Ženy po cisárskom kde ste? Kedy začať cvičiť? 🤣😋
Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať mamiciek ktoré sú po cisárskom kedy ste začali cvičiť? A ako? Chcela by som zamakať na postave len sa bojím, aby sa niečo nestalo. 😁
@meghan999 ja mám za sebou 2 sekcie. Cvičiť brucho sa odporúča po 6 mesiacoch. Ja som začala pomaličky behať 9 týždňov po druhej sekcii. Úplne v pohode (pred tým som behávala 2 roky). Ale brucho som začala cvičiť až 8 mesiacov po druhej sekcii.
@meghan999 jáj tak to by som sa poradila radšej s lekárom, prípadne fyzioterapeutom. Ale brucho určite začni zaťažovať až po tých 6 mesiacoch.
@meghan999 ja som aj rýchlo-chôdzu robila s kočiarom. Tak skús tú, ak ťa koleno pustí.
@meghan999 keď máš problémy s kolenom, určite treba niečo iné ako beh. Ja mám problémy s oboma a doslova mi zakázali behať. Mňa po cisárskom to brucho dosť ťahalo, skúšala som asi po 7 mesiacoch robiť brušáky a veľmi to nešlo, ale tak po roku a pol to už bolo ok. Hlavne dávaj pozor, cisársky rez je rezanie cez viacero vrstiev, ktorákoľvek sa môže navrhnúť a to sú potom horšie problémy ako postava
@meghan999 po prvom cisarskom milion km chodza, zlahka hned po porode. Joga, pilates tak 7-8m po. Po druhom cisarskom zacinam az po roku jogu a pridavam cvicenie na diastazu..
mne sa na konci tehotenstva spravil pruh v pupku, takze som mohla akurat tak stahujuci pas pouzivat a prechadzky. odvapnili sa mi kosti, po 6m som nebola schopna chodit po schodoch. musela som si kupit lieky na klby a dala som sa lymfodrenaz. to mi pomohlo na tie kolena a po dvoch rokoch som sa dostala aj na zakrok a tak som nemohla zas cvicit na brucho a setriaci rezim. odporuca sa min 6m necvicit ak nie su problemy.
ja som teraz 21 mesiacov po sekcii veselo skocila na sikmu posilovaciu lavicku, ze si spravim brusacikov par a v soku som zistila, ze ani jeden nedam..ostala som lezat dole hlavou..a ani zliezt som nevedela..nakoniec som sa silou vole prevalila na bok a padla na podlahu, rovno malemu do hraciek.. smutne som konstatovala, ze som to tehotenstvo, sekciu a cele dojcenie a mamickovanie sa podcenila..
vraj treba zacat bicyklovanim nohami vo vzduchu..a az potom nejake sikme lavicky..inak som celkom aktivna si myslim..denne vynasanie a znasanie dietata a celej vybavy hore dolu 4. poschodia..kocikom chodime na zahradu, do kopca..a ani ten 1 brusak nedam...?

Ahoj... Áno až po pol roku... Začala som skôr a strašne ma tahala jazva... Dovtedy môžeš drepy napr (neviem aké problémy máš s kolenom), babo dvíhať hore (ak sa mu páči), ak máš veľké problémy s kolenom tak hodit reč s profikom. Ešte kukni ci nemáš diastazu náhodou, ak áno najprv na tej treba popracovať 😊
No ja som začala po 8 mesiacoch....mne odporučil dr tak...tebe možno tvoj inak...zrejme je to individuálne od konkrétnej ženy akou rýchlosťou sa ti všetko hojí....jednej rýchlejšie druhej pomalšie....🤗🤗🤗

@meghan999 čo som počula od kamarátiek, tak až po polroku môžeš začať a pomaly, postupne. cviky si pozri na internete, isto ich tam bude kopu.