Ženy, ktoré príliš milujú

daisy30
29. jún 2015

Rozhodla som sa založiť túto tému pre nás ŽENY, ktoré slepo veria a dúfajú, že silou svojej lásky dokážu zmeniť partnera. Robia to na úkor svojho zdravia, bezpečnosti, pohodlia, mysliac si, že takto má vyzerať láska.

Táto téma je založená na základe knihy od Robin Norwood - Women Who Love Too Much. Z tohto dôvodu by som tu najradšej videla ženy, ktoré vedia, čoho sa tento problém týka, o čom táto kniha je, a ktoré oslovila natoľko, že majú záujem pokračovať v uzdravovaní práve prostredníctvom tejto skupiny.

Nakoľko sa mi na Slovensku nepodarilo nájsť žiadnu podpornú skupinu, ktorá by pomáhala ženám závislým na nezdravých, nefungujúcich, či inak nezdravých vzťahoch a emočne nedostupných partneroch, bola by som rada, keby sme touto formou dokázali ďalej pracovať na svojej sebaúcte, sebaláske a spolu sa učili, ako sa vyhnúť nezdravým partnerom.

Táto téma slúži pre ženy, ktoré:
1. trpia v nezdravých vzťahoch, no sú ochotné pracovať na svojom uzdravení.
2. sú v rôznom štádiu uzdravovacieho procesu, aby sa tak podelili o svoje nadobudnuté skúsenosti
3. sú si vedomé, že zakaždým skončia v nefungujúcom vzťahu, no tentokrát dokážu rozlíšiť, že to nie je v poriadku.

Naopak, táto téma neslúži ženám, ktoré:
1. nemajú žiadne vedomosti o tejto chorobe a závislosti a mali by chuť urážať, či navážať sa do kohokoľvek.
2. nemajú bližšie informácie o knihe, ktorá je prvým krokom k poznaniu a hľadajú iba spôsob, ako byť naďalej obeťou.

Teším sa na Vás všetky, ktoré veria v nový začiatok bez trápenia, ponižovania a nezdravej závislosti na vzťahoch.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katti77
29. jún 2015

pekná myšlienka, len neviem či tie ženy o ktorých píšeš a chceš s nimi diskutovať už sú v takom stave aby si pred sebou priznali, že potrebujú tvoju skupinu
držím palce a prajem veľa síl pri uzdravovaní

sabina1975
29. jún 2015

@daisy30 ja len nechapem naco si vyberie zena partnera ked ho potom chce " prerobit" na svoj obraz ved ak si ho vyberie tak pre jeho jedinecnost mozno preto krachuje coraz viac vztahov som vydata 23 rokov a manzela milujem aj s jeho chybami a nedostatkami

emilia25
29. jún 2015

Veru tak zena mikdy neprerobi chlapa.ale musi to ist samo od seba teda z lasky od oboch.lebo mi s muzom sme sa zmenili ani neviem ako on zmenil mna ja jeho bez nasilnosti a nutenia.proste to slo samo tym ze sa milujeme a hlavne uctu voci tomu druhemu.sme si oporou a vzdy na prvom mieste.

daisy30
autor
29. jún 2015

@sabina1975
@emilia25 A presne pre toto, je tato tema urcena zenam, ktore vedia o com je rec. Zena, ktora prilis miluje, sa niekoho nesnazi zmenit, len sa potaca v nefunkcnych vztahoch, kde si vybera partnerov s roznymi zavislostami, pretoze nic ine nepozna. Je to zakorenene v jej mysleni, z detstva, z prikladu rodicov. Jedna sa o casto zneuzivane, ci tyrane zeny, zeny, ktore vyrastali v rodinach alkoholikov, nasilnikov, ci emocne nedostupnych, alebo psychicky chorych rodicoch, kde chybala laska. Hladaju a pritahuju partnerov na pode, ktoru dobre poznaju. Preto to niekto, kto podobne skusenosti nezazil, nemoze pochopit, kedze tu sa vobec nejedna o to, ze by chcel niekto niekoho menit. Nejedna sa ani o lasku, ale skor zavislost a neschopnost zit normalny zivot, co je pre ludi zo zdravych rodin bezne. Same mozte vidiet v kazdej druhej teme, ze tak, ako na svete, aj na Slovensku mame vela zien, ktore v tomto potrebuju pomoc. Ale, ako pise
@katti77 prvym krokom je, aby na to prisla sama od seba, pokial na to nie je pripravena, nic sa nezmeni. A verte mi dievcata, ze tak, ako ine zavislosti, je toto dlhodoba, ak nie celozivotna liecba, kedy musia tieto zeny dvakrat viac vsetko analyzovat, aby do toho nespadli opat a opat, hoci uz maju pocit, ze za sebou maju nejake tie poznatky.