Ako prekonať traumu z fyzického týrania manželom?
Ahojte žienky.
Co vám pomohlo následne po.
Keď ste sa konečne rozhodli odísť z dlhodobého vzťahu manželstva kde ste boli bíta a ponizovana. Ako ste sa dostali psychicky z tejto traumy? Ktorú vám urobil vás milovaný manžel? Psychológ. Knihy. Zmena života. Alebo si nesiete tu traumu zo sebou? Ďakujem prosím všetky anonymne. Citlivá téma.
@anonym_autor Chvalabohu som to nezažila, ale kamoška keď odišla od toho idiota, tak si všetko písala, akokeby denníček. Proste cudziemu /psychológovi/ sa nedokázala tak otvoriť. Rodičom takisto nie, že ich dostatočne milovala na to, aby im to všetko nepovedala, lebo by zošaleli z toho, ako sa trápila. Pred 2 rokmi keď už bola ok, tak ten zošiť spálila a povedala, že to bola posledná vec k oslobodeniu.
Knihy ti na začiatku nepomôžu. To si musíš s niekym vyrozprávať. Uľaviť svojej dusi. To kniha neurobí
Je množstvo obete násilia ktoré si traumy nesú so sebou s úspešne ich prenášajú na svoje deti, žiaľ
@anonym_cd2c82 mala som psychologa, nepomohol mi
@anonym_autor Chvalabohu som to nezažila, ale kamoška keď odišla od toho idiota, tak si všetko písala, akokeby denníček. Proste cudziemu /psychológovi/ sa nedokázala tak otvoriť. Rodičom takisto nie, že ich dostatočne milovala na to, aby im to všetko nepovedala, lebo by zošaleli z toho, ako sa trápila. Pred 2 rokmi keď už bola ok, tak ten zošiť spálila a povedala, že to bola posledná vec k oslobodeniu.
@martul ja presne to iste, nikto to netusil 10 rokov, ze ma bil, ale je to zle lebo je to vo mne, bojim sa aby som neochorela z toho alebo tak
@anonym_autor nezazila som a asi sa to lahko povie, ale skus na to zabudnut.
@domkakvet no kedze si nezazila, nevies co to znamena, byt roky tyrana a vyhrazky a pod, a preto nevies, ze na to sa neda zabudnut.
@domkakvet no kedze si nezazila, nevies co to znamena, byt roky tyrana a vyhrazky a pod, a preto nevies, ze na to sa neda zabudnut.
@anonym_autor ahoj,určite psychológ a pomaličky začať pracovať na sebe sbeaúcte a sebarozvoji,je to strašne ťažké a nezabudneš nikdy,aj keď tomu neveríš už teraz si víťaz a pre mňa hrdinka že si odišla je to obrovský krok a nič lepšie si urobiť nemohla.Si silná aj keď tomu teraz ešte neveríš..držím prsty veľmi veľmi ja som som prešla nercistickým zneužívaním a som pyšná že som prežila psychopata..
@anonym_autor ahoj,určite psychológ a pomaličky začať pracovať na sebe sbeaúcte a sebarozvoji,je to strašne ťažké a nezabudneš nikdy,aj keď tomu neveríš už teraz si víťaz a pre mňa hrdinka že si odišla je to obrovský krok a nič lepšie si urobiť nemohla.Si silná aj keď tomu teraz ešte neveríš..držím prsty veľmi veľmi ja som som prešla nercistickým zneužívaním a som pyšná že som prežila psychopata..
@zuzan286 aj ta tiež bil a psychicky týral? Hoci som ho milovala. Musela som odísť. Bol mojou životnou láskou. Ale musela som kvôli zdraviu ci už fyzickému alebo psychickému. Jeho útoky proste som nedokázala viac znášať bez následkov. Bála som sa ze ma raz podreze alebo vyhodí z balkóna alebo dokope z smrti alebo skončím v blázinci z jeho vecného obvinovania nadávok a ziapotu. :((((( a všetko to začalo ružovo.. Miestami som sa cítila ako monyova vo svojom seriáli. Prešla som si všetkym ako ona a ešte horšie
@zuzan286 aj ta tiež bil a psychicky týral? Hoci som ho milovala. Musela som odísť. Bol mojou životnou láskou. Ale musela som kvôli zdraviu ci už fyzickému alebo psychickému. Jeho útoky proste som nedokázala viac znášať bez následkov. Bála som sa ze ma raz podreze alebo vyhodí z balkóna alebo dokope z smrti alebo skončím v blázinci z jeho vecného obvinovania nadávok a ziapotu. :((((( a všetko to začalo ružovo.. Miestami som sa cítila ako monyova vo svojom seriáli. Prešla som si všetkym ako ona a ešte horšie
@anonym_autor psychicky áno a fyzicky pár krát nakoľko je v štátnej správe dával si pozor,určite si zažila niečo čo by žiadna žena nemala je mi to hrozne ľúto,konečne môžeš žiť podľa seba malými krokmi,mne sa úplne zmenil život od základov bola som bez rodiny,kamarátov žila som v bubline a teraz nemenila by som mne sa lepšie stať nemohlo,mala som veľa dobrých ľudí okolo seba a hlavne som začala rozprávať a vyhľadávať pomoc všade inak by ma dostal tam kam chcel na psychiatriu…
Si silná, že si dokázala odísť a hlavne ak si to mala horšie ako Simona Monyová. Ona si prešla peklom a nakoniec ju ten hajzel pripravil o život.
„Musela ho nechat vykázat z domu a vystěhovat. Dům jí hlídala ochranka. Dokonce ji prý znásilnil před jejím nejmladším synem, bil ji a vyhrožoval jí smrtí. Za posledních pár měsíců zhubla na třiačtyřicet kilogramů a měla vážné psychické problémy,“ uvedl Richard Sacher. Z dalších výpovědí blízkých pak vyplynulo, že Boris Ingr spisovatelce vyhrožoval i tím, že zabije její syny z předešlého vztahu.
Skús iného terapeuta, niekedy to pri prvom neklikne, ale verím, že nájdeš toho správneho.
@anonym_autor tiež si bola emocionálne závislá na ňom a to je tá najhoršia verzia,keď vieš že ti ubližuje a nevieš odísť lebo čo ak … a po odchode to boli ešte dlho, chce to čas a ozaj veľa hovoriť o tom uľaví sa ti a postúpne časom získať spať svoju silu.Držim pršteky
@anonym_autor to musi byt terapeut so skusenostami s tyranymi zenami nie bezny. Skus si nastudovat narcizmus cim nizsie IQ tym vacsia fyzicka agresia mozno sociopatia. Tiez musis zadefinovat pojem laska nakolko tu o ziadnu lasku neslo ani z jednej strany. Vina vychovy rodicov preco si nezachytila varovne signaly. Je mi to velmi luto. Bud k sebe co najviac laskava a rob male pokroky...nebola to tvoja vina!
@anonym_autor Ak dovolíš napíše " mužík".... mne pomohla obrovská "dávka" nepodmienečnej lásky a prijatie.
Žili sme dvadsať rokov s otcom alkoholikom ja a moja sestra, tým pádom moja mama - s mužom alkoholikom.Ponižovanie a iné zlé skúsenosti boli na dennom poriadku.To by bolo na dlho opisovať.Kto to zažil,vie o čom hovoríme.Obcas aj nezaslúžená facka a potom chvalenie sa otca pred druhými: jednu dostal,stena mu dala druhú a hneď to vedel..... niečo do školy alebo proste to bola iná situácia.
Ovocie toho všetkého boli traumy,strach, uzkost,pocit menejcennosti, pocit som nikto,pocit hanby.Hladal som riešenie,ako sa z toho blata dostať.Riesenie prišlo tým spôsobom, že ma jedna známa pozvala na biblický kurz Filip.Je to taká vymakaná trojdňová duchovná obnova.
Viedli to laici, taký ľudia ako ty a ja.Bolo v škole v triede,hrali na gitarách,hovorili svoje príbehy, svedectvá a biblické prednášky.A na konci sa modlili za vyliatie Ducha Svätého na každého z nás.Po tejto modlibe som zakusil obrovskú Božiu lásku, Božiu prítomnosť a nehu.Nieco nádherné.
Do kostola som dodvtedy chodil 20 rokov,ale nič také som nezažil ani zďaleka.Este veriaca babka sa tvárila, že čo sa mi na otcovi nepáči, že mám ctiť svojho otca.Otca áno, ale nie tyrana!!!
A tak som začal spoznávať, že sú ako keby dva spôsoby žitia viery:
1. Tradičná - dedinský folklór, zákazy a príkazy,zivot v strachu,kde sa človeku život nemení, nemá sa s kým ani porozprávať.Stoji to na tom, čo musím urobiť pre Boha
2." Živá " viera - kde som zakusil Božiu lásku, prijatie od ľudí, čo tam boli, zažil som, že som milovaný a že mám obrovskú hodnotu a cenu. A z tej TRAUMY SOM SA DOSTAL PRAVIDELNÝM NAVŠTEVOVANÍM stretnutí tohto spoločenstva.Nebolo to za týždeň bolo to rokmi,ale podstatné je, že ma to nebolí a môžem byť svedectvom, že dá sa vyjsť z traumy, zažiť vnútorné uzdravenie a oslobodenie.
Moja komunita ( spoločenstvo) sa volá: Komunita Ján Krstiteľ. Nájdeš ju na internete.Mame na Slovensku tri miesta pôsobenia. Alebo môžeš navštíviť Godzone, ,spoločenstvo SP, spoločenstvo Otcov dom, Spoločenstvo pri Dóme sv. Martina alebo iné " živé" spoločenstvá
Čiže na uzdravenie z traumy človek potrebuje tri elementy:
1. Prijať Ježiša Krista - to čo on hovorí o tebe.Ze si milovaná Božia dcéra s obrovskou hodnotou.
2. Zažiť to konkrétne skrze DUCHA SVÄTÉHO . Hovorí sa tomu inak aj: Krst v Duchu Svätom, alebo skúsenosť so živým Ježišom.
3. Pripomínať si túto skúsenosť s ostatnými priateľmi, ktorí zažili podobné traumy a podobné uzdravenie
To, čo Ježiš Kristus urobil v mojom živote, môže urobiť aj v tvojom živote.

Knihy ti na začiatku nepomôžu. To si musíš s niekym vyrozprávať. Uľaviť svojej dusi. To kniha neurobí
Je množstvo obete násilia ktoré si traumy nesú so sebou s úspešne ich prenášajú na svoje deti, žiaľ