icon

Ženy nešoférky, cítite sa menejcenne oproti šoférkam?

12. jan 2025

A naopak šoferký ako pozeráte na ženy čo nejazdia?

Sama nemám vodičák (odhodlavam sa) a vždy obdivujem baby čo šoférujú 😁😁😁a sem tam sa sama cítim zle preto

tiezjedna
12. jan 2025

Ja nikoho podľa toho nehodnotím, pretože môže byť x dôvodov prečo dotyčná nešoféruje. Ale osobne si absolútne neviem predstaviť, že by som do tejto skupiny patrila. Pre mňa úplné sci-fi.

hendikep
12. jan 2025

ja mam vodicak, a napriek tomu chodim vsade na nakladnom biku s dvoma detmi .. :D proste pri jazde autom by som spohodlnela, ide to do penazi a kazdou jazdou na biku mam psychohygienu ( pohyb, cerstvy vzduch, ) … :D ale tiez mam pocit ze pred dcerinou skolkou na mna ludia pozeraju 🤷‍♀️ ale ja si tiez myslim svoje o rodinach co maju 2 auta pri dnesnom globalnom oteplovani 🤷‍♀️:D

mane01
12. jan 2025

@ktobytobolpovedal lebo je to z dediny na konci sveta do dalsej dediny na konci sveta, cca 40 km. Taky taxi by ju vysiel dost draho, nehovoriac o tom, ze v regionoch ludia nemaju peniaze na rozdavanie. Busom alebo vlakom je blbe spojenie, min 3 prestupy. Spoje nenadvezuju…

majlo1234
12. jan 2025

Ako to kazdemu vyhovuje. Ja by som nemohla bez vodicaku zit

guiseppinka
12. jan 2025

Takato tema tu uz bola a nie jedna. Ako vnimam zeny nesoferky? Ze nevedia, co je volnost. Samozrejme, ze ak niekto byva vo velkom meste, kde je verejna doprava skvela a parkovanie je problem, tak auto nutnost nie je. Ale ak niekto byva v riti, tak ma nikto nepresvedci, ze nemat auto je super, lebo sa zena rada prechadza...

grof_monte_christo
12. jan 2025

Ja má vodičak od 19 rokov ale šoférujem až od 32 rokov. Tiež som závidela ženám co šoféruju. K autu som sa dostala náhodou. V širšej rodine sa predávalo auto a môj brat sa s bratrancom dohodol, že to auto bude moje 😅. Začiatky boli veľmi ťažké, prepotene tričko som menila po každej jazde, schudla som asi 5 kg. Auto som mala doma už 3 mesiace a do práce cestovala skoro 2 hodiny s prestupovanim. Nie a nie to zlomiť. Až po tých 3 mesiacoch sa to zlomilo a odvtedy šoférujem. Ženy, ktoré nesoferuju chápem, ale zároveň ľutujem, ak bývajú niekde na dedine a zakazdym musia niekoho prosit, aby ich niekde zaviezli.

kiki68
12. jan 2025

@mane01 hlavne zohnat taxi kdesi na takej dedine… tam neexistuje take ako uber a pod.

ktobytobolpovedal
12. jan 2025

@mane01 fu, tak to potom ano. Nevedela by som tak fungovat. Tam veru ten vodicak chyba potom… My byvame v satelite pri ba, tak mne vodicak nechyba (resp.mam ho, nejazdim)… neuvedomila som si, ze svet nie je len moja bublina…

lenka.25
12. jan 2025

Hodnotím podľa toho iba osoby , ktoré ma častokrát otravovali s tým , aby som ich niekam odviezla , vyzdvihla im deti atd … tak áno , na tieto osoby pozerám, ako na totálne neschopné samostatne fungovať .

banalu
12. jan 2025

Co ja viem, nerobim rozdiel mam kamosky co nesoferuju aj co soferuju.
Ja si neviem predstavit, ze by som nemohla sadnut do auta a ist na velky nakup, s malou po lekaroch a vyuzit pohodlnost auta 🤷‍♀️ mna by porazilo, kebyze muz sa mi musi prisposobpvat a pomahat mi s rozvozom po obchodoch atd.
A to nevravim kolko sme sa porozvazali pocas RD, tu plavanie tam hernicka, len tak na zmrzku ci do Zoo kedy sme si zmysleli.
Ano mohla by som ist autobusom, ale ist o hodinu skor, prist o hodinu neskor, prestupovat atd. 🙄
Ale zas, keby som zila v meste, auto by mi nemuselo tak chybat.

danica2711
12. jan 2025

ja teda odšoférujem aj náklaďák, na nešoférky síce nepozerám cez prsty, ale je mi ich tak trochu ľúto, pretože prichádzajú o veľa slobody, samostatnosti, pohodlia, úspory času, operatívnosti, možnosti lepšie pomôcť rodine a kamarátom a pod.

tiezjedna
12. jan 2025

@danica2711 vnímam to podobne... nie je to vždy len o mne a mojich potrebách. Ja som nedávno viezla suseda do lekárne, pretože mu došiel liek, ktorý nutne potreboval a chrbát ho bolel tak, že nemohol sám šoférovať. Rovnako tak, keď prídem k našim, ktorí už kvôli veku za volant nesadajú, tak s nimi obehám všetko potrebné. Nemať auto, tak sú v háji.

miskakyska
12. jan 2025

@bluka2 presne ..toto si vôbec ľudia neuvedomujú.. auto na hlavu,po jednom v aute,k tomu každodenné celodenné zápchy...na dopravných servisoch šoféri stojaci v kolónach denne kristujú,bohujú, rozhadzujú rukami..pri tom sú tiež účastníkmi tej kolóny...cesty sa proste nenafúknu...prisambohu u nás majú všetci susedia auto na hlavu... a to nebývam na dedine kde dávajú líšky dobrú noc... takže tým to nebude,že "spoje,deti, škôlka" už mi to príde také, že on má päť áut,ja musím mať šesť... ulice,kraje cesty, chodníky zapratané autami...my nemáme auto,ani vodičský a nikdy mi ani nechýbalo a môže si o mne myslieť kto chce,čo chce... počula som už aj také, že vodičský nevlastnia už len ľudia s nízkym IQ 🤣😅
Žijeme presmradenú dobu,kde každý mrnčí, že nemá peniaze,no realita iná

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
petracandle
12. jan 2025

JA osobne to nijak neriešim, keďže sa ma to netýka - je to ich vec a majú na to svoje dôvody.
Ale keby som v koži tých žien a viem, že s každou blbosťou musím "otravovať" moje okolie, asi by som sa cítila trochu - nie menejcenne, ale nesamostatne.

Samozrejme, toto sa netýka žien žijúcich napr v BA, kde sa môžu všade dopraviť MHD, dovolenka letecky atď. Ale vy ženy, ktoré žijete niekde na dediny a nie ste len zatvorené doma mi nehovorte, že sa necítite určitým spôsob nesamostatne. Moja svokra a švagriná nemajú vodičák a doslova so všetkých sú odkázané na druhých. Či už chcú do obchodu na väčší nákup alebo na návštevy, výlety..aj v práci musia byť dlhšie lebo pracovná doba im končí v inom čase ako im ide autobus..proste stálu sú odkázané na druhých.
Ale ak je pre niekoho ten dôvod panický strach zo šoférovania, tak chápem..

timea301196
12. jan 2025

Tak keby som nemala vodický cítila by som sa skôr asi obmedzene. Neviem si predstaviť ísť busom do lekára, do škôlky a podobne. Mi tu mhd nemáme keďže sme z Oravy 🙂

hankab
12. jan 2025

@miskakyska ja osobne neznasam na ludoch tu pohodlnost, ked maju ist do obchodu vzdialeneho 300m a su uz taki lemravi prejst tam peso, ze sadnu do auta. Aj ked je auto este zamrznute a nicia tym motor, proste nerozhybu tie nohy lebo by im asi odpadli. Moj chlap to robi a vzdy mu dobre vyhubujem, odmietam s nim do auta sadnut aby sme sa prevazali po dedine, co ma od 1 konca po druhy 2km.
Na druhej strane, mame 2 auta, kazdy ma svoje. A bez nich by sme sa nedostali do prace. Ja zacinam o 7, on o 6 a kazdy chodime na iny smer. Auto je pre nas nevyhnutnost, spoje do prace nemame. On by musel vstavat o 3, aby sa dostal do prace nacas busom s prestupom. Co by som za to dala, aby sme mali rovnaku pracovnu dobu a cestou z/do prace sa vyzdvihovali.
Ja zas osobne nechapem ludi, ktori vyhodia 50-100tisic € za luxusnejsie auto na leasing, ako keby nebolo jedno akym sa odveziem z bodu A do bodu B. Ale to uz je mimo tuto temu.

victoriab
12. jan 2025

Nie, necitim sa menejcenne. Moja hodnota sa neodvija od toho, ci viem krutit volantom. Moja hodnota sa odvija od toho, ze si viem realne povedat, ze mam brutalnu paniku a nemienim ohrozovat ani seba, ani inych len preto, aby som niekomu nieco dokazovala. Pre mna je nocna mora to, zs sedim ako sofer a idem po dialnici. Uz len pri pomysleni je mi zle.

guiseppinka
12. jan 2025

@victoriab to ma vzdy fascinuje, ked zeny maju strach z dialnice. Stale nad tym premyslam preco, ked nie su tam zidne krizovatky, semafory, chodci. Ide sa stale rovno v rovnakom tempe. Preco ti to nahana taku hrozu? Vdaka za uprimnu odpoved

miska1997
12. jan 2025

Ja osobne som vodičský nechcela ani za pána, bránila som sa tomu roky. Neverila som si a čo ja vlastne ako by som dokázala auto šoférovať ?! Ja a auto nešlo do kopy, až keď nastal zlom v 25ke, šla som do autoškoly, rozmýšľala a odhodlavala som rok nad tým až kým som nešla pre papiere aj to som váhala či ich odovzdám do autoškoly.
Muž ma pomaličky učil. Do školy som prišla pripravená bez starosti. Inštruktor neveril, že som prišla už na hotové mal to somnou bez starosti...
Necítila som sa ale nikdy menej cenne kvôli tomu že som nevodič. Teraz si neviem predstaviť život bez auta 😁 Ak rozmýšľaš hor sa do toho ! Držím palce, zvládneš to ako milióny iných ľudí.

bluka2
12. jan 2025

@prasiatko30 prepáč, ale ten príklad so zlomenou nohou v Taliansku je taký….. Koľko krát si tvoj muž zlomil nohu a koľkokrát *akurat* počas dovolenky v zahraničí? Sme niekde v pravdepodobnostiach pod 1:1000, že?

bluka2
12. jan 2025

@guiseppinka to bude zrejme preto, že väčšinou tie nehody vo veľkej rýchlosti končia zle a napriek tomu, že sa ide iba rovno, sa bohužiaľ stávajú

vilma7
12. jan 2025

Nepoznám nijako ináč, je to ich rozhodnutie.
Ja šoferovanie milujem, je to pre mňa relax - samozrejme nie na slovenských cestách. Tam je to pre mňa horor 🙂.

prasiatko30
12. jan 2025

@bluka2 este nie tak davno tu bola jedna tema co zena prosila o napady ako sa dopraviť z Holandska, lebo muzovi sa nieco stalo a ona drzala naposledy volant ked si robila vodicak pred veeeeela rokmi a bola z toho mierne povedane hotova- a presne koli tomu co ti hovorim - ste na dovolenke šoférovi sa nieco stane a cela rodina je v prdeli, lebo druhy šofér nie je

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
hankab
12. jan 2025

@prasiatko30 ako to vtedy prosim dopadlo? Pisala tam pani ci sa dostavili domov v poriadku? Citala som to a zrazu ta tema zmizla, neviem ci bola vymazana alebo co.

emasss111
12. jan 2025

Ja vodičák mám, ale po pôrode som čoraz menej a menej jazdila a už som hádam 3 roky nesedela za volantom 🙄
Ale vôbec sa preto necítim menejcenne ako ženy-šoférky. No na seba sa veľmi hnevám, lebo by sa mi niekedy fakt zišlo sadnúť a ísť a nebyť závislá od muža 😠
Šetrím si na automat, tak snáď sa potom rozjazdím 🚗

petracandle
12. jan 2025

@guiseppinka presne toto aj mňa zaujíma..mám viacero kamošiek, ktoré denne šoférujú, ale diaľnici sa boja ako čert kríža 😃 a ja nechápem prečo, nemyslim to v zlom ale vážne to nechápem

prasiatko30
12. jan 2025

@hankab ja som uz potom tiez nepostrehla ako to dopadlo, ale pamatam si na to dost dobre, ze muz je hovoril za ma soferovat lebo sa nemali ako dostat ako domov a ona bola z toho hotova a este mali prejst cez Nemecko, cez autobahn

hankab
12. jan 2025

@petracandle je to kvoli rychlosti 🙂 je ine, ked spravis blbost za jazdy v 80tke na ceste medzi dedinami. A ine v 140tke, ked je za tebou dalsich 30 aut iducich rovnako rychlo. Hromadna nehoda a vysoka pravdepodobnost smrti. Samozrejme v oboch pripadoch mozes niekoho zabit. Ale ta vyssia rychlost predsalen vzbudzuje v ludoch respekt. Tiez som sa toho zo zaciatku bala ak cert kriza. A dodnes aj po odjazdenych 70tis km si radsej zvolim beznu cestu ako dialnicu, ak mam na vyber.