icon

Ženy v Anglicku, rodina, výchova detičiek, vzdelávanie

dedenini
15. nov 2012

Ahojte. Rada by som sa porozpravala s vami o vasich skusenostiach v Anglicku... napriklad o skolkach, skolach, vzdelavani, prace, uradoch a inych vasich postrehoch ci skusenosti v Anglicku... Ja tu zijem este len dva roky, mam priatela, 7 mesacnu dcerku a zaujimalo by ma vela veci... napriklad o detskych centrach, skolkach, skolach, vyucby jazykoch a inych veci... dakujem 🙂

Strana
z2
januzza80
17. dec 2012

@dedenini Ohledne tech deti,tak jsem to jen slysela a muzu rict,ze nikdy se mi nestalo,ze by mi nekdo klepal na dvere,ze chce moje deti.Pokud se matka stara dobre o deti,jsou ciste,chodi pravidelne do skoly a nemaji problemy ve skole a doma,tak nemusis mit strach.Jednou jsem se divala na jednu dvojici v telce ona ceska a on rom a stat vzal obema tri deti myslim a pokud tam byl nejaky problem(hadky a on ublizoval detem a manzelce,tak je jasne,ze si vezmou deti)

pepa10
17. dec 2012

@januzza80 ono to tak celkom nie je. Slavkina dcerka 3 mesacna mala zlomenu rucku (pravdepodobne pri ockovani) tak snou isli na pohotovost a tiez sa starala o nu a su slusna rodinka. Nechali ich v nemocnici ( co je tu nezvyk a malej pri tom nedali ziadnu bandaz alebo lieky) a riesili hned tyranie rodicov (!) Hned bol sud a chceli im odobrat 3 mesacnu dcerku. Nastastie su uz na SK v bezpeci. Odisli v poslednej chvili.

briketa
18. dec 2012

@pepa10 ten zasah nasledovny, ze im chceli zobrat dieta je uz neprinaleziaci, ale co sa tyka toho, ze prides s dietatom na pohotovost so zlomenou klucnou kostou a povies, ze si nevies predstavit kedy sa to mohlo stat, to ta budu vysetrovat takmer v kazdej krajine, aj u nas (v Cechach viem urcite, lebo poznam pripad z mojich pribuznych a to neslo ani o zlomeninu, len pad dietata v rozostavanej kupelni a tazko rozbitu hlavu. a to absolutne vedeli kedy a ako sa uraz stal, sesternica je sama z lekarskej rodiny a aj tak ich vysetrovali ) ja som v USA a tu defitinivne tiez by vysetrovali. aj o Svajci, Nemecku viem, ze ano (mam priatelov lekarov v oboch krajinach).

januzza80
18. dec 2012

@pepa10 Jen nechapu,jak mohla mit 3mesicni dcera pri ockovani zlomenou ruku,to se jako stalo jak?Ja jsem nicky tady nemela problemy a jsem tu delsi dobu a syn chodi uz do skoly i dcera.Nikdy se me nikdo neptal z ceho se odrela nebo skrabla.Jednou mel syn uraz rozrezana noha a byl na pohotovosti a nikdo se nas na nic neptal.

januzza80
18. dec 2012

@pepa10 no a kdybych byla socialni pracovnice a zaslechla neco takoveho,ze mala 3mesicni holcicka ma zlomenou ruku po ockovani,tak bych to taky resila,pripada mi to nejake divne.Nerikam,ze jeji matka ji neco udelala,ale sama si ta mala zlomit ruku nemohla.A je dobre,ze se to tady resi,protoze je hodne rodin,kde opravdu dite je ublizovano a nic se s tim nedela.

pepa10
18. dec 2012

@januzza80 Bud rada a stastna, ze mas okolo seba normalnych ludi. O tej zlomenine presne neviem, babo proste zacalo plakat po injekcii pri pohybe ruckou. Teraz bol aj v Birminghame protiadopcni tyzden. Nie su prvy pripad, ktorym chceli zobrat babo. Je ich omnoho viac a maju rodicia zakazane o tom hovorit. Skus si najst dokument Bez deti neodidem.

pepa10
18. dec 2012

@januzza80 su tu o tom temy bez deti neodidem alebo Social services mate niekto osobnu skusenost. Mamicky, ktore o tom prvykrat pocuju, nechcu vacsinou verit.

januzza80
18. dec 2012

@pepa10 Neco jsem cetla,ale bohuzel to neni jen v Anglii,ale vsude ve Svete.V Italii je toho hodne.Ja opravdu mam to stesti,ze my mame klid

andreaandca
13. jan 2016

Pre vsetky Zeny a mamicky v UK.Pripojte sa k nam.Fbookova skupina.Rady, pomoc, stretnutia v UK.
https://www.facebook.com/profile.php?id=7116405...

kayla_gombosova
11. feb 2018

Ahojte je to tu aktuálne?

Strana
z2