icon

Ženy nešoférky, cítite sa menejcenne oproti šoférkam?

12. jan 2025

A naopak šoferký ako pozeráte na ženy čo nejazdia?

Sama nemám vodičák (odhodlavam sa) a vždy obdivujem baby čo šoférujú 😁😁😁a sem tam sa sama cítim zle preto

Strana
z4
pseudomonas87
12. jan 2025

Moja mama si robila vodičský spolu so mnou, ja som mala okolo 22,mama 44 a zvládla to na prvý krát, ja som opakovala 🙂
Ja si hlavne myslím, že ženy nesoferky, ak o tom uvažujú, mali by to vyskúšať, ísť do toho, lebo to vie veľmi zvýšiť komfort....nemusíš čakať, že a niekto niekam vezme, vláčiť ťažké tašky, atď...

kabinka11
12. jan 2025

Nepozerám nijako,neriešim.

nikaeli
12. jan 2025

Absolútne nie. Hodnota človeka nestojí na fakte, či šoféruje 🙃 do práce idem s MHD, či pešo, na nákup a pre deti do škôlky tiež.

gejb
12. jan 2025

Ostatných neriešim. Ja sama keď som a začala cítiť závislá na mužovi som začala jazdiť...po 10 rokoch. Trvalo mi ale dlho sa odhodlať

lucia13022023
12. jan 2025

Nehodnotím druhých na základe ci šoféruju alebo nie 🙆‍♀️

ivik4
12. jan 2025

Ja som si spravila vodicak az ako 26rocna a necitila som sa dovtedy menejcenna vobec.

angela85
12. jan 2025

Neriešim kto má a kto nemá,ale vo svojom okolí nepoznám skoro žiadnu ženu v mojom veku,kto nemá vodičák, vek 30-50

jesenzima
12. jan 2025

Mám vodičák, no nešoférujem. Bojím sa. občas si pripadám ako 🐮, pretože by mi to uľahčilo život, a ušetrilo veľa času, ale 🤷 menejcenná sa necítim...

soraya25
12. jan 2025

Ja by som asi nevedela vychovať dieťa bez auta.. nákupy doktor nemusíme byt na minutu presny na mhd odložím do auta milión veci keď nakupujeme, výlety každý den inde…

dskjhfdlkdjhl
12. jan 2025

Mam vodicak, nejazdim. Do prace chodim pesi, na mensi nakup pesi alebo MHD a na vacsi idem s manzelom, alebo s dcerou, na dovolenku zvycajne letecky. Mne to nechyba a obzvlast ked vidim, ako sa niektori soferi nevedia vpratat do koze.

prasiatko30
12. jan 2025

Ked som nemohla soferovat tak som to hlavne vnímala ako obmedzenie mojej moznosti slobodne sa pohybovat a ist na miesta kde potrebujem bez toho zeby som bola zavisla od niekoho kto ma odvezie. Ked som ostala tehotna s prvym ditkom tak som si vstúpila do svedomia a zacala som soferovat viac. Ked boli decka male a bolo treba ist ku mudr, na stretnutia za kamoskami, na nakupy tak veru to bolo na nezaplatenie.

ktobytobolpovedal
12. jan 2025

Mam vodicak, nejazdim. Bojim sa…
Menejcenne sa necitim

supermario
12. jan 2025

Tak si ho sprav a zacnes si uzivat slobodu. Zvladnes to!

liusa82
12. jan 2025

ja som velmi dlho nemala vodičák.Spravila som si ho vlastne až nedávno.Ale nie kvôli tomu že som sa cítila zle.Bývali sme volakedy v centre mesta.Tam som ho nepotrebovala vôbec.Aj som sa bála jazdiť.Nebola som pripravená.No ale potom sme odišli bývať na dedinu a to sa bez auta ozaj nedalo.Ale nelutujem že som si ho spravila.Ale nikdy ma toto nenapadlo ako sa kto na mňa díva či šoférujem alebo nie😀 ani mi to nikto nikdy nepovedal že no haha ty nemáš vodičák tak si nejaká chuderka.To nie

danieli
12. jan 2025

Vodicak som si robila v 20-tke a dakujem dodnes odvahe mojej maminy, ze mi pocizala rodinne auto na moje treningove jazdy, moj muz tiez statocny so mnou jazdil cvicisko, zistila som vsak, ze auta s automatom stvorili presne pre mna a s prvym smartikom som brazdila mensie okresne mesto, den za dnom lepsie a dnes je uz vsetko lavou zadnou

zuzulka558
12. jan 2025

Vodičak mam, nesoferujem asi už polroka ako som si našla prácu v meste kde bývam a nedochádzam,peši to mam 5 minút, manžel dochádza takže keď potrebujem počkám ho sadnem do auta a ideme spolu,, soferujem ozaj keď som prinutena

ada510
12. jan 2025

Občas sa cítim ale ja mam panicky strach nesadne si za volant havarujem aj v autodrome aj toho sa bojim🙈

lubina
12. jan 2025

VOdicky preukaz mam a povazujem to za vyhodu, nemusis sa spoliehat na niekoho, ze ma odvezia, ak potrebujem. Pozeram sa na to takto lebo to vidim na mojej mame - ta vodicky nema a stale niekoho ziada, aby ju niekam odviezol, co je dost tazke, kedze vsetci pracuju a ona je uz dochodkyna a potrebuje odviest v pracovnom case. VOdicsky preukaz by mal byt v dnesnej dobe uz viac-menej samozrejmostou pre dospelu osobu. Uz aj dcera, ma 19 r., si urobila vodicsky lebo povedala, ze u nej to je na listine "potrebne" 🙂

mufka1
12. jan 2025

Prosím ta som šoféra už roky a vôbec sama neriešim ci niekto ma šoféra alebo nie .Podľa mňa nik takéto veci nerieši a nezapočítava sa tým.Nie si nič menejcena ako ta co ma vodičak.To je tak isto ako keď niekto ma Mgr alebo Bc alebo JUDr a ty sa cítiš menej cena pri takom človeku, že ty nemáš titul.Vobec to nerieš, kedykoľvek si vodičak môžeš spraviť keď ta to bude baviť. Vieš koľko.je chlpaov v mojom okolí co nemá vodičky a ani jeden to nerieši. 😊

mane01
12. jan 2025

Som soferka ale tiez som zo zaciatku prekonavala strach zo soferovania. Ono je to aj tym, ze zeny su ako soferky casto podcenovane. Ja som to tak na zaciatku silno vnimala a potom som si aj sama myslela, ze som horsia ako muzi. Dnes mam uz co to najazdene a kazdej jednej to odporucam. Lebo to nie je len soferovanie ako take. Je to nezavislost. Kolko krat mi chlap v minulosti v hadke zadrel, ze ked som taka, tak on ma tam nezavezie. Teraz take nic nepocuvam. Navyse poznam viac parov, kde presne toto je velka tema. Ona chce ist k mame na navstevu, on chce robit nieco ine, ale ona nema vodicak, tak hadka… lebo ona tam nemoze ist sama.

kiki68
12. jan 2025

Podla mna je to o tom, kde zijes, ak niekde vo velkomeste, tak tam lepsie bez auta, napr vo Viedni sme auto pouzivali raz tyzdenne, jazdila som malo. Niekedy som si hovorila, ze vodicak na paradu. Lebo ked jazdis raz mesacne 10 minut, tak co to je. Potom sme sa stahovali na vidiek a tu bez auta sa neda pohnut. Tak som musela zacat jazdit. Dnes si to neviem predstavit inak z praktickeho hladiska. Cize to uz kazdy podla seba, ci auto potrebuje, chce, nechce jazdit.

ktobytobolpovedal
12. jan 2025

@mane01 a preco tam nemoze ist sama? 🤣 ved zavolam taxi alebo sadnes na mhd 🤷‍♀️

kiki68
12. jan 2025

@mufka1 moze to byt nevyhoda skrz pracu ( ak chcu, aby clovek pouzival firemne auto), ale inak je to uplne jedno

lucylaw
12. jan 2025

Ja som si urobila vodičák v 18-ke,šoférovala som sporadicky,mala som aj obdobia,že som 4 roky nesedela za volantom..Potom som ostala so synom sama,pár rokov som fungovala bez auta,ale bolo to náročné,keď sa mi zastabilizovala aj finančná situácia,povedala som si,že si kúpim auto..Mám ho už 4 roky,šoférujem denne a už by som nemenila,neskutočne mi to auto uľahčuje život..Na ženy nešoférky sa nepozerám nijako zle,akože ja to beriem tak,že ak z toho šoférovania má niekto veľký stres a strach,nech do toho radšej nejde,lebo ono to potom na tom šoférovaní je vidieť a môže to spôsobiť aj dosť veľké problémy na cestách..Takže určite by som do toho nešla len preto,lebo by sa to malo..

niki35
12. jan 2025

Ja zareagujem hlavne na tú druhú otázku ako sa my šoférky pozeráme na ženy čo najazdia. Nemyslím si že by sa ženy (alebo aj muži) mali cítiť menejcenne keď najazdia, ale už keď nemám ten vodičák alebo sa bojím jazdiť, tak nech neotravuju okolie aby ich stále niekto niekde vozil ale nech si poradia sami s MHD, autobusom, vlakom a podobne. Nechcem sa nikoho dotknúť. Sama mám prípad v okolí, 40 ročná žena, najradšej keby ju stále mal kto voziť a najlepšie aj zadarmo. Vlaky idú každú hodinu ale ona najradšej aby ju niekto odviezol tam kam chce ísť lebo na vlakovú stanicu sa jej na pešo nechce ísť, na nákupy tiež lebo veď treba ťažké tašky nosiť. Nikto sa nemusí cítiť menejcenne keď nejazdí a ani to tak neberiem že ten kto nejazdí je menejcenný, ale niektorí naozaj často otravujú nas šoférov len pre svoje pohodlie, tak túto kategóriu ľudí nemusím. Inak nemám problém raz za čas niekomu pomôcť s odvozom.

maryetta
12. jan 2025

Mam vodicak. Jazdim malo. Ozaj len vynimocne. Menejcenne nie-skor neschopne. Resp nemam odvahu sa pustit do nepoznaneho velkeho mesta.

prasiatko30
12. jan 2025

@niki35 presne - tiez som poznala takych rodicov - nemali auto a mali dvojicky - jasne clovek sa obcas ponúkne ale to uz bolo niekedy cez a rodicia sa ani len pozdraviť nevedeli a poďakovať tiez nie, az som musela povedat dietatu ze budem odvážať len moje dieta to druhe nech si mamicka co nepotrebuje auto zabezpečí ona

procrastique
12. jan 2025

A mužov neobdivuješ, že šoférujú? 😀

olimuc
12. jan 2025

Clovek sa nema preco citit menejcenne, ked nema vodicak… kazdeho vlastne rozhodnutie. Ani nikto ta nebude odsudzovat. Nepotrebuje a vie sa zariadit inak. Ale na druhej strane ak nemas vodicak a nesoferujes, zijes pani bohu za chrbtom, nevies sa bez auta pohnut a vyplakavas, ze si len zavreta doma, lebo ta nikto neodvezie, tak nemozes cakat polutovanie alebo pochopenie … urob si vodicak alebo sa stazuj na lamparni 🤷🏻‍♀️ soferujem dlho a nemam problem niekoho aj odviezt, ale sofera napr nikomu robit nebudem. Napr aj u chlapov viem pochopit, ked napr odmietnu zenu odviezt a vyzdvihnut na kavicku a nakupy …

mikadooo
12. jan 2025

Na ženy, čo nejazdia, pozerám tak, že ak auto potrebujú, nech si ten vodičák spravia a ak si to vedia zariadiť trebárs cez partnera,, tak ok, načo sa zbytočne trápiť. Ja jazdím a je to pohodlné v niektorých situáciách, takisto pri výletoch je to mega pohodlné, nemusieť sa prisposobovať grafikonom. Ale veľa využivam aj MHD.

Strana
z4