj nespravili by to čo ona, je to len symbolicky. Takýto verejný linč si zaslúži. Lebo ako inak by sa to aj tentokrát ututlalo.

annm81
11. jan 2022

@biela_sova Ibaže nikde v civilizovanom zahraničí by polícia nepustila dav pred dom obžalovaného. Ak chceme slušným protestom vyjadriť, že nám šikana nie je ľahostajná, dobre - poďme pred ministerstvo školstva a požadujeme, aby sa zriadila nejaká mimoriadna komisia, ktorá v nasledujúcich mesiacoch predostrie, aké možnosti máme na systémové potlačenie šikany. Nepáči sa nám práca polície alebo súdov? Poďme protestovať pred ministerstvo spravodlivosti a vnútra, alebo na ľubovoľné námestie.

Do čerta, mňa tak rozčuľuje tento hlúpy národ. Koľko ľudí volilo Kollára? Mafiána, čo preukázateľne sexuálne zneužíva maloleté? Rovnaké kauzy zneužívania detí mali aj ministri za Ficovych vlád. Kauzy o zneužívaní právomoci verejného činiteľa a úplatnosti sudcov sa snáď nedajú spočítať. Bolo milión príležitosti, keď sa dalo protestovať proti tomu všetkému. Ale všetci sa tvárili, že sa ich to netýka... Zrazu, keď sa zjavilo zopár instagramovych celebrít, všetci zachytili super šancu, ako zo seba spraviť úžasne spravodlivého človeka - lebo teraz je to vďaka facebooku IN.

biela_sova
11. jan 2022

@annm81 Jezis, omylom som vymazala prispevok (mam skrehnute ruky). Ale oresne to som myslela demoantraciou s prvkami slusnosti. Na verejnom priestranstve, ako pises, a konstruktivne, bez vyhrazok, no navrhujucich systemove riesenia. Opat sme sa zhodli 🙂

dada2610
11. jan 2022

@annm81 😂😂😂 inú odpoveď som od teba ani nečakala... Nepoznám nikoho zo zucastnenych a ani som tu k tomu prípadu nedala jediný komentar, takže nikoho neodsudzujem. Len pozorne čítam a teda jedna perla za druhou... A tvoje otázky dokazujú len jediné - že ak by niektorý z tvojich príbehov bol pravdivý, zlyhali rodičia...
A s najväčšou pravdepodobnosťou si v nejakom vzťahu s niektorým z útočníkov alebo ich pribuznymi... Inak by si tu dookola nepresviedcala o svojej pravde 🤷‍♀️

annm81
11. jan 2022

@nikyball Čo by bolo super som popísala v príspevku vyššie - príležitosti aj foriem ako ukázať, že nám záleží ma tom, aby deti (aj dospelí) neboli vystavení šikane bolo dosť.

Poznajú ho teda osobne. Ok, čo robili doteraz, ak vedeli, že tá skupina je nebezpečná?

Ja sa naopak bojím, že ak by bola príležitosť, tak by tú slučku použil. Stačilo by, aby mu dav zaskandoval a zatlieskal.

panda21
11. jan 2022

@annm81 a k tomu dievčaťu na východe, čo baby zbili do bezvedomia, mala otras mozgu, riešilo sa to po celom FB v médiách v jojke, že šikana na škole k tomu čo povieš? Vieš aký trest dostali tie dve baby za otras mozgu atď? Pokutu 180€ ktorú doteraz nevyplatili a dohovorenie.. 2 roky sa to riešilo cez súdy a dievcine povedali, že sa môže odvolať ale baby svoj čin oľutovali a boli poučene.. Ľudia vďaka tomu nemajú vieru v spravodlivosť hlavne, ak tu vystupuju mama policajtka a otec ubuk..