Zbohom chrípka. Prosím minútu ticha
Náhodou, je úžasné, že odkedy je tu Korona, už sa nezomiera na žiadnu inú chorobu, všetky vymizli. Dokonca sa už nezomiera ani na vysoký vek a starobu...
@viestta Poznáš iróniu?
A mimochodom, mnohí ľudia zomreli, lebo ich lekári jednoducho posielali od dverí domov, lebo vraj ich stav nie je akútny... Tí tiež mohli ešte žiť, možno pár dní, možno pár rokov. Ale nedostali možnosť, lebo korona.
Som rada, ze ucinnou prevenciou proti chripke su ruska, umyvanie ruk a socialny distanc.
@heleninamama uprimne?aj do.korony ludia zomierali takto,ze ich lekari len tak odmietali.
Jeden je stary,druhy ma rakovinu...co uz da da nariesit,treti ma sice priznaky infsrktu,ale to.....urcoite ifarkt nie je(dg bez vysetrenia),atd,atd.
Teraz je situacia vaznejsia...to uznavam.
No nemusela by...keby nebolo tolko "novoobjavitelov" ustavy a svojich.prav a stacilo by malo,vystupit z egoizmu.
Korona je blba v tom,ze vyplni komplet nemocnice. Jasne,ze potom nie je miesto a cas pre ine pripady.
A prestava to byt sranda.
@heleninamama a budu ich v nasledujucej dobe posielat domov viac a viac. Lebo korona. Ludia budu doma umierat, prip sa im nekoronovy stav tak zhorsi, ze im nebude po case pomoci. Lebo korona. Tu nejde o to, ze na ziadnu inu chorobu sa neumiera, ale o to, ze korony je vsade tolko, ze zobrala vsetkych doktorov naokolo a ostatnych nebude mat kno osetrit. Lebo korona. Tak si nezlachcujme a neklamme sa kecmi o tom, ze sa umiera aj na ine, lebo sa umiera aj na ine a bude sa umierat este viac ak ludia budu duty ako tu autorka temy, pritomnost inych chorob niako neovplyvni pocet lozok v nemocnici obsadenych koronou. Lebo korona.
@terezka1947 a je jasne, ze maju strach bez testu prijimat pacientov na necovidove oddelenia...ved sa to strasne siri. Je to vsetko naprd...ale jediny vinnik je Koronavirus.
Pekne trápne 😒
Autorka to ta tak iritovalo keď pred koronou písali často o rakovine? Iritovalo ta ak písali o autohavariach?
@miskaska exemplarne tresty by som dala ludom,kt.podnecuju inych k nedorziavaju zakl.veci....
A najma,verejne znamych...
Prejavila sa nezodpovednosť blbých ľudí, ktorí si mysleli a myslia, že ich osobná" sloboda" je viac ako kolektívna zodpovednosť. A teraz čakajú, že nemocnice sa nafúknu a zdravotníci sa naklonujú.
jasné, že pôvodná chrípka tu nie je, keďže všetci nosíme povinne rúška všade a používame dezinfekciu. Okrem toho chrípkové obdobie začína vždy na prelome január/február.
Ale ak si chcela iba pobaviť, tak ti to nevyšlo
@miskaska keby sme nosievali pred koronou ruska aj kvoli chripke a dodrzovali viac hygienu a socialny distanc, tak by aj tej chripky byvalo menej.
teraz je jej menej, lebo vdaka korone to robime povinne. cim vlastne ciastocne eliminujeme aj chripku. a aj ine respiracne choroby, lebo im stazujeme prenos, ktory bol predtym velmi lahky.
no a autorke:
akurat tak klepnut panvicou po hlave.
cele dni sedi na strankach bulvarnych dennikov, a potom pride s takymto skreslenym dojmom robit teatralne vystupy.
ak ma problem s koronou, nech cita technet.cz, hned bude v inom svete. ovela vzdelanejsom a inteligentnejsom. (a snad jej z toho nevyhori mozog.)
@slniecko66 ono by to možno bolo vtipné v prípade že by neexistovalo toľko ľudí čo kovid spochybňuje/podceňuje..
@jana_eyre_2 autorka ju nespochybnuje ani nepodcenuje... tak isto ani ja nie.
Ak ti moja chybaju statistiky o chripke sleduj fb stranku slovenakeho RUVZ, bratislavsky RUVZ dokonca tieto statistiky zavesi na fb kazdy tyzden. Ze o nich nevies nic ty, neznamena, ze chripka neexistuje. No je jej menej, lebo chripka je tiez respiracne ochorenie, ktore sa siri ako covid. Takze, cudujsasvete, proticovidove opatrenia funguju na vsetky respiracne virusy, nielen na covid.
Ked uz si budes pozerat tu stranku RUVZ, klikni na statistiku o chripke za minuly rok. V nemocniciach zomrelo na nu 47 ludi za celu sezonu (okt.-april). Tito mali dokazany virus chripky v krvi. Smutne je, ze vsetky umrtia boli sposobene kmenmi chripky, na ktore bolo v ten rok ockovanie.
Na koronu podla statistik zomiera v sucasnosti viac ludi ako na rakovinu. Ak si spravne pamätam rakovina v priemere 38 ludi denne, covid nieco medzi 45-50.
No podľa mňa tiež každú chrípku označia za covid. Už to skúšali s vtáčou aj prasačou, ale až teraz sa tento nezmysel podaril globálne.
@mladena Chripka sa za Covid oznacit neda. Je to nemozne. Na koronavirus SARS-CoV-2 existuju testy. Ak ti vyjdu pozitivne tak mas SARS-CoV-2. Ked ti vyjde pozitivny test na niektory chripkovy kmen, tak mas chripku. To je ako ked ti vezmu krv a zistia, ze mas v nej Borelliu burgdofelli, tak mas Lymsku boreliozu. Ja neviem ako si niekto moze mysliet, ze si v labaku skuseny clovek pri mikroskope pomyli virus chripky s koronou. Alebo myslis, ze vsetci klamu, mame tu chripku ako kazdy rok a vsetci ju za koronu oznacuju? MZ SR, vsetci epidemiologovia, vedci, laboranti, lekari, sestricky, media..?
@heleninamama no si predstav zomiera. Nam nedavno umrela babka v case pandemie a neumrela na koronu,ale inu chorobu navyse sama v nemocnici. Mne vase primitivne komentare nepripadaju smiesne.
Keby ste si radsej dohladali info a nedristali. Vsetky choroby su tu aj chripka,ale respiracne v mensom mnozstve oproti inym rokom, co je dosledkom znizenej mobility,deti boli doma,nechodilo sa do skol,nosime ruska to vsetko ma vplyv.

Česť jej pamiatke 🥂