icon

Zdobenie vianočného stromčeka: Je november príliš skoro?

2. nov 2024

Ahojte, decká si tento rok vymysleli, že by chceli zdobiť vianočný stromček už teraz. Urobili nám doma malú prednášku o tom, prečo by sme ho mali zdobiť už teraz 😄 strašne rozkošné boli pritom a nechcem ich sklamať. Ale je pre mňa zvláštne zdobiť ho už teraz, vždy sme to robili v období okolo Mikuláša, tak teraz neviem čo spraviť, keď to chcú. Zdobili by ste už teraz? Alebo im vysvetlili, že ešte na to nie je čas, aj keď sa tak snažili?

Strana
z3
mirage
2. nov 2024

pytala som sa ta na vek deti, a inak, pytas sa take otazky.. ved sa zariad podla seba, trochu sa prisposob detom, ale velis ty, nie deti.

janulka1802
2. nov 2024

Ja by som vianočný stromček zdobila skôr jedine v takom prípade, ak by sa malo jednať o posledné Vianoce niekoho z blízkych. Vtedy by som urobila bez problémov výnimku, inak na to nevidím jediný dôvod.

barka1
2. nov 2024

Zdobíme 24.12 ráno a skládáme po Troch kraloch. Ja si ale nepotrpim na Vianoce, ani na výzdobu.
Inak som rada, ze sa tu objavuje viac názorov podobných tomu mojmu. Narást depresii a uzkostnych stavov u deti a tinedzerov je alarmujuci a určite to nemaju z nedostatku a odopierania, práve naopak...pozor na to. Deti treba pripravit na život, ktory vie byt aj tvrdý a tazky.

pralinka25
2. nov 2024

my nezdobime na stedry den cisto z praktickeho hladiska. lebo je vela inych cinnosti a bol by to casovy stres. inak stromcek mavame vacsinou do 3 kralov ale stalo sa ze aj do hromnic lebo nebol cas ho dat dolu skor. inak do hromnic v pohode moze byt vianocna vyzdoba

emma022
2. nov 2024

My sme boli včera na vianočnom fotení, kde mala pani fotografka krásnu vianočnú výzdobu, stromček, medovníčky, všetko. Moje deti začali pišťať, že chcú už tiež, ale vysvetlila som im, že ešte je skoro, a že pani fotografka to má kvôli foteniu. Chvalabohu pochopili, ale musela som spraviť nejaký kompromis, tak dnes sme doma piekli medovníčky 😁

autor
2. nov 2024

@mirage 5 a 7

irusa
2. nov 2024

Tak toto je fakt dilema..... ideálne by bolo mať vianočný stromček celý rok.....

dominikamacakova
2. nov 2024

Do vianoc ich omrzí... Treba kúpiť malý stromček, vytriediť im ozdoby a môžu si zdobiť a zdobiť koľko chcú. Hlavný stromček by som nechala na neskôr.

dannieja
2. nov 2024

Urob ako uznáš za vhodné, ale ja toto nepochopím. Zdobíme na Štedrý deň a inak si to neviem predstaviť, max pár dní pred ak by ma niekto veľmi prehováral. Je to vianočný stromček, nie adventný a už vôbec nie novembrový. Aj ten Halloween - už v septembri všade predávali halloweenske tekvice a keď 31.10. nastal Halloween, po tekviciach už v obchodoch ani stopy. Všetko má svoj čas a svoje miesto.

liusa82
2. nov 2024

ja keď som bola decko robili sme stromček na Štedrý deň priamo.Ale potom nás to nejako omrzelo a začali sme pár dní pred Vianocami.Teraz to robím tak,že od začiatku decembra robím vianočnú výzdobu hneď ako padne prvého.A stromček tak v polovičke decembra.Teda pár týždňov pred Vianocami.Tiež sa mi zdalo málo mať ho od Štedrého dňa do Troch králov.Tak som to spravila takto.Ale teraz mám stále ešte jesennú výzdobu.November je stále jesenný mesiac.Výzdobu začiatkom decembra chápem ale v novembri.Je to skoro

janka1011
2. nov 2024

Deťom nemusíme robiť po vôli každú blbosť, čo si vymyslia. Vysvetlila by som im, že všetko má svoj čas, takto by sa stromček mohol robiť aj v auguste a o čom by to bolo? Čaro vianoc má prísť na vianoce, nie o 2 mesiace skôr. 24.decembra im už stromček bude zunovaný.

vroni
2. nov 2024

Ja som vianočný maniak a s nadšením by som začala zdobiť v júli. Ale ovládam sa 🤣 Dnes sme boli na prvom vianočnom trhu (evidentne je nás takých strelených viac). A začneme robiť pohľadnice. A vymýšľať výzdobu. Postupne, pomaly, na prvý advent už sme ako Griswoldovci, ale máme to tak radi. Strom az 23, zostava do zlyhania chlapovych nervov alebo do hromnic (to prvé nastupuje obvykle po 20.1.) Ale stromček by som ešte nedovolila. Maximálne pomaly zimnú výzdobu. Nakresliť, vyrobiť a pomaly zdobiť.

marca12
2. nov 2024

Urobit radost,ked to chcu,ty si bohovska. Nabuduce budu co chciet,cim im urobite radost? Da sa vyzdobit dom zimnou tematikou,ale na stromcek je ozaj este skoro. Stromcek je symbolom Vianoc. V decembri sa im zunuje a uz bude caro Vianoc prec. Potom si co budes velkonocneho zajaca vykladat na stedrovecerny stol? Boze ludia ja nechapem kam sa vsetci zeniete?

Strana
z3