icon

Železnice SR

kristina82
13. sep 2023

Dcere 15 rokov ziacke deviateho rocnika skoncila preukazka na bezplatne cestovaniw vlakom.niekrori jej spoluziaci ju maju az do 16 rokov.ako to je? Co potrebujem k vybavenia karticky aj nejaky doklad zo skoly ci staci iba obciansky a fotka? Dakujem

veronikaszabova
13. sep 2023

@kristina82 staci zajst na vlakovu stanicu a vybavit novu do 16r (pred tym boli len do 15r, neskor zacali davat karticky do 16r)

elenka.k
13. sep 2023

@veronikaszabova a je treba aj fotku? ak sa smiem opýtať
teraz neviem, lebo si zase dcéra niečo vybavovala a k tomu jej trebalo fotku a mi tvrdila, že bude mať nejaké zľavy a že aj na cestovanie, ale toto riešila cez školu nebola na vlakovke.

kristina82
autor
13. sep 2023

@veronikaszabova aha tak preto ano chcem tam ist len nechcem sa zbytocne prehnat cize zo skoly asi nic netreba co uz som citala,dakujem

veronikaszabova
13. sep 2023

@elenka.k na preukazku vzdy treba fotku

kristina82
autor
13. sep 2023

@elenka.k co citam tak treba aj fotku

elenka.k
13. sep 2023

aha vďaka Vám

gta5man
13. sep 2023

Neviete či už chodia vlaky popod Sereďským mostom? Lebo uzavrené bolo.

elenka.k
14. sep 2023

@gta5man ja neviem

mikelitoris
Odpoveď bola odstránená
cacianka
14. sep 2023

@mikelitoris presne, ZSSK rieši.
A trasa Galanta - Trnava funguje, len netuším či ide popod či ponad nejaký most, teda ak ide cez Sereď

gta5man
14. sep 2023

Ponad je most a kvôli tomu tú trasu uzavreli a treba prestupovať do autobusov a to ide obklukou. Vlakom to bolo komfortné a rýchle. Inák pre info bacha na stanice Žilina a Košice. Sú vo velkej rekonštrukcii. V Košiciach je problém aj na perón sa dostať.