icon

Ženy nešoférky, cítite sa menejcenne oproti šoférkam?

12. jan 2025

A naopak šoferký ako pozeráte na ženy čo nejazdia?

Sama nemám vodičák (odhodlavam sa) a vždy obdivujem baby čo šoférujú 😁😁😁a sem tam sa sama cítim zle preto

Strana
z4
guiseppinka
12. jan 2025

@petracandle presne. Pritom statisticky je dialnica bezpecnejsia ako mesto...
@bluka2 zrejme kvoli rychlosti, ale ved nikto nevravi, ze ma ist, co to da... dam 100 a idem v oravom pruhu cely cas... dokonca ani volantom tocit netreba

mofa
12. jan 2025

Ja vo svojom okoli vnimam vela zien, ktore maju vodicak, jazdia ale len po meste na nakup alebo do prace stale tu istu trasu. Ale ked im treba ist niekde inde do ineho mesta pripadne soferovat na dovolenku tak to nikdy nerobia. To robi chlap.
To za mna ale nie je dobra soferka.

victoriab
13. jan 2025

@guiseppinka suhlasim s @bluka2. Nie, nejde sa iba rovno, proste ide sa rychlo a ty nidky nevies, co sa stane, vidim tie predbiehacie manevre ako niekto zrazu vyhodi niekde blinker a ide sa zaradit kudy kam. Pripajaci pruh je moja nocna mora, ked vidim ako spolujazdec zboku auto, ze sa ide zaradit, mam taku gucu v zaludku a tak rozdychavam, ze dovidenia. To iste kamionisti, ktori cumia na film ci do mobilu a idu nie vzdy najrovnejsie, pre mna je to des. Pre mna je des, ze idem v strede prechodu, ale pan z druheho pruhu si zmysli, ze mi nepostoji, ved naco. Pre mna je des, ze idem s deckom vstupit na prechod, lebo mam zelenu, ale niekto sa ponahla a prebehne na cervenu. To je len par prikladov.

petracandle
13. jan 2025

Baby, ale tá rýchlosť je o zvyku...ja som sa tiež bála keď som išla 1x na diaľnicu ale po pár kilometrov vám už 130km/h bude pripadať ako pomalá jazda 😃 aktívne jazdím len 3 roky a to mám najazdené tisíce km po diaľnici - po SR či rôzne dovolenky a milujem to.

victoriab
13. jan 2025

@petracandle vidis a ja mam v hlave iba to, ze ked do niekoho niecoho naburame alebo niekto do nas ja zomriem. Muzovi vzdy poviem drz sa vpravo nie nepredbiehaj, uz musim sediet vzadu a pozeram do blba, lebo to nedavam. Cize si mam spravir vodicak ja takyto typ? Neexistuje. Cely zivot som chodila verejnou dopravou pripadne taxi. Neurobim nieco iba z tlaku ja sa necitim menejcenne mne je cely vodicak ci auto ukradnute.

petracandle
13. jan 2025

@victoriab no ved samozrejme, že nie. Ako som písala, kto má takýto panický strach tak je naopak super, že máš toľko sebareflexie a neurobíš si vodičák.
Ja som hento o diaľnici písala na ženy, ktoré vodičák majú a denne jazdia ale diaľnici sa vyhýbajú

guiseppinka
13. jan 2025

@victoriab no, experti sa najdu stale, to mas pravdu. Dakujem za vysvetlenie. U mna urobilo vela to, ze jazdit musim, bez auta som stratena a nedostanem sa do prace. Verejnou dopravou mi to bolo vypocitane asi na 3 hodiny denne (minimalne)

heln
13. jan 2025

@guiseppinka ja som takuto paniku nadobudla na D1 medzi bratislavou a trnavou, vsetci idu rychlo, vsetci sa predbiehaju z prava, z lava, 10 koliznych situacii kym prides do ciela....

guiseppinka
13. jan 2025

@heln a to tam mas ist 110. Mna tam permanentne poraza, lebo vsetci sa drbu v strednom a lavom pruhu a pravy prazdny. A to je jedno, ci je to na svk aleboaj v at...

simca06022011
13. jan 2025

Nie nepozeram. Vobec. Prave casto sa divim,ze niektori maju vobec odvahu sadnut za volant s ich schopnostami. Ako sa vravi = dnes daju vodicak hocikomu. A to sa naozaj nikoho nechcem dotknut, pisem vseobecne o zenach/muzoch atd, lebo co clovek na cestach zazije je priam zazitok.

Mne naopak sa stava presny opak, ti co maju vodicak, nevedia prezit to,ze niekto ho nema.. to neustale lamentovanie, a horekovanie.. a ako to musi byt take a onake, a ako otravuju urcite niekoho s vozenim a ako nevedia nieco vraj vybavit / urobit /zariadit ked nemaju auto. No nikdy som nikoho s autom na nic nepotrebovala :DDD Otravovat. Ak ide chlap do mesta, zveziem sa ak mi treba, ak netreba tak nie.. ostatne si vsetko vybavim. Ide bus, taxik.. dokonca tymto sposobom vybavim v meste o mnoho viac veci ako ked idem s niekym autom. Mam tu aj kamosku, tiez nesoferuje a od nej ziadne taketo veci, tiez nepocujem = ze ju treba vozit, v pohode si zbehne kam chce.
Ale z opacnej strany, viac horekovania pocuvam od soferujucich.. "a ty nesoferujes, a nemozem pit, neodvezies ma"... :DD tak nepi a odvez sa, alebo si najdi sposob ako sa tam inak dostanes = ale to uz je problem, lebo zvyk = idem vsade vlastnym autom/alebo ma nejaky kamos vezie, je tak silny, ze uz ine napady ani nie su ako sa niekam dostat. TO uz je ok potom taxisluzbu im robit. Ked vidim ako susedy letia po podgurazenych chlapov do mesta v noci, alebo ked sa vracaju z akcii roznych a musia cakat a ist jedne po druheho.. :D To u nas nehrozi, ide niekto niekde = dopravi sa domov.

tiezjedna
13. jan 2025

@simca06022011 pre mňa by bol človek bez vodičáku napríklad nezamestnateľný.

simca06022011
13. jan 2025

@tiezjedna tak nikdy som nebola nezamestnana, tak neviem :D pre mna je usmevne pri xy poziciach vobec vyzadovat vodicak... ale to zalezi, od pozicie

tanuuulka
13. jan 2025

Ahoj, mam vodicak desat rokov, spravila som si ho ku koncu vs. Tri deti a nebyvame priamo v meste, takze pre nas je to nevyhnutne, aby sme boli dvaja soferi. Suseda vodicak nema a furt caka, kedy ju muz odvezie/privezie, deti rozvozi a pod. Urcite nemat vodicak/nesoferovat nie je menejcenne, ale menej pohodlne. 😊

simca06022011
13. jan 2025

@tiezjedna a este ti tak poviem, ze ako zamestanvatel, si uz velmi dobre premyslim, komu dam kluce od auta

tiezjedna
13. jan 2025

@simca06022011 hej, hej, veď ja som to nemyslela nijako zle. Len som ponúkla jeden z uhlov pohľadu👍

guiseppinka
13. jan 2025

@simca06022011 v at mas na vela pozicii vyzadovany vodicak a vlastne auto - oblasti elektromonter, upratovacka, pozicia vo vyrobe.. firemne auto nie je vobec bezne a v blizkej firme ani manazeri nemaju firemne auta. Kazdy jeden ide svojim alebo bicykel a iba na sluzobku sa chodi firemnym autom...

simca06022011
13. jan 2025

@tiezjedna ved ja to neberiem v zlom🙂 len som podotkla, ze vela tych prac ma uplne zbytocne tuto poziadavku :D soferovat v praci kopa z nich ani nikdy nebude

@guiseppinka kade tade su vyzadovane, jasne, niekde maju opodstatnenie, inde nie.. napr. bezne administrativa, podmienka VP a potom ked vlastne zistujes na co... = lebo posta (wtf???) alebo nebodaj na urad bude treba ist (no fakt? som uctovnicka, na DU napr. idem raz za uhorsky rok a inam sa uz nechodi, zamestnanci takmer vobec, alebo vzdialenost co by kamenom dohodil.. alebo dokonca, ze ved, ked treba nieco do firmy kupit = a pritom prides na to ze sa kancel. veci napr. objednavaju. Ine je ked sa dochadza na cas, chodi za klientmi... V mojom okoli vsetci co realne chodia a maju cesty platene maju firemne auta (zastupcovia, majstri... ) , napr. aj bankarky, ak chodia za klientmi, nechodia na svojom, ale na firmemnou. Ak aj chodi do prace na svojom, v praci prestupi do firemneho. Cesta do prace zamestnanca nie je vydavok danovy pre firmy, cize na toto sa to neposkytuje ak teda nejdo o nejaku formu benefitu =auto aj na sukromne ucely atd.
A napr. jediny jedenkrat sme suhlasili s nahradami na vlastne auto zamestnancovi = totalne nerentabilne, neodkontrolovatlne, drahe... (ako mooozno keby sme to teraz preratali, kedze auta isli vyrazne hore, tak by sa dalo nad tym uvazovat...)
Napr taka vyroba.. na co nejaka pracovnicka za linkou,co rpide do prace a o 8hodin odide ma mat vodicak? Pre pracu?

jullyeverest
14. jan 2025

Moja mamina vodičák nemá a teraz vidím ako veľmi ju to hnevá keď musí stále nás prosiť. S tatinom si musia platiť sanitky aby sa niekam dostali (on už šoférovať nemôže). Chápem že ak má žena nejaký blok alebo strach tak šoférovať nebude, ale nikdy nevieš aká situácia bude kedy by si ten vodičský fakt potrebovala. Takže ozaj ti neni o menejcennosti. Skôr treba pozerať na tú praktickú stránku

zzzzza
14. jan 2025

Ja trosku podcenujem take ženy

reisi
14. jan 2025

Ja si to bez vodicaka neviem predstavit. Stihnem toho vela.
V okoli poznam zeny bez vodicskeho preukazu a teda nechcela by som tak fungovat a vkuse byt od niekoho zavisla.

luccija
14. jan 2025

Mám vodičský, ale roky nesoferujem a necítim sa menejcenna.Co sa týka času tak áno, je to veľka úspora a človek veľa vybaví a , keď niekto býva ďaleko, na samote je ho treba či kvôli deťom, praci...

luccija
14. jan 2025

@hankab odsoferovala to tá žena, ale boli potom pochybnosti či to je reálna téma, lebo vraj rýchlo prišli domov😉písala tam časy kedy vyrazili atď...

candii
14. jan 2025

Nemám vodičák. Nemám na to vlohy. Som typická hysterická žena. Nejdem ohrozovať premávku 🤣

Strana
z4