icon

Zdravíte v čakárni?

4. mar 2023

Zdravíte v čakárni ked prídete alebo odídete od lekára?

janka.tom
5. mar 2023

Samozrejme

luizina
5. mar 2023

@akvi na mna tak cumi (nie jeden) sused vyrazne mladsi odo mna a nic a ja len krutim hlavou a pozdravim sa teda ako prva, v domneni, ze sa aspoň uvedomí. Aj ked v to dufam asi len ja, lebo ked to neurobi on automaticky prvy, tak sa moze hanbit veru. Zjavne bol "dobre" vychovany.

sandra19860
5. mar 2023

Samozrejme

katus226
6. mar 2023

Samozrejme, este aj nas 4r autista uz automaticky pozdravi 💪 len mi je ho kolkokrat luto, ked nam nikto aj na ulici (dedina) neodzdravi naspäť... Z 10 ludi, hlavne tych, co idu z kostola, mozno jeden. Ako sa hovori, pozdravit je slusnost, odzdravit povinnost!

andreatytler
6. mar 2023

@zejdlikova Autorka tvrdi ze nama dovod zdravit. Ale ten dovod je ten, ze pozdrav je nepisana spolocenska norma.
Pozdrav ju nic nestoji, nemusi sa nasilu usmievat ak nema naladu, nemusi vymyslat zlozite frazy ak sa jej nechce rozmyslat, netreba sa na to nejak velmi sustredit ze by koli tomu stratila nit dolezitych myslienok. Takze ak odmieta robit toto absolutne nenarocne a minimalne gesto ucty a priatelstva vyzadujuce spolocnostou, tak tym kazdemu jasne dava na vedomie ze ludmi okolo seba povysenecky pohrda a ignoruje ich.
Nechapem preco sa cudujes ze jej spravanie ludi v tejto diskusii uraza a hneva.

andreatytler
6. mar 2023

@monillia To je krasny citat. Este som ho nikdy nepocula. Dakujem.

andreatytler
6. mar 2023

Autorka,
TY zdravis, len vtedy ked na to mas TY dovod.
Napadlo ta niekedy ze by si mohla pozdravit preto ze na to ma dovod ten druhy clovek?

zejdlikova
6. mar 2023

@andreatytler veď v poriadku ja si to myslím tiež a nech ich to hnevá a urazí kľudne ale keď sa teda považujú za slušných ľudí tak predsa sa nezačnem do niekoho navážať pre iný názor😃kopa ľudí ako napríklad aj ty to tu napísali slušne…iní napíšu teľa no uznaj o čo sú potom lepší ako ona? 😃ak chcem niekomu zmeniť názor tak to ide len slušne…akonáhle sú tam urážky tak nedosiahnu nič🙂

andreatytler
6. mar 2023

@zejdlikova Chapem ta. Velakrat sa tu sama rozculujem nad tym ze ludia nevedia prijat iny nazor.
Ako vravia, internetove forum znesie ovela viac ako realna debata. Vsetko je tu dost nafuknute a polarizovane. Ale toto co robi autorka je trochu ine ako mat iny nazor. Ona svojim postojom uraza ludi okolo seba. Akoby kazdemu hovorila: Ty nula, ty pre mna neexistujes.

maccaya
6. mar 2023

Zdravím, príde mi blbé prísť niekam jak tela. A neviem si predstaviť nezdravit susedov....mame dobre vzťahy a aj s kým moc nekomunikujem, aj toho pozdravím.. ved sa pozname... keby sa prestahujem kde nikoho nepoznám, tiež zdravím.. nech nevyzeram ako také tupelo ...

cacianka
6. mar 2023

@elisebah91 ľudia a ľudia
Ja som tým nemyslela iba kolegov, ale hlavne že sa pozdravím pacientom

malinovka333
6. mar 2023

Vzdy sme zdravili aj koho nepozname.tak isto sa zdravia ludia napr v lese,je to proste slusnost a nemyslim.si zeby ti z toho odpadol jazyk.bolo by mi trapne niekam prist a nepozdravit.ale ked som napr u doktora tak ano pridu tam take telce ako ty.proste slusnost ti asi nic nehovori

malinovka333
6. mar 2023

@syslik81 zdravi sa vsade len telce nezdravia.tak netrep ze niekde sa nezdravi

malinovka333
6. mar 2023

@h2 lebo sa to uz vytraca.rodia sa take telce a co maju potom deti ucit ked sami nevedia pozdravit.

jankarich
6. mar 2023

Ano

kvetinka75
6. mar 2023

jasné že áno, aj keď nikoho nepoznám, patrí to k základom slušnosti. Pozdraviť.
Autorka - takže aj keď vojdeš do obchodu, kde je napr. iba predavačka, nepozdravíš? Lebo ju nepoznáš? Dobré si ty teliatko

kvetinka75
6. mar 2023

@malinovka333 ja robím vo firme, ktorá je v budove, kde je ešte pár iných firiem. Stretávame sa po chodbách, chodníkoch a niektorí mladí len prejdu a ani mu ani bu. Čisté telce. A to sa vídavame previdelne.

miselar
6. mar 2023

@dadka_bb veru 🤣Bratislava to nepozná .🤣

markaterka
6. mar 2023

@zejdlikova urážanie - neurazanie. Taký človek ako ona sa prirovnava k teliatku. To tak bolo vždy, od detstva sa tak vždy hovorilo. Takže jedine koho urážame je ozaj len to teliatko. Lebo to aspoň zamuka, a človek sa pozdraviť nevie.

tiezjedna
6. mar 2023

Áno, zdravím, aj keď nehodlám konverzovať. Nezliezla som zo stromu, aby som sa chovala ako primát...

autor
6. mar 2023

Musím povedať, že je fakt zábavné vidieť ako sa do tejto debaty leje benzín

sticker
elisebah91
6. mar 2023

Nikto nič nikam neleje, len drvivá väčšina píše že sa zdraví...myslím že patris k menšine autorka...

malinovka333
6. mar 2023

Prave som mala taky zazitok.vosiel cca 42r chlap do miestnosti a ani mu ani bu.hned som si o nom pomyslela svoje.

zejdlikova
6. mar 2023

@markaterka podľa mňa je úplne jedno že sa to robí odjakživa...ani to nie je slušné(keď už sa tu teda niektoré oháňajú zákonmi etiky) 🙂 ale tak treba to zlé správanie nejak ospravedlniť nech to nevyzerá až tak zle noo :D ja zdravím všade kde prídem ale v živote by ma nenapadlo niekoho nazývať teľaťom a nevychovancom len preto, že to neurobí preboha noa tak nepozdravil...ja áno on nie tak má iný názor a hotovo rešpektujem to :D a žili mi to netrhá...o tom je tolerancia, ktorú asi nepoznáte...jedna vec je vyjadriť názor a druhá je sa za jej názory do nej navážať - stačí povedať okej ty nezdravíš ja zdravím vidíme to inak možno by si sa nad tým mala skúsiť viac zamyslieť, nie chováš sa ako teľa :D ale to pochopí naozaj len človek so sebareflexiou...
veľa žien tu napísalo svoj názor slušne a nepotrebujú nikoho urážať 🙂 to je celé na čo som chcela poukázať...slušnosť je viac než len pozdraviť...to je asi všetko čo k tomu poviem, kto chce pochopí ako to myslím kto nie nájde si znovu niečo čím si ospravedlní také reči 🙂

maccaya
6. mar 2023

A inak som zvyknutá ze ľudia sa zdravia aj na turistike ....uplne cudzi co sa stretnú niekde na kopci

kvetinka75
6. mar 2023

@zejdlikova ono sa to vždy tak hovorilo - že je ako tela. Nie je to nadávka alebo aby niekto niekoho urážal a ponižoval. Ľudia si potrpeli na výchovu, slušné správanie a bežne sa hovorilo nebuď ako tela. Ale teraz už každý berie všetko ako urážku.

zejdlikova
6. mar 2023

@kvetinka75 okej ale aj tak pochybujem že to je v súlade s etikou a slušným správaním, ktoré tu spomínajú :D prirovnávať niekoho k teľaťu :D ako vravím...kto chce pochopí ako to myslím

markaterka
6. mar 2023

@zejdlikova neboj sa, ja som veľmi tolerantná. Ale ty nechceš rozumieť o čom tu všetky píšeme.
Ja som už autorke dala radu, že keď nechce nech sa nezdravi. Ale autorka túto tému založila len na rozprudenie vášní, smeje sa z nás. Takže o jej úcte pomlcim.

autor
6. mar 2023

@markaterka zase veštica

zejdlikova
6. mar 2023

@markaterka slušná rada je dobrá to beriem samozrejme...hovorím však o tých ktorí to slušne podať nevedia a čakajú potom od protistrany, že v okamihu otočí svoje myslenie 🙂