icon

Žena odsúdená za terorizmus

1. mar 2023

sledujete ten pripad Slovenky vo vazbe?Co si o tom myslite?
velmi smutne, ze VS vzdelana zena bola asi tak pod vplyvom muza, ze takto dopadla.
citala som iba par clankov ako na nu vlastne prisli?sledovali ich dlhodobo?
myslite, ze zila v takej komunite, ze jej to prislo normalne, alebo s jedlom rastie chut a strach nemala, alebo...ma vobec zena v takej krajine s muzom moslimom sancu sa vzopriet?

Strana
z2
haley7897
1. mar 2023

O kom hovoríš?

haley7897
1. mar 2023

@0silvia0 oh čiže žiadne mená alebo podrobnosti zatiaľ? Zaujímavé...

0silvia0
1. mar 2023

@haley7897 ale ano, aj mena aj fotky, ak nevadi bulvarnejsi platok
https://www.cas.sk/clanok/2774643/slovenka-rena...

darinkal
1. mar 2023

Včera som to citala. Je to podľa mňa bezcitná hyjena a rozhodla sa sama. Učila svoje vlastne deti narábať so zbraňami a odrezávat hlavy. Mali by ju zatvoriť na doživotie !

darinkal
1. mar 2023

@darinkal respektíve takýto človek si áno nezaslúži chodiť po tejto zemi.

haley7897
1. mar 2023

@0silvia0 ako vlastne došlo k jej zatknutiu? Vrátila sa na Slovensko?
Niektoré ženy fakt urobia pre 🍆 čokoľvek 🙈😫🤯 chudence deti...

haley7897
1. mar 2023

@0silvia0 oh sorry, teraz čítam, že ju odtiaľ previezli na Slovensko...

bloger
1. mar 2023

Počul som o tom v správach. Priviezli ju vládnym špeciálom. Je hrozné k čomu viedla tie deti. Narobila si sama zle. Je to niečo nepochopiteľné.

0silvia0
1. mar 2023

@haley7897 ano, vladnym specialom ju doviezli, tu je podrobnejsie info
https://m.topky.sk/cl/10/2470539/Je-rozhodnute-...

haley7897
1. mar 2023

@0silvia0 ono to ma ešte asi aj šťastie ze sa po ňu unuvali. "naša" Shamima Begum bola zbavená občianstva a ostáva v kempe v Sýrii. Čo si nemyslím, že bolo správne, ale... 🤷🏽‍♀️
Píšu niekde, čo je s deťmi?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
1. mar 2023

@haley7897 vcera v spravach hovorili, ze deti su v starostlivosti statu

haley7897
1. mar 2023

@0silvia0 na Slovensku? Aké staré sú tie deti?

0silvia0
1. mar 2023

@haley7897 ano, na Slovensku, ved pisali, ze este v lietadle instruovala syna ako ma vypovedat. Chlapec by mal mat cca 17, dcera cca 11 pocitam podla veku uvedeneho v clanku.

haley7897
1. mar 2023

@0silvia0 fuha, 17 je dosť starý chalan. On nebol zatknutý? 17 už musí byť trestne zodpovedný, či?

autor
1. mar 2023

@haley7897 syna videla v lietadle po 4 rokoch.Rodina s nou stratila kontakt v r.2019 bola vyhlasena za nezvestnu dovtedy byvala v Eypte muz zubar a chodila na SK.Neskor isla kvoli detom a peniazom do Syrie tam bola s detmi viac rokov v tabore kde byvali to je asi azylovy dom?ked so synom nebola 4 r nemohla vediet co ho otec ucil

darinkal
Autor odpoveď zmazal
haley7897
1. mar 2023

Zaujímavé, čiže je možné, že odišla do Sýrie za deťmi? Nič, chcelo by to viac informácií. Ja o nej teraz čítam tu prvý krát.

haley7897
1. mar 2023

@darinkal je to strašné. Problém je, že bez ohľadu na to, že deti boli v tom nevinne, stále to neznamená, že niesu bezpečnostnou hrozbou...

liljana
1. mar 2023

Aka mila osoba. Uz len cakat, aby sa nastahovala niekde do susedstva a deti si pridu precvicit odrezavanie hlav neveriacim k vam domov. Mali ju tam nechat, naco sa vracia, ked jej tam bolo dobre?

annm81
1. mar 2023

Na Slovensku je to novinka, ale inde v Európe sa to rieši už nejakú dobu. Je to eticky a právne veľmi komplikovaná téma. Na jednej strane občan so svojimi právami a najmä deti, ktoré si nevybrali rodičov. Na druhej strane veľká bezpečnostná hrozba pre celú spoločnosť, lebo vieme, ako to s radikalizáciou detí chodieva.

darinkal
1. mar 2023

@haley7897 no myslím že áno. Žili v zvrátenom prostredí. Niečo tak strašne sa muselo minimálne podpísať na ich psychike.

liljana
1. mar 2023

@annm81 Zial sice za to deti nemozu (ziadne dieta nemoze za sprostych rodicov), ale uz maju vygumovane hlavy a mozu sirit terorizmus tu, ked dospeju.
Ako by nebolo problemov dost. Imigracia z Afriky a blizkeho vychodu, isil, vyhnani ukrajinci, rusi chcu utocit,... Vsetci vypatlanci sa zrazu tlacia do "skazenej" Europy robit bordel, lebo doma si ho uz spravili

haley7897
1. mar 2023

@darinkal určite áno. Inak...neviem si predstaviť byt isis radikálom na Slovensku. To nebude úspešná kariéra. Nikto by im nerozumel o čom točia a o co im ide. Ľudia by sa im akurát vysmiali 🙈 ťažká robota 😆

annm81
1. mar 2023

@liljana Áno, môžu byť potenciálne veľmi nebezpeční... Len ako vravím, stále ide o slovenských občanov. Je to jeden z tých novodobých problémov, kde demokratická spoločnosť naráža na svoje limity a bude musieť skôr či neskôr začať reálne riešiť etickú a právnu rovinu toho, kedy musí svoju demokratickosť zásadne obmedzovať.

autor
1. mar 2023

@haley7897 citala som, ze muz tam bol ovela skor a deti chceli ist za nim do Syrie.Je toho na webe vela len nikde som sa nedocitala, ked bola 4 r v tabore ako prisla nit na to,aby prisiel vladny special pre nu s takym obvinenim.A preco vôbec bola v tabore.teraz to musi byt pre nu luxus byt v SK vaznici oproti kurdskej...chlapec je nenapravitelny ten sa tu nikdy nezapoji do normalneho zivota utecie neverim, ze tu zostane.Dalsia hlupana, ktora si myslela, ze muz tak nebude
@annm81 deti sa narodili na SK?nikde som to necitala
ked muz zil vela rokov od nich oddelene zena nemusela vediet co robi, ale vraj sa naslo vela videi, fotiek od oboch rodicov

haley7897
1. mar 2023

Jednoznačne. Slovenské väzenie je pre ňu bezpečnejšie a komfortnejšie miesto. Čo sa týka syna, (potazmo dcéry) ak sa preukáže (co sa zrejme preukáže) ze bol členom teroristickej skupiny mal by byť trestne stíhaný. Kedy začína trestna zodpovednosť na Slovensku? Isto nižšie ako 17(?).
Lebo úprimne, tiež neverím tomu, ze zostane na Slovensku. Prvé, čo urobí je ze sa vráti k tomu co pozná. Rovná čiara do zahraničia kde bude pôda aktívne sa podieľať na radikalizacii, terorizme. A áno je to veľmi nefer a nešťastne, že je obeťou niečoho k čomu sa nepýtal, ale žiaľ, aj teoreticky nevinný človek ktorý má väzby (co on má) s radikálmi navždy ostane hrozbou. Aj keby Sam chcel skončiť s väzbami s radikálmi, je veľmi pravdepodobné že mu to nebude dovolené..

annm81
1. mar 2023

Platí u nás ius sanguinis, čo znamená, že dieťa nadobúda občianstvo tej krajiny, ktorej občanom je rodič. Teda ak je matka slovenská občianka, aj jej deti sú občanmi Slovenska. Ak im občianstvo nebolo odobraté, alebo sa ho nevzdali, čo predpokladám, že nenastalo.

liljana
1. mar 2023

https://online.sktorrent.eu/video/22731/zmena-t...
Pekny film o mladych atentatnikoch, bezal tento tyzden na stv

Strana
z2